הבדלי סאונד בין דיסק מקורי וצרוב
שלום לכולם.
בואו נניח לרגע בצד את השאלות הערכיות העלולות לנבוע מסוגיית הצריבה , ונתמקד באכות הסאונד בלבד:
האם סאונד של דיסק הנצרב מדיסק מקורי יהיה פחות טוב , לדעתכם, מהמקור?
והאם התשובה עשויה להשתנות ביחס לפרמטרים שונים? (סוג הצורב, סוג המדיה,מהירות צריבה -לדוגמא)
תודה
בואו נניח לרגע בצד את השאלות הערכיות העלולות לנבוע מסוגיית הצריבה , ונתמקד באכות הסאונד בלבד:
האם סאונד של דיסק הנצרב מדיסק מקורי יהיה פחות טוב , לדעתכם, מהמקור?
והאם התשובה עשויה להשתנות ביחס לפרמטרים שונים? (סוג הצורב, סוג המדיה,מהירות צריבה -לדוגמא)
תודה
אים הצריבה מ IMAGE מלא מדיסק מקורי שהועבר לדיסק קשיח (CLONECD ) אן הבדל בן המקור לצרוב.
אים העתקה בוצעה מכונן לכונן ישירות יש הבדל...
אים העתקה בוצעה מכונן לכונן ישירות יש הבדל...
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46406
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
האם תוכל לחיות עם העובדה שתוצאת הצריבה אולי , אבל אולי פחות טובה
שאלה שניה
האם חשוב לך העטיפה , המגע , הריגוש ?
שאלה שניה
האם חשוב לך העטיפה , המגע , הריגוש ?
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

למה שתוצאת הצריבה תהיה שונה?
ברגע שתוכנת הצריבה מגלה כי יש בעיה בדיסק והיא לא יכולה להעתיק קבצים בצורה תקינה - תהליך הצריבה נכשל.
העתקת קבצי אודיו זהה עבור הצורב כמו העתקה של כל סוג של קבצים.
ברגע שתוכנת הצריבה מגלה כי יש בעיה בדיסק והיא לא יכולה להעתיק קבצים בצורה תקינה - תהליך הצריבה נכשל.
העתקת קבצי אודיו זהה עבור הצורב כמו העתקה של כל סוג של קבצים.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תודה על תשובותיכם
1. אם הבנתי נכון , נובע מהתשובות שגם צריבה מדיסק צרוב(שנצרב כהלכה) יהיה באיכות זהה למקור-נכון?
2. ל-Eyal W : תשמע ,בעניין ה"תשוקה למקור" - אתה מתפרץ לדלת פתוחה
משום אני נמצא בעיצומו של מסע לקניית דיסקים שנצרבו בעבר .
1. אם הבנתי נכון , נובע מהתשובות שגם צריבה מדיסק צרוב(שנצרב כהלכה) יהיה באיכות זהה למקור-נכון?
2. ל-Eyal W : תשמע ,בעניין ה"תשוקה למקור" - אתה מתפרץ לדלת פתוחה
משום אני נמצא בעיצומו של מסע לקניית דיסקים שנצרבו בעבר .
אני בעד מקורי בלבד.
לעניות דעתי אם אין את המקור זה אין כלום .
לעניות דעתי אם אין את המקור זה אין כלום .
פרטים
פרטים
אני אומר לכם כאן ועכשיו , יש נגני מחשב שיכולתם "לפרוץ" את ההגנה על דיסקים מוגנים היא אפסית , מה שקורה הוא שכשאתה בא לצרוב עותק עם נירו , לפעמים זה לא עובד
וחוץ מזה אני לא חושב שכדאי להשתמש בדיסקים , כי משום מה כמה דיסקים שאין אפשרות להשיגם יותר , מרוב השמעות הם כבר לא נשמעים אותו דבר . מה שאני עושה כשאני קונה דיסק , אני פשוט פותח אותו , עושה לו RIP עם EAC , צורב פעמיים (שיהיה לי שני עותקים ) סוגר את המקורי בקופסה ומדביק את כול הקופסה שלא יכנס אוויר . כך יש לי סיכוי שאחרי כמה השמעות אם יקרה לי משהו לדיסק זה יקרה לצרובים
וחוץ מזה אני לא חושב שכדאי להשתמש בדיסקים , כי משום מה כמה דיסקים שאין אפשרות להשיגם יותר , מרוב השמעות הם כבר לא נשמעים אותו דבר . מה שאני עושה כשאני קונה דיסק , אני פשוט פותח אותו , עושה לו RIP עם EAC , צורב פעמיים (שיהיה לי שני עותקים ) סוגר את המקורי בקופסה ומדביק את כול הקופסה שלא יכנס אוויר . כך יש לי סיכוי שאחרי כמה השמעות אם יקרה לי משהו לדיסק זה יקרה לצרובים
מה עושה אחד שיש לו אוסף מעל 1000 דיסקים
מקים חברת צריבה

