התקנת מחבר לסיב אופטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
goliav פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני גר בבית צמוד קרקע וגיליתי לצערי שהצינור שיוצא מהבית לארון בזק/ הוט סתום או שבור וגם בעלי מקצוע פרטיים לא הצליחו להשמיש. הבאתי מקצוען שעשה צינור חלופי לגמרי ושם לי סיב אופטי "מוקשח במעטפת, כזה ששמים על עמודים". נשמע טוב אבל החיסרון הוא שהכבל היה ארוך מאוד מלכתחילה אז כל הרזרבה נשארה מגולגלת בתוך ארון התקשורת הקטן ברחוב. להערכתי יש שם 20-25 מטר מגולגלים בארון שבטח יפריעו לכל טכנאי שיגיע לטפל בי או בשכנים. כמה שאלות:
1. האם אחת מהחברות שמספקות אינטרנט על סיבים יודעת לחתוך סיב ולהתקין מחבר חדש?
2. האם אכן, צודק המתקין שלי שהסיב ששם לי הוא עמיד יותר מבחינה מכנית? כי הוא כן הציע לבוא ולהחליף לסיב לבן דק רגיל.
3. האם סיב עם הרבה גלגולים בקוטר של 25 ס"מ בתוך ארון התקשורת עלול להזיק לעוצמת הסיגנל?

תודה מראש

תוספת: הכבל המוקשח הוא בקוטר חיצוני של 6 מ"מ ועם מעטפת שחורה עם פס צהוב לכל האורך וכבל סיב אופטי "רגיל" הוא לבן בקוטר חיצוני של 3 מ"מ

goliav פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

יש מישהו בבית? אודה ואשמח לעזרה

מודה
ושמח
בד בבד ובדיעבד

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1462
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 225 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #3 

סיב אופטי המתאים לשימוש חיצוני והשחלה בתעלות הוא זה לדוגמא:
אילוסטרציה לחתך: (סיב אחר, אותו עיקרון)
זהו סיב משוריין, כלומר מעטפת מתכת מתחת לציפוי החיצוני הנותן עמידות טובה למתיחה והגנה על הסיב עצמו. המחברים עצמם מוגנים לצורך המשיכה, וישנן לולאות לחיבור כבל משיכה (סטאלבנד). העובי הוא 3mm. זה שונה מסיב לשימוש פנימי ללא שכבת מתכת.

מה שחיברו לך (כנראה, אין תמונה) זה כבל שמתאים לפריסה חיצונית אפילו ללא תעלה, ומתאים למתיחה בין עמודים. סיב כזה המוגן בתוך תעלה הוא Overkill אבל יעבוד. בשל התנאים החיצוניים שהוא אמור לעמוד בהם - לכאורה הוא יותר עמיד מסיב משוריין דק יותר.

חיתוך והלחמה של סיב דורשת ציוד מתאים ומיומנות, במקרה הטוב הסיב המולחם יתפקד זהה לסיב שאינו חתוך, ובמקרה הפחות טוב יהיה ניחות כלשהו, למרות שלא משמעותי. עוד 20 מטר ממש לא ישנו את עוצמת האות. לכן הצעתי היא להשאיר כמו שזה.
נערך לאחרונה על ידי DanielGR ב 09/09/2024 9:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

icewalker
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #4 

09/09/2024 8:50  
goliav כתב:
יש מישהו בבית? אודה ואשמח לעזרה

מודה
ושמח
בד בבד ובדיעבד
...
אתה יודע את מי שואלים ככה בדרך כלל. אתה בטוח שאתה כשיר לזה? לחבר סיב אופטי? לא חס ומשהו אומר.
אבל עדיף תזמין טכנאי או קצת פחות עם הסמים. לי גם יש בעיה עם הדבר הזה, אבל לא יורדים לרמות כאלה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46355
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5075 פעמים

שליחה #5 

@icewalker
אפשר להעיר בצורה יותר מכובדת, לא צריך לרדת נמוך.

