קרב הענקים QUAD L22 VS Chorus 726 S
ושוב יוצאים לדרך למסע השידרוגים והפעם קרב הענקים QUAD L22 ו פוקל
Chorus 726 S שמעתי אבל בכל זאת אשמח לשמוע קצת דעות נוספות בנושאים הבאים:
1. מי משנהם מפיק את הצליל הדומה ביותר לכלי הנגינה ולקול הזמר ?
2. מי משנהם מתחיל ל"היתערבל" כאשר המוסיקה הופכת למורכבת יותר ומרובה כלי נגינה.
3. מי מאבד את ההפרדה בכלי הנגינה ובאיכות הצליל בכלל קודם כאשר מישתמשים בווליום גבוה.
4. מי משנהם בצליל של תוף וגיטרה באס נותן תחושה בשרנית יותר.
5. מי משנהם יותר מדוייק ונותן רזולציה של יליל בטויטר ששומעים את הסנר של מערכת התופים (או במילים אחרות למי הטווטר מנגן יותר ממצקצק).
6. במי משנהם קול הזמר אמיתי יותר ובעוצמה הנכונה בלי שהמוזיקה בולעת אותו (מיד צלול יותר).
ועכשיו לצד הטכני יותר:
של מי האחריות של פוקל והאים הוא מתקן או מחליף אלמנטים במיקרה של תקלה (כולל טויטר) ?
השירות של ה QUAD הוא של SG כמדומני והוא בהחלט מעולה (לא מתקנים אלה מחליפים אלמנטים).
היכן הכי מישתלם לקנות את הפוקל או את ה QUAD מבחינת מחיר ?
TASCAM
Chorus 726 S שמעתי אבל בכל זאת אשמח לשמוע קצת דעות נוספות בנושאים הבאים:
1. מי משנהם מפיק את הצליל הדומה ביותר לכלי הנגינה ולקול הזמר ?
2. מי משנהם מתחיל ל"היתערבל" כאשר המוסיקה הופכת למורכבת יותר ומרובה כלי נגינה.
3. מי מאבד את ההפרדה בכלי הנגינה ובאיכות הצליל בכלל קודם כאשר מישתמשים בווליום גבוה.
4. מי משנהם בצליל של תוף וגיטרה באס נותן תחושה בשרנית יותר.
5. מי משנהם יותר מדוייק ונותן רזולציה של יליל בטויטר ששומעים את הסנר של מערכת התופים (או במילים אחרות למי הטווטר מנגן יותר ממצקצק).
6. במי משנהם קול הזמר אמיתי יותר ובעוצמה הנכונה בלי שהמוזיקה בולעת אותו (מיד צלול יותר).
ועכשיו לצד הטכני יותר:
של מי האחריות של פוקל והאים הוא מתקן או מחליף אלמנטים במיקרה של תקלה (כולל טויטר) ?
השירות של ה QUAD הוא של SG כמדומני והוא בהחלט מעולה (לא מתקנים אלה מחליפים אלמנטים).
היכן הכי מישתלם לקנות את הפוקל או את ה QUAD מבחינת מחיר ?
TASCAM
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
ממה ששמעתי בעבר אנשים פה לא חולים על FOCAL תוכל לשאול את נמר אישית היה לו את הדגם הזה במדוייק לגבי הQUAD אין הרבה מה להגיד הם מצויינים תקרא את סקירת המדפים שם נמצא הרמקול של QUAD המדפי של אותה סדרה ויצא לו שם טוב כך שזה יהיה לא פחות טוב ואפילו מצויין ומוזיקלי מאוד גם מבחינת אחריות הוא המוביל
בשורה התחתונה היתי הולך על הQUAD
אבל אם תוכל לפרט מה שאר הרכיבים במערכת שלך?
האם שמעת אותם כבר?
בשורה התחתונה היתי הולך על הQUAD
אבל אם תוכל לפרט מה שאר הרכיבים במערכת שלך?
האם שמעת אותם כבר?
מה היינו עושים בלי מוזיקה?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
היי דן,
היבואן של פוקאל קוראים לו אלרון אודיו.
אני לא יודע לגבי טיב השירות שלו.
לגבי השאלות שלך, הן בופר סובייקטיביות, ככה שאני לא חושב שניתן לענות עליהן עבורך.
