איזה רמקולים מדפיים ומגבר איכותיים אוכל לרכוש ב-12,000 ש"ח?

מגברים, נגנים, פטיפונים, DAC, רמקולים, רסיברים, אוזניות וכו'
כללי הפורום
לוחות אלה מוגשים כשירות לחברי האתר. האתר אינו מרוויח מההודעות או המכירות שבו.
האתר משמש תווך בין גולשים באתר שמוכרים לבין גולשים שקונים ואינו אחראי בכל דרך לתוכן או טיב המודעות וההצעות המפורסמות בו ואינו ערב שהסוחרים או המוצרים ליגיטמיים ותקינים. כל ההצעות נמצאות באחריותם הבלעדית של המפרסמים ואנחנו מעודדים את הגולשים לאמת ולוודא שהמוצרים תקינים, שהמחירים הוגנים ושהמוכרים ליגיטמיים.
royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #21 

אני לגמרי מכבד את אנשי המדידות,בדרכ הם צודקים סביב 10% וטועים ב90%, כי פשוט נוח להם לקרוא במקום לשמוע ציוד אמיתי,חבל.
כיף חיים.

Igal D
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
שם מלא: Igal Dinisman
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #22 

08/09/2024 22:48  
יהלי ב כתב:
אם רק היה לכם מושג כמה כל ההצהרות הללו נשמעות מגוחכות לאדם עם רקע הנדסי...

1. איך בדיוק לא להסתכל על הספק? יש נוסחה שמקשרת בין עוצמת המגבר, נצילות הרמקול, ומרחק ישיבה. ולכל רמקול יש אחוז עיוותים שהולך וגדל עם העוצמה שמנסים להפיק ממנו. הנה מחשבון להספק מגבר נדרש:

https://www.crownaudio.com/en/tools/calculators

2. לכבלים יש 0% השפעה על הסאונד! שום בדיקה הנדסית שאי פעם עשו לא הראתה הבדלים שהאוזן האנושית יכולה לשמוע! לרמקולים, ההבדל היחיד זה בעוצמה עם החוט דק וארוך מידי, וזה ישפיע על ה DAMPING FACTOR.

3. ספק כוח ליניארי זה הספק הכי גרוע שרק אפשר למצוא לאודיו אנלוגי! בספק ליניארי יש אדוות רשת של 100 הרץ לאחר יישור - תחום שנמצע בתחום השמע. לספק ממותג, תדר המיתוג נמצא מחוץ לתחום השמע והרבה יותר קל לסנן רעשי מיתוג עי קבלים יותר קטנים. במגבר הכי טוב שאפשר למצוא, שהושקעה בו מיטב ההנדסה, המפתחים השתמשו בספק כוח ממותג בדיוק מהסיבות הנ"ל למרות הזה מגבר CLASS AB:

https://www.audiosciencereview.com/foru ... nts.50844/

למרבה הצער כל תחום האודיו נגוע בשרלטנות ואגדות וודו שהחברות מנצלות את חוסר ההבנה של חובבי המוסיקה כדי למכור להם לוקשים...

רגב כל המדידות באתר אודיהוליקס ו ASR מבוצעות עם כבלים פשוטים מאמזון ובכל זאת לציוד הטוב יש תוצאות מעל ומעבר למה שכל בן אנוש מסוגל לאבחין...
...
גם אני הייתי כמוך 😄
בסוף גיליתי שהשרלטנים האמיתיים הם אנשי המדידות שטוענים שהם יכולים לדמות את חוש השמיעה של האדם.

Lony26
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #23 

חוש השמיעה של האדם כלל אינו ניתן להשוואה לרמת הרזולוצייה שאפשר לדגום בציוד מדידה מודרני.
אין מצב שקומפוננט אודיו עם מדידות גרועות ישחזר באופן מדוייק וניטרלי הקלטות כפי שתוכננו להישמע במקור.
מה שכן נכון הוא שיש מי שאוהבים את המוזיקה שלהם עם כל מיני עיוותים ותוספות שמולבשות עליהם בשרשרת האודיו (בדרך כלל בהגברה או בקדם המגבר). כל אחד והעדפותיו.
מה שקרוי למשל צליל "חם" הוא לא פחות ולא יותר הדבקה של עיוותי צליל - הרמוניות - בדרך כלל ממגברי מנורות אבל לא רק - שפשוט לא קיימות במקור.
לפותח השרשור אני מציע לשלב בין סקירת מדידות והאזנה ככל שניתן למבחר ציוד.
ולא לקפוץ על המלצות והצעות של כל מיני שרלטני "הייאנד", בעלי "אוזני זהב" למינהם, או סוחרי יד שניה עם אג'נדה שמפרסמים פריטים במחירים מפולפלים.

Igal D
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
שם מלא: Igal Dinisman
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #24 

09/09/2024 3:32  
Lony26 כתב:
חוש השמיעה של האדם כלל אינו ניתן להשוואה לרמת הרזולוצייה שאפשר לדגום בציוד מדידה מודרני.
...
היותך חשמלאי או אלקטרוני לא עושה אותך אותך מומחה לחקר המוח.

מכשירי מדידה טובים בלמדוד עיוותים ותדרים. עדיין זה לא אומר שהמוח יפרש את הצליל כדומה לכינור או לא.

