עזרה למתחיל בסטרימינג של סרטים
מקווה שזה המקום המתאים לשאלה שעוסקת בקולנוע בייתי (גם בוידאו).
ראשית אתחיל בזה שלא מצאתי בשום מקום פה מדריך לעניין, וחיפשתי הרבה, אז שואל פה:
ברשותי מחשב נייד של msi חזק מאוד
MSI GE63 Raider RGB-608 15.6" Gaming Laptop, 144Hz Display, Intel Core i7-9750H, NVIDIA GeForce RTX2070, 16GB,
מחפש מדריך למתחילים שיאפשר לי סטרימינג של סרטים באיכות גבוהה.
איזה תוכנת סטרימינג להוריד?
מאיפה להוריד סרטים באיכות גבוהה?
האם שיטה זו יעילה וטובה (בהנחה שמשתמש במחשב חזק ואיכותי) לא פחות מסטרימרים יעודיים כגון Dune וכדומה?
יכול להיות שאני טועה ואין טעם בכלל להשתמש במחשב נייד עבור העניין?!
MSI GE63 Raider RGB-608 15.6" Gaming Laptop, 144Hz Display, Intel Core i7-9750H, NVIDIA GeForce RTX2070, 16GB,
האם שיטה זו יעילה וטובה (בהנחה שמשתמש במחשב חזק ואיכותי) לא פחות מסטרימרים יעודיים כגון Dune וכדומה?
יכול להיות שאני טועה ואין טעם בכלל להשתמש במחשב נייד עבור העניין?!
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4791
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 768 פעמים
1. לגבי הורדות תוכן באופן לא חוקי לא תקבל פה עזרה.
2. לא ברור לאיזה מסך אתה רוצה להזרים את התוכן ?
3. איפה ישב פיזית התוכן שאתה מתכוון להזרים ? על המחשב הנייד ?
4. נהוג להתקין שרת כמו פלקס על המחשב שבו נמצא התוכן וקליינט (כולל נגן) על המסך או הסטרימר (עדיף סטרימר)
4. נהוג להתקין שרת כמו פלקס על המחשב שבו נמצא התוכן וקליינט (כולל נגן) על המסך או הסטרימר (עדיף סטרימר)
1. OK, ברור. יש הפנייה למקורות ברשת?25/08/2024 10:28ChinggisKhan כתב: 1. לגבי הורדות תוכן באופן לא חוקי לא תקבל פה עזרה.
4. נהוג להתקין שרת כמו פלקס על המחשב שבו נמצא התוכן וקליינט (כולל נגן) על המסך או הסטרימר (עדיף סטרימר)...
2. כרגע עם 55UK6300YVB , בהמשך השנה אשדרג למשהו רציני יותר ו65"
3. כרגע התוכן ישב על המחשב הנייד, בהמשך על שרת NAS שארכוש.
4. הרעיון הוא לחסוך את עיניין הסטרימר שיחובר למסך ולהשתמש במקום זה במחשב הנייד.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

אז לא. מחשב נייד הוא לא אופציה טובה מהמון סיבות החל מאסתטיקה, נוחות (אין שלט), רעש, חשמל ועד לאי תמיכה בפורמטים כאלו ואחרים.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

אם אתה לא צריך אודיו לוסלס אז אני ממש ממליץ על גגול כרומקאסט עם גוגל tv. בקרוב תצא גרסה חדשה (ויקרה) יותר שלו.
אם יש לך אקוסיסטם של אפל אז כמובן יש לאפל סטרימר מצויין.
נווידיה שילד מאד ישן ועדין נותן את התוצאות הטובות ביותר.
יש גם מכשירים יקרים יותר מבית דיון, זידו ועוד
אם יש לך אקוסיסטם של אפל אז כמובן יש לאפל סטרימר מצויין.
נווידיה שילד מאד ישן ועדין נותן את התוצאות הטובות ביותר.
