האם המפרט HTPC הבא יעשה את העבודה ?
להלן חלק ממפרט אותו אני מעוניין לרכוש. המחשב ישמש לסרטים וגלישה (לא משחקים)
מעבד:
AM2 5200 X2 DUAL CORE 64BIT
או
AM2 4800 X2 DUAL CORE 64BIT
לוח אם:
ASUS M2A-VM HDMI
כרטיס מסך:
מובנה ATI X1250 + TV OUT,HDMI
כרטיס טלוויזיה :
PVR150 מגיע עם שלט למדיה סנטר
מערכת הפעלה:
vista premium או vista ultimate
שאלות:
1. האם המערכת הזאת תוכל לשדר ב 1080p דרך ה HDMI או שאני צריך כרטיס מסך נפרד ? (המסך שלי הוא FULL HD)
2. האם השלט שמגיע עם כרטיס הטלוויזיה מספק ?
3. האם זיכרון 1 ג'יגה יספיק ? (אני יודע שכולם ממליצים על 2 ג'יגה אבל במחשב האישי שלי אני עובד עם 1 ואין לי שום בעיית ביצועים)
4. אני הולך לרכוש כרטיס WiFi כדי להתחבר לרשת האלחוטית אצלי. העניין הוא שהמרחק די גדול:משהו כמו 13-15 מטר כולל 2 קירות (בלוקים) האם כרטיס PCI רגיל יעשה את העבודה הוא שאני צריך פתרון יצירתי אחר (אנטנה כיוונית או משהו בסגנון) ?
5. יש איזה יתרון/חיסרון להתקנת ויסטה גירסת 64 ביט על 32 ? או שאין לזה משמעות לשימוש הנ"ל
מעבד:
AM2 5200 X2 DUAL CORE 64BIT
או
AM2 4800 X2 DUAL CORE 64BIT
לוח אם:
ASUS M2A-VM HDMI
כרטיס מסך:
מובנה ATI X1250 + TV OUT,HDMI
כרטיס טלוויזיה :
PVR150 מגיע עם שלט למדיה סנטר
מערכת הפעלה:
vista premium או vista ultimate
שאלות:
1. האם המערכת הזאת תוכל לשדר ב 1080p דרך ה HDMI או שאני צריך כרטיס מסך נפרד ? (המסך שלי הוא FULL HD)
3. האם זיכרון 1 ג'יגה יספיק ? (אני יודע שכולם ממליצים על 2 ג'יגה אבל במחשב האישי שלי אני עובד עם 1 ואין לי שום בעיית ביצועים)
4. אני הולך לרכוש כרטיס WiFi כדי להתחבר לרשת האלחוטית אצלי. העניין הוא שהמרחק די גדול:משהו כמו 13-15 מטר כולל 2 קירות (בלוקים) האם כרטיס PCI רגיל יעשה את העבודה הוא שאני צריך פתרון יצירתי אחר (אנטנה כיוונית או משהו בסגנון) ?
5. יש איזה יתרון/חיסרון להתקנת ויסטה גירסת 64 ביט על 32 ? או שאין לזה משמעות לשימוש הנ"ל
שכחתי שתי שאלות נוספות:שאלות:
5. יש איזה יתרון/חיסרון להתקנת ויסטה גירסת 64 ביט על 32 ? או שאין לזה משמעות לשימוש הנ"ל...
6. האם כשאני משתמש בחיבור ה HDMI אז גם האודיו יעבור דרך חיבור זה או שאני צריך להשתמש באחת מיציאות האודיו בלוח-האם ?
7. האם לא מומלץ לרכוש גם UPS למחשב (שמתי לב שכמעט בכל המפרטים כאן הרכיב הזה לא מוזכר) ?
מתנצל על כמות השאלות הגדולה
אבל לא כל יום קונים מחשב
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
1) אני ממליץ על מעבד 4800+ או 5000+ 65W. יספיקו ל1080P בכיף.
2) בעיקרון לכל פעולות הMC, כן.
3) לא לויסטה. אני ממליץ להמנע משימוש בויסטה עבור HTPC. אני עובד עם XP עם 1GB והכל רץ מעולה! ויסטה נורא כבדה, הVMC שלה לוקח המון זמן לעלות (אמרתי כבר כבדה?) וממש לא נוח ביחס לזה של XP.
4) תלוי בראוטר שלך, אבל אני לא חושב שתהנה מהרשת בכזאת קונפיגורציה. אני ממליץ על סלילת כבל רשת.
5) שוב, ממליץ ללכת על XP. אין יותר מדי הבדלים חוץ מזה, באופן כללי ההיתי הולך על 64ביט בגלל ביצועים טובים יותר.
6) בעיקרון האודיו צריך לעבור דרך הHDMI.
7) מאד מומלץ לרכוש UPS, בעיקר לאור המחירים הנמוכים לדגמים החלשים יותר (מכיוון והמחשב לא הולך לצרוך הרבה, לא צריך UPS ממש חזק).
