המחשת מהירות לא תקינה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Bigbosf פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם. יש לי חבילה של 1 גיגה סיב בפרטנר. כשאני מחובר עם כבל רשת המהירות פלוס מינוס בספיד טסט באזור ה800-900.
כשאני על wifi המהירות לא עוברת את ה500 מגה ואני נמצא סנטימטר מהנתב. בדקתי עם אותו טלפון על סיב 1גיגה בסלקום והמהירות שהוצגה היא באזור 880 (wifi). מהנציגים של פרטנר התייאשתי, אחרי כמה שיחות הבנתי שאין להם מושג מהחיים. לדוגמא , אני אומר לנציג אני מפסיד 500 מגה באלחוטי זה לא הגיוני. הוא אומר לי כן זה בסדר זה טבעי..
רעיונות מה לבדוק ?
המון תודה.

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #2 

בנתבים שאתה מתחבר אליהם, אתה יודע אם אתה מתחבר על תדרים שונים?

Bigbosf פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

בדקתי שוב עם כבל רשת. באתר של פרטנר אני מקבל קווית בבדיקה , 900 ומשהו מגה. בספיד טסט ובזק לא עובר את ה600 מגה.
אני לא יודע מה היה מוגדר בנתב של סלקום מכיון שזה היה חמש דקות אחרי ההתקנה של הסיב. אצלי בנתב של פרטנר יש 2 רשתות שאחת מהם היא mesh. ביקשתי מהנציגים של פרטנר שישימו את הרשתות על תדר של 2.4. לא יודע מה בוצע בפועל.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4789
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 768 פעמים

שליחה #4 

אז איך תקבל מהירות מעל 600 כשיש מגבלה כזו ?

הסבר מאד בסיסי שיעזור לך
https://computercures.com.au/5-ghz-wi-fi-difference/

Bigbosf פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

כן אבל כל מיני אפליקציות למשל של המזגן וכו לא רוצות לעבוד עם התדר של 5 הם מאלצות להוריד ל2.4

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4789
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 768 פעמים

שליחה #6 

מזגן לא צריך מהירות של 800-900Mbps...
עושים הפרדת רשתות פיזית במידה ואין נתב מתקדם שעושה את זה אוטו'.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #7 

2.4 מאיט אותך מאוד...

כמה דברים:
1. כנראה שיש לך לא מעט דברים על הרשת, וזה בסדר שכל אחד מהמכשירים יקבל מהירות של 500... העיקר שהראוטר מגיע קרוב ל-1G וזה בסגר גמור.
2. אלחוטי תמיד זה פשרה ותמיד מוריד מהקצב, זה בסדר גמור, אף אחד לא יושב עם לפטופ מחובר לכבל רק כי זה משפר לו את המהירות טיפה. די מקובל המספרים שאתה מתאר, הם לא נראים חריגים.
3. אתה ממש אבל ממש לא חייב להתפשר על 2.4G רק כי יש לך כמה מכשירי IOT שדורשים את זה. יש לך כמה אפשרויות:
א. אתה יכול להפריד רשתות (זה גם יותר בריא שציוד מהסוג הזה יהיה מחובר לרשת "אורחים" מופרדת מהרשת הרגילה. אם משתלטים על זה, לפחות הם לא ברשתת הביתית שלך.
ב. אתה יכול להפעיל רשת Mesh, הכי קל זה פשוט להפריד בין הרשתות בשמות (שם נפרד ל-5 ושם נפרד ל-2.4) וככה קל למזגן או למתג החכם להתחבר ספציפית ל-2.4
ג. אם מסיבה כלשהי (כולל סתם כי בא לך) אתה רוצה שיהיה לרשתות שם זהה, הבעיה של המזגנים וכל הציוד הזה הוא החיבור הראשוני (וגם, לא תמיד, תלוי בשיטת החיבור שלהם!), מקסימום מכבים את הרשת 5G כשאתה עושה את החיבור שלהם לרשת בפעם הראשונה ואז מדליק מחדש. כמובן שכדאי שיהיה לך את כל הפרטים של הראוטר כדי שתוכל לבצע את זה ולא תצטרך תמיכה טכנית לכל שטות.

לסיכום:
  • עדיף שתעבוד ב-5G ולא ב-2.4
  • תשיג את הפרטים של הראוטר ותגדיר מחדש או רשת אורחים או כבה זמנית את ה-5 כשאתה מחבר את הציוד הזה לרשת
  • 500M זה בסדר גמור, כמובן שעדיף יותר, אבל חוץ מהעברות קבצים בתוך הרשת הפנימית שלך, אין באמת משמעות למספרים האלה כי וידאו, מוזיקה וכו', כולם מוגבלים בקצב משמעותית ביחס למספר הזה.

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1172
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #8 

1) תתחבר לראוטר עם מכשיר נייד אשר בוודאות תומך בתקן WIFI 6.
2) מול איזה שרתים אתה מצבע את בדיקת המהירות? רוחב הפס הממוצע לחו"ל בבדיקות ספיד טס עבור חיבור 1 גיגה הוא בטווח הממוצע של 300-1000Mbps לכן אתה
מקבל רוחב פס תקין.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”