צמצום BANDING ע"י התאמת GAMMA

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
sunny_jim פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

קראתי במאמר שבאתר על הGAMMA, שע"י כיוונו, ניתן לשפר או להחריף את תופעת הBANDING...
בפלאזמה שלי אפשר לכוון את הGAMMA רק על 1, 2 או 3...
איזה GAMMA אמור לצמצם את הBANDING? גאמה שיתן תמונה יותר כהה, או תמונה יותר בהירה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78904
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

sunny_jim,

אוקיי, דבר ראשון צריך להבין מה זה גאמה. גאמה זה גרף (יש מאמר שלם על כך, אנא חפש) אשר בעצם קובע איך המסך יציג כל רמה של וידאו מבחינת עוצמת האור.

מכיוון שיש גוונים שהמסך מתקשה להציג - בעצם נוצר BANDING, כך שכמה גוונים סמוכים זה לזה בעצם מוצגים כגוון אחד.

בעצם, כל מה שדרוש בכדי להעלים BANDING הוא ליצור עקומה קטנה שתשנה את הזוית של התנהגות הגאמה באיזור הזה. ככל שיש למסך יותר צבעים, זה בעצם אומר שיש לו פחות BANDING (לפחות, כך בתאוריה).

על ידי שינוי הגאמה מ-1,2,3 אין לך מספיק משחק בכדי לעשות שינוי משמעותי. חשוב גם להבין ששינוי גאמה לא הופך תמונה ל "כהה יותר" או "בהירה יותר" אלא משנה את העקומה כולה. פאנסוניק, למשל, משתמשים ב-S CURVE אשר גורם לכהים ולבהירים להתנהג באופן בעייתי...

אם יש ביכולתך לעשות קליברציה אמיתית (או יותר טוב, מקרן או תצוגה בעלת יכולת עריכת הגאמה), בעצם ניתן לשפר באופן משמעותי את התמונה.

אני אישית דוגל בגאמה גבוה טיפה מ-2.2. אני בד"כ מנסה לכוון בסביבות 2.3 (התקן הפסיכי של PAL דורש 2.8 אבל למזלנו אף אחד כבר לא מתייחס לזה).

sunny_jim פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

כן, כבר קראתי לפני זה את המאמר והבנתי מה זה גאמה... ז"א שבמסך שלי אני אף פעם לא אוכל לעשות שינוי משמעותי?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4 

לא הבנתי את השאלה.

האם תוכל לשפר את נושא ה-BANDING או את התמונה באופן כללי?

לגבי ה-BANDING, צריך לזכור שזה נוצר בגלל מגבלות במספר הצבעים (ובמיוחד בגווני האפור) של המסך, כך שלא ניתן לפתור את הנושא באופן מוחלט. ניתן לשפר תמונה, וגם BANDING על ידי שינויים של כיול (לפעמים אחד בא על חשבון של השני - כלומר, ניתן להפחית BANDING אבל זה יכול להוריד את דיוק הגאמה...).

יתכן שטיפה, אבל לא בצורה משמעותית, אלא אם כן אתה רוכש פרוססור וידאו.

כיול צבע גם יכול לשפר את הנ

sunny_jim פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

מגבלה במספר הצבעים? אבל יש אצלי את תופעת הBANDING כאשר התמונה נעה על פני המסך... בתמונה סטטית אין BANDING... אז איך זה קשור למספר הצבעים?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

אז אולי אתה מתכון לבעיה אחרת?
JUDDER אולי ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

sunny_jim,

מה שאתה מתאר זה לא BANDING "רגיל".

BANDING רגיל יופיע לך כ-SOLARIZATION (עיגולים קונצנטריים מסביב לשמש, למשל).

מה שאתה מתאר זה MOTION BANDING וזה קורה בפאנלים שמתואמים לעבוד עם 60HZ כשהם מקבלים מקור של 50HZ. אין לזה כל קשר לקליברציה או לגאמה אלא למבנה של המסך.

במסכי NEC ומסכי פיוניר מסוגים מסויימים (EV1, למשל) ניתן לשפר את התופעה על ידי כניסה לתפריט המנהלים ומעבר של שני התפריטים מ-AUTO ל-60HZ. שים לב שאם אתה צופה אדוק במשחקי ספורט, הדבר יגביר את ה-JUDDER שלך (התנועה תהפוך יותר מכאנית).

תערוך חיפוש בפורומים לגבי תיאור יותר מלא של איך לתקן את התופעה.

תעדכן אותנו.

sunny_jim פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

או! תודה רבה... חשבתי שיש רק סוג אחד של BANDING... אני חושב שכדאי לעדכן במילון על הסוג השני...
לגבי השינוי ל60 הרץ, עשיתי את זה ביום הראשון שבו קניתי את הפלאזמה :) ובהחלט היה שיפור ענק, למרות שלעיתים רחוקות ישנם סרטים\תוכניות שבהם עדיין יש את הMOTION BANDING, אך זה מאד לא נפוץ, ולא נורא בכלל...
אני אכן צופה אדוק בשידורי ספורט, אך משום מה אני לא רואה את הJUDDER... הוא בהחלט קיים, כי כאשר החברים באים לראות אצלי את נבחרת ישראל מלהטטת על המגרש, הJUDDER פשוט בלתי נסבל בשבילם ואני רץ אל השלט, ועושה את הקסמים שלי לעיניהם המשתאות של החברים...
חשבתי פשוט ש"י קליברציה אפשר לצמצם עוד יותר את הבעיה... אני לא חושב ששמתי לב אי פעם לBANDING רגיל...

NMP
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 584
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

מצחיק כמה שזה אישי.
אני גם השתגעתי מה-judder ושיחקתי עם הפרמטרים כדי לשפר את זה אבל אז גיליתי שמה-banding אני סובל יותר.
זה קשור כנראה גם לאיכות השידור של הערוץ ואצלי זה בעיקר בערוץ 2 (ממש זוועתי).
למקרים ספציפיים של ספורט אני אעביר חזרה (כדורגל אני לא ממש רואה אז לא מדובר בהרבה מקרים).

ניר

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”