מקרר מייצר קרח, כמות הקרח פחתה
הי.
מדובר במקרר bayere, בן 5-6 שנים.
לפני כ3 חודשים התחיל להיווצר קרח במקרר (לא במקפיא).
כשזה נהיה גוש קרח די גדול, הפשרתי את המקרר עד שהקרח נמס ונפל.
אך אחרי שבועיים זה שוב הצטבר ויצר גוש קרח בגודל דומה. וכך נוצר מצב שבפעם בשבועיים אני מפשיר ומוריד את הקרח.
חשבתי שזה סימן שהמקרר בדרך לסוף דרכו אלא שבחודש האחרון אני רואה שמצטבר הרבה פחות קרח. עברו כבר שבועיים מאז הפעם האחרונה
שהפשרתי ויש שכבה די דקה של קרח (בערך רבע ממה שהיה בשיא).
אלא שעכשיו אני לא בטוח האם כדאי לבדוק מקררים ולהתכונן לסוף דרכו של המקרר.
האם ייתכן שהתמעטות הקרח זה בגלל שהיתה בעיה זמנית, למשל סתימה באיזה צינור, וזה הסתדר?
או שאולי יש פחות קרח כי משהו הפסיק לעבוד (לא הרגשתי שרמת הקירור ירדה או משהו כזה)?
מדובר במקרר bayere, בן 5-6 שנים.
לפני כ3 חודשים התחיל להיווצר קרח במקרר (לא במקפיא).
כשזה נהיה גוש קרח די גדול, הפשרתי את המקרר עד שהקרח נמס ונפל.
אך אחרי שבועיים זה שוב הצטבר ויצר גוש קרח בגודל דומה. וכך נוצר מצב שבפעם בשבועיים אני מפשיר ומוריד את הקרח.
חשבתי שזה סימן שהמקרר בדרך לסוף דרכו אלא שבחודש האחרון אני רואה שמצטבר הרבה פחות קרח. עברו כבר שבועיים מאז הפעם האחרונה
שהפשרתי ויש שכבה די דקה של קרח (בערך רבע ממה שהיה בשיא).
אלא שעכשיו אני לא בטוח האם כדאי לבדוק מקררים ולהתכונן לסוף דרכו של המקרר.
האם ייתכן שהתמעטות הקרח זה בגלל שהיתה בעיה זמנית, למשל סתימה באיזה צינור, וזה הסתדר?
או שאולי יש פחות קרח כי משהו הפסיק לעבוד (לא הרגשתי שרמת הקירור ירדה או משהו כזה)?
בדרך כלל עיבוי קרח נוצר מכניסת אוויר לח בפתיחה מרובה של דלתות המקרר.
ההמלצה למקרים כאלה, לנתק את המקרר מהחשמל, לפתוח דלתות ולהפשירו ל24 שעות לפחות.
יש לעבור עם מטלית לייבש את המקומות הרטובים מהקרח שנמס אחרת הרטיבות שנשארת הופכת שוב לקרח.
בהצלחה
ליאור
ההמלצה למקרים כאלה, לנתק את המקרר מהחשמל, לפתוח דלתות ולהפשירו ל24 שעות לפחות.
יש לעבור עם מטלית לייבש את המקומות הרטובים מהקרח שנמס אחרת הרטיבות שנשארת הופכת שוב לקרח.
בהצלחה
ליאור
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78899
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
זהו, באתי להגיד שכולם ממליצים על דברים די מסובכים. הסיבה הכי נפוצה זה איטום (כלומר חוסר איטום) בדלתות.
תוודא שהגומיות תקינות ושאין חור או התפוררות, או אפילו איזה קפל. תוודא שהדלת נסגרת בקלות ושאין פתחים.
תוודא שהגומיות תקינות ושאין חור או התפוררות, או אפילו איזה קפל. תוודא שהדלת נסגרת בקלות ושאין פתחים.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4791
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 768 פעמים
לי היה מקרר ישן בדירת רווקים (לפני הרבה שנים) וטיפ שקיבלתי ומאד עזר זה למרוח את הגומיות אטימה של הדלתות בטלק
הי.