2) בעיקרון לכל פעולות הMC, כן.
3) לא לויסטה. אני ממליץ להמנע משימוש בויסטה עבור HTPC. אני עובד עם XP עם 1GB והכל רץ מעולה! ויסטה נורא כבדה, הVMC שלה לוקח המון זמן לעלות (אמרתי כבר כבדה?) וממש לא נוח ביחס לזה של XP.
4) תלוי בראוטר שלך, אבל אני לא חושב שתהנה מהרשת בכזאת קונפיגורציה. אני ממליץ על סלילת כבל רשת.
5) שוב, ממליץ ללכת על XP. אין יותר מדי הבדלים חוץ מזה, באופן כללי ההיתי הולך על 64ביט בגלל ביצועים טובים יותר.
6) בעיקרון האודיו צריך לעבור דרך הHDMI.
7) מאד מומלץ לרכוש UPS, בעיקר לאור המחירים הנמוכים לדגמים החלשים יותר (מכיוון והמחשב לא הולך לצרוך הרבה, לא צריך UPS ממש חזק).
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
4.
איזה ראוטר יש לך?
המרחק הכי גדול שניסיתי היה עם נתב של 3com...
הגבול שלו כולל קירות בלוקים באמצע היה בערך אחרי 15 עד 17 מטר...
אבל רשת אלחוטית היא מספיקה לאינטרנט.
העתקת קבצים גדולים ממחשב למחשב באלחוטי יכול יהיות מעיק....
צפיה בוידאו לא תמיד אפשרי (ללא קירטועים).
אם הסידור הוא קבוע, כדי להעביר כבל.
=====
לגבי הלוח אם.
קניתי ASUS M2A-VM (לא בשבילי
)
הם סיפקו לי רק כבל SATA אחד , קמצנים שכמוהם.
אז אם אתה מרכיב לבד, תקח בחשבון (אני נתקעתי בגלל זה והייתי צריך ללכת לקנות).
3. לויסטה לא יספיק, תקח בחשבון שהכרטיס O.B יקח לך עוד 128MB (אני חושב) מהזיכרון, אז תשאר עם MB800 ומשו.
הויסטה לבד צורך איזה 600MB
איזה ראוטר יש לך?
המרחק הכי גדול שניסיתי היה עם נתב של 3com...
הגבול שלו כולל קירות בלוקים באמצע היה בערך אחרי 15 עד 17 מטר...
אבל רשת אלחוטית היא מספיקה לאינטרנט.
העתקת קבצים גדולים ממחשב למחשב באלחוטי יכול יהיות מעיק....
צפיה בוידאו לא תמיד אפשרי (ללא קירטועים).
אם הסידור הוא קבוע, כדי להעביר כבל.
=====
לגבי הלוח אם.
קניתי ASUS M2A-VM (לא בשבילי
הם סיפקו לי רק כבל SATA אחד , קמצנים שכמוהם.
אז אם אתה מרכיב לבד, תקח בחשבון (אני נתקעתי בגלל זה והייתי צריך ללכת לקנות).
3. לויסטה לא יספיק, תקח בחשבון שהכרטיס O.B יקח לך עוד 128MB (אני חושב) מהזיכרון, אז תשאר עם MB800 ומשו.
הויסטה לבד צורך איזה 600MB
יש לי ראוטר של D-LINK שבנסיון (עם כרטיס pcmcia במחשב נישא 802.11b) סחב די בקושי את המרחק הזה (אבל אני מניח שכרטיס PCI אם אנטנה 802.11g יעשה את העבודה טוב יותר)איזה ראוטר יש לך?
המרחק הכי גדול שניסיתי היה עם נתב של 3com......
האמינו לי שהייתי מת לסלול כבל רשת אבל זה מסובך מידי (בית פרטי והכבל צריך לעלות 2 מפלסים הפרוצדורה מסובכת מידי)תלוי בראוטר שלך, אבל אני לא חושב שתהנה מהרשת בכזאת קונפיגורציה. אני ממליץ על סלילת כבל רשת....
הפתרון היחיד שאני רואה זה אנטנה כיוונית
יש לי פשוט גירסה של ויסטה (לא תאמינו אבל חוקית) ולכן יש לי העדפה למערכת ההפעלה הזאתאני ממליץ להמנע משימוש בויסטה עבור HTPC. אני עובד עם XP עם 1GB והכל רץ מעולה! ויסטה נורא כבדה, הVMC שלה לוקח המון זמן לעלות (אמרתי כבר כבדה?) וממש לא נוח ביחס לזה של XP....
המלצה -
נסה להעביר דרך ארונות התקשורת הקומתיים את הכבל רשת. אפילו בצנרת הטלפוניה. הכל אמור להגיע לארון הראשי.
יצא לך זול יותר לקרא לבעל מקצוע שיעשה לך את עבודת העברת הכבל מלהתחיל לרכוש אנטנות וראוטרים אלחוטיים!