אם אני מנחש נכונה את טעמך, אתה תואהב את ה-QUAD הרבה יותר.
אני אישית, מעדיף אותו על הפוקאל הזה, בלי להניד עפעף.
היבואן של פוקאל קוראים לו אלרון אודיו.
אני לא יודע לגבי טיב השירות שלו.
לגבי השאלות שלך, הן בופר סובייקטיביות, ככה שאני לא חושב שניתן לענות עליהן עבורך.
אם אני מנחש נכונה את טעמך, אתה תואהב את ה-QUAD הרבה יותר.
אני אישית, מעדיף אותו על הפוקאל הזה, בלי להניד עפעף.
אני אישית לא מתלהב מהרמקולים של focal, במקרה של chorus 726 s לדעתי יש לו יותר מידי באס שמעפיל על יתר האלמנטים שבו (שמעתי אותו מחובר למגבר ופרה של rotel). ניתן להשיג את הרמקולים במחיר יחסית טוב מאחר והדגם התחלף (כרגע יש את הסדרה V). בחנות של אבי יפה מפורסם מחיר של 5500 ש"ח (אולי אפשר להשיג בפחות אני לא סגור על זה).
לגבי ה- QUAD שמעתי רק את הרמקולים המדפיים שבסדרה זו (L11 ו- L12) והמסקנה שלי היא שחייבים לשדך להם מגבר מתאים, אחרת, התוצאה גרועה. מנסיוני (כשהרמקולים חוברו ל power של QUAD) ומביקורות אחרות שקראתי על הסדרה הנ"ל - הרמקולים של QUAD ניחנים במיד מעולה - טיבעי מאד.
מקווה שתרמתי משהו ...
לגבי ה- QUAD שמעתי רק את הרמקולים המדפיים שבסדרה זו (L11 ו- L12) והמסקנה שלי היא שחייבים לשדך להם מגבר מתאים, אחרת, התוצאה גרועה. מנסיוני (כשהרמקולים חוברו ל power של QUAD) ומביקורות אחרות שקראתי על הסדרה הנ"ל - הרמקולים של QUAD ניחנים במיד מעולה - טיבעי מאד.
מקווה שתרמתי משהו ...
כבר חתמתי.
- asimo2
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 228
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
צר לי מאוד לאכזב אותך אך בהשוואה שערכתי באקראי בין פאר היצירה הבריטית QUAD 22L ובין OPERA PRIMA האיטלקי יצא הQUAD 22L כשידו על התחתונה. הוא נשמע כמו BOOMBOX ובמיוחד התבלבל בקטע הווקלי כאשר הקול מגיע לסרוגין מאזור אחר של הרמקול
התאכזבתי מאוד כי ציפיתי ליותר מחברה בריטית בעלת מוניטין וותק כמו QUAD יתכן שהסדרה הנוכחית מיועדת לפלח שוק שונה מאשר בעבר.
התאכזבתי מאוד כי ציפיתי ליותר מחברה בריטית בעלת מוניטין וותק כמו QUAD יתכן שהסדרה הנוכחית מיועדת לפלח שוק שונה מאשר בעבר.
עדיין מיתלבט אגב ההברה המיועדת היא DENON 1500AE ....
רב סרן-רועי קליין.
האם שמעת אותם?
FOCAL ו-QUAD אלו רמקולים משני סוגים שונים. אם אתה אוהב את האחד אתה לא תאהב את השני ולהפך.
תגדיר מהו הדמיון הרב ביותר לנגן ולכלי הנגינה. כיצד הנך יכול לבצע את ההשוואה הזו? אם כוונתך לקונצרט, אז אף אחד מהם לא יעשה אצלך אולם קונצרטים בבית, ואם כוונתך לזמר אז כיצד תקבע מהו המקור? היית באולפן בזמן ההקלטה? אם כוונתך להופעה חיה אז זו לא אינדיקציה שכן ההגברה והתנאים שונים לחלוטין ולא אופטימליים (בלשון המעטה).
FOCAL ו-QUAD אלו רמקולים משני סוגים שונים. אם אתה אוהב את האחד אתה לא תאהב את השני ולהפך.
