מערכת ק"ב - תקציב 7000 - ז ה י ר ו ת מ מ כ ר ! !

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
syntaxix3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 237
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

שרשור זה מספר למעשה את האבולוציה של מערכת השמע שלי בבית. אז קודם כל אני רוצה להודות לכל חברי האתר, חברים ומנהלים כאחד, שהיו שותפים, המליצו ועזרו בהחלטת ההחלטות..... אז ת ו ד ה !!
שנית, אני רוצה להודות להורי שהביאוני עד-הלום .... סתם ...!!

את מי זה מעניין , בכלל ? - אז אם אתה בתחילת דרכך, ומחפש שדרוג מערכת בתקציב דומה יכול להיות שהדברים שמוזכרים כאן יהיו רלוונטים גם אליך.... כמו שתוכל ללמוד מהרבה מיקרים ותגובות של אחרים בכל הפורום.... הדברים הם בגדר המלצות ודעות אישיות וכתובים מנקודת ראות אישית שלי... אז אם זה יכול לעניין .. ? שכל אחד יחליט לעצמו.....

פה זה התחיל..

תקציב מתוכנן – 5000 ₪
תקציב בפועל – 7000 ₪

דרישות קדם שמבחינתי שלא רציתי לכופף - 1) רציתי לקנות ציוד חדש. כלומר לא יד שנייה. וזה מהסיבה הפשוטה.. שלא הכרתי היטב את העולם הזה ברמת מותגים ויצרנים, ולכן העדפתי ללכת על חדש (אחריות וכל זה) ולישון "בראש שקט". לפחות פארנואידים בינינו , יש סיכוי שבתקציב נתון יגיעו לתוצאות טובות יותר אם ילכו על ציוד יד-שנייה.
2) יעד המערכת היה לקולנוע ביתי (לא רק ! גם למוסיקה) , והייתי סגור לרכוש סט של 5 רמקולים. פה יכול להיות שהייתי פזיז. כלומר , אולי היה מקום לשקול להשקיע ב-2 קדמיים טובים יותר (ובנתיים להשתמש כסראונד בישנים של המיני), אבל גם פה הדעות חלוקות. אבל איך אומרים לא בוכים על רמקול שנשפך....

בהתחלה, המוח הישר אמר לי לחלק את הסכום המוקצב , חצי-מגבר, חצי-רמקולים, עד שבאחד מחיפושי הגוגל שעשיתי נפלתי על האתר , שלא הכרתי לפני, כמובן. (בהחלט אני יכול לחלק את חיי ל-2 , לפני שהכרתי את האתר ואחרי... :D )
מהר מאוד התברר לי שהחלוקה לא תהייה "נכונה". כלומר, אם המטרה היא "לסחוט" את המרב בתקציב הנתון, עדיף להשקיע יותר על הרמקולים.

מוצרי המדבקה :מבולבל: – שלב ראשון, באמת נחשפתי למותגים, שזכו כאן לכינוי "מוצרי מדבקה". ומאותן סיבות, שמוזכרות בערך כל הודעה שנייה, הוחלט להתעלם מהם לחלוטין.... צודק ?? בתקציב שהיה לי (שהוא דיי Entry Level נכתב ע"י מרטין בעבר) ... נראה לי שכן !

השלב הבא היה, סריקה של הפורומים, שהיתה פסיבית לגמרי.. אבל תרמה המון ידע ! והידע , שמשיגים מדפדוף בשירשורים השונים, עולה בצורה אקספונציאלית. אז.. אל תחסוך בזה.. זה יכול לחסוך לך הרבה זמן וכסף בהמשך הדרך... 8)

ועכשיו לתכלס, אני לבסוף, אחרי ששמעתי את המערכת בשילוב, הלכתי על הרסיבר RXV-450 של ימאהה. ורמקולים סדרת הדיימנוד 9.5 של וורפידל (5 יח').
המחירים – 1700 על הרסיבר . ו 3200 על הרמקולים (סט של 5 יח').
עומד בתקציב ?? – בטח ... סה"כ 4900 ₪ .. יאללה להעמיס .. ולחבר.. !
ופה התחילו ה"סרטים" .. מה זה ? זה נשמע הרבה פחות טוב מבחנות (למרות שהייתי מוכן לזה נפשית-גם משהו שקיבלתי בפורום כאן)... אבל עדיין לא מרוצה מהשמע הכללי.. מה לעשות ?? .... http://www.hometheater.co.il !!! ופה הבנתי שלוקח זמן, עד שמגיעים לצורה האופטימלית של השמע במערכת.... כיוון הפרמטרים השונים ברסיבר , מיקום נכון של הרמקולים , חיבור נכון של הרמקולים (לאחר בדיקה גיליתי שרמקול קדמי אחד מחובר הפוך :alone: ),כבלים, סוג המדיה המושמעת ועוד מיני רבים... אז גם סבלנות חשובה !! ואכן , אחרי הרבה ניסויים ו"מחקר" בנושא.. הגעתי כמעט לקצה המנהרה ....

