פתרון לסלון מהדהד

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Blindyxd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
שם מלא: Oz nahman
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

היי,
בדירה שבה אני גר הסלון מחובר יחד עם המטבח ועם עוד חלל קטן שנמצא בין החדרים. בנוסף, בסלון ובמטבח יש חלונות זכוכית די גדולים.
כתוצאה ממבנה הסלון, יש הדהוד די רציני (גם כשאנשים סתם מדברים, מה שכמובן משפיע על השמע מהרמקולים בין היתר)
הייתי רוצה לבצע טיפול אקוסטי טוב ככל שניתן, אבל אני מוגבל מאוד מבחינת תקציב, ואני שוכר את הדירה, כך שאעדיף לשלם על מוצרים שיוכלו ללוות אותי הלאה.

קצת פרטים יבשים: השטח של החלל כולו הוא כ-37 מ"ר, ונפח החלל עומד על כ 98 מ"ק.
שטח החלונות עצמם הוא בערך 13 מ"ר
מצ"ב תמונת אילוסטרציה של החלל. מה שמוקף באדום זה כל החלל הפתוח (אין דלתות בין לבין, הכל מעברים פתוחים) ובצהוב סומנו החלונות.

אחת ההמלצות הראשונות שקיבלתי הייתה להתקין וילונות על החלונות וכאן עולה השאלה המרכזית שלי - האם וילונות שאינם אטומים לחלוטין לאור יוכלו לתת מענה? בשמחה אתקין וילונות על החלונות, זה אפילו יפה בעיניי, אבל לא הייתי רוצה לאטום את החלל לאור.
לגבי הקירות - חשבתי לתלות תמונות קנבס ותחתיהן להדביק צמר סלעים כפתרון יחסית זול ואסתטי. האם זה יוכל לתת איזשהו מענה לבעיה שלי?

תודה רבה מראש!

תמונה

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

וילונות בהחלט יעזרו, אולי אפילו יפתרו את הבעיה. הם לא חייבים להיות אטומים לאור, אם כי כל וילון יגרע משהו מכמות האור הנכנסת. מנסיוני, גם וילונות מבד דק ומחורר (לא יודע איך הוא נקרא) שלא חוסמים הרבה את האור עוזרים מאד במקרה כזה. אגב אם הבעיה מפריעה בעיקר בסלון אז מספיק וילונות שם, לא חייבים גם במטבח.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #3 

שטיחים, עציצים ורהוט זו האופציה הכי טובה שלך.
כמה שיותר , יותר טוב.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #4 

פנלים אקוסטיים זה לא פתרון לסלון, זה ממש לא מתאים מבחינה אסטטית. פתרון של צמר סלעים בתוך תמונות הוא בעייתי, גם מפני שאין מקום, אתה צריך 5 ס"מ של בידוד כדי לקבל ספיגה סבירה, וגם בגלל שתמונה תחזיר את הסאונד והוא לא יבלע בחומר הסופג. אפשר לקנות תמונות עם בד חדיר אקוסטית, אבל זה לא פשוט למצוא.

יש כאן בפורטוגל חברה שמייצרת פנלים מאוד יפים בדיוק למטרה הזאת, אבל זה ממש יקר, לא בטוח ששולחים לישראל. https://vicoustic.com/

כמו שהציעו לך - שטיחים עבים, וילונות עבים (אפילו שתי שכבות), פופים, עציצים יעשו הבדל משמעותי, בלי להראות כמו אולפן הקלטות.

nadavkrv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 368
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #5 

@Blindyxdשאלה קצת פחות קשורה - עם איזו תוכנה יצרת את התרשים הזה?

Blindyxd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
שם מלא: Oz nahman
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

07/08/2024 23:45  
nadavkrv כתב:
@Blindyxdשאלה קצת פחות קשורה - עם איזו תוכנה יצרת את התרשים הזה?
...
זה אתר אינטרנט בשם floorplanner, הוא חינמי וממש פשוט וקל לתפעול, יש המון פריטים במאגר שלהם, ניתן לשנות לפריטים את הגודל, לחלקם ניתן לשנות גם צבע.
מומלץ להפעיל דרך המחשב, בטלפון זה ממש מסורבל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #7 

כל מה שישבור את גלי הצליל וימנע מהם מלחזור על אותו מסלול יגרום לשיפור. לאחרונה פינינו את הסלון מהספה ושולחן גדול כדי ללטש את הרצפה (פרקט). ההדהוד היה מטורף, זה היה בלתי נסבל. הספה פשוט פסקה את הסאונד לכל עבר וביטלה את זה.

פיתרון אחד הוא פאנל אקוסטי. אפשר פשוט לקחת כזה ולהניח במקומו שונים בשביל להבין מה הנקודה האופטימלית.

עציץ, שולחן, הדום, וילונות, כל אלה שוברים את המסלול הישיר של הסאונד ומונעים החזרים הלוך ושוב שגורמים לתופעה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #8 

יש גם תקרות אקוסטיות דקורטיביות, לא הריבועים הלבנים המשעממים שכולנו מכירים מהמשרדים הישנים יותר בארץ.
סתם דוגמא אחת שמצאתי ברשת, יש עוד הרבה סוגים:
https://www.unikit.co.il/%d7%94%d7%a0%d ... 94-baffle/

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”