עצה לגבי חיבור מקרן למחשב
הי,
בשל מגבלות של כרטיס מסך (יציאה VGA ויציאת קומפוזיט)
אני רוצה לחבר את המקרן שלי (שבדרך) ליציאת VGA ביחד עם המסך.
יש ברשותי A/B סוויץ.
מומלץ ? לא כדאי ? רעיונות ?
המסך שיש לי הוא CRT 4:3 ואני מעוניין לרכוש מסך LCD
אתם ממליצים 4:3 או 16:9 על מנת שיתאים גם למקרן שגם הוא 16:9 ?
באופן כללי - לרוכשי מסכי LCD למחשב, הייתם ממליצים 4:3 אן 16:9 ?
בשל מגבלות של כרטיס מסך (יציאה VGA ויציאת קומפוזיט)
אני רוצה לחבר את המקרן שלי (שבדרך) ליציאת VGA ביחד עם המסך.
יש ברשותי A/B סוויץ.
מומלץ ? לא כדאי ? רעיונות ?
המסך שיש לי הוא CRT 4:3 ואני מעוניין לרכוש מסך LCD
אתם ממליצים 4:3 או 16:9 על מנת שיתאים גם למקרן שגם הוא 16:9 ?
באופן כללי - לרוכשי מסכי LCD למחשב, הייתם ממליצים 4:3 אן 16:9 ?
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35091
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
AB Switch ל-VGA?
אני משתמש בכזה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ct&pid=417
למה ה-LCD צריך להתאים למקרן...?
מסך רחב למחשב טוב לצפייה בסרטים ויש לך מקרן (או יהיה בקרוב) שימושים נוספים: משחקים או אם אתה עובד עם המון יישומים אם לא, אז קח 4:3 יש לו יותר שטח תצוגה.
אני משתמש בכזה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ct&pid=417
למה ה-LCD צריך להתאים למקרן...?
מסך רחב למחשב טוב לצפייה בסרטים ויש לך מקרן (או יהיה בקרוב) שימושים נוספים: משחקים או אם אתה עובד עם המון יישומים אם לא, אז קח 4:3 יש לו יותר שטח תצוגה.
כי למחשב יש רזולוציה אחד : או 4:3 או 16:9 (מכיוון שאני רוצה את אתה יציאה של VGA גם
למקרן וגם למסך - הרי יציאת קומפוזיט היא *** ממדרגה ראשונה, לא ?)
אז כדי שלא אצטרך לשנות מ 4:3 ל 16:9 שוב ושוב חשבתי שגם המסף יהיה 16:9, או שיש פתרון אחר שאני לא מודע לו ?
ולמה יש למסך 4:3 יותר שטח מ 16:9 ?? 19" בשני המצבים הוא אותו שטח בדיוק (למיטב ידיעתי).
למקרן וגם למסך - הרי יציאת קומפוזיט היא *** ממדרגה ראשונה, לא ?)
אז כדי שלא אצטרך לשנות מ 4:3 ל 16:9 שוב ושוב חשבתי שגם המסף יהיה 16:9, או שיש פתרון אחר שאני לא מודע לו ?
ולמה יש למסך 4:3 יותר שטח מ 16:9 ?? 19" בשני המצבים הוא אותו שטח בדיוק (למיטב ידיעתי).
שפוך עוד קצת מידע על הפרופילים...מלבד רזולוציה (שאת זה גם אפשר לשנות בקליק אחד) מה אתה עוד מגדיר שם ?
בוא תסביר לי בחשבון פשוט איך יש יותר שטח ? זה אותו שטח מלבני רק מפוזר אחרת, זה עדיין 19" (ולא משנה איזה גודל אחר) באלכסון. יכול להיות שאני טועה, אני אפילו הבנתי שבמסך רחב אפשר לראות 2 מסמכי וורד במקביל וכו'.
באיזה רזולוציה אתה עובד עם המקרן ? איזה סרטים אתה משדר (DIVX רגיל) ?
יש לך עוד המלצות לגבי המקרן (הגדרות, סוג כבל וכדומה) ?
תודה מראש
בוא תסביר לי בחשבון פשוט איך יש יותר שטח ? זה אותו שטח מלבני רק מפוזר אחרת, זה עדיין 19" (ולא משנה איזה גודל אחר) באלכסון. יכול להיות שאני טועה, אני אפילו הבנתי שבמסך רחב אפשר לראות 2 מסמכי וורד במקביל וכו'.
באיזה רזולוציה אתה עובד עם המקרן ? איזה סרטים אתה משדר (DIVX רגיל) ?
יש לך עוד המלצות לגבי המקרן (הגדרות, סוג כבל וכדומה) ?
תודה מראש
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35091
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
אני מגדיר רזולוציה ו-REFRESH RATE בפרופיל.
אני מוצא למקרן את הרזולוצייה הטבעית שלו (1280*720) ב-VGA
לפי מה שאתה אומר אם אני אקח ריבוע שהאלכסון שלו הוא 19 אינטש ואני אקח לידו מלבן בגובה אינטש אחד ואותו אלכסון בשני המקרים השטח יהיה זהה
נדמה לי שההבדל הוא 20-30 אחוז, לא זוכר ואין לי חשק לחשב...
אני מוצא למקרן את הרזולוצייה הטבעית שלו (1280*720) ב-VGA
לפי מה שאתה אומר אם אני אקח ריבוע שהאלכסון שלו הוא 19 אינטש ואני אקח לידו מלבן בגובה אינטש אחד ואותו אלכסון בשני המקרים השטח יהיה זהה
נדמה לי שההבדל הוא 20-30 אחוז, לא זוכר ואין לי חשק לחשב...
מצאתי את זה ב YNET :
מהנה מאד לצפות בסרטים על מסך בפורמט רחב ‭16:9)‬ או ‭.(16:10‬ אבל כדאי להביא בחשבון שמסכים כאלה הם יותר קטנים ממה שנדמה, בגלל הפרופורציות השונות. לדוגמה, מסך של מחשב נייד בגודל ‭15.4‬ אינץ׳ נשמע גדול יותר ממסך 15 אינץ׳ – אך למעשה שטח התצוגה שלו הוא קצת יותר קטן. אם צפייה בסרטים על גבי המחשב לא מעניינת אתכם – אפשר לוותר על מסך רחב. פער המחירים בין צגי LCD זהים שנרכשים במקומות שונים עשוי להגיע ל־‭20%‬ עד ‭.30%‬
מהנה מאד לצפות בסרטים על מסך בפורמט רחב ‭16:9)‬ או ‭.(16:10‬ אבל כדאי להביא בחשבון שמסכים כאלה הם יותר קטנים ממה שנדמה, בגלל הפרופורציות השונות. לדוגמה, מסך של מחשב נייד בגודל ‭15.4‬ אינץ׳ נשמע גדול יותר ממסך 15 אינץ׳ – אך למעשה שטח התצוגה שלו הוא קצת יותר קטן. אם צפייה בסרטים על גבי המחשב לא מעניינת אתכם – אפשר לוותר על מסך רחב. פער המחירים בין צגי LCD זהים שנרכשים במקומות שונים עשוי להגיע ל־‭20%‬ עד ‭.30%‬