חיבור בין רסיברים ימאהה ק"ב RX-A3080 ומרנץ 2225
היי
יש לי שאלה קצת מאתגרת לחברי הפורום אם הרבה סעיפים.
ברשותי רסיבר ק"ב ימאהה RX-A3080 ורסיבר סטריאו מרנץ 2225 לכל אחד מהם מערכת רמקולים נפרדת.
יש לי סטרימר של ניוודיה שילד שמחובר לימאהה (כבל HDMI).את השירים מהיוטיוב או ספוטי או טידל שומעים דרך הימאהה (דיגטלי)
בשביל לישמוע אנלוגי האם
1.אני צריך לשנות הגדרות ברסיבר ימאהה?
2.לחבר RCA מיציאת PRE OUT בימאהה ל AUX במרנץ?
3.האם להשתמש ביציאה של הרמקולים FRONT או SURROUND או SUR.BACK ביציאה PRE OUT בימאהה ?
4.האם חיבור לאחת מהיציאות יבטל לי את השמע ברמקולים של הימאהה? ואם כן אז עדיף לחבר לSUR.BACK שלא פעילים אצלי?והאם אני צריך להגדיר אותם כפעילים בהגדרות של הרסיבר?
5.האם 2 הרסיברים צריכים להיות דולקים?
6.הבנתי שאני צריך להגדיר בניוודיה שילד יציאה PCM ולא HDMI
7.האם יהיה אפשר לישמוע מהרמקולים של הימאהה בזמן שידור TV מהטלויזיה ולא מהשילד
והשילד יעבוד על PCM ויזרים למרנץ ככה יהיה אפשר לישמוע ב 2 הרסיברים דברים שונים
8.אם אחבר מקלט מגבר סטריאו fiio br13 שעובד B.T יחובר למרנץ האם עדיין יהיה צורך להגדיר בשילד PCM או להשאיר אותו על HDMI (לשילד יש רק חיבור HDMI הכוונה בהגדרות לאנלוגי או דיגטלי)
מקווה שהצגתי את הבעיה שלי בצורה נכונה
אשמח לרעיונות\פיתרונות ועצות
המטרה שהימאהה רסיבר ק"ב עם הרמקולים שלו ישארו כמו שהם ומידי פעם בשביל לשמוע מוזיקה במערכת רמקולים השניה של הרסיבר מרנץ (שהסטרימר מזרים לימאהה) לישמוע אנלוגי את הסאונד
יש לי שאלה קצת מאתגרת לחברי הפורום אם הרבה סעיפים.
ברשותי רסיבר ק"ב ימאהה RX-A3080 ורסיבר סטריאו מרנץ 2225 לכל אחד מהם מערכת רמקולים נפרדת.
יש לי סטרימר של ניוודיה שילד שמחובר לימאהה (כבל HDMI).את השירים מהיוטיוב או ספוטי או טידל שומעים דרך הימאהה (דיגטלי)
בשביל לישמוע אנלוגי האם
1.אני צריך לשנות הגדרות ברסיבר ימאהה?
2.לחבר RCA מיציאת PRE OUT בימאהה ל AUX במרנץ?
3.האם להשתמש ביציאה של הרמקולים FRONT או SURROUND או SUR.BACK ביציאה PRE OUT בימאהה ?
4.האם חיבור לאחת מהיציאות יבטל לי את השמע ברמקולים של הימאהה? ואם כן אז עדיף לחבר לSUR.BACK שלא פעילים אצלי?והאם אני צריך להגדיר אותם כפעילים בהגדרות של הרסיבר?
5.האם 2 הרסיברים צריכים להיות דולקים?
6.הבנתי שאני צריך להגדיר בניוודיה שילד יציאה PCM ולא HDMI
7.האם יהיה אפשר לישמוע מהרמקולים של הימאהה בזמן שידור TV מהטלויזיה ולא מהשילד
והשילד יעבוד על PCM ויזרים למרנץ ככה יהיה אפשר לישמוע ב 2 הרסיברים דברים שונים
8.אם אחבר מקלט מגבר סטריאו fiio br13 שעובד B.T יחובר למרנץ האם עדיין יהיה צורך להגדיר בשילד PCM או להשאיר אותו על HDMI (לשילד יש רק חיבור HDMI הכוונה בהגדרות לאנלוגי או דיגטלי)
מקווה שהצגתי את הבעיה שלי בצורה נכונה
אשמח לרעיונות\פיתרונות ועצות
המטרה שהימאהה רסיבר ק"ב עם הרמקולים שלו ישארו כמו שהם ומידי פעם בשביל לשמוע מוזיקה במערכת רמקולים השניה של הרסיבר מרנץ (שהסטרימר מזרים לימאהה) לישמוע אנלוגי את הסאונד
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
לא הבנתי מה הכוונה "לשמוע אנאלוגי".
