מחפש אוזניות ריצה שלא נופלות

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
shac פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

אמ;לק - מחפש אוזניות ריצה שלא נופלות מהאוזניים, קשת עורפית קשיחה, בלוטות' אבל לא חובה.

אז ככה -
רץ שנים ארוכות עם מוזיקה. נותנת לי קצב, מוטיבציה, כוח להמשיך... די מאסט מבחינתי. ניסיתי להתנתק, הצלחתי, אבל חזרתי להתמכרות של גיטרות באוזן :)

התנסיתי בהמון סוגי אוזניות שלא עבדו אצלי טוב בריצה, לא משנה האיכות, המותג או המחיר. נופלות ולא מחזיקות באוזן שמתחילה להזיע אחרי כמה ק"מ, או לא אטומות לזיעה ומתחילות לחרבש מאוד מהר.
אני בשלב של להיות סקפטי לגבי כל מה שחסר קשת עורפית קשיחה - לא הכבל הגמיש שמחבר בין שתי האוזניות, זה נחמד בשביל שהן לא יפלו כשהן שוכבות על הכתפיים אבל לא רלוונטיות עבורי לריצה, גם לא הקשת הקטנה מעל האוזן, בטח שלא ה - inear הנחמדות עד שרצים. אולי יש לי מבנה אפרכסת שמאתגר את החזקת האוזניה. ניסיתי עשרות סוגי אוזניות, מדגם קטן מתוכם:
Bose soundsport
1more sport
Yurbuds Ironman
philips shq4200 (עם קשת. סבירות).
Anker soundcore X10 - מצוינות לחדר כושר, איכותיות בהיבטי סאונד, לא מחזיקות לי אחרי חצי ק"מ
Tronsmart עם הולכת אוזן. לא אהבתי

ועוד. אני למוד החלפת סיליקונים וסוגי מתאמים כאלו ואחרים, 'לסובב את האוזניה בתוך האוזן', או כל טריק אחר - זה לא העניין וזה לא עוזר כשמזיעים. אגב אני לא סובל מהזעת יתר בכלל, אבל בריצות ארוכות בישראל לא צריך הרבה בשביל לאתגר אוזנייה.

כיום רץ עם - sennheiser pmx 684i, מצרף תמונה. הן חוטיות, מהדור הקודם, סאונד טוב, אבל ממש לא אודיופילי או למי שאיכות הסאונד זה קריטריון משמעותי אצלו בריצה, בקושי נמכרות כבר בארץ (כאמור חוטיות), עולות בערך 100$ באמזון,
אפשר להזיע ואף לשטוף אותם במים, מה שאני עושה אחרי כל ריצה, בלי שום השפעה על האוזנייה. אטימות מלאה (לא לשחייה).

לא מבין למה לא מייצרים כאלו עם בלוטות', אבל לא מצאתי שום אוזניה דומה שיש לה קשת עורפית, מה שנקרא neckband earphone בשום חיפוש בגוגל, אמזון וכו',
אז אשמח לכל המלצה מאנשים עם חוויה דומה. כאמור, אוזניות inear, טובות ככל שיהיו, כנראה יהיו לא רלוונטיות.

הקריטריונים שלי -
שלא ייפלו מהאוזן
שיהיו אטומות לחלוטין לזיעה וניתנות לשטיפה,
סאונד טוב. לא מחפש איכות קצה, noice cancelling או כל פיצ'ר אחר.
לא מעניין אותי לדבר בטלפון איתם. לא צריך כפתורי ווליום, מיקרופון, כל מה שיכול להתקלקל. מעדיף פשטות של מוצר, הן הולכות לסבול ביחד איתי.
בלוטות' - יתרון, יהיה נחמד לרוץ בלי כבלים, אבל לא ממש מפריע לי. תחושה שהסאונד יותר טוב ככה, ואין חשש מניתוקים מעצבנים בזמן הכי לא מתאים בריצה.

yossipeleg
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
שם מלא: יוסי פלג
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #2 

