בקשת המלצה לראוטר ביתי עם חיבור USB

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
TaylorSammy פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

היי,

TL;DR: אשמח להמלצה לראוטר ביתי, AX, לפחות 2x2 MIMO שיאפשר שיתוף SMB של דיסק קשיח שמחובר ב USB וגם יאפשר להפוך אותו לריפיטר. לא חייב פורט 2.5Gbit. עד 400 ש"ח.

אני משתמש כרגע בAsus ACRH13. הוא איתי כבר מאז 2017, ואני מאוד מרוצה מהיציבות שלו. אבל 802.11AC כבר מתחיל להיות איטי מידי, אני מתכנן להתחבר לחבילה של 600/60 ואם אוכל לנצל את מלוא המהירות בWiFi זה יהיה נהדר.
משהו שאני אוהב בראוטר זה חיבור ה USB, הצורך שלי מאוד קל: אני מוריד לפעמים סרטים להארד דיסק שמחובר אליו ואז הם נגישים לכל המכשירים בבית, גם לטלויזיה, דרך Samba. זה נוח לי ומאחר ואני לא משתמש בזה כל כך הרבה, אני לא ראיתי צורך בהקמת שרת Plex, שימוש ב NAS או משהו בסנגון.
משהו שחסר לי: משום מה הקושחה שלו לא מאפשרת להפוך אותו לRepeater לרשת אלחוטית אחרת, פיצ'ר שאמור להיות מאוד בסיסי לדעתי :) היה יכול להיות שימושי כדי לשתף הוטספוט עם כל הבית כשיש תקלה בחיבור.

מבחינת תקציב, הייתי שמח למשהו עד 400 ש"ח, ואין לי בעיה עם הסיניים (אבל בדקתי כמה דגמים שהמליצו כאן, כמו AX3 Pro או Redmi AX6000 ולא היה להם חיבור USB). ראיתי את ה Flint 2 והאמת שהוא מאוד קורץ לי, אבל אני סטודנט אז 700 ש"ח לפני מע"מ זה טיפה יקר לי :(

תודה רבה.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1330
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 165 פעמים

שליחה #2 

כדאי גם לבדוק ראוטרים של אסוס כדוגמת:
ASUS TUF-AX4200
https://ksp.co.il/web/item/272440
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)

TaylorSammy פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה רבה :) אני כנראה אקח את הASUS TUF-AX3000 כי הוא יותר בתקציב שלי, נראה ממש מתאים לצרכים שלי.
אהבתי גם את זה שאפשר להתקין עליו מנהל הורדות ולהוריד קבצים ישירות לHDD ללא תיווך מחשב

TaylorSammy פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

מעדכן שקניתי את הASUS TUF-AX3000. סך הכל הנתב עובד בסדר גמור, יש שדרוג משמעותי גם לBandwidth בWiFi וגם למהירות העברת הקבצים לדיסק שמחובר בUSB, מול הראוטר הקודם שהיה לי.
בהתחלה, היתה תופעה משונה של ניתוקים וחוסר עקביות בחיבור של מכשירי IOT ב2.4GHz. היו ניתוקים לסירוגין במזגן, שואב אבק ואפילו קינדל שחיברתי. למשל, השואב הראה שהוא מנותק, ובלוג של הראוטר היתה "הצפה" של Assoc ו Disassoc מכיוונו, כל מספר שניות, בעוד שהוא נמצא ממש ליד הראוטר והrssi היה מאוד נמוך.
מבדיקה ב FAQ של אסוס, הם המליצו לבטל את ה802.11ax ברשת ה 2.4GHz עבור שיפור התמיכה במכשירי IOT. אני לא מבין למה זה פתר את הבעיה, אבל זה פתר אותה, ובין כה וכה כל מכשיר שאכפת לי שיקבל מהירות טובה חיברתי ל5GHz אז זה לא נורא.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”