פגם במסך

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
רועי51 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 895
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #1 

ברשותי מסך 55CX בן שלוש שנים לערך ( נשלח אימייל ל י.ח. בנוגע לאחריות ). היום שמתי לב לראשונה לפס בהיר באורך חמישה ס״מ ורוחב חצי ס״מ בקצה השמאלי העליון של המסך, ממש במסגרת. אין לי מושג אם מדובר בתופעה חדשה או כזו שלא שמתי לב אליה, לא מדובר להבנתי בצריבה אלא בסוג של פגם. גם אין לי מושג ולכן אני שואל, אם קיימת אפשרות לכיול המסך באופן שהפס פשוט ייצא מחוצה לו ( מדובר בחצי ס״מ כאמור ממש במסגרת ). תודה למבינים ממני.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אם זה מופיע גם באפליקציות הפנימיות, זו בעיה בפאנל.
יכול לקרות עקב פגיעה פיזית, או פשוט תקלה בפאנל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #3 

לפני כמה שבועות התחיל לי באחד מסכי ה-CX תופעה זהה. פס בהיר של כמה מילימטר בחלק העליון של המסך.

המסך לא באחריות, לא היתה פגיעה פיזית, זה התחיל ספונטנית.

ח.י. לא נותנים פיתרון (למעט לקנות מסך חדש...)

firebird
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1488
שם מלא: firebird
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #4 

אי אפשר לתקן במסגרת ביטוח התכולה של הדירה?
שהמסך פתאום נשבר?
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......
:wink:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

אני חושב שהביטוח הזה מגן נגד שבר. זה לא שבר

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #6 

אם כך צודקים כל הממליצים להרחיב אחריות למסכי אולד ל-6 שנים?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #7 

עניין של מזל.
ה-B7 שלי עוד מעט בת 7 ועם 15 אלף שעות עבודה ואין לה שום בעיה בפאנל.
מצד שני הפאנל ב-C1 אצלי נדפק אחרי משהו כמו שנה וחצי, עוד בתקופת האחריות המקורית, עכשיו רק נשאר לראות האם אצטרך לממש אחריות שוב אחרי ה-3 שנים הראשונות בסוף השנה.

Crossover-Shop
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #8 

תמונה?
חנות מתמחה קרוסאובר
אלנבי 128 תל אביב
03-5604600
הפייסבוק שלנו!

רועי51 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

https://htmag.co.il/phpbb/download/file ... &id=166043
תמונה. המסך בן שלוש וחצי שנים לערך. מח.י. לא קבלתי תשובה לאימייל שנשלח אליהם, יש לי תחושה שגם לא אקבל.
Screenshot 2024-08-07 185843.png

רועי51 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

בעקבות התפתחות הפגם בשעה טובה, צילום למטה, מעט תובנות בעקבות נסיון אישי ופרטי, שאינו מלמד אולי על הכלל ואולי כן. מי שקונה אולד טוב יעשה אם יוסיף למחיר את מחיר הרחבת האחריות. מסתבר שאורך חיי המסך ללא צורך בתכנון קניית חדש, מקביל פחות או יותר לאורך חיי האחריות. הטלויזיה הפרטית שלי נרכשה בתחילת 2021, ברוב תמימותי הנחתי שקשה להאמין שיצרן גדול ורציני ואין ספק ש LG נחזה להיות כזה, ייצר מוצר שאורך חייו כה מוגבל. מקץ שלוש שנים ושמונה חודשים ואחרי חליפת אימיילים כנה עם היבואן, שבו נאמר לי שאפשר בהחלט להזמין טכנאי בעלות די גבוהה ומרבית הסיכויים שזה יקבע שהמסך תקול ומחיר החלפתו לא מאוד רחוק ממחיר מכשיר חדש, הבנתי שהמסך הבא שלי, עם כל יתרונות האולד, יהיה בטכנולוגיה אחרת. ואגב, למרות שהמסך אצלי עבד מעט יחסית וניסיתי לשמור על כל הכללים בכל הנוגע למניעת צריבה, מסתבר שהפגם המדובר אינו צריבת מסך בכלל. בקיצור, פח.https://htmag.co.il/phpbb/download/file ... &id=166147
Screenshot 2024-08-15 074743.png

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #11 

קורה, באסה.
מצד שני ה-B7 אצלי עדיין עובדת יופי "על הפאנל המקורי" עם יותר מ-15 אלף שעות מסך.
גם אצלי ב-C1 היתה בעיה בפאנל - פיקסלים מתו בפינה, אבל זה קרה בתקופת האחריות, אז הוחלף בלי בעיה.

תקלות יכולות לקרות גם במסכי LCD, אין משהו מיוחד היום ב-OLED שהופך את המסכים האלה לפחות אמינים ממסכי LCD.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4768
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 760 פעמים

שליחה #12 

@TheCoolest, לא משנה כמה פעמים זה יכתב פה ושזה בכלל לא עניין של צריבה - אי אפשר לשכנע מי שהלכה לו ה-oled שמדובר במוצר אמין בדיוק כמו כל טלוויזיה אחרת.