תגדיר מהו הדמיון הרב ביותר לנגן ולכלי הנגינה. כיצד הנך יכול לבצע את ההשוואה הזו? אם כוונתך לקונצרט, אז אף אחד מהם לא יעשה אצלך אולם קונצרטים בבית, ואם כוונתך לזמר אז כיצד תקבע מהו המקור? היית באולפן בזמן ההקלטה? אם כוונתך להופעה חיה אז זו לא אינדיקציה שכן ההגברה והתנאים שונים לחלוטין ולא אופטימליים (בלשון המעטה).
נכון הם שונים אבל מחירם שונה גם אבל זה לא יעזור הפוקל לטעמי מסתיר בבאס את המיד ולעיתים את הטויטר לאחר שמיע נוספת ובכל זאת הכיוון הוא ה QUAD שנישמע הכי נכון לי והכי טיבעי (רק צריך להתאים לא הגברה שמחמיאה לא) רק שעכשיו אן תקציב ל QUAD...... שעולה 7K מול הפוקל שעולה 5K... המיד והמצילות של הQUAD נהדרים הרמקול מאוזן אחיד ומהיר לטעמי הייתי רוצה בו קצת יותר באס אבל אז הבאס יטשטש את המיד ו הטויטר.... כך שגם שהוא מין פשרה אבל מינימלית ביותר.
רב סרן-רועי קליין.
בתקציב הזה שמעתי הרבה מאוד רמקולים אבל ה QUAD בנתיים הכי מספק את הסחורה (כמובן עים הגברה מתאימה)
הרמקול הזה פשוט מנגן נכון ולא מעייף את האוזן לאחר ה 10 דקות הראשונות של האזנה...
יש בו קסם למרות הפשטות שקיימת בו לכאורה.
הרמקול הזה פשוט מנגן נכון ולא מעייף את האוזן לאחר ה 10 דקות הראשונות של האזנה...
יש בו קסם למרות הפשטות שקיימת בו לכאורה.
רב סרן-רועי קליין.
שמעתי וזה לפי הטעם שלי בלי הכללות כי כל אדם שומע אחרת בהתאם לעקום הענות השמיעה שלא ובהתאם לתנאי מקום האזנה :
פוקל 726 באס קצת מחביא את המיד אופי שיש להיתרגל אליו (ואני לא רוצה להיתרגל אלה להנות).
B&W 603 S2 טויטר סינטטי מצקצק.
QUAD L22 ניפלא מאוזן חסר קצת באס
KEF IQ7 מיד מצויין חסר קצת גבוהים ובאס מרוח.
טנוי SENSYS 2 גבוהים קצת סינטטים לטעמי
JAMO 670 לא לטעמי.
סרווין וגה 712E חסר קצת מיד אבל מה שיש טוב והטויטר סינטטי + באס מצויין
JBL E90 טויטר לא חזק מספיק ובלום (רזולוציה נמוכה) מיד מצויין יש באס..
גורם נוסף היה בבחירה מה לישמוע הוא מי היבואן וסדר הגודל שלא והסיבה היא האים הוא מתקן אלמנטים במיקרה של מימוש אחריות או מחליף לחדשים ולא מתוקנים... כדי שהרמקול ישמע בדיוק כפי שתוכנן ויוצר ולא קומבינה.
פוקל 726 באס קצת מחביא את המיד אופי שיש להיתרגל אליו (ואני לא רוצה להיתרגל אלה להנות).
B&W 603 S2 טויטר סינטטי מצקצק.
QUAD L22 ניפלא מאוזן חסר קצת באס
KEF IQ7 מיד מצויין חסר קצת גבוהים ובאס מרוח.
טנוי SENSYS 2 גבוהים קצת סינטטים לטעמי
JAMO 670 לא לטעמי.
סרווין וגה 712E חסר קצת מיד אבל מה שיש טוב והטויטר סינטטי + באס מצויין
JBL E90 טויטר לא חזק מספיק ובלום (רזולוציה נמוכה) מיד מצויין יש באס..
גורם נוסף היה בבחירה מה לישמוע הוא מי היבואן וסדר הגודל שלא והסיבה היא האים הוא מתקן אלמנטים במיקרה של מימוש אחריות או מחליף לחדשים ולא מתוקנים... כדי שהרמקול ישמע בדיוק כפי שתוכנן ויוצר ולא קומבינה.
