כמה שאלות על מעבר לאינטרנט סיבים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Razgriz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
שם מלא: סטס .ח
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני בתהליך של מעבר מתשתית נחושת לסיבים של בזק.
כרגע יש אצלי סיב שמגיע מהארון תקשורת של בזק ("מרכזיה" של בית דו-משפחתי) ליד המונה חשמל "ברחוב", עד לנק' בה אני מעונין שיותקן הנתב של בזק בתוך הבית. (עובר בקו ישיר דרך ארון התקשורת הביתי לחדר הנדרש).
הסיב הוא עם חיבור LC/APC בשני הקצוות, בתוך הבית אין שקע אופטי אלא רק יציאה של הסיב בצורה מסודרת מהקיר עד לנק' שבא ישב הנתב.

השאלה שלי היא האם חייב להיות חיבור של הסיב שמגיע מבחוץ לשקע קבוע בבית, או שאפשרי להתחבר ישירות לנתב ולהימנע מהתקנת השקע על הקיר. (לא קריטי החלק האסטטי של יציאת הסיב מהקיר/תעלה על הקיר ישירות לנתב).

שאלת שניה, האם אפשר לצפות מהמתקין של בזק להתקין את השקע (אם נדרש) למרות שלא בזק התקינו את הסיב עצמו עד לנק'?

שאלה שלישית, נניח והסיב שקיים כרגע (DIY) לא תקין, האם סביר שההתקנה של בזק עם הסיב תיהיה עד לחדר המבוקש (יש צינור עד לנק' עם הסיב DIY) שזה גם הנק' היחידה בבית ולא רק עד לארון תקשורת בכניסה לבית (הארון לא בשימוש ואין בו גם מקום להתקנה של כלום, ארון משותף לבזק וכבלים בית מתחילת שנות ה90)?

תודה מראש.

vital_t
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #2 

לא חייבים שום שקע בבית.

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1172
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #3 

29/08/2024 22:21  
Razgriz כתב:
שלום לכולם,

אני בתהליך של מעבר מתשתית נחושת לסיבים של בזק.
כרגע יש אצלי סיב שמגיע מהארון תקשורת של בזק ("מרכזיה" של בית דו-משפחתי) ליד המונה חשמל "ברחוב", עד לנק' בה אני מעונין שיותקן הנתב של בזק בתוך הבית. (עובר בקו ישיר דרך ארון התקשורת הביתי לחדר הנדרש).
הסיב הוא עם חיבור LC/APC בשני הקצוות, בתוך הבית אין שקע אופטי אלא רק יציאה של הסיב בצורה מסודרת מהקיר עד לנק' שבא ישב הנתב.

השאלה שלי היא האם חייב להיות חיבור של הסיב שמגיע מבחוץ לשקע קבוע בבית, או שאפשרי להתחבר ישירות לנתב ולהימנע מהתקנת השקע על הקיר. (לא קריטי החלק האסטטי של יציאת הסיב מהקיר/תעלה על הקיר ישירות לנתב).

שאלת שניה, האם אפשר לצפות מהמתקין של בזק להתקין את השקע (אם נדרש) למרות שלא בזק התקינו את הסיב עצמו עד לנק'?

שאלה שלישית, נניח והסיב שקיים כרגע (DIY) לא תקין, האם סביר שההתקנה של בזק עם הסיב תיהיה עד לחדר המבוקש (יש צינור עד לנק' עם הסיב DIY) שזה גם הנק' היחידה בבית ולא רק עד לארון תקשורת בכניסה לבית (הארון לא בשימוש ואין בו גם מקום להתקנה של כלום, ארון משותף לבזק וכבלים בית מתחילת שנות ה90)?

תודה מראש.
...
לא חייבים שקע, אבל זה חובה. תתאר לעצמך תסריט נפוץ בו הסיב נשבר. במקום לקרוא לטכנאי על-מנת להחליף קונקטור שבור, אתה חוסך
לעצמך את הזמן בלקרוא לטכנאי ופשוט מחליף את הסיב המגשר (מהשקע עד לממיר הסיב/ ראוטר).

בזק בד"כ מתקינים שקע תקשורת מסודר.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”