GO FIBER G10FC
- leoxt
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 16
- שם מלא: לאונל
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
נתב מאוד בעיתי, כנראה הauto negotiation לא עובד.29/08/2024 17:46m1978 כתב: שלום קניתי GO FIBER G10FC הזה לבזק 5GB איך אתמול תחנאי בזק אמר שהוא מקבל 10/100
ROUTER שלי RT-AX89X
קרה למישהו ככה? יש פתרון לזה?
איך אפשר להתחבר לממשק?
בבקשה תאעזרו
כרגה אני מחובר ל 2.5 G...
ניסית לעשות hard factory reset ?
https://www.asus.com/support/faq/1039077/
- yanivb380
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 22
- שם מלא: Yaniv Cohen
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 2 פעמים
היי
יש לי בדיוק את אותו הנתב כמו שיש לך Asus RT-AX89X
אם קנית את הGF10C אז שים לב שחבילות של 2.5 לא יעבדו לך כי המתאם סיב הזה תומך בXGSPON והחברות מציעות רק חבילות של 5 גיגה על XGSPON, בעוד ש2.5 זה עדיין על GPON (ולא הם לא יכולים לשים לך את זה על הXGS, הגבלה מערכתית אצלם)
הייתי מציע לך קודם לעדכן גרסה לראוטר לגרסה Official שהם עוד לא העלו לאתר, אבל כן העלו לשרת גרסאות שלהם:
https://www.asuswebstorage.com/navigate ... UxMTIxODQz
הם הוציאו שלשום גרסה Official חדשה 3.0.0.4_388_33654 ושים לב שלמרות שרשום שם RT-AX89U מדובר באותו הראוטר זה פשוט שם קוד נרדף לאותו הדגם
הגרסה נותנת תמיכה ביותר סוגים של SFP כמו למשל הSFP של בזק של GPON שתומך עד 2.5 ומתקנת מלא באגים ופרצות אבטחה
את הGF10C תחבר לחיבור של ה10G Ethernet ואז את כל שאר הדברים שלך תסתדר עם הSFP ככה זה עבד לי בצורה הכי יציבה
אני מחובר עם מתאם סיב שסופק לי ע"י סלקום שזה הDZS 5302 והוא עובד לי מצויין על תשתית בזק, מקבל את כל ה5000/500 עם סלקום כספק האינטרנט.
יש לי בדיוק את אותו הנתב כמו שיש לך Asus RT-AX89X
אם קנית את הGF10C אז שים לב שחבילות של 2.5 לא יעבדו לך כי המתאם סיב הזה תומך בXGSPON והחברות מציעות רק חבילות של 5 גיגה על XGSPON, בעוד ש2.5 זה עדיין על GPON (ולא הם לא יכולים לשים לך את זה על הXGS, הגבלה מערכתית אצלם)
הייתי מציע לך קודם לעדכן גרסה לראוטר לגרסה Official שהם עוד לא העלו לאתר, אבל כן העלו לשרת גרסאות שלהם:
https://www.asuswebstorage.com/navigate ... UxMTIxODQz
הם הוציאו שלשום גרסה Official חדשה 3.0.0.4_388_33654 ושים לב שלמרות שרשום שם RT-AX89U מדובר באותו הראוטר זה פשוט שם קוד נרדף לאותו הדגם
הגרסה נותנת תמיכה ביותר סוגים של SFP כמו למשל הSFP של בזק של GPON שתומך עד 2.5 ומתקנת מלא באגים ופרצות אבטחה
את הGF10C תחבר לחיבור של ה10G Ethernet ואז את כל שאר הדברים שלך תסתדר עם הSFP ככה זה עבד לי בצורה הכי יציבה
אני מחובר עם מתאם סיב שסופק לי ע"י סלקום שזה הDZS 5302 והוא עובד לי מצויין על תשתית בזק, מקבל את כל ה5000/500 עם סלקום כספק האינטרנט.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1350
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 165 פעמים
לאיזו חבילה אתה מחובר?
כמה אתה מקבל אם אתה מחבר את המחשב ישירות לממיר האופטי?