הייתי שם ולאחר בזבוז כסף על שיטות אלחוטיות עברתי לכבל (מעבר בין שני מפלסים במקרה שלי ובתוך תקרה מונמכת...) ואני ממש לא מתחרט!
אורן.
נסה להעביר דרך ארונות התקשורת הקומתיים את הכבל רשת. אפילו בצנרת הטלפוניה. הכל אמור להגיע לארון הראשי.
יצא לך זול יותר לקרא לבעל מקצוע שיעשה לך את עבודת העברת הכבל מלהתחיל לרכוש אנטנות וראוטרים אלחוטיים!
הייתי שם ולאחר בזבוז כסף על שיטות אלחוטיות עברתי לכבל (מעבר בין שני מפלסים במקרה שלי ובתוך תקרה מונמכת...) ואני ממש לא מתחרט!
אורן.
אכן מארון התקשורת לנתב באמת ניתן להעביר בצורה די פשוטה.נסה להעביר דרך ארונות התקשורת הקומתיים את הכבל רשת. אפילו בצנרת הטלפוניה. הכל אמור להגיע לארון הראשי....
אבל לארון התקשורת זה כבר עניין מסובך מאוד (זה דורש גבס או חציבת תעלה).
דרך קו הטלפון כבר ניסו מספר בעלי מקצוע ולא צלחו.
הקירות בסלון צבועים בצבע מיוחד (סוג של שליחט) שבמידה ואני הולך לחצוב זה מחייב צביעה מחדש של כל המפלס התחתון וזה עולה לא מעט כסף (בערך כמו כל ה HTPC) לכן אני מעדיף רשת איטית יותר מאשר ריב עם האישה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
יש גם 65W, לכן צריך לבדוק לפני שקונים. ה4800+ בטוח 65W.osherov כתב:TheCoolest כתב:האם ה 5000+ הוא לא 89W ?אני ממליץ על מעבד 4800+ או 5000+ 65W. יספיקו ל1080P בכיף.......
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
אם אתה רוצה להעביר כבל רשת בצורה קלה ויש לך נקודת טלפון לייד הראוטר ולייד הHTPC אתה יכול להשתמש בתעלות של הטלפון ולהוסיף שם כבל רשת.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
- haimgafter
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 58
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אם אתה נשאר אם ויסטה תוסיף זיכרון לפחות ל 2
אם לא המחשב יעבוד לאט
ויש נתבים מוגברים
אם לא המחשב יעבוד לאט
ויש נתבים מוגברים
Gameroom Media Technologies Ltd.
השתכנעתי, אני אבדוק עם בעל מקצוע נוסף, שוב, אם הוא יכול להשחיל לי כבל רשת דרך תעלות הטלפוןאם אתה רוצה להעביר כבל רשת בצורה קלה ויש לך נקודת טלפון לייד הראוטר ולייד הHTPC אתה יכול להשתמש בתעלות של הטלפון ולהוסיף שם כבל רשת....
גם פה השתכנעתיאם אתה נשאר אם ויסטה תוסיף זיכרון לפחות ל 2...
כן זה ידוע לי, אני השתמש באחד כזה שיגמרו לי הבררות,נתבים מוגברים...
אני מרגיש שהבית שלי הפך לתחנת שידור וקליטה יש כל כך הרבה מכשירים שמשדרים\קולטים באיזה תדר שונה ומשונה (WiFi ,Dect סלולרי,Bluetooth, מצלמות 1.8G, מצלמות 2.4, גלאי האזעקה ועוד ועוד)
נראה לי שפשוט יותר להיכנס למיקרוגל וללחוץ על הפעל
שמתי לב שלבזק יש פתרון לחיבור רשת קווית על בסיס חוטי הטלפון (HPNA3).
ראיתי שבתאוריה אפשר לקבל 96MBPS
האם מישהו התנסה בזה ? האם זה אמין מספיק ?
מה המהירות האמיתית שמגיעים אלייה ?
על פניו המחיר די זול וזה לא דורש העברת חיווט נוסף בבית
האם גיליתי את אמריקה
או שש פה catch 
ראיתי שבתאוריה אפשר לקבל 96MBPS
האם מישהו התנסה בזה ? האם זה אמין מספיק ?
מה המהירות האמיתית שמגיעים אלייה ?
על פניו המחיר די זול וזה לא דורש העברת חיווט נוסף בבית
האם גיליתי את אמריקה
בגלל הסקרנות שלי לגבי היכולת (96MBPS נשמע לא רע בכלל)שמתי לב שלבזק יש פתרון לחיבור רשת קווית על בסיס חוטי הטלפון (HPNA3).
ראיתי שבתאוריה אפשר לקבל 96MBPS...
לבנות רשת על תשתית קו הטלפון רכשתי מבזק את הראוטר + מתאם
(המחיר לא יקר בתנאי שיש חיבור ADSL)
מקווה שעסק יעבוד כמו שצריך (אעדכן לגבי הביצועים אחרי שאני אקבל ואחבר את ה HTPC לרשת הביתית)