יש גם מכשירים יקרים יותר מבית דיון, זידו ועוד
- yossipeleg
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 297
- שם מלא: יוסי פלג
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 68 פעמים
גוגל TV (יש המון סטרימרים מומלצים, שיואמי הכי זול ואם יש לטלוויזיה מערכת הפעלה גוגל TV אפשר לוותר על הסטרימר),
עליו מתקינים קודי או plex (חוקי מהחנות) שצורכים תוכן ממספריה משותפת במחשב ראשי או NAS.
בלי ספריה משותפת אפשר להשתמש ב stremio (חוקי מהחנות) שעליו ניתן להוסיף addons שמאפשרים צריכת תוכן ממגוון מקורות.
עליו מתקינים קודי או plex (חוקי מהחנות) שצורכים תוכן ממספריה משותפת במחשב ראשי או NAS.
בלי ספריה משותפת אפשר להשתמש ב stremio (חוקי מהחנות) שעליו ניתן להוסיף addons שמאפשרים צריכת תוכן ממגוון מקורות.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4216
- נתן תודות: 1659 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
Dune zidoo תומכים בכל מה שצריך
אני בניגוד לרוב החברים כאן, משתמש במחשב מדיה סנטר, נכון הוא לא קטן (המימדים שלו קטנים יותר מרסיבר), המחשב מחובר בכבל ישירות לרסיבר ומהרסיבר יוצא כבל ישירות למסך, על המחשב מותקנת תוכנת VLC שמאפשרת העברה של כל סוגי הפורמטים שקיימים מדולבי דיגיטל דרך DTS על כל סוגיו ועד לדולבי אטמוס מהמחשב לרסיבר.
הסרטים אצלי מאוחסנים על כוננים ניידים (ככה שבכל רגע נתון אני יכול לקחת איתי את הסרטים לאן שארצה) ובגדול אין לי אף פעם תקלות עם העניין הזה, אם יש תקלת רשת או תקלה אצל ספק האינטרנט אני יכול לראות את הסרטים שלי בכל רגע נתון ללא הפרעה.
החיסרון של מחשב לדעת כולם זה שהוא מצריך מקלדת ועכבר ותופס מקום, לגבי רעש - הוא דיי שקט, כשהמזגן בסלון דולק אין זכר לרעש שהמחשב מפיק ולכן זה לא משמעותי עבורי, היתרון של מחשב (לדעתי) זה שאין תחליף למקלדת ועכבר.
לגבי מחשב נייד ספציפית - זה משהו שניסיתי בעבר ולא עבד אצלי כמו שצריך, נסיתי גם מיני מחשב וגם הוא לא הצליח לספק את הסחורה (זו הסיבה שהלכתי על מחשב מדיה סנטר גדול יחסית).
בשורה התחתונה זה עניין של נוחות לדעתי.
הסרטים אצלי מאוחסנים על כוננים ניידים (ככה שבכל רגע נתון אני יכול לקחת איתי את הסרטים לאן שארצה) ובגדול אין לי אף פעם תקלות עם העניין הזה, אם יש תקלת רשת או תקלה אצל ספק האינטרנט אני יכול לראות את הסרטים שלי בכל רגע נתון ללא הפרעה.
החיסרון של מחשב לדעת כולם זה שהוא מצריך מקלדת ועכבר ותופס מקום, לגבי רעש - הוא דיי שקט, כשהמזגן בסלון דולק אין זכר לרעש שהמחשב מפיק ולכן זה לא משמעותי עבורי, היתרון של מחשב (לדעתי) זה שאין תחליף למקלדת ועכבר.
לגבי מחשב נייד ספציפית - זה משהו שניסיתי בעבר ולא עבד אצלי כמו שצריך, נסיתי גם מיני מחשב וגם הוא לא הצליח לספק את הסחורה (זו הסיבה שהלכתי על מחשב מדיה סנטר גדול יחסית).
בשורה התחתונה זה עניין של נוחות לדעתי.
אור
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

ויה לגבי דולבי ויז'ן ?
