מעבר לאינטרנט סיבים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
arcos פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום,
בעוד כחודשיים אני עובר דירה, ושם תהיה לי אפשרות להתחבר לאינטרנט סיבים (אחרי שב-10+ שנים אחרונות הייתי על 40 מגה בבזק ובשנתיים האחרונות בהוט 500 מגה), ויש לי שתי שאלות.
1. לאיזה ספק הייתם ממליצים להתחבר? הבנתי שפרטנר וסלקום עובדים על סיבים של בזק. למי תשתית יותר יציבה, בזק או הוט? מי הכי זול? כרגע אצל הוט, אני משלם כ-100 ש"ח לחודש (אינטרנט בלבד ובלי טלוויזיה).
2. האם הייתם ממליצים לי לרכוש ראוטר פרטי? הבנתי שבשביל זה צריך לרכוש מתאם סיב שעולה לא מעט, וגם אז, לא כל ספק מאשר את המעבר הזה.
במידה וכן ממליצים, איזה ראוטר מומלץ?

אציין כי אני מעוניין במהירות של 2.5 ג'יגה.
תודה מראש.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1330
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 165 פעמים

שליחה #2 

בהוט אם אתה קונה ממיר אופטי פרטי אתה חוסך 25 ₪ בתשלום החודשי על השכרת מודם.
במצב כזה, חבילת אינטרנט 2000/250 עולה 100 ₪.

אינטרנט סיבים הוא יציב, אלא אם הטכנאים באים ומתעסקים בארון תקשורת...
יש עניין אחר של תעדוף והפחתת תעבורה לחו"ל. אבל בזק והוט הן ספקיות גדולות שכנראה יתנו לך יתרון על פני הספקיות האחרות בעניין זה.
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #3 

26/08/2024 16:21  
Orshaul כתב:
שלום,
בעוד כחודשיים אני עובר דירה, ושם תהיה לי אפשרות להתחבר לאינטרנט סיבים (אחרי שב-10+ שנים אחרונות הייתי על 40 מגה בבזק ובשנתיים האחרונות בהוט 500 מגה), ויש לי שתי שאלות.
1. לאיזה ספק הייתם ממליצים להתחבר? הבנתי שפרטנר וסלקום עובדים על סיבים של בזק. למי תשתית יותר יציבה, בזק או הוט? מי הכי זול? כרגע אצל הוט, אני משלם כ-100 ש"ח לחודש (אינטרנט בלבד ובלי טלוויזיה).
2. האם הייתם ממליצים לי לרכוש ראוטר פרטי? הבנתי שבשביל זה צריך לרכוש מתאם סיב שעולה לא מעט, וגם אז, לא כל ספק מאשר את המעבר הזה.
במידה וכן ממליצים, איזה ראוטר מומלץ?

אציין כי אני מעוניין במהירות של 2.5 ג'יגה.
תודה מראש.
...

1. לבזק יש את תשתית הסיבים שלה, לפרטנר יש את תשתית הסיבים שלה, ולסלקום ו-HOT יש את תשתית הסיבים "שלהן" כחלק מהשותפות שלהן בחברת IBC. חוץ מזה, פרטנר, סלקום, ועוד מספר חברות קטנות דוגמת גילת טלקום יכולות להציע שירותי אינטרנט (ISP) מעל התשתית של בזק.

2. לפני שאתה מקבל החלטה, מומלץ שתבדוק קודם אילו תשתיות סיבים פרוסות בבניין שאתה עובר אליו. מהירות של 2.5 גיגה מוצעת כרגע על תשתית הסיבים של בזק ועל תשתית הסיבים של IBC. תבדוק באתרים של הספקיות השונות איזו חבילה מתאימה לך. אני אישית הייתי מתרחק מהוט כמו מאש.

3. כן, מומלץ מאוד לעבוד עם ציוד פרטי. מתאם הסיב לא יקר, בטח לא בהשוואה לשכירה של מתאם כזה מהספקיות.
באתר של הספקית אליה אתה מצטרף צריכה להופיע רשימת מתאמי סיב (2.5 גיגה) נתמכים - כל הספקיות מחויבות לפרסם את רשימת הציוד הזאת וכולן מחויבות לאפשר ללקוח להתחבר בהתאם עם ציוד פרטי משלו.
תצטרך גם לרכוש ראוטר עם פורט במהירות 2.5 גיגה. אני אישית ממליץ על ה-Flint 2 של GL.iNet.