@goliav
אתה חייב להיות סבלני. אם אין לך סבלנות, אל תעלה פוסטים.

icewalker
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #6 

09/09/2024 10:05  
ziv_r כתב:
תה חייב להיות סבלני. אם אין לך סבלנות, אל תעלה פוסטים.
...
כמו שבפוסט קודם בלי בכלל לבדוק טענת שאני ״עושה מלחמת קודש״ למותג שלדעתך ״רכשתי״.
ושם באת להתווכח איתי והפסדת בוודאות.
אז אולי כבר תחסום אותי עכשיו, מה זה ההערות האלה, מה אני בבית ספר.
אז הפורום הזה פשוט לא יקבל פוסטים, אני אפרסם את זה בOpenWRT.

goliav פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

זיו, תודה על התגובה המפורטת. סבלנות יש בשפע אבל במקרה הזה יש גם דחיפות והתגובה השנייה שלי הייתה בעיקר הומוריסטית שכנראה לחלוטין לא הובנה ואני מצטער על זה.

הטכנאי הפרטי שלי מוכן לבוא ולהחליף את כל הסיב האופטי ה"מוקשח" לסיב "רגיל" עם מעטפת לבנה והיתרון היחיד מבחינתי יהיה שהארון תקשורת הקטן של בזק לא יהיה מלא כמעט כולו ברזרבה של הכבל שלי. אז בעצם השאלות שלי עדיין הן האם סלקום, פרטנר, בזק וכו מבצעים חיתוך של כבל והרכבת מחבר אופטי חדש? וגם האם סיב עם 30 גלגולים בקוטר של 25 ס"מ עלול להנחית את הסיגנל?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #8 

@icewalker
זכית בהקפאה מהפורום לשבוע.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #9 

@goliav
אין הנחתה של האות באורכים שציינת.
המתקינים השונים של הפייבר מבצעים הרכבת מחבר אופטי מעל כבל שלהם. אם תרצה מעל כבל שלך, זה תלוי ברצון הטוב של אותו מתקין שיגיע אליך.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #10 

09/09/2024 10:15  
goliav כתב:
זיו, תודה על התגובה המפורטת. סבלנות יש בשפע אבל במקרה הזה יש גם דחיפות והתגובה השנייה שלי הייתה בעיקר הומוריסטית שכנראה לחלוטין לא הובנה ואני מצטער על זה.

הטכנאי הפרטי שלי מוכן לבוא ולהחליף את כל הסיב האופטי ה"מוקשח" לסיב "רגיל" עם מעטפת לבנה והיתרון היחיד מבחינתי יהיה שהארון תקשורת הקטן של בזק לא יהיה מלא כמעט כולו ברזרבה של הכבל שלי. אז בעצם השאלות שלי עדיין הן האם סלקום, פרטנר, בזק וכו מבצעים חיתוך של כבל והרכבת מחבר אופטי חדש? וגם האם סיב עם 30 גלגולים בקוטר של 25 ס"מ עלול להנחית את הסיגנל?
...
למיטב הבנתי:
עודף הסיב לא יפריע
האורך העודף לא ישפיע על עוצמת הסיגנל
לגבי הלחמה על ידי חברת התשתית - אולי, אין לי תשובה חד משמעית, גם ייתכן שיאמרו לך שאין צורך

מבחינת שיקול עלות תועלת - ההחלפה כנראה תעלה כסף, התועלת מועטה אם בכלל

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5002
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #11 

לשאלתך :

1. כן , החברות יודעות להלחים ,להאריך וכמובן לקצר כבל אופטי (יש להם מכשיר מיוחד לזה) סלקום ופרטנר בוודאות - ממה שראיתי (מאמין שגם השאר).
2. במקרה של הסיב הנ"ל - כן , הוא עמיד יותר
3. הנחתה לא אמורה להיות מורגשת (הטכנאי בודק את זה בד"כ לאחר התקנה) , מצד שני לא יודע אם הייתי רוצה 25 מטר מגולגלים בארון - החלטה שלך.