Mody
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #13 

כל מוצר חשמלי יכול להתקלקל ובמיוחד אם אנחנו מתייחסים למכשיר בן 4 שנים ולא משנה הטכנולוגיה.
לדעתי עדיין שווה לשקול החלפת פאנל חדש בתשלום אם וזה עולה משמעותית פחות מחדש.

רועי51 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

כפי שכתבתי לא יודע אם הנסיון הפרטי המחורבן שלי מלמד משהו על המוצר בכללותו, הגם שתלונות על מסכים כאלו, גם אם מדובר לרוב בצריבות, הן די שכיחות יחסית למסכים מטכנולוגיה שונה. אלא שהנסיון הפרטי שלי גם מורכב מטלויזיות אחרות, חלקן עדיין עובד, רק אחת חדשה יותר מהאולד הנזכרת, כל השאר לרבות אלו שכבר בפח החזיקו פי שניים ושלוש ולרוב הלכו בגלל שהתיישנו ולא בגלל תקלה. ואגב למבינים, איך אני לומד את מספר השעות שהמסך עבד.

gvid
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 325
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #15 

ברור שכל מסך יכול להתקלקל אבל במקרה של OLED ההשקעה היא גדולה בהרבה ביחס לממוצע ולכן יש ציפייה שהמוצר יחזיק יותר.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14346
נתן תודות: 989 פעמים
קיבל תודות: 1218 פעמים

שליחה #16 

אני עם מסכי OLED של LG במהלך ה 8 שנים האחרונות ולעולם לא היתה תקלה או קלקול באף אחד מהמסכים האלו (הכי ותיק שעדיין אצלי ועובד כמו חדש הוא מ 2017).
מצד שני היה לי מסך LCD 70" SONY מאוד יקר (סביב 18K), שאחרי כשנתיים הפנל שבק חיים (חצי פנל שחור/הפסיק לעבוד).

magshield
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #17 

15/08/2024 10:19  
רועי51 כתב:
בעקבות התפתחות הפגם בשעה טובה, צילום למטה, מעט תובנות בעקבות נסיון אישי ופרטי, שאינו מלמד אולי על הכלל ואולי כן. מי שקונה אולד טוב יעשה אם יוסיף למחיר את מחיר הרחבת האחריות. מסתבר שאורך חיי המסך ללא צורך בתכנון קניית חדש, מקביל פחות או יותר לאורך חיי האחריות. הטלויזיה הפרטית שלי נרכשה בתחילת 2021, ברוב תמימותי הנחתי שקשה להאמין שיצרן גדול ורציני ואין ספק ש LG נחזה להיות כזה, ייצר מוצר שאורך חייו כה מוגבל. מקץ שלוש שנים ושמונה חודשים ואחרי חליפת אימיילים כנה עם היבואן, שבו נאמר לי שאפשר בהחלט להזמין טכנאי בעלות די גבוהה ומרבית הסיכויים שזה יקבע שהמסך תקול ומחיר החלפתו לא מאוד רחוק ממחיר מכשיר חדש, הבנתי שהמסך הבא שלי, עם כל יתרונות האולד, יהיה בטכנולוגיה אחרת. ואגב, למרות שהמסך אצלי עבד מעט יחסית וניסיתי לשמור על כל הכללים בכל הנוגע למניעת צריבה, מסתבר שהפגם המדובר אינו צריבת מסך בכלל. בקיצור, פח.https://htmag.co.il/phpbb/download/file ... &id=166147
...
לא מסכים איתך. ממה שמופיע כאן לא סביר שהיו מתקנים לך את המסך אלא נותנים שווי די נמוך למסך ומציעים לך שדרוג. במקום זה אתה יכול להשתמש בכסף לרכישה חדשה במקרה הצורך.
בעיני השירות של ח.י. די גרוע (הרבה כאן יחלקו עלי) ולא רואה טעם להוסיף שקל בשביל להאריך שירות לא טוב.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

לא חושב שמסכי OLED כבר כל כך יקרים כמו שהם היו לפני כמה שנים.

יש מודלים (cs) בעלות של 4000 ש״ח

magshield
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #19 

15/08/2024 16:14  
oferlaor כתב:
לא חושב שמסכי OLED כבר כל כך יקרים כמו שהם היו לפני כמה שנים.

יש מודלים (cs) בעלות של 4000 ש״ח
...
65 אינץ' ב-4 אלף? או 55?

בכל אופן, כשהם לוקחים על דגם CS 65 אינץ', משהו כמו 30% עבור הביטוח הזה, והביטוח הוא על השנים שהשווי של הטלויזיה כבר נמוך, כלכלית, לא שווה לעשות אותו.
יצויין שהם נותנים זרוע ביחד עם הביטוח.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #20 

15/08/2024 12:02  
ChinggisKhan כתב:
@TheCoolest, לא משנה כמה פעמים זה יכתב פה ושזה בכלל לא עניין של צריבה - אי אפשר לשכנע מי שהלכה לו ה-oled שמדובר במוצר אמין בדיוק כמו כל טלוויזיה אחרת.
...
באולד יש בעיות רגילות כמו בכל טלויזיה, כמו התקלות המדוברות פלוס סוג של ספירה לאחור של מתי תהיה צריבה.
אז בסה"כ צריך להפנים שלמרות ההשקעה הגדולה רמת הסיכון גבוה יותר ממסך אחר.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”