מה לעזאזל,אני מחבר לרסיבר, ואיך ? חלק נכבד מאיכות השמע שיפיקו הרסיבר והרמקולים, היא מין הסתם, תהיה תלויה במה "שתתן" להם. כלומר, אם תנגן איזה דיסק צרוב, באיכות של 128Kbs , אל תצפה מהמערכת שתעשה ניסים ( להוסיף DATA עוד שום מכשיר לא יודע לעשות) ותפיק צלילים שישאירו טעם טוב......
אז אם אתה מחבר DVD ,למשל, פנק אותו עם איזה כבל אופטי .. הוא יחזיר לך בהתאם.
אצלי רב המדיה מגיעה מה-PC ... שחובר לרסיבר בצורה אנלוגית (מעביר סטריאו בלבד).... קיבינימט :evil: !!..שאני מנגן סרט שקודד ב-AC3 (סראונד) , אני מקבל סאונד דליל ודלוח... גם כל המצבים ברסיבר (PLII, NEO6 ושות') .. היו כמו כוסות רוח למת.... מה לעשות .. ?? שוב.. Hometheater.co.il ! מהר מאוד קיבלתי את הפתרון ... כרטיס קול נורמלי שיזין את הרסיבר במידע סיפרתי רווי ויטמינים (יעביר סראונד). אז הלכתי על כרטיס של Creative , שכולל יציאת SPDIF (קואקס) .
מחיר רכישה 295 ₪ (הדגם אגב, ‏ CREATIVE Audigy 2 Value‎).
חיש מהר, הכרטיס הורכב,חובר לרסיבר דיגיטלית(ע"י קואקס) הוגדר (שוב בעזרתם האדיבה של חברי האתר) והתוצאות : אין מילים !! ה- 295 שקל הכי יעילים שהוצאתי אי פעם !! :D איזה תענוג.. אותו סרט AC3 נשמע עכשיו טוב מתמיד. הרסיבר מזהה את המידע ומניף דגלים, כאילו אין מחר :4u: , DolbyDigital, DTS .... (פה כבר התחילה השתוללות של הורדת חומר שהוקלט ב-DTS וכד' .. איזה באלגן ...)

"ויטמין" מעניין שהרסיבר "טען" ,שהוא מקבל, היה ויטמין ה- LFE . זה ערוץ סאונד(ייחודי לסרטים או מוסיקה שהוקלטה במיוחד) שאחראי על אפקטים בתדרים הנמוכים (הבאסים – פיצוצים בסרטים וכל אלה). טוב ! מה רע..? הכל סאבבה ! זהו שבידיוק לא ..... סאב ? בה(במערכת) ? .. זה מה שחסר !!!. בביקור אצל חבר צפיתי בסרט ,עם מערכת בנתונים דומים, רק שהפעם הייתה מחוברת לרסיבר קובייה אימתנית.... הסאב-וופר. ופה היה ההבדל .. האפקטים בסרט נשמעו עמוקים יותר ויכולת להרגיש את הפיצוצים עמוק בבטן. פה נפלה ההחלטה .. שסאב זה לא שאלה של אם ? אלא שאלה של איזה ? .. איזה ? מה הבעיה .... Hometheater.co.il!!!!

הסאב שלבסוף רכשתי היה ה-PowerCube 12A של וורפידל , שהשתלב לי יפה (מכל המובנים) עם החמישייה הקיימת.
מחיר רכישה 1590 ₪ +כבל 6 מ' מתנה.

הסאב חובר, כוון (עדיין בניסיונות להגיע לאופטימיזציה) אבל הסאונד... אח.. איי , איזה הבדל בשמע מהיום שחזרתי מהחנות וחיברתי אותה בפעם הראשונה.... פשוט ת ע נ ו ג .

