הוספת מגבר כוח לרסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Blindyxd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
שם מלא: Oz nahman
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

היי,
בדיוק נחשפתי לקונספט של הוספת מגבר כוח לרסיבר.
אני כרגע מחובר מערכת 5.0 לרסיבר של אונקיו, וכן מרגיש לי שיש מה לשפר בהשמעת מוזיקה לדוגמא, ואני לא לגמרי מבטל את הרעיון של הוספת מגבר כוח פשוט, אם הוא ישפר את חווית השמיעה באופן משמעותי.
אשמח להסבר לגבי איך מגברי כוח עובדים, ומה נדרש על מנת לחבר אחד כזה לרסיבר. כלומר, איך הם משפיעים על הסאונד, מה קורה מאחורי הקלעים? האם זה מסתכם בלקנות מגבר כוח ואיזשהו כבל, או שנדרש תיווך של מכשיר נוסף כלשהו? איך החיבור עצמו מתבצע? וכו'

תודה רבה :)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

הוספת מגבר כח נדרשת כאשר הרמקולים שמחוברים לרסיבר מוגדרים כרמקולים קשים להנעה קרי יש להם נצילות נמוכה ויורדים לעכבה נמוכה ואז הגברת הרסיבר יתכן ותתקשה להניע אותם כהלכה.

כדי להוסיף מגבר כח נדרשות יציאות pre out ברסיבר.

אילו רמקולים יש לך ?
איזה רסיבר יש לך ?
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #3 

מה עם סאב?
כיף חיים.

Blindyxd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

10/08/2024 16:58  
istarmini כתב:
הוספת מגבר כח נדרשת כאשר הרמקולים שמחוברים לרסיבר מוגדרים כרמקולים קשים להנעה קרי יש להם נצילות נמוכה ויורדים לעכבה נמוכה ואז הגברת הרסיבר יתכן ותתקשה להניע אותם כהלכה.

כדי להוסיף מגבר כח נדרשות יציאות pre out ברסיבר.

אילו רמקולים יש לך ?
איזה רסיבר יש לך ?
...
רמקולים - cabasse mc170 (כל הסדרה מלבד סאב)
רסיבר - Onkyo tx nr-5100
חשוב לציין, הוא מניע אותם סבבה לדעתי, פשוט מרגיש לי שיש מה להוסיף במוזיקה, בפרט כי שמעתי את הרמקולים בחנות והרגשתי שזה לא ממש אותו הדבר. המוכר בחנות הסביר לי שיש להם מגבר שמחובר לרסיבר, לכן אני כנראה חווה את הסאונד קצת אחרת.

10/08/2024 20:53  
royla כתב:
מה עם סאב?
...
כרגע אני פחות חושב על סאב, אני גר בבניין שעשוי מקרטון בערך, אני מצליח לשמוע את הילד של השכנים מחטט באף, אז לא הייתי רוצה להוסיף תדרים שמטיילים רחוק מדי

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #5 

לרסיבר שלך אין יציאות פרה האוט להגברה חיצונית ולכן לא תוכל לחבר לו הגברה כזו.
יש לו פרה האוט ל 2 ערוצים ראשיים אבל עבור אזור B.
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 11/08/2024 12:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

shac
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 152
נתן תודות: 110 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #6 

10/08/2024 21:24  
Blindyxd כתב:
רסיבר - Onkyo tx nr-5100
חשוב לציין, הוא מניע אותם סבבה לדעתי, פשוט מרגיש לי שיש מה להוסיף במוזיקה, בפרט כי שמעתי את הרמקולים בחנות והרגשתי שזה לא ממש אותו הדבר. המוכר בחנות הסביר לי שיש להם מגבר שמחובר לרסיבר, לכן אני כנראה חווה את הסאונד קצת אחרת.
...
בחנות יש גם חלל אחר, אקוסטיקה, לרוב מותאמת להדגמות סאונד, אולי רצפת עץ או פרקט, מלא עץ ברמקולים הפזורים סביב, לרוב הבית יותר מאתגר לסאונד,
אלא אם כן ממש עובדים על החלל ומתאימים אותו לעניין. או בשלב הבינוי או שיפוצון כזה או אחר, או בלהתחיל בדברים הפשוטים: שטיח, ספה, וילונות, טיפולים אקוסטיים כאלו או אחרים.