אני יכול לשתף בדגמים שיושבים אצלי טוב בריצות ושרדו אחרי לא מעט זיעה:
1MORE Stylish (מכילות "אזני" גומי פנימיות להצמדה לאוזן, לדעתי כבר לא נמכרות כיום)
1MORE PistonBuds Pro (מאוד קלות, מכילות ביטול רעשים טוב)
Soundcore by Anker Life A3i (אצלי יושבות טוב, אבל צורה וגודל שלא יתאימו לכל אחד)
Apple Airpods pro
מכולן הייתי ממליץ על ה 1MORE PistonBuds Pro
זולות מספיק כדי להמר ולהתנסות איתן, למרות שמבחינת איכות הצליל הן טובות לספורט אבל לדעתי לא מספיק מפורטות להאזנה איכותית.
נערך לאחרונה על ידי yossipeleg ב 18/08/2024 10:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

shac פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

18/08/2024 7:28  
yossipeleg כתב:
אני יכול לשתף בדגמים שיושבים אצלי טוב בריצות ושרדו אחרי לא מעט זיעה:
1MORE Stylish (מכילות "אזני" גומי פנימיות להצמדה לאוזן, לדעתי כבר לא נמכרות כיום)
1MORE PistonBuds Pro (מאוד קלות, מכילות ביטול רעשים טוב)
Soundcore by Anker Life A3i (אצלי יושבות טוב, אבל צורה וגודל שלא יתאימו לכל אחד)
Apple Aurpods pro
מכולן הייתי ממליץ על ה 1MORE PistonBuds Pro
זולות מספיק כדי להמר ולהתנסות איתן, למרות שמבחינת איכות הצליל הן טובות לספורט אבל לדעתי לא מספיק מפורטות להאזנה איכותית.
...
היו לי דגמים אחרים שהימרתי עליהם בשם המחיר הנוח, בין השאר baseus bowie שנראות כמו ה pistonbuds, יש לי גם 1more עם הגומי הקשיח הקטן שאמור לתת קונטרה בתוך האוזן. מעולה ליומיום והליכות, לא בריצה.
לא נראה שה pistonbuds מחזיקים (לי לפחות) באוזן ריצה ארוכה.. תודה

Michabarlev
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 172
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #4 

shac פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

...
הסוג הזה לא מחזיק לי בריצה.

Mediafan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 118
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #6 

shac פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

30/08/2024 18:46  
Mediafan כתב:
...
תודה
אלו אוזניות של הולכת עצם, אתה עדיין שומע את הסביבה - לפעמים זה יתרון, אבל לא מה שאני מחפש.

לא מבין למה לא מייצרים אוזניות יחסית פשוטות, כמו מה שיש לי בול (קשת מאחורה שלא מאפשרת להם לצאת גם במרתון), רק בלוטות' :/

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4935
נתן תודות: 513 פעמים
קיבל תודות: 688 פעמים

שליחה #8 

באופן מפתיע, האוזניות שמתמודדות בצורה מיטבית עם פעילות כמו ריצה הן ה Apple Airpods (הדגם הבסיסי ביותר).
הסיבה שאני מדגיש את המילה ׳מפתיע׳ היא המנח הרפוי שלהן בתוך האוזן... במבט ראשון נראה שהאוזניות יתעופפו עם צעד הריצה הראשון אבל ההיפך הוא הנכון.
את הטיפ קיבלתי מעמית לעבודה (מסין), מרתוניסט וטריאתלוניסט מושבע 😄 אחרי שניסיתי את מיטב המותגים ולא מצאתי התאמה.
כמובן לפני רכישה כדאי לנסות ולמצוא חבר או בן משפחה שיסכים להשאיל זוג אוזניות לבדיקה קצרה.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

shac פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

06/10/2024 16:54  
sigamore כתב:
באופן מפתיע, האוזניות שמתמודדות בצורה מיטבית עם פעילות כמו ריצה הן ה Apple Airpods (הדגם הבסיסי ביותר).
הסיבה שאני מדגיש את המילה ׳מפתיע׳ היא המנח הרפוי שלהן בתוך האוזן... במבט ראשון נראה שהאוזניות יתעופפו עם צעד הריצה הראשון אבל ההיפך הוא הנכון.
את הטיפ קיבלתי מעמית לעבודה (מסין), מרתוניסט וטריאתלוניסט מושבע 😄 אחרי שניסיתי את מיטב המותגים ולא מצאתי התאמה.
כמובן לפני רכישה כדאי לנסות ולמצוא חבר או בן משפחה שיסכים להשאיל זוג אוזניות לבדיקה קצרה.
...
יש לי דומות, עם מנח רפוי שכזה. לשימוש ביומיום, גם בהליכה, זה סבבה. אבל הן לא מחזיקות בריצה. צריך לזכור שכמו נעליים, זה מאוד אינדיבידואלי ומה שטוב לאחד לא נכון לאחר.
באוזניות עם קשת עורפית פשוט לא מעניין איזה מבנה אוזן יש לך, הם *לא יכולות* לצאת. וכל החברות הפסיקו לייצר אותם.. כנראה שאין לזה ביקוש ושרוב האנשים מסתדרים עם inear קטנות.