shilo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #12 

08/09/2024 15:12  
goliav כתב:
שלום לכולם,
אני גר בבית צמוד קרקע וגיליתי לצערי שהצינור שיוצא מהבית לארון בזק/ הוט סתום או שבור וגם בעלי מקצוע פרטיים לא הצליחו להשמיש. הבאתי מקצוען שעשה צינור חלופי לגמרי ושם לי סיב אופטי "מוקשח במעטפת, כזה ששמים על עמודים". נשמע טוב אבל החיסרון הוא שהכבל היה ארוך מאוד מלכתחילה אז כל הרזרבה נשארה מגולגלת בתוך ארון התקשורת הקטן ברחוב. להערכתי יש שם 20-25 מטר מגולגלים בארון שבטח יפריעו לכל טכנאי שיגיע לטפל בי או בשכנים. כמה שאלות:
1. האם אחת מהחברות שמספקות אינטרנט על סיבים יודעת לחתוך סיב ולהתקין מחבר חדש?
2. האם אכן, צודק המתקין שלי שהסיב ששם לי הוא עמיד יותר מבחינה מכנית? כי הוא כן הציע לבוא ולהחליף לסיב לבן דק רגיל.
3. האם סיב עם הרבה גלגולים בקוטר של 25 ס"מ בתוך ארון התקשורת עלול להזיק לעוצמת הסיגנל?

תודה מראש

תוספת: הכבל המוקשח הוא בקוטר חיצוני של 6 מ"מ ועם מעטפת שחורה עם פס צהוב לכל האורך וכבל סיב אופטי "רגיל" הוא לבן בקוטר חיצוני של 3 מ"מ
...
נתחיל בזה שעל פי התיאור שהבאת - יש לך כבל מוקשח של חברת בזק שמגיע עם קונקטור מוכן
זו הסיבה שהוא גם השאיר לך את הספייר הזה.

זה אחד הסיבים החזקים ביותר שיש כיום בשוק.
חד משמעית אל תחליף את הסיב באיזה כבל צעצוע דק.
אלו כבלים שמיועדים לבנייני דירות עם ארונות תקשורת מסודרים.

אין הרבה מתקינים שידעו לבצע קונקטור מכני על סיב כזה היות וזה לא סיב שאתה אמור לגלף את הבידוד המוקשח שלו (יש בו שני חוטי ברזל מלופפים שמאוד קשה להוציא אותם) ולהתקין קונקטור מכני.

אני לא ממליץ לך לגעת בו בכלל. אלא אם כן יש לך כסף מיותר להזמין איש מקצוע שמתמחה בנושא הזה.
וכפי שכתבתי - זה יהיה מאוד קשה למצוא מישהו שבאמת יודע לבצע זאת.

בהצלחה.

shilo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #13 

בנוגע להנחתה של עוצמת הסיגנל - אתה לא תרגיש בהבדל בין 25 מטר ל-500 מטר של סיב.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #14 

09/09/2024 14:09  
shilo כתב:
נתחיל בזה שעל פי התיאור שהבאת - יש לך כבל מוקשח של חברת בזק שמגיע עם קונקטור מוכן
זו הסיבה שהוא גם השאיר לך את הספייר הזה.

זה אחד הסיבים החזקים ביותר שיש כיום בשוק.
חד משמעית אל תחליף את הסיב באיזה כבל צעצוע דק.
אלו כבלים שמיועדים לבנייני דירות עם ארונות תקשורת מסודרים.

אין הרבה מתקינים שידעו לבצע קונקטור מכני על סיב כזה היות וזה לא סיב שאתה אמור לגלף את הבידוד המוקשח שלו (יש בו שני חוטי ברזל מלופפים שמאוד קשה להוציא אותם) ולהתקין קונקטור מכני.

אני לא ממליץ לך לגעת בו בכלל. אלא אם כן יש לך כסף מיותר להזמין איש מקצוע שמתמחה בנושא הזה.
וכפי שכתבתי - זה יהיה מאוד קשה למצוא מישהו שבאמת יודע לבצע זאת.

בהצלחה.
...
מסכים לחלוטין. הסיב מגיע באורכים קבועים, והמרחק כנראה יצא במדרגת אורך שנשאר עודף.

הארון של בזק הוא באחריות בזק, אם להם זה לא מפריע והם לא רואים בזה בעיה, מדוע שלך זה יפריע? הדבר היחיד שצריך לעניין אותך והוא באחריות בזק, שלמבנה שלך יגיע סיב עם עוצמת אות תקינה. ככל שאפשר להימנע מריתוך - עדיף.

goliav פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

תודה רבה לכם! החכמתי.
דיברתי עם בזק וסלקום שלא התחייבו. לעומתם, פרטנר (לאחר שיחה עם הטכנאי ותאור הכבל המוקשח שלי) אמרו שאפשר לקצץ. אבל העליתם טיעונים טובים. אתייעץ עם הטכנאי שיגיע ואולי אחליט לא לקצץ.
שוב תודה!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”