בהצלחה.

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 345
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #4 

אתה לא יודע אילו ספקים פרשו תשתיות בדירה החדשה. כלל בסיבים אין בדרך כלל את הפרעות תשתית שהיו בנחושת. הקריטריון העיקרי כרגע הוא המחיר של ההתקנה והשירות.
לחלק מספקי האנטרנט יש בעיה לעבוד עם ציוד פרטי כי הם מזהים אותך לפי הציוד שהם מתקינים אצלך. לא בטוח עד כמה זה חוקי, אבל זה המצב.
הציוד הפרטי לא כזה יקר ובדרך כלל מכסה את עצמו אחרי כמה חודשי שימוש. העניין הוא שתצטרך להגדיר את הרשת שלך לבד. זה דורש ידש בסיסי, אבל לא לכל אחד יש את הידע או את הזמן ללמוד אותו.
לשימושים ביתיים גם חיבור של 300M מספיק. מי שיש לו צורך מוגבר ב upload כמו מספר שיחות זום שמתבצעות במקביל, חיבור של 1G שנותן 100M ב upload כנראה יספיק. אני לא רואה צורך בחיבור 2.5G למשתמש הביתי הרגיל, מה שמצמצם את הציוד שניתן לחבר לציוד יקר יותר.
הערכתי היא ש2.5G זה פתרון ביניים ורוב העולם יעבור מ1G ל10G ישירות, אבל זה יקרה עוד הרבה שנים ואולי תהיה אז בדירה אחרת בכלל.

Peadar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 488
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #5 

אגב לסלקום יש חבילה של 300/100

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78863
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5392 פעמים

שליחה #6 

לא חושב שיש הבדל משמעותי בין הספקים - כולם אמינים כיום. ההבדלים העיקריים הוא החיבור לחו"ל, איכות השירות וסוג הציוד.

השאלה למה אתה צריך ראוטר פרטי. אם יש לך פונקציות חשובות שאתה רוצה/צריך בראוטר זה הגיוני. סתם ככה במרבית הבתים לא הייתי טורח.

המחירים די דומים סה"כ (חוץ מבזק שלקחו בזמנו התקנה).

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #7 

אני בגישה שאת הרשת הביתית אתה צריך לבנות, לנהל ולתחזק לבד, כל מה שאתה צריך מהם זו גישה לאינטרנט.
זה הופך את ההתקנה לקצרה ויעילה משום שרוב המתקינים ישחילו סיב במקצועיות אבל ההבנה שלהם בתקשורת היא דיי בסיסית.
לפי הגישה הזו כל מה שנדש מהם זה חיבור לאינטרנט בנקודת קצה אחת עם הציוד שלהם, את זה הם יודעים לעשות.
אז כן, לקחת מהם את הציוד שהם נותנים ולהשתמש אחר כך איך שנראה לך.
או בקיצור: תודה, אנחנו כבר נסתדר מכאן לבד.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78863
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5392 פעמים

שליחה #8 

זה בסדר. עדיין אפשר לקחת מהם סיסמא לראוטר ומרבית החברות האלה נותנות ראוטרים סבירים כיום.

יש כמה סיבות לקחת ראוטר פרטי:
1. יש הגדרות שאתה רוצה לשלוט בלי תלות בהם
2. יש פיצ'רים מתקדמים שאתה רוצה שהם מתקדמים יותר (למשל אנטיוירוס, VPN, ניהול תיעדוף וניתוק למכשירים ספציפיים, וכו') ולתת לחברות גישה לא לעניין
3. security - לא רוצים שהם יוכלו לגשת לרשת המקומית
4. אתה לא רוצה לשלם תשלום נוסף חודשי
5. בעבר היו מגבלות בראוטרים של החברות (בעיקר בזק) כמו מספר חיבורים מקבילי וכו', שגרמו להאטה משמעותית. לא יודע אם יש להם עדיין "firmware בזק" כמו פעם, אבל זה הסיבה שאני התחלתי בזמנו עם ראוטרים פרטיים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”