אתה תמיד שומע אנאלוגי - מה שיוצא מהרמקולים.
השאלה בהקשר זה היא אם המקור הוא אנאלוגי או דיגיטאלי, וכמה המרות מבוצעות מאחד לשני, עד שהאודיו מגיע לרמקולים.
האודיו המגיע מספוטיפי או טידל הוא כמובן דיגיטאלי, ולא אנאלוגי.
כדי להוציא אות אנאלוגי מהרסיבר למגבר סטריאו משתמשים ביציאת preout (מבוצעת המרה מדיגיטאלי לאנאלוגי ע"י ה- DAC ברסיבר)
1. לא
2. כן
3. ברור ש- FRONT, אם אתה מעביר מוזיקה בסטריאו (אין כלום ביציאות האחרות אלא אם אתה בוחר ברסיבר באפשרות All Channel Stereo, או שיש חלקי אודיו אם אתה משתמש בהדמייה של סוראונד ברסיבר)
4. חיבור PreOut לא מבטל את הרמקולים הפעילים, ולא מכיר את הימהה אבל בכל הרסיברים שאני מכיר ה- preout תמיד פעיל. לא צריך להגדיר כלום.
5. בוודאי. אם אתה רוצה שהימהה יבצע את הקליטה והפענוח של האודיו, והמרנץ ישמיע אותו.
6. למה? נראה לי שלא הבנת נכון.
7. לא
8. זה לא הגדרות אנאלוגי\דיגיטאלי. PCM זה אודיו דיגיטאלי, ואודיו שעובר על HDMI הוא תמיד דיגיטאלי. אין אפשרות להעביר אודיו אנאלוגי על HDMI.
אין לי שילד, אבל זה נראה הגדרות אם הפענוח של אודיו מקודד יבוצע ע"י השילד או יועבר כמו שהוא לפיענוח ע"י הרסיבר.
למשל אם יש פס קול אודיו 5.1DD - בהגדרה HDMI - תראה חיווי DD ברסיבר, משמע הרסיבר מזהה שמגיע DD ומבצע המרה של הפורמט
ואותו אודיו בהגדרה PCM - תראה חיווי PCM ברסיבר, משמע השילד ביצע פענוח של DD, ושולח כל ערוץ אודיו בנפרד כ- PCM (כאמור, זה עדיין דיגיטאלי)
אתה תמיד שומע אנאלוגי - מה שיוצא מהרמקולים.
השאלה בהקשר זה היא אם המקור הוא אנאלוגי או דיגיטאלי, וכמה המרות מבוצעות מאחד לשני, עד שהאודיו מגיע לרמקולים.
האודיו המגיע מספוטיפי או טידל הוא כמובן דיגיטאלי, ולא אנאלוגי.
כדי להוציא אות אנאלוגי מהרסיבר למגבר סטריאו משתמשים ביציאת preout (מבוצעת המרה מדיגיטאלי לאנאלוגי ע"י ה- DAC ברסיבר)
1. לא
2. כן
3. ברור ש- FRONT, אם אתה מעביר מוזיקה בסטריאו (אין כלום ביציאות האחרות אלא אם אתה בוחר ברסיבר באפשרות All Channel Stereo, או שיש חלקי אודיו אם אתה משתמש בהדמייה של סוראונד ברסיבר)
4. חיבור PreOut לא מבטל את הרמקולים הפעילים, ולא מכיר את הימהה אבל בכל הרסיברים שאני מכיר ה- preout תמיד פעיל. לא צריך להגדיר כלום.
5. בוודאי. אם אתה רוצה שהימהה יבצע את הקליטה והפענוח של האודיו, והמרנץ ישמיע אותו.
6. למה? נראה לי שלא הבנת נכון.
7. לא
8. זה לא הגדרות אנאלוגי\דיגיטאלי. PCM זה אודיו דיגיטאלי, ואודיו שעובר על HDMI הוא תמיד דיגיטאלי. אין אפשרות להעביר אודיו אנאלוגי על HDMI.
אין לי שילד, אבל זה נראה הגדרות אם הפענוח של אודיו מקודד יבוצע ע"י השילד או יועבר כמו שהוא לפיענוח ע"י הרסיבר.