כמה אתה מקבל אם אתה מחבר את המחשב ישירות לממיר האופטי?
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)
מחובר בזק 5 GB מחובר דרךRT-AX89X ROUTER ASUS07/09/2024 22:34Jabberwock כתב: לאיזו חבילה אתה מחובר?
כמה אתה מקבל אם אתה מחבר את המחשב ישירות לממיר האופטי?...
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1350
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 165 פעמים
מה המהירות שאתה מקבל כרגע ומה המהירות שאתה מקבל בחיבור המחשב ישירות לממיר האופטי?
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)
לא ניסיתי08/09/2024 17:17Jabberwock כתב: מה המהירות שאתה מקבל כרגע ומה המהירות שאתה מקבל בחיבור המחשב ישירות לממיר האופטי?...
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1474
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
לצערי המידע שקיבלת לא נכון. אני לדוגמא מחובר על 5Gb עם מתאם GF10C ונתב RB5009. עובד היטב. בשירשור נפרד בדקתי מספר אפשרויות לנתבים, ופרסמתי תוצאות, כולם עובדים היטב.17/09/2024 5:40m1978 כתב: חבריי רשמית בזק אמר שהוא לא תומך 5 GB לראוטר פרטי !!! ואין שום מחשיר ש מאושר לזה רק עם ראוטר בזק בלבד!!!...
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4311
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
רשמית? ממש?17/09/2024 5:40m1978 כתב: חבריי רשמית בזק אמר שהוא לא תומך 5 GB לראוטר פרטי !!! ואין שום מחשיר ש מאושר לזה רק עם ראוטר בזק בלבד!!!...
אני למשל הייתי עד אתמול לכשני קווים של בזק שחוברו לחבילות זו של 5GB, שבכולם השתמשתי לצורך חיבור זה בציוד פרטי כנתב.
בבזק פשוט כבר מזהים שאתה סתם מסתבך עם ציוד פרטי שהם לא צריכים לתמוך בו. ומבחינתם, אם אתה לא יכול להתמודד עם ציוד פרטי שלך, כל מה שנשאר להם להציע לך, זה להשתמש בציוד קצה שהם מספקים ושישמש לך כנתב.
הרי בכדי להתחיל בבדיקה של הבעיה שיש לך כבר נתנו לך כאן ממש בדיון זה פתרון הכי פשוט והוא לחבר מחשב שלך שיש בו כרטיס רשת של 10GB ישירות ל ONU ולהגדיר בו את החייגן לספק. זה יכול להיות גם מחשב נייד, אם יש בעיה להביא את המחשב שולחני למקום בו מותקן ה ONU. כך תדע ישר על מה מדובר ואפשר יהיה להמשיך מנקודת זו, למשל לכיוון של בדיקות של פורטים של הנתב הפרטי שיש לך ולראות על איזו מהירות בכלל הם מסנכרנים, אם זה פורט WAN מול ONU ואם זה פורט LAN מול הציוד ברשת פנימית שלך. וכל זה אתה היית צריך לעשות לבד, כי בזק בטח שלא היו מתעסקים בכך.
בבקשה אתה יכול להעלות תמונות של הגדרת נתב בבקשה !!!! בבקשה!!!17/09/2024 8:16DanielGR כתב: לצערי המידע שקיבלת לא נכון. אני לדוגמא מחובר על 5Gb עם מתאם GF10C ונתב RB5009. עובד היטב. בשירשור נפרד בדקתי מספר אפשרויות לנתבים, ופרסמתי תוצאות, כולם עובדים היטב....
אתה יכול לרשום איזו כול פעולות שצריך לעשות17/09/2024 8:37sys_admin כתב: רשמית? ממש?![]()
אני למשל הייתי עד אתמול לכשני קווים של בזק שחוברו לחבילות זו של 5GB, שבכולם השתמשתי לצורך חיבור זה בציוד פרטי כנתב.
בבזק פשוט כבר מזהים שאתה סתם מסתבך עם ציוד פרטי שהם לא צריכים לתמוך בו. ומבחינתם, אם אתה לא יכול להתמודד עם ציוד פרטי שלך, כל מה שנשאר להם להציע לך, זה להשתמש בציוד קצה שהם מספקים ושישמש לך כנתב.