מגבר גם נותן עוד עוצמה ויכול להניע רמקולים מאתגרים, אבל אם זה היה כזה פשוט לא היו הבדלים של אלפי דולרים ביניהם, או לפחות העלות הייתה תלות של "כמה ערוצים ועוצמה" נותן המגבר, ובמציאות זה לא בדיוק ככה.

בעצמי גם נכנסתי (מחדש) לענייני הסאונד בשנה האחרונה, יש פה וביוטיוב המון מידע בנושא. תנסה עם המונחים כמו:

Receiver vs separates
Integrated amps
Adding power amp to Receiver

ותראה ישועות.

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1519
נתן תודות: 361 פעמים
קיבל תודות: 256 פעמים

שליחה #7 

יש כ"כ הרבה משתנים בגלל זה גם כל מה ששומעים בחנויות זה בולשיט אצלך בבית זה יישמע אחרת לגמרי ויותר מזה, הגרוע יכול להישמע יותר טוב מהטוב שנשמע משובח לאוזניך בחנות, הכל שאלה של איך הם יושבים לך על הציוד בחלל ואקוסטיקה שלך, אם אתה רוצה לשפר תתחיל בלהחליף את הרסיבר\הוספת סאבוופר (לא יפריע לשכנים אתה לא אמור להפציצ איתו, בנמוך אוירה זה הכל).

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 489 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #8 

10/08/2024 21:24  
Blindyxd כתב:
רסיבר - Onkyo tx nr-5100

כרגע אני פחות חושב על סאב, אני גר בבניין שעשוי מקרטון בערך, אני מצליח לשמוע את הילד של השכנים מחטט באף, אז לא הייתי רוצה להוסיף תדרים שמטיילים רחוק מדי
...
מדובר באקוסטיקה שונה, תנאים שונים, מרחקים שונים.
הרסיבר שלך חזק מספיק והרמקולים האלה לא נראים קשים במיוחד, לפי הנתונים לפחות.
לא הסברת מה חסר לך, מלבד זה שבחנות שומעים "אחרת" . מה חסר אצלך?
לדעתי זה כנראה בנמוכים כי בזה הרמקולים כנראה לא מצטיינים ואתה בלי סאב. אני מעריך שמגבר חיצוני לא ישנה שום דבר.

Crossover-Shop
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 294 פעמים

שליחה #9 

הרסיבר הזה לא מניע אותם סבבה
רחוק מזה שנות אור
זה מגבר מצויין לרמקולים שקועים \ סטלייטים ברמת כניסה \ בינונית - יכולים להניע טוב רמקולים מאוד נצילים כמו KLIPSCH סדרת REFERENCE אבל לרמקולים של CABASSE הייתי שוקל הגברה יותר בריאה

אם אתה עובד עם סדרת MC170 בצורה מלאה - ההגברה לא עומדת בעומס - אתה תצליח לשמוע אותם טוב רק בווליום גבוהה וגם זה יהיה בעיוות יחסית גבוהה כי המגבר יתאמץ מאוד לעבוד בחמישה ערוצים בצורה הזו

עדיף לפני שימוש במגבר כוח (לרסיבר הזה אין יצאה ייעודית לFRONT בתצורת PRE OUT) לשקול להחליף את הרסיבר למשהו קצת יותר רציני שיתאים באופן ישיר לרמקולים
תקבל תוצאה טובה יותר מאשר לקמבן חיבור של מגבר כוח לרסיבר הזה

דבר איתי אני אשמח לעזור
רועי
חנות מתמחה קרוסאובר
אלנבי 128 תל אביב
03-5604600
הפייסבוק שלנו!

