בחירת מערכת ל"בית חכם" לדירה בבניה

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
rafi_d פותח השרשור
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3404
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #1 

היי,

אנחנו כמה חודשים לפני סיום דירה חדשה (בבניה, פרוייקט תמא 38 - הריסה-בנויה). עלה על הפרק נושא הבית החכם שהקבלן התחייב לספק.
הקבלן הודיע שהוא מתכוון להתקין מערכת של הייגול https://www.higoal.co.il/ אלחוטית.

לפי המפרט שלנו - הוא התחייב ל4 פונקציות - כיבוי/הדלקה כללי לדוד, תאורה, מיזוג, ותריסים, שימוש בוויטראה או שו"ע עם הפעלה באמצעות מפסקים יעודיים או סלולאר (כתוב גם - על בסיס מערכת החשמל בדירה). להבנתי זו השיטה השניה שמתוארת כאן: https://www.midrag.co.il/Content/Tip/457

מה זה אומר בתכלס - מבחינת ההכנות שהיו אמורים לעשות ? חובה קו 0 לכל המפסקים ? לא בטוח שבשרטוטים שלי כל המפסקים הרלוונטיים סומנו כמו שצריך ל "VIT" ...

יש מקום להתעקש על מערכת לא אלחוטית כזו ? האם וויטראה עובדת כך ? מערכת "שוו"ע אחרת מומלצת שעובדת ע"ג רשת החשמל שאתם מציעים לנסות לבקש? control4 למשל?

תודה!
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 07/09/2024 9:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #2 

לא מכיר את המערכת הזאת.
צריך קו נוטרל שיתן חשמל למתג החכם.
ישנן מערכות שאחרי הפסקת חשמל, המתג חוזר למצב כבוי גם אם היה דולק לפני ההפסקה.
למשל מתג סוויטצ'ר. במתג סיני SONOFF אין את הבעיה הזאת, ואפשר להגדיר איך שרוצים. למי שדתי זה חשוב.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

rafi_d פותח השרשור
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #3 

קראתי באתר של הייגול, כן, הם דורשים קו 0 . מה לגבי תעדוף חוטי על אלחוטי? יש מערכות שנחשבות "פתוחות" ( יכולת התקנת התקנים שלך ולא של החברה)?

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #4 

לפי מה שאני מבין, מתגים שלא צריכים חוט נוטרל, בעצם צורכים חשמל דרך השראה אלקטרומגנטית. זה נשמע לא אמין בעליל.

אני חושב שהידע שלי לא מספיק לשימושים שלך שהם שונים משלי. בוא נראה מה יש לאחרים לתרום לדיון.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #5 

מתגים שלא צריכים קו 0 משאירים את המעגל סגור, רק במתח נמוך שלא מספיק לתאורה לדלוק - זה מסוכן (ניתן להתחשמל כשהאור כביכול כבוי), ומוריד מאורך החיים של המנורות.
פעם ראשונה שאני שומע על החברה הזו, סביר שהם פשוט עוטפים איזושהו יצרן סיני עלום.
תוודא מה בדיוק הכיסוי של מה שאתה בדיוק מקבל. הניסיון שלי עם קבלנים שמתחייבים לבית חכם הוא שהם נותנים לך subset מאוד קטן מהבית, ותצטרך להוציא עוד הרבה מאוד כסף כדי לכסות את כל השאר - יותר ממה שהיה עולה לך לעשות זאת לבד.
בית חכם קווי (KNX) עולה יותר בסדר גודל, אבל הוא יותר יציב. האם זה משתלם? זה עניין אינדבידואלי. אם אתה בעניין של להקים לבד ו-״לשחק״ עם זה, אלחוטי מבוסס מודולים של Shelly ו-Home Assistant זה הכיוון. אם אתה רוצה שמישהו יקים בשבילך ולשכוח מהעניין, KNX כנראה יתן לך את הפתרון הכי טוב.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46323
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5066 פעמים

שליחה #6 

יש אפשרות לוותר על המערכת ולקבל החזר כספי כלשהו?
נראה לי עדיף ואז ללכת על מערכת מוכרת יותר.

rafi_d פותח השרשור
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #7 

07/09/2024 23:02  
ziv_r כתב:
יש אפשרות לוותר על המערכת ולקבל החזר כספי כלשהו?
נראה לי עדיף ואז ללכת על מערכת מוכרת יותר.
...
לא סביר, אבל אולי להחליף יצרן יש סיכוי (שו"ע ויטראה) . אם יש המלצה למערכת פתוחה יותר, שכן מאפשרת הרחבות צד שלישי - אשמח.

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #8 

אני עם KNX המון שנים, בדירה הראשונה והבית שאני גר בו כעט, עם הזמן גם עשיתי ב 2 המשרדים שלי (כולל חדרי ישיבות)

הדירה הראשונה היתה עם קונטק וכל החשמל הוחלף ל KNX, משם הכל היסטוריה ו 0 תקלות עד היום.

מאמין שניתן להזדכות על המערכת שמקבלים מקבלן ואם המערכת שמתקבלת מהקבלן היא מזערית אז לדעתי אפילו קבלן חשמל חכם יכול לזכות אותך בסכום אם תעשה אצלו את כל הבית.... ככה שאתה לא מפסיד.

אוכל לשלוח את פרטי ההתקשרות עם קבלן החשמל חכם שלי
נערך לאחרונה על ידי mescaline ב 10/12/2024 13:11, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78769
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #9 

Knx אמין מאןד

ויטראה סבבה (לא תמיד הכי זולים)

שלח תגובה