yeuda
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1642
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #10 

אני הייתי עם האוזניות האלה :

https://www.sony.co.il/electronics/trul ... ss/wf-l900

לא יודע אם עדיין מוכרים אותם.
ישבו מעולה באוזן - לא זזו בכלל ומצד שני היו מאוד נוחות

היתרון הכי גדול זה החור - אמנם נכנס רעש מבחוץ. אבל נשארים מחוברים לסביבה - ושהולכים\רצים בחוץ מבחינתי זה היה קריטי.

בנוסף אפשר לדבר עם מישהו כשהם באוזן וזה טבעי לחלוטין - לי הרבה יותר נוח.
לא אוהב את התחושה של מתחת למים שיש באוזניות אחרות

החיסרון - שהתקלקלו אחרי פחות משנה. לדעתי יש להם בעייה בניהול הסוללה והיא מדרדרת מהר מידי

kipi25
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 118
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #11 

יצאה גרסא חדשה לאוזניות של סוני..
https://www.sony.co.il/headphones/produ ... kbuds-open

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #12 

אני רץ תחרותי ועברו אצלי כמה אוזניות ספורט ייעודיות, כולל הסנהייזר הנוראיות האלה (נוחות כמו 2 גולות שתקועות באוזניים).

by far האוזניות הכי נוחות לריצה אלה הShokz שהומלצו כבר. לא מורגשות כמעט על הראש, יציבות לגמרי גם בספרינטים, אמנם אין שום בידוד אבל מצד שני אין בניית זיעה בתעלות האוזניים, הסאונד לא באותה רמה כמו של הסוני linkbuds שלי וגם לא של אייפודס אני מניח (לא ניסיתי) אבל הוא די נקי אם kick נחמד בבאס (יש לי את הopenrun הרגילות) והודות לפתיחות של הפורמט הוא גם לא "בין האוזניים" כמו הסנהייזר למשל.

עונות על כל הקריטריונים שלך תכלס. לא מובן לי למה אתה מסתייג מהן למעט אם אתה רץ רק בסביבה מאוד רועשת.

shac פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

12/10/2024 17:04  
Ilyan כתב:
אני רץ תחרותי ועברו אצלי כמה אוזניות ספורט ייעודיות, כולל הסנהייזר הנוראיות האלה (נוחות כמו 2 גולות שתקועות באוזניים).

by far האוזניות הכי נוחות לריצה אלה הShokz שהומלצו כבר. לא מורגשות כמעט על הראש, יציבות לגמרי גם בספרינטים, אמנם אין שום בידוד אבל מצד שני אין בניית זיעה בתעלות האוזניים, הסאונד לא באותה רמה כמו של הסוני linkbuds שלי וגם לא של אייפודס אני מניח (לא ניסיתי) אבל הוא די נקי אם kick נחמד בבאס (יש לי את הopenrun הרגילות) והודות לפתיחות של הפורמט הוא גם לא "בין האוזניים" כמו הסנהייזר למשל.

עונות על כל הקריטריונים שלך תכלס. לא מובן לי למה אתה מסתייג מהן למעט אם אתה רץ רק בסביבה מאוד רועשת.
...
הייתה לי התנסות לא טובה עם אוזניות פתוחות, אמנם לא shokz אבל גם משהו שהיה בנוי על השמעה לעצם ולא לאוזן. לא אהבתי, שמעתי יותר מדי רעש, וגם הבלותוט' שלהם היה בעייתי. מניח שמאז הדברים השתפרו.

אני רץ לא מעט פעמים בחדר כושר, לאור מז"א, שיקולי לו"ז ולוגיסטיקה וכרגע גם המצב בחוץ למול מקום מגוריי (צפון, מחכה לחזור הביתה עוד יותר צפונה כשיתאפשר). בכל מקרה חדר כושר זה מקום שאתה רוצה כמה שיותר להתנתק מהרעש מסביב...

תודה בכל מקרה :) ובהצלחה בתחרויות, מגניב לשמוע חוות דעת מספורטאי שזה התחום שלו (אגב, באיזה ריצות אתה מתחרה, קצרות/ארוכות?)