מעדכן שכיביתי את המקרר ל-24 שעות.
באופן כללי, נראה שלא היה הרבה קרח, כי אחרי 2-3 שעות שהוא כבוי הכל כבר היה די יבש. אחרי שעות נוספות לא היו כלל מים ובכלל שום מים לא יצאו מחוץ למקרר.
היום בצהרים חיברתי בחזרה לחשמל ובינתיים לא נראה שמייצר קרח. מה שכן, בעוד שבמקפיא נראה שיש רמת קירור גבוהה, במקרר לא בטוח.
הדרגת קור מכוונת ל-4, ולא נראה שזה מקרר בעוצמה גבוהה. במיוחד בדלת של המקרר.
נראה לי שהגומיות במצב די טוב, אך אני כמובן לא מומחה.
יכול להיות שהקור כרגע זה בגלל שלוקח לו זמן רב לחזור למצב עבודה או שזה מעיד על בעיה?
האם זה מצריך בדיקה של טכנאי והאם בכלל כדאי להזמין טכנאי בשביל מקרר כזה (עלה בזמנו כ-1000 שח)?
מעדכן שכיביתי את המקרר ל-24 שעות.
באופן כללי, נראה שלא היה הרבה קרח, כי אחרי 2-3 שעות שהוא כבוי הכל כבר היה די יבש. אחרי שעות נוספות לא היו כלל מים ובכלל שום מים לא יצאו מחוץ למקרר.
היום בצהרים חיברתי בחזרה לחשמל ובינתיים לא נראה שמייצר קרח. מה שכן, בעוד שבמקפיא נראה שיש רמת קירור גבוהה, במקרר לא בטוח.
הדרגת קור מכוונת ל-4, ולא נראה שזה מקרר בעוצמה גבוהה. במיוחד בדלת של המקרר.
נראה לי שהגומיות במצב די טוב, אך אני כמובן לא מומחה.
יכול להיות שהקור כרגע זה בגלל שלוקח לו זמן רב לחזור למצב עבודה או שזה מעיד על בעיה?
האם זה מצריך בדיקה של טכנאי והאם בכלל כדאי להזמין טכנאי בשביל מקרר כזה (עלה בזמנו כ-1000 שח)?
אם המקרר עלה לך בזמנו 1000 ש"ח והחזיק לך 5-6 שנים, לך תקנה עוד אחד ויהיה לך שקט לעוד 5-6 שנים.
אל תתעסק עם טכנאים עם מקרר כזה.
לפני זמן לא רב הזמנתי טכנאי מברימאג שלקחו 390 ש"ח רק על ביקור...ובנוסף לא עשו כלום !
לפני זמן לא רב הזמנתי טכנאי מברימאג שלקחו 390 ש"ח רק על ביקור...ובנוסף לא עשו כלום !
כן. חשבתי שאין טעם לתקן.13/09/2024 10:12Arie10 כתב: אם המקרר עלה לך בזמנו 1000 ש"ח והחזיק לך 5-6 שנים, לך תקנה עוד אחד ויהיה לך שקט לעוד 5-6 שנים.
לפני זמן לא רב הזמנתי טכנאי מברימאג שלקחו 390 ש"ח רק על ביקור...ובנוסף לא עשו כלום !...
מניח שהשאלה כרגע היא האם יש בעיה שמצריכה החלפה של מקרר.
האם יש דרך שאני יכול לבדוק האם רמת הקור במקרר תקינה? (מלבד, לגעת במצרכים ולשער..). כרגע, זה נראה לי יותר טוב ממה שהיה אתמול מספר שעות אחרי שחיברתי בחזרה לחשמל, אך עדיין באזור של הדלת נראה לי שזה לא מקרר מספיק טוב.