גוון קול: גוון הקול (טימבר) הוא תכונה שמאפשרת לנו להבחין בין קולות שונים בעלי אותו תדר ועוצמה. מכשירי מדידה יכולים להציג את צורת גל הקול, אך האוזן האנושית תופסת את הגוון בצורה שונה, מה שמאפשר לנו להבחין בין כלי נגינה שונים או קולות אנושיים שונים

עיבוד מוחי: האוזן האנושית לא רק קולטת צלילים, אלא גם מעבדת אותם במוח. תהליך זה כולל זיהוי דפוסים, הפרדת רעשים רקעיים, וזיהוי מקור הצליל. מכשירי מדידה לא יכולים לשחזר את התהליך המורכב הזה של עיבוד מוחי.

עובדה שהפטיפון עם כל העיוותים שלו נשמע לרוב האנשים הכי קרוב לדבר האמיתי (או פשוט ״טוב יותר״). הוא גם בונה במה הכי תלת מימדית. סאונד טוב זה קצת יותר מרק סאונד ללא עיוותים.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #25 

לפותח השירשור
לא אמרת מה הניסיון שלך ומה הציוד הנוכחי שלך...
כיף חיים.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7415
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 505 פעמים

שליחה #26 

אם זה מסכים איתך כול עניין המדידות והחרטות האלה .
Sony 1040
Monitor mass

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1407
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #27 

אין כאן פארא-מדע. אודיו זה בסופו של דבר תצורה מאד פרימיטיבית של הנדסה. במכשירים עובר זרם\אות חשמלי. בחדר מתקדמים גלי קול. אם שני אלו לא מראים הבדלים בזמן מדידות עי מכשירי מדידה מדוייקים, משמע כי לא יתכן הבדל שאדם יכול לשמוע מלבד תחושות סוביקטיביות. אנשים שומעים מה שהם רוצים לשמוע ומכנעים את עצמם שכבל באלף דולר נשמע יותר טוב מכבל ב 10 דולר כדי להצדיק את ההוצאה הכלכלית המיותרת שעשו...

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #28 

הכי משעשע אותי שזה הקורא לשרלטנות, למעשה לא רואה הדבשת של עצמו, כאשר מופיע כל X חודשים, עם יוזר חדש נושן (הפעם היה מקורי עם השם, חייב לציין, חחח),

בכל תחביב יש את ההזוי והליצן התורן שמחזיק ביתדות אוהל הקרקס, אבל פה מדובר ב-שיאים שלא ידע האדם.

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #29 

ממליץ לך בחום רב להתעלם מרעשי הרקע על מדידות, אינטגרלים ושאר נוסחאות.

אני מכיר המון שחיים בשמחה שנים רבות עם רמקולים שנמדדים גרוע ומגברים שגם נמדדים לא משהו. גם אני בינהם.

שמעתי את הרמקולים שנמדדים "מדהים" וגם היו לי אותם לתקופה מסוימת ומהר החלפתי אותם, כי לא נהניתי מהם לרגע אחד.

נתנו לך למעלה המלצות מעולות (ניים/הגל), גש לחנות מתמחה ותקשיב למה אתה מתחבר.

מהאתר של האיראני מ-ASR תתעלם. חבל שהאיראני השרלטן לא מספר שהוא מקבל את הציוד הסיני שמהונדס פרפקט לסקירות באתר, ושרובו מת אחרי פחות מחצי שנה של שימוש.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7415
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 505 פעמים

שליחה #30 

מוכן להמשיך להחזיק את יתדות האוהל ולא לשחק אותה מבין גדול במדידות . לא להאמין איך משתחווים פה למדידות ולשטות הגמורה הזאת .
Sony 1040
Monitor mass

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #31 

08/09/2024 23:43  
royla כתב:
אני לגמרי מכבד את אנשי המדידות,בדרכ הם צודקים סביב 10% וטועים ב90%, כי פשוט נוח להם לקרוא במקום לשמוע ציוד אמיתי,חבל.
...
לא יכולתי לחשוב על ניסוח יותר מוצלח.

sendy
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
שם מלא: יוקי סנדלר
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #32 

מציע רמקולים רצפתיים של Paradigm במחיר מציאה

shmliagdol1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #33 

08/09/2024 12:36  
יהלי ב כתב:
אם לא תרשום גודל החדר ומרחק האזנה לא יהיה ניתן להמליץ לך על כלום שבאמת יתאים לצרכיםצ ולתקציב וכל מה שתקבל כאן זה הצעות בפרטי משרלטנים שמנסים להפטר מהג'אנק שהם רכשו בהמלצת שרלטנים אחרים... עם מרחק האזנה ונפח החדר אפשר להתאים רמקולים והגברה. מקור כבר יש לך כי ה WIIM מהווה קדם מגבר ועם יכולות DSP אם מדובר בדגם אולטרה. גם סגנון מוסיקה יכול לעזור לכוון לרמקולים נכונים. ביד שניה י כאן משהו שמוכר KEF R3 שהם מעולים אבל מצריכים סאב שלא ברור אם ה WIIM תומך בסאב.
...
ה wiim pro plus מקבל בקורות טובות מאוד
ה wiim ultra מקבל ציונים טובים כדאק וכסטרימר למעט הגברת האוזניות והבלוטוס

yairbl
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #34 

מה לגבי המגבר המשולב המעולה הזה שפרסמתי היום בלוח?
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=395261
(וצודקים הממליצים על DAC חיצוני ל Wiim , עובד איתו מחובר ל Denafrips Ares 2 שנקנה משומש)
בהצלחה לך!

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1524
נתן תודות: 362 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #35 

יש לי ווים אולטרא והוא מכשיר מדהים !

Gal85
סמל אישי של משתמש