- ramsalemix
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 568
- נתן תודות: 134 פעמים
- קיבל תודות: 112 פעמים
במידה ואתה מעוניין באחד מדגמי ה-NVIDIA SHIELD בדר"כ שהם במבצע המחירים נעים סביב ה-650 ש"ח ל-SHIELD TV ו-870 ש"ח ל-SHIELD TV Pro.
https://www.nvidia.com/en-us/shield/
@orku לגבי המקלדת ועכבר למזרימי מדיה(ולא רק כפי שאפשר לראות בסרטון) יש אפשרויות כאלו למשל
https://www.nvidia.com/en-us/shield/
@orku לגבי המקלדת ועכבר למזרימי מדיה(ולא רק כפי שאפשר לראות בסרטון) יש אפשרויות כאלו למשל
אני מסכים עם החברים שמחשב נייד הוא אולי לא אופציה הכי אלגנטית, אבל לדעתי זה לגמרי בסדר, השאלה היא אם יש לך כוח להתעסק כל פעם עם החיבור של זה למסך.
לי יש גם מיני מחשב NUC יחסית ישן עם מע' הפעלה LIBRELEC , וזה לגמרי סבבה - כמו שציינו מעלי, קודי או פלקס שמותקנים שם נותנים מענה. המחשב הניד שלך נשמע הרבה יותר חזק וסביר להניח שיוכל להתמודד גם עם קבצים כבדים.
אפשר להשיג בזול סטרימר כמו שיואמי בוקס, יעלה כ-250 ש"ח, מריץ בכיף תכנים של 1080 בסראונד 5.1
לי יש גם מיני מחשב NUC יחסית ישן עם מע' הפעלה LIBRELEC , וזה לגמרי סבבה - כמו שציינו מעלי, קודי או פלקס שמותקנים שם נותנים מענה. המחשב הניד שלך נשמע הרבה יותר חזק וסביר להניח שיוכל להתמודד גם עם קבצים כבדים.
אפשר להשיג בזול סטרימר כמו שיואמי בוקס, יעלה כ-250 ש"ח, מריץ בכיף תכנים של 1080 בסראונד 5.1
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

הבעיה היא מערכת מבוססת ווינדוס היא חוסר התמיכה בדולבי ויז'ן, למי שזה חשוב לו. אם בן אדם קונה מסך חדש, למה לא למקסם את היכולות שלו ? במחיר של שיואמי בוקס ה-GCWGTV מנגן גם תוכן 4K עם דולבי ויז'ן.
- ido111
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 866
- נתן תודות: 18 פעמים
- קיבל תודות: 94 פעמים
איזה תוכנת סטרימינג להוריד?25/08/2024 9:59boidek כתב: מקווה שזה המקום המתאים לשאלה שעוסקת בקולנוע בייתי (גם בוידאו).
יכול להיות שאני טועה ואין טעם בכלל להשתמש במחשב נייד עבור העניין?!...
Stremio שמחובר ל-real-debrid יסגור לך את הפינה ויאפשר לך לעשות סטרימינג נוח לכול סרט/סדרה/תוכן שאתה יכול לחשוב עליו כולל תכנים מ-נטפליקס/אפל/הולו/דיסני/HBO.
אפשר אפילו לעשות סטרימינג של סרטי REMUX של 80 GB בלי שום בעיה כולל סאונד lossless/ותכני HDR/HDR10/DV.
Stremio זה התוכנה שנותנת את הממשק (חינם).
real-debrid זה שירות ענן לאיחסון מדיה/טורנטים (עולה 16 יורו/ 66 שקל לחצי שנה שווה כול שקל).
אני מריץ את זה דרך Amazon Fire TV Stick 4K וזה רץ נהדר, אפשר גם על שיומי קטן או NVIDIA SHIELD פרו או רגיל או כול מכשיר אנדרואיד.
אני עברתי לזה אחרי שהייתי שנים עם קודי.
https://www.stremio.com/
https://hardforum.com/threads/stremio-t ... s.2030474/
תתחדש.