רב סרן-רועי קליין.
תקציב 5 K
חדר גדול ובעייתי מיזנון עץ מיושן עים דלתות מזמזמות שצריך ליפתוח למניעת הזימזום 35 מ"ר
סוגי מוזיקה: רוק ישראלי, אבין גפן, מטרופולין, היהודים, חנוך, פופ ישראלי קצת קלאסי, קצת שירת אופרה לא כבדה (שלושת הטנורים), קצת רוק כבד מחול (זפלין), הדלתות....
אוהב לישמוע בפירוט את כלי הנגינה ( אורגן, באס, גיטרות וכ"ו ) שלא היתערבבו ויהפכו לדייסה סמיכה ודביקה מידי.... (פרט כמובן
למיקס של המקור ששוזר את הכלים ונותן להם מיקשה אחת כאילו ניגנו ביחד ולא ערוץ ערוץ במיוחד באנלוגי
).
הגברה כרגע דנון
PMA-1500AE
ויש עוד אופציות מאוכסנות:
עים פרה של פרוטון AMC 2100
NAD 370+פרה NAD
חדר גדול ובעייתי מיזנון עץ מיושן עים דלתות מזמזמות שצריך ליפתוח למניעת הזימזום 35 מ"ר
סוגי מוזיקה: רוק ישראלי, אבין גפן, מטרופולין, היהודים, חנוך, פופ ישראלי קצת קלאסי, קצת שירת אופרה לא כבדה (שלושת הטנורים), קצת רוק כבד מחול (זפלין), הדלתות....
אוהב לישמוע בפירוט את כלי הנגינה ( אורגן, באס, גיטרות וכ"ו ) שלא היתערבבו ויהפכו לדייסה סמיכה ודביקה מידי.... (פרט כמובן
למיקס של המקור ששוזר את הכלים ונותן להם מיקשה אחת כאילו ניגנו ביחד ולא ערוץ ערוץ במיוחד באנלוגי
).
הגברה כרגע דנון
PMA-1500AE
ויש עוד אופציות מאוכסנות:
עים פרה של פרוטון AMC 2100
NAD 370+פרה NAD
רב סרן-רועי קליין.
ברור שריצפתי יהיה פחות מדוייק מ OPERA PRIMA כי הוא מדפי..... אבל למדפי חסר עומק ובאס.. ביחס לריצפתי.
רב סרן-רועי קליין.
- yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
לדעתי לא בהכרח, הקביעה הזו כוללנית מדי...tascam כתב:ברור שריצפתי יהיה פחות מדוייק מ OPERA PRIMA כי הוא מדפי..... אבל למדפי חסר עומק ובאס.. ביחס לריצפתי....
שני הרמקולים שדיברת עליהם הם רמקולים טובים אבל הכל יחסי ולדעתי כדאי לך לשמוע רמקולים נוספים כדי להגיע להחלטה. עם זאת, אני מאמין שבסופו של דבר תגיע להחלטה שהיא נכונה עבורך וזה מה שחשוב.
לפני הרמקול חשוב מי נותן השירות וסדר הגודל שלא.
מי היבואן של אופרה ?
מי היבואן של אופרה ?
רב סרן-רועי קליין.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
למה אתה כל כך פסימיtascam כתב:גורם נוסף היה בבחירה מה לשמוע הוא מי היבואן וסדר הגודל שלא והסיבה היא האים הוא מתקן אלמנטים במיקרה של מימוש אחריות או מחליף לחדשים ולא מתוקנים... כדי שהרמקול ישמע בדיוק כפי שתוכנן ויוצר ולא קומבינה.
מי היבואן של אופרה ?...
האמת, שאף פעם לא חשבתי על זה בזמן קניה של רמקולים. באופן עקרוני רמקול אמור לתפקד ללא בעיות למך שנים רבות (מאוד). אם אין בעיות ממש מההתחלה לדעתי אין מה לחשוש.
אופציה נוספת לרמקול הוא Paradigm studio 40 מדפי שלפי הדיווחים יש לו באס טוב. הופיע בלוחות במחיר מאוד אטרקטיבי 4K. אם אין לך בעיה עם יד שנייה...שווה בדיקה