Blindyxd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

11/08/2024 10:06  
Crossover-Shop כתב:
הרסיבר הזה לא מניע אותם סבבה
רחוק מזה שנות אור
זה מגבר מצויין לרמקולים שקועים \ סטלייטים ברמת כניסה \ בינונית - יכולים להניע טוב רמקולים מאוד נצילים כמו KLIPSCH סדרת REFERENCE אבל לרמקולים של CABASSE הייתי שוקל הגברה יותר בריאה

אם אתה עובד עם סדרת MC170 בצורה מלאה - ההגברה לא עומדת בעומס - אתה תצליח לשמוע אותם טוב רק בווליום גבוהה וגם זה יהיה בעיוות יחסית גבוהה כי המגבר יתאמץ מאוד לעבוד בחמישה ערוצים בצורה הזו

עדיף לפני שימוש במגבר כוח (לרסיבר הזה אין יצאה ייעודית לFRONT בתצורת PRE OUT) לשקול להחליף את הרסיבר למשהו קצת יותר רציני שיתאים באופן ישיר לרמקולים
תקבל תוצאה טובה יותר מאשר לקמבן חיבור של מגבר כוח לרסיבר הזה

דבר איתי אני אשמח לעזור
רועי
...

אני חושב שזה מתאר טוב את מה שאני מרגיש.. מרגיש שהסאונד "נפתח" רק בווליום שאני מעדיף להמנע ממנו רוב הזמן, ובווליום סביר אין לי מספיק עומק (שכן מתקבל בווליום גבוה יותר)

העניין הוא שרסיבר איכותי כנראה יעלה לא מעט, ואין לי ממש אפשרות כרגע לצערי

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #11 

לדעתי אתה מצפה יותר מדי מהוספת פאוור שלפי החברים פה בכל מקרה לא ניתן טכנית.

הסיבה העיקרית שאתה שומע טוב יותר מהחנות היא שהאקוסטיקה בחנות טובה יותר, אם מטופלת ואם לא...עדיין
כנראה עדיפה מהחלל שלך.
תוספת סאב תשפיע הרבה יותר במוזיקה ובקולנוע ביתי זו בכלל חובה.

אם בכל זאת הגברה אז אינטגרייטד מתאים יתן שינוי גדול מהוספת פאוור בלבד.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

MAY-FUTURE
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 230
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

היי

מעבר לכך שאין לך אפשרות להוסיף מגבר כוח ביחד עם הרסיבר הנ"ל. באופן כללי כמו שציינו הרמקולים שלך יכולים לעבוד הרבה יותר טוב עם רסיבר ברמה גבוהה יותר .

במידה ואין אפשרות או רצון כרגע להחליף את הרסיבר הקיים , למרות ההתנגדות לסאב וופר, יש לקחת בחשבון שסאב ישפר לך את ה"בעיה" שאתה חווה באחוז מאוד גבוהה.

ברגע שתוסיף סאב למערך שלך והרמקולים שלך יוגדרו כ"קטנים" עם חיתוך תדרים נכון ( כל הנמוכים יעברו לסאב שגם ככה יעשה את זה הרבה יותר טוב)

אתה תקבל איכות סאונד טובה יותר ושילוב טוב יותר לכל המערכת . בעיקר בווליומים נמוכים בהם אתה בעיקר רוצה להרגיש את השיפור .

מוזמן לדבר איתי , מוכן להשאיל לך סאב לבדיקה שתרגיש את השיפור בעצמך .

אגב - סאב טוב לא צריך להרעיד את כל הבניין . הוא צריך להשתלב בזמן הנכון ובווליום הנכון לאחר הגדרות וכיוונים (:

ממליץ לך לשקול את הכיוון הזה .
מאי,פיוצ'ר אודיו וידאו, מנהל חנות.
SVS
Steinway & Sons
LYNGDORF
TRINNOV
Dali
RUIPRO
050-4440109

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”