הזמנתי החלפה של הממירים בכבלים לסטרימינג של הוט כולל החלפה לאינטרנט סיבים.
עדיין לא באו להתקין ויש לי קצת מחשבות שניות.
מי שמנוי לסטרימינג שלהם יכול לומר איך האיכות ביחס לממיר כבלים רגיל?
האם יש תמיכה בערוצי 4k? היום יש לי את sport5 4k ולא הצלחתי להבין מהם אם הערוץ קיים בסטרימינג (לנציגים אין מושג על מה הם מדברים ).
מצטרף לשאלה על איכות התמונה ומוסיף - האם מישהו יודע אם קיימת אופציה לעבור רק לסיבים של הוט (מתשתית אינטרנט הנחושת שלהם) אבל להישאר עם ממירי ה-Magic HD הישנים?
במסגרת המאבק השנתי על "המשך המבצע" בבית של ההורים קיבלתי מהם הצעת טריפל - 300/100 סיבים (התקנה חינם), נתב ומגדיל טווח + 3 סטרימרים ב - 135 ש"ח לחודש אז זרמתי אבל יציבות (ותכני) הטלוויזיה די קריטית לזוג הורים מבוגרים ואני קצת חושש לשלוח אותם להרפתקאות הסטרימינג בכל הכוח.
שאלתי מן הסתם את נציגת המכירות בטלפון אבל היה ברור לחלוטין שאין לה באמת מושג והיא סתם מחרטטת סלט מילים כדי לסיים את השיחה (טענה שלא, אגב. פשוט לא קיבלתי הסבר או סיבה למה, מה שגרם לי לפקפק כי ההיגיון אומר שאני "מוותר" להם על מוצרים חדשים ויקרים יותר.)
עדכון:
אחרי שלושה ימים עם הסטרימינג של הוט, אני יכול לומר שאיכות התמונה פחות טובה מהממיר בכבלים fiber 4k משמעותית.
זה נראה שידור עם bitrate נמוך וממש אפשר לראות שהוידאו דחוס מאוד עם תמונה לא נקייה - נראה לעיתים כמו שידור ב-SD.
התנועה לא חלקה ולעיתים יש מין קפיצות כאלו כשהתמונה זזה (לא judder).
האפליקצייה דווקא סבבה לגמרי, עובדת ממש טוב וממש מהר גם בסטרימר שלהם וגם בטלוויזיה (lg c1 וסוני xf9005).
gvid כתב:
עדכון:
אחרי שלושה ימים עם הסטרימינג של הוט, אני יכול לומר שאיכות התמונה פחות טובה מהממיר בכבלים fiber 4k משמעותית.
זה נראה שידור עם bitrate נמוך וממש אפשר לראות שהוידאו דחוס מאוד עם תמונה לא נקייה - נראה לעיתים כמו שידור ב-SD.
התנועה לא חלקה ולעיתים יש מין קפיצות כאלו כשהתמונה זזה (לא judder).
האפליקצייה דווקא סבבה לגמרי, עובדת ממש טוב וממש מהר גם בסטרימר שלהם וגם בטלוויזיה (lg c1 וסוני xf9005).
...
תודה על העידכון, הייתה לי תחושה שזה המצב ולכן חששתי ללכת על הסטרימרים עבור זוג הורים מבוגרים.
הבעיה שלי שהנציגים בהוט טוענים שאני חייב לקחת את הסטרימרים האלה אם אני מעוניין לעבור לתשתית אינטרנט סיבים. זה (היה) המצב גם אצלך? אין מצב "לשדרג" את ממירי המג'יק HD לממירי פייבר כמו שהיו אצלך?
(סליחה אם אני נופל עליך אבל נציגי השירות של הוט מתים מוחית לצערי אז אני לא סומך על אף תשובה שלהם.)
בעבר שרציתי לנסות את NEXT של הוט לא הייתי צריך לרכוש סטרימר.
השתמשתי בסטרימר השיאומי שכבר היה ברשותי.