IlanTaub
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #14 

אני רץ כבר יותר משנה עם Anker soundcore X10 עם טיפ מסוג Bi Flange, גם שיפר לי את הבס למרות הזעה וגם לא זז מהמקום. כל טיפ אחר שניסיתי (ויש לי הרבה כאלה שהגיעו עם אוזניות Fiio FH-9) לא החזיק.

shac פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

04/11/2024 21:51  
IlanTaub כתב:
אני רץ כבר יותר משנה עם Anker soundcore X10 עם טיפ מסוג Bi Flange, גם שיפר לי את הבס למרות הזעה וגם לא זז מהמקום. כל טיפ אחר שניסיתי (ויש לי הרבה כאלה שהגיעו עם אוזניות Fiio FH-9) לא החזיק.
...
יש לי אותם. סאונד בסדר גמור, האפליקציה נחמדה (בעיקר משחק עם אקולייזר בין פודקאסט למוזיקה), והם עושות לי את העבודה באימוני חד"כ. לריצה, לא מחזיקות מעמד. אולי באוזניים צמודות לראש משלי הקשת הזאת נתפסת, אני מקרה קשה :D

Michabarlev
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 172
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #16 

כנראה שרק סופרגלו לאוזניים יעזור

DANBR22
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 797
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #17 

שווה אולי לנסות אזניות עגיל, לבת שלי הייתה בעיה שכל אזניות נפלו/לא ישבו טוב באוזן, אלו תיקנון את הבעיה.

https://vi.aliexpress.com/item/10050073 ... pt=glo2vnm

כמובן שיש כאלה ברמה גבוהה יותר כמו אלו למשל:
https://beingbetter-bose.co.il/collecti ... 7%9C%D7%9D

אבל הצורה זה מה שיעזור פה לדעתי

יקיקי
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #18 

אני רצתי שנים עם דגם ישן יחסית של Master & Dynamics MW07 ספורט שלהם. הייתרון הוא איכות סאונד שלא שמעתי כזה אף פעם באזיניות שיחזיקו את הזעה של מישור החוף בריצה. הן היו לי מאוד בעייתיות בחיבוריות אבל איכות הסאונד שלהם מדהימה בעיני.
קניתי לבן שלי את דגם ה 08 ואותו דבר - איכות סאונד מדהימה מצד אחד אבל חיבוריות דיי נוראה. והן אף פעם, אבל פשוט אף פעם לא נופלות.

לא יודע אם זו המלצה או לא. רק אומר שאיכות הצליל די מדהימה (לטעמי כמובן).

כרגע שלי מתו אחרי כמעט 5 שנים של 3 פעמים בשבוע נשמע לי סביר) ומחפש אחרות - משום מה אין להם דגם ספורט זמין כרגע. אשמח לשמוע אם מצאת אזניות לריצה!

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46324
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5066 פעמים

שליחה #19 

Harman Infinity Tranz N300
לא יקרות, אבל גם לא יאבדו אם הן יפלו מהאוזן תוך כדי ריצה.

shac פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

26/04/2025 15:23  
ziv_r כתב:
Harman Infinity Tranz N300
לא יקרות, אבל גם לא יאבדו אם הן יפלו מהאוזן תוך כדי ריצה.
...
תודה, אבל משיטוט קצר ברשת, הביקורות מעידות על ג'אנק מוחלט. (למרות הניסיון להתלות בשם "Harman"...)
הם גם נמכרות בסופרפארם ב-59 ש"ח.
amazon.in/product-reviews/B096BKQM3S/re ... ll_reviews

היתרון בחוט שמחבר ביניהם ברור, אני פשוט לא מצליח להבין למה לא מייצרים אוזניות כאלו עם קשת קשיחה, בדיוק כמו הדגם שרצתי איתו שנים של סנהייזר (והיה גם לפיליפס), כזה שלא מאפשר לזיעה באוזניים / תנועות הריצה, להוציא את האוזניה מהאוזן גם אם היא ממש תנסה. אז מחפש כאלו - רק בבלוטות'. ואין.
הדגמים האחרונים שיוצרו עם כבל הולכים ונעלמים, יש באיביי ובאמזון אבל היום פלאג 3.5" זה משהו שכבר לא מייצרים בסמארטפונים. קצת מוזר לי היום לרוץ עם sansa clip כאילו השנה היא 2005 ;)

למשל אלו:
https://www.amazon.com/Sennheiser-Ultra ... B0746TMZ3S

תמונה

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”