למשל אם יש פס קול אודיו 5.1DD - בהגדרה HDMI - תראה חיווי DD ברסיבר, משמע הרסיבר מזהה שמגיע DD ומבצע המרה של הפורמט
ואותו אודיו בהגדרה PCM - תראה חיווי PCM ברסיבר, משמע השילד ביצע פענוח של DD, ושולח כל ערוץ אודיו בנפרד כ- PCM (כאמור, זה עדיין דיגיטאלי)
אלוף.תודה רבה
אני בדרך כלל שומע על ALL CHANNEL STEREO (כל הרמקולים)
ולמרנץ מחוברים 2 קדמיים ו 2 אחוריים.
זה משנה לאיזו יציאה ב PRE OUT אני יחבר? האם הFTONT מקבלים יותר וואט מהיציאות האחרות או שזה לא משנה מאיזו יציאה להתחבר אם מוגדר ALL CHANNEL?
אני בדרך כלל שומע על ALL CHANNEL STEREO (כל הרמקולים)
ולמרנץ מחוברים 2 קדמיים ו 2 אחוריים.
זה משנה לאיזו יציאה ב PRE OUT אני יחבר? האם הFTONT מקבלים יותר וואט מהיציאות האחרות או שזה לא משנה מאיזו יציאה להתחבר אם מוגדר ALL CHANNEL?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
אין הבדל ביציאות preouts. אין יותר או פחות הספק (באותו מכשיר).
pre amplifier outputs = preputs.
pre amplifier outputs = preputs.
חיברתי לFRONT עכשיו ש 2 המכשירים עובדים שומעים גם את הרמקולים פרדיים שמחוברים לימאהה וגם את הרמקולים טנוי שמחוברים למרנץ.(יש שינוי לטובה בסאונד)
צריך להגביר יחסית הרבה במרנץ את הווליום.אין אפשרות שישמעו רק את הרמקולים טנוי של המרנץ? או שבכל מצב ישמעו גם את הרמקולים פרדיים של הימאהה?אם אני מחליש את הווליום בימאהה אז גם המרנץ מוחלש בווליום אם אני מגביר האת הווליום בימאהה הרבה אז לא צריך להזיז את הווליום עד הסוף במרנץ.
האם יכול להיגרם נזק לימאהה או למרנץ או לרמקולים? הכוונה אם כל הרמקולים עובדים אז בטח יש עומס?
צריך להגביר יחסית הרבה במרנץ את הווליום.אין אפשרות שישמעו רק את הרמקולים טנוי של המרנץ? או שבכל מצב ישמעו גם את הרמקולים פרדיים של הימאהה?אם אני מחליש את הווליום בימאהה אז גם המרנץ מוחלש בווליום אם אני מגביר האת הווליום בימאהה הרבה אז לא צריך להזיז את הווליום עד הסוף במרנץ.
האם יכול להיגרם נזק לימאהה או למרנץ או לרמקולים? הכוונה אם כל הרמקולים עובדים אז בטח יש עומס?
השילוב של הרמקולים טנוי (שמחוברים למרנץ) יחד עם הרמקולים של פרדיים (שמחוברים לימאהה) נותנים סאונד חם יותר במוזיקה.מאשר רק הימאהה עם הפרדיים.
המרנץ עם הטנוי מוסיף.
איך החיבור של ה pre out מהימאהה למרנץ יכול להרוס את הרמקולים?
המרנץ עם הטנוי מוסיף.
איך החיבור של ה pre out מהימאהה למרנץ יכול להרוס את הרמקולים?
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1402
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
אין דבר כזה "סאונד חם". זו המצאה של אודיפילים שמדמינים קולות עם אפס הבנה טכנית. ברסיבר שלך יש PEQ ומערכת כיול. אתה יכול לכוון אותו בכדי שישמע איך שאתה רוצה. אין מצב בעולם ש PEQ (אקולייזר פרמטרי) לא יצליח לחכות גוון צליל של כל מגבר אחר. תחליט אילו מבין המרקולים אתה מעדיף עי השוואה בחיבור לאותו הרסיבר, עדיף הימהה במצב PURE DIRECT ותשמש בהם. את הרמקולים האחרים והרסיבר מרנץ המיותר תמכור.24/08/2024 13:14poma כתב: השילוב של הרמקולים טנוי (שמחוברים למרנץ) יחד עם הרמקולים של פרדיים (שמחוברים לימאהה) נותנים סאונד חם יותר במוזיקה.מאשר רק הימאהה עם הפרדיים.
המרנץ עם הטנוי מוסיף.
איך החיבור של ה pre out מהימאהה למרנץ יכול להרוס את הרמקולים?...
אפשר להוכיח את כל מה שאמרתי עי ביצוע מדידות עם REW ו מיקרופון כיול UMIK. ה REW יראה לך באופן ויזואלית מדוע רסיבר אחד נשמע שונה מהאחר ויעזור לך לכייל את ה PEQ בימהה לגוון הצליל שאתה מעדיף...