מקים חברת צריבה
פרטים
פרטים
איטום???
ג'וקר, אני מקווה שרק התבדחת לגבי האיטום. חיים רק פעם אחת וגם זה בקושי. בעולם הלא יציב שלנו, למה לא ליהנות מהמקור, אם כבר רכשת אותו. לא הכל צריך לשמור לדורות הבאים. להם כבר יהיו הוצאות מחודשות על תקליטי 200 גרם או על DVD-A או אולי בסטנדרט אחר, לא פיזי. התופעה מוכרת: שמירת תקליט או תקליטור להשמעות מיוחדות כדי לשמר את ערכו. יש גם כאלה שקונים 2-3 עותקים כדי לשמור לעצמם רזרבה. אמנם תקליט הוא לא יין שמשתבח עם השנים - התוכן המוסיקלי לא ישתנה - אבל הערך הכספי עולה לעיתים עם השנים. גם אני עשיתי לעצמי גיבוי למעט תקליטים נדירים לפני כמה שנים אבל עדיין מעדיף להאזין לתקליטים ולא לדיסק הגיבוי. העיקר, כמובן, ליהנות מהמוסיקה.truejoker כתב:אני אומר לכם כאן ועכשיו , יש נגני מחשב שיכולתם "לפרוץ" את ההגנה על דיסקים מוגנים היא אפסית , מה שקורה הוא שכשאתה בא לצרוב עותק עם נירו , לפעמים זה לא עובד
וחוץ מזה אני לא חושב שכדאי להשתמש בדיסקים , כי משום מה כמה דיסקים שאין אפשרות להשיגם יותר , מרוב השמעות הם כבר לא נשמעים אותו דבר . מה שאני עושה כשאני קונה דיסק , אני פשוט פותח אותו , עושה לו RIP עם EAC , צורב פעמיים (שיהיה לי שני עותקים ) סוגר את המקורי בקופסה ומדביק את כול הקופסה שלא יכנס אוויר . כך יש לי סיכוי שאחרי כמה השמעות אם יקרה לי משהו לדיסק זה יקרה לצרובים...
דרך אגב, ברשותי מספר דיסקים מקוריים מארה"ב מהשנים 1982-1992 וכולם, בלי יוצא מהכלל, נשמעים מצויין למרות האזנות אין-ספור ולמרות איכות ההדפסה המפוקפקת של אותן שנים. לדעתי, דיסק מקורי הוא גיבוי לא רע בכלל למדיה בעייתית אחרת - התקליט.
יהיה הבדל אים הצריבה לא נעשת על ידי IMAGE מהדיסק הקשיח עקב הפרעות זרימת הנתונים בן שני הכוננים בו זמנית (ישמע לעיתים כתקתוק)
רב סרן-רועי קליין.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

גם אם יהיו הפרעות כאלו מצד המקור, המידע נשמר מראש על Buffer על מנת לאפשר לכונן להמשיך לנסות להשיג את המידע. במידה ולא יצליח - הצריבה תכשל.
ממש לא הצריבה תיסתיים בהצלחה את ההבדל תגלה רק עים תעשה VEREFAY בן המקור לצרוב לאחר הצריבה, בדוק.
רב סרן-רועי קליין.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

קח דיסק מקור, תשרוט אותו לחלוטין ותנסה לצרוב - תראה שהצריבה לא תסתיים בהצלחה.tascam כתב:ממש לא הצריבה תיסתיים בהצלחה את ההבדל תגלה רק עים תעשה VEREFAY בן המקור לצרוב לאחר הצריבה, בדוק....
ככה לפחות Nero מתנהג.
מה הבעיה לעשות verify אחרי תהליך הצריבה, בסך הכל check box לסמן.
היום נדיר שצריבה נכשלת (אצלי לפחות).