סוף סוף, הגעתי לקצה המנהרה, ושם היה חדר ,שממנו יוצאת עוד מנהרה שכנראה מובילה לחדר נוסף וממנו עוד מנהרה .... מה לעשות !? זה כנראה עולם אין סופי (כבלים ב- 50K למטר, מסביר אולי מה אני מתכוון..).
אבל החדר אליו הגעתי בהחלט מספק אותי (לפחות בשלב זה, אני יהיה זהיר).
השלב הבא ... יהיה כנראה עולם הוידיאו ...

לסיכום , ההשקעה הכוללת קצת חרגה מהמתוכננת, והסתכמה ב – 6900 ₪ בערך (כולל כבלים) אבל התוצאה הייתה מעל המצופה.. ואני פשוט נהנה מכל רגע .........

אז אם אתה בתחילת דרכך, ברוך הבא לעולם הזה.. ובהצלחה...

ז ה י ר ו ת מ מ כ ר ! ! !

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1323
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #2 

סוף טוב, הכל טוב:)

SYSNTAXIX3, השקעת המון מאמץ וכתיבה. זה מתאים להיות מאמר.
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.

eytan99
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 489
שם מלא: eytan99

Re: מערכת ק"ב - תקציב 7000 - ז ה י ר ו ת מ מ כ ר

שליחה #3 

כבלים ב- 50K למטר, מסביר אולי מה אני מתכוון..
...
:מבולבל: :מבולבל:
לא קצת יקר 50 אלף למטר :silly:
את האמת אני מסכים איתך . כל מילה בסלע !
עברתי בערך את אותו תהליך כמוך ואני יכול להצטרף ולומר:
(Y) ז ה מ מ כ ר (Y)

ledirf
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

הי אחי חסר לך עוד איזה 15000 ש''ח למסך פלזמה :mrgreen:

אכשיו ברצינות, VICK הקדים אותי, רציתי להגיד שבתור אחד שנמצא לפני התהליך הרכישה עם תקציב 5000 ש''ח אני רואה בהודעה שלך מאמר מעולה למתחילים כמוני (Y)

אני גם מסכים איתך שיש חיים לפני HOMETHETER.CO.IL ואחרי.

ועכשיו מספר שאלות:

1. תוכל לפרט מה כולל סט הרמקולים שלך.
2. האם השוותה את POWERCUBE 12A ל- SW150 ו-SW250
שניים האחרונים נבנו במיחד לסדרת DIAMOND 9 ולכן מעניין אם שמעתה אותם ?
3. באיזה חנות קניתה את הציוד ?

syntaxix3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

קודם כל ,תודה על הפירגון, ח'ברה - העונג היה שלי.

איתן, לגבי כבלים במחירים האלה.. תאמין לי.. במו עיניי ראיתי באינטרנט מוצרים בסדר גודל הזה... משום מה אני לא מוצא עכשיו.. בטוח שיהיו פה ח'ברה שיוכלו לשים לינקים מתאימים...

ledirf , לשאלותך ,
1. הסט הינו 5.1 - 2 קידמיים + סנטר + 2 סראונד אחורי(ימין שמאל) + סאב.
המגבר אמנם מתאים גם ל-6.1 (נוסף סראונד מרכז) אבל כרגע אני מסתפק ב- 5.1. (גם אני לא יודע אם קיימת מדיה שהותאמה ל-6.1)
2. נכון. אלו הדגמים שהותאמו לסדרת הדיימונד. לא יצא לי לשמוע אותם . אך מבחינת נתונים (יבשים) ה PC שיכנעו יותר, בנוסף להרבה תגובות טובות על הסידרה הזאת.. החלטתי ללכת עליהם. ההתלבטות היתה בין ה- PC10 ל PC12 , שאותם שמעתי.. בסוף החלטתי על ה-12 (ההבדל לא היה גבוה - 200 ש"ח בערך).
3. את המגבר+רמקולים (בלי הסאב) - הי-פי (ת"א-סלמה) , הסאב - בסטריאו סטאר , והכרטיס ב- KSP (ציוד מחשבים).
בהצלחה ...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

אי איי איי, איזה כיף לקרוא הודעה כזו !!!!
:beer:

אני בדיאטה לקראת החתונה של אחותי ואחרי ההודעה הזו עליתי בכמה קילו טובים....תודה רבה.
הודעה כזו נותנת לנו זריקת מוטיבציה להמשיך במה שאנחנו עושים. זו התמורה הכי גדולה !