לדעתי, כל סטרימר שיכול להריץ נטפליקס צריך גם לתמוך באפליקציות הישראליות.
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)
Sprewell כתב:
תודה על העידכון, הייתה לי תחושה שזה המצב ולכן חששתי ללכת על הסטרימרים עבור זוג הורים מבוגרים.
הבעיה שלי שהנציגים בהוט טוענים שאני חייב לקחת את הסטרימרים האלה אם אני מעוניין לעבור לתשתית אינטרנט סיבים. זה (היה) המצב גם אצלך? אין מצב "לשדרג" את ממירי המג'יק HD לממירי פייבר כמו שהיו אצלך?
(סליחה אם אני נופל עליך אבל נציגי השירות של הוט מתים מוחית לצערי אז אני לא סומך על אף תשובה שלהם.)
...
לא בטוח לענות על זה ולא רוצה להטעות. לפי האתר שלהם, הם לא מציעים טלוויזיה בנפרד אלא רק טריפל. מה שבטוח זה שאתה לא חייב לקחת סטרימרים שלהם אבל בדיל הם נותנים גם ככה שניים בחינם. כל סטרימר עם חומרה טובה יריץ את האפליקציה. היתרון בסטרימר שלהם הוא שכמעט ואין שינוי לעומת ממיר הכבלים זה עובד באופן דיי זהה. השלט עם לחצני מספרים לזפזפ בין תחנות ודפדוף רגיל בין הערוצים שזה דווקא כן מתאים להורים. יש גם כפתור ייעודי בשלט להפעלת האפליקצייה שלהם בלחיצה אחת.
האיכות בערוצים המסחריים בסדר ובערוצים האחרים (סרטים סדרות וכו') לא משהו בכלל.
gvid כתב:
לא בטוח לענות על זה ולא רוצה להטעות. לפי האתר שלהם, הם לא מציעים טלוויזיה בנפרד אלא רק טריפל. מה שבטוח זה שאתה לא חייב לקחת סטרימרים שלהם אבל בדיל הם נותנים גם ככה שניים בחינם. כל סטרימר עם חומרה טובה יריץ את האפליקציה. היתרון בסטרימר שלהם הוא שכמעט ואין שינוי לעומת ממיר הכבלים זה עובד באופן דיי זהה. השלט עם לחצני מספרים לזפזפ בין תחנות ודפדוף רגיל בין הערוצים שזה דווקא כן מתאים להורים. יש גם כפתור ייעודי בשלט להפעלת האפליקצייה שלהם בלחיצה אחת.
האיכות בערוצים המסחריים בסדר ובערוצים האחרים (סרטים סדרות וכו') לא משהו בכלל.
...
כן, הם אכן על טריפל אבל עם בעיות תשתית של האינטרנט נחושת (בחבילה של עד 200 מגה מקבלים 30 בחיבור קווי ופאקינג 1.5-2 מגה באלחוטי במרחק של 20 מטר מההוטבוקס, לפעמים בכלל לא) ולכן מעוניינים לעבור לסיבים.
אז התקשרתי להוט וסיכמתי איתם על טריפל עם מעבר לסיבים 300 מגה ב-135 ש״ח לחודש אבל הם כאמור טוענים שאני מחוייב להחליף את ממירי המג׳יק HD הקיימים בסטרימרים שלהם (אכן בחינם, זה לא האישיו).
העניין הוא שהם מרוצים, שלא לומר מכורים לשירותי הטלוויזיה (סדרות ב-VOD וספורט, כולל טניס וסנוקר ככה שערוצי יורוספורט מאוד קריטיים) ואפילו ירידה מינורית באיכות התמונה לא באה בחשבון.
ערוצי יורוספורט הם באיכות טובה. פחות או יותר כמו בממיר כבלים.
ערוצי ספורט 5 באיכות פחות טובה אבל לא באופן דרמטי.
לעיתים לוקח לערוץ איזה כמה שניות עד שהוא מגיע לאיכות המקסימלית שלו (כמו בנטפליקס).