הרי בכדי להתחיל בבדיקה של הבעיה שיש לך כבר נתנו לך כאן ממש בדיון זה פתרון הכי פשוט והוא לחבר מחשב שלך שיש בו כרטיס רשת של 10GB ישירות ל ONU ולהגדיר בו את החייגן לספק. זה יכול להיות גם מחשב נייד, אם יש בעיה להביא את המחשב שולחני למקום בו מותקן ה ONU. כך תדע ישר על מה מדובר ואפשר יהיה להמשיך מנקודת זו, למשל לכיוון של בדיקות של פורטים של הנתב הפרטי שיש לך ולראות על איזו מהירות בכלל הם מסנכרנים, אם זה פורט WAN מול ONU ואם זה פורט LAN מול הציוד ברשת פנימית שלך. וכל זה אתה היית צריך לעשות לבד, כי בזק בטח שלא היו מתעסקים בכך....
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1474
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
אני לא רואה איך זה יכול לעזור לך, אבל בכל זאת: ועוד הערה לגבי בזק "תומכים או לא תומכים": בזק מאפשרים חיבור עם ציוד פרטי. הסייג היחידי הוא שיחידת הקצה - ONT חייבת להיות ברשימת הציוד התואם שפורסמה, ורשומה במערכות שלהם. GF10C נמצא ברשימה. לאחר מכן ניתן עקרונית לחבר כל נתב סטנדרטי, וכמובן רצוי לבחור נתב שיתאים מבחינת ביצועים לחבילה שנרשמת איתה....
ולגבי המינוח "תומכים" הם לא יעזרו לך להגדיר את הנתב, לאתר תקלות, או לתמוך בך טכנית. אם לזו הכוונה "תומכים" - אז הם לא תומכים בציוד פרטי.
ממשקים PPPOE CLIENT: בדיקה:
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4311
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
אם תרשום באיזה הקשר אתה רוצה את ההסבר, אז אני אנסה לכתוב את זה. אבל, אם מדובר על זה שהשאלה שלך היא על איך בודקים את תקינות הקו של סיב בזק ואת זה שה ONU כבר פועל, אז את זה כבר הסברתי ממש בתגובה הקודמת שלי ואני יכול לחזור בקצרה עוד הפעם על כך. אתה מחבר במקום הנתב ל ONU את המחשב שיש לו ממשק רשת של 10GB, שולחני או נייד, מגדיר בו חייגן עם שם משתמש וסיסמה שקיבל מבזק ובודק שיש לך חיבור לאינטרנט וגם את המהירות שלו....
ובקשר לנתב, אתה צריך לבדוק שהממשקי רשת שלו עלו על מהירות של 10G, גם מול החיבור עם ONU וגם מול החיבור של רשת LAN. כך למשל זה יכול להיראות: זה כל הסיפור בקצרה מחדש.
שינויים ב ethernet sfp 117/09/2024 11:43DanielGR כתב: אני לא רואה איך זה יכול לעזור לך, אבל בכל זאת: ועוד הערה לגבי בזק "תומכים או לא תומכים": בזק מאפשרים חיבור עם ציוד פרטי. הסייג היחידי הוא שיחידת הקצה - ONT חייבת להיות ברשימת הציוד התואם שפורסמה, ורשומה במערכות שלהם. GF10C נמצא ברשימה. לאחר מכן ניתן עקרונית לחבר כל נתב סטנדרטי, וכמובן רצוי לבחור נתב שיתאים מבחינת ביצועים לחבילה שנרשמת איתה.
ולגבי המינוח "תומכים" הם לא יעזרו לך להגדיר את הנתב, לאתר תקלות, או לתמוך בך טכנית. אם לזו הכוונה "תומכים" - אז הם לא תומכים בציוד פרטי.
ממשקים
interfaces.png
PPPOE CLIENT:
PPPOE.png
בדיקה:
stest.png...
לא צריך להוריד ✓ ב Autonegotiaion?