1. ברשותך, אעביר את זה למאמר לעמוד הראשי, למען יישאר לדורי דורות.
2. אני משוכנע שאנשים יישמחו לראות תמונות של המערכת, אז תרגיש חופשי לשלוח לי במייל: martin AT hometheater DOT co DOT il

תתחדש ותהנה !
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ledirf
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

syntaxis3,

תודה על התשובה,

בשאלה מספר 1 רציתי לשאול איזה דגמים מסדרה 9 לקחתה. אני קצת נודניק :) מה לעשות.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #8 

syntaxix3, כמה תיקונים קלים:

לרמקול ה"סראונד סנטר" קוראים - סנטר אחורי.

לגבי מדיות עם פסקול 6.1, דווקא יש.
כפי שניתן לקרוא במאמר על תולדות הסראונד בק"ב פרק ד', הפורמט של DOLBY נקרא DILBY DIGITAL EX ושל DTS נקרא DTS ES.
אכן אין הרבה סרטים בפורמט הזה, אבל יש כמה.
About.me

syntaxix3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

מרטין,
1.רשותי ניתנת בברכה :4u: כמובן . חלק מהעיניין גם היה הבעת תודה. אין ספק שאתם עושים עבודה ראוייה להערכה.. כנראה שלא סתם אתם גודלים (ראו מודעה של עופר ב'כללי' )... יישרו כוח !!
2. אני יעבוד על זה .. בכיף.

ledirf,
הסידרה היא 9.5 (אני חושב שציינתי, לא ?) . לגבי הסנטר והאחוריים הם מאותה סידרה (אבל הקטנים !)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #10 

אחלה, אני מחכה לתמונות.
About.me

ledirf
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

syntaxix3,

סליחה אם אני לא ברור בשאלותי

הסדרה נקראת DIAMOND 9 והיא כוללת בין היתר:

מדפיים 9.1 או 9.2
רצפתיים 9.5 או 9.6
סנטר 9CC או 9CM א 9CS
סראונד 9SR
סאב SW150 או SW250

זה לא רשימה המלאה, יש הרבה אפשרויות בסדרה 9 לבנות מערכת 5.1 בהתאם לגודל החדר ולתקציב

syntaxix3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

OK,
לגבי הקדמיים הם ריצפתיים ה - 9.5
הסאב כאמור, לא מהסדרה של הדיימונד אלא ה- PC12A
לגבי הסנטר והאחוריים.. אני לא סגור.. אני אבדוק ואחזור עם תשובה !

gadgetfreak
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 67

שליחה #13 

יופי של כתבה - תענוג לקרוא.
"לוג-אין" מערכות בית חכם וחדרי ישיבות חכמים

syntaxix3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

ledirf,
אז ככה...
הסראונד האחורי - DIAMOND 9.SR
הסנטר - DIAMOND 9.CS
קידמיים - DIAMOND 9.5
סאב-וופר - Power Cube 12A

Ang3lus
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45

יש לי קצת ידע בכרטיסי קול של מחשבים

שליחה #15 

ולפי מה שאני יודע
היית יכול להוציא 1.5 שקלים על חיבור SPDIF והיית מקבל אותה איכות
SPDIF לא משנה בשום כרטיס קול כי הוא שולח את המידע בצורה לא מכווצת והרסיבר דואג להכל

syntaxix3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

Ang3lus,
מה זה בידיוק חיבור SPDIF ב - 1.5 ש"ח ... או שזה בה בתור הפתעה בביצת קינדר ?

Ang3lus
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45

שליחה #17 

זה בצחוק.
אבל אתה יכול להשיג אחד בפחות מ100 שקלים בקלות
אפילו 50

syntaxix3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

Ang3lus,
בגדול אתה צודק. מה שחשוב שתיהיה יציאה דיגיטלית (והיא די דומה אם זה בכרטיס של 500 ש"ח, או 50 ש"ח)
למרות שיש עוד כמה נתונים של תדירות דגימה .. תמיכה ב-5.1 , 6.1 או 7.1, 16,24 ביט...שגם יכולים להוות שיקול..
בכל מיקרה הלכתי על משהו באמצע.. ומחברה מוכרת CREATIVE !

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #19 

תמיכה ב-5.1 , 6.1 או 7.1
...
כל יציאה דיגיטלית תתמוך בפורמטים אלו (חוץ מ 7.1 שלא קיים), לגבי תדרי דגימה משתנים אני מסכים, לכרטיסי CREATIVE יש יכולות אפסמפלינג לא רעות לטעמי.
מיכאל .

syntaxix3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

leshets, Ang3lus

הטבלה הזאת תציג הכי טוב את ההבדלים בכרטיסים שונים (של קריאייטיב) :
http://us.creative.com/products/product ... av=compare