אז ככה -
רץ שנים ארוכות עם מוזיקה. נותנת לי קצב, מוטיבציה, כוח להמשיך... די מאסט מבחינתי. ניסיתי להתנתק, הצלחתי, אבל חזרתי להתמכרות של גיטרות באוזן
התנסיתי בהמון סוגי אוזניות שלא עבדו אצלי טוב בריצה, לא משנה האיכות, המותג או המחיר. נופלות ולא מחזיקות באוזן שמתחילה להזיע אחרי כמה ק"מ, או לא אטומות לזיעה ומתחילות לחרבש מאוד מהר.
אני בשלב של להיות סקפטי לגבי כל מה שחסר קשת עורפית קשיחה - לא הכבל הגמיש שמחבר בין שתי האוזניות, זה נחמד בשביל שהן לא יפלו כשהן שוכבות על הכתפיים אבל לא רלוונטיות עבורי לריצה, גם לא הקשת הקטנה מעל האוזן, בטח שלא ה - inear הנחמדות עד שרצים. אולי יש לי מבנה אפרכסת שמאתגר את החזקת האוזניה. ניסיתי עשרות סוגי אוזניות, מדגם קטן מתוכם:
Bose soundsport
1more sport
Yurbuds Ironman
philips shq4200 (עם קשת. סבירות).
Anker soundcore X10 - מצוינות לחדר כושר, איכותיות בהיבטי סאונד, לא מחזיקות לי אחרי חצי ק"מ
Tronsmart עם הולכת אוזן. לא אהבתי
ועוד. אני למוד החלפת סיליקונים וסוגי מתאמים כאלו ואחרים, 'לסובב את האוזניה בתוך האוזן', או כל טריק אחר - זה לא העניין וזה לא עוזר כשמזיעים. אגב אני לא סובל מהזעת יתר בכלל, אבל בריצות ארוכות בישראל לא צריך הרבה בשביל לאתגר אוזנייה.
כיום רץ עם - sennheiser pmx 684i, מצרף תמונה. הן חוטיות, מהדור הקודם, סאונד טוב, אבל ממש לא אודיופילי או למי שאיכות הסאונד זה קריטריון משמעותי אצלו בריצה, בקושי נמכרות כבר בארץ (כאמור חוטיות), עולות בערך 100$ באמזון,
אפשר להזיע ואף לשטוף אותם במים, מה שאני עושה אחרי כל ריצה, בלי שום השפעה על האוזנייה. אטימות מלאה (לא לשחייה).
לא מבין למה לא מייצרים כאלו עם בלוטות', אבל לא מצאתי שום אוזניה דומה שיש לה קשת עורפית, מה שנקרא neckband earphone בשום חיפוש בגוגל, אמזון וכו',
אז אשמח לכל המלצה מאנשים עם חוויה דומה. כאמור, אוזניות inear, טובות ככל שיהיו, כנראה יהיו לא רלוונטיות.
הקריטריונים שלי -
שלא ייפלו מהאוזן
שיהיו אטומות לחלוטין לזיעה וניתנות לשטיפה,
סאונד טוב. לא מחפש איכות קצה, noice cancelling או כל פיצ'ר אחר.
לא מעניין אותי לדבר בטלפון איתם. לא צריך כפתורי ווליום, מיקרופון, כל מה שיכול להתקלקל. מעדיף פשטות של מוצר, הן הולכות לסבול ביחד איתי.
בלוטות' - יתרון, יהיה נחמד לרוץ בלי כבלים, אבל לא ממש מפריע לי. תחושה שהסאונד יותר טוב ככה, ואין חשש מניתוקים מעצבנים בזמן הכי לא מתאים בריצה.

אחרי שניסיתי את מיטב המותגים ולא מצאתי התאמה.