יש לי בעיה מוזרה שהאינטרנט שלי נופל, זה קורה גם עם ראוטרים שונים (הבעיה בכבילה? )
מה שקורה זה שבאופן רנדומלי כל הגישה לרשת נופלת כלומר אין גישה גם לא לפאנל של הראוטר (הן מחיבור קווי והן מאלחוטי). הנורות נשארות דולקות כרגיל והראוטר דלוק אבל הוא קפוא, צריך לנתק אותו מהחשמל ולהחזיר.
חיפוש בלוגים של הראוטר של asus לא מראה שום דבר וגם פנייה לתמיכה הטכנית שלהם לא הועילה
ההנחה היחידה שהצלחתי להגיע אליה זה שיש מכשיר שמכניס רעש לתוך הראוטר ומפיל את הרשת, אך קשה לי להבין איך אני בכלל בודק דבר כזה בגלל שהרשת נופלת בערך אחת לשבוע ובאופן רנדומלי
נערך לאחרונה על ידי loko11 ב 30/08/2024 9:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
עוד אפשרות: בעיקרון לכל מכשיר שמחובר לרשת יש אפס, או הארקה, אפילו אם היא לא מחוברת. הכי טוב כמובן שקים חיבור הארקה פיזי, והמסגרת היא ממתכת, ומחוברת להארקה. כעת נניח שני מכשירים המחוברים לרשת באמצעות כבל מסוכך: לא אמורה להיות זרם בסיכוך כי שני הקצוות הם אפס. הבעיה מתחילה כאשר ישנה זליגת מתח באחד הקצוות (מהספק של אחד מהם לדוגמא) ומה שאמורה להיות הארקה - מבחינה חשמלית היא לא.
זרם בסיכוך זו בעיה ומקור להפרעות.
כנראה שאחד או יותר מהחיבורים לראוטר גורם לזה, אם אתה יכול לנתק בצורה סלקטיבית ולראות אם הבעיה נעלמת - מה טוב. אחרת, ציוד שניתן להאריק אותו - אפשר לנסות.
רק דוגמא:
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN
loko11 כתב:
אצלי זו בטוח לא הבעיה כי זה חוזר עם כמה ראוטרים שונים
...
לא בעיה לבדוק את זה. פשוט אחרי שזה קורה, מיד תתחבר לראוטר ותסתכל על הסטטיסטיקה שמראה כמה זמן הראוטר עבד מאז ההדלקה האחרונה.
אם זה מראה זמן קצר, כלומר ההדלקה האחרונה הייתה מיד אחרי הנפילה של הרשת - בעיה בספק כוח.
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)
מתוך נסיון עם סימפטומים דומים שנבעו מהפרעות חשמליות - הנתב נתקע לפני שנרשם משהו בלוג. מה שמופיע בלוג זה שהנתב אותחל מבלי שבוצע Shutdown מסודר (שזה נכון).
הפרעות חשמליות זה סופת ברקים לדוגמא שנותנת Spike של מתח על הכבלים, ברמה שלא מספיקה לגרום נזק לציוד אבל תוקעת אותו.
סופת ברקים היא לא המקרה כאן, אבל הסימפטום זהה לקפיצת מתח על הכבלים. יכול להיות ספקי כוח של ציוד מחובר (צרכני הרשת) לא תקינים או באיכות נמוכה שיש בהם זרמי זליגה, הארקות לא תקינות, קפיצות מתח וכדומה. תקיעה משמעותה שאין מה שיכתוב ללוג ולכן לא תראה דבר בלוגים.
כשזה קורה, נתק הכל מהנתב, כולל הממיר מדיה, פרט למחשב יחיד בחיבור ישיר.
תראה שיש לך ip מהנתב ב subnet המתאים.
נסה להתחבר דרך דפדפן. לא עובד, בדוק פינג לנתב.
DanielGR כתב:
אגב, האינדיקציה הכי משמעותית היא שהלוג לא מכיל דבר על הבעיה. על פי התיאור זה נתקע ברמה כזו שכל פונקציות הניטור והדיאגנוסטיקה נתקעות גם, והלוג ריק.
אם זה המצב, שהנתב נתקע לא תהיה גישה אליו בשום צורה
זה קורה במצבים מסויימים. הבעיה העיקרית היא שמה שניתקע לא יכול לאפס את עצמו… אחד הפיתרונות הוא Watchdog. ישנן הרבה צורות לממש, אחת מהן היא זו:
מדובר בחומרה, למשל טיימר שסופר אחורה, וכשהו מתאפס יוצר סיגנל Reset לכל המערכת. התוכנה באופן תדיר מבצעת לו Set, כך שלא אמור להתאפס. כעת אם התוכנה נתקעת, הטיימר מתאפס ומבוצע Reset.
כמובן שלא בכל ציוד יש פונקציה כזו, אין לדעת, זו הערת אגב.
כשזה קורה, נתק הכל מהנתב, כולל הממיר מדיה, פרט למחשב יחיד בחיבור ישיר.
תראה שיש לך ip מהנתב ב subnet המתאים.
נסה להתחבר דרך דפדפן. לא עובד, בדוק פינג לנתב.