תשתית סיבים של הוט , מה מחברים בתוך הבית?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
shaiamos פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
יש לי תשתית של הוט סיבים בבית חדש. השאירו לי צינורות עם סטלבנד להעביר בין החדרים לראוטר. אני מחבר שם כבל רשת ? שיבוא נגיד מהטלויזיה בחדר לראוטר בסלון. זה כבל רשת רגיל ? ואן כן cat5 או cat7 ואם צריך איזה כבל מיוחד יותר של רשת לגודל העברת הנתונים?

תודה לכולם

shaiamos פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

בבקשה חייב תשובה לפני שהקבלן הולך

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1474
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 225 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #3 

הראוטר ימוקם היכן שיש נקודת חיבור לסיב שמגיע מבחוץ. מהראוטר או הסוויץ׳ צריך שיהיו תעלות וכבילת רשת לכל החדרים שאתה רוצה שיהיו בהם חיבור רשת קווי.

תשתית כזו בבית היא לשנים קדימה, ולכן עדיף להתקין כבלים ושקעים שיתמכו במהירויות גבוהות, במקרה הזה 10Gbps. לצורך זה יספיק CAT6, שיתאים להעברת הקצבים הנ״ל במרחקים הקצרים שיש בבית. יש להקפיד על שקעים תואמים אף הם ל-CAT6.

בכל חדר יהיה שקע רשת של CAT6, וכל הכבלים יגיעו למיקום אחד שבו נמצא הראוטר, כלומר - תצורת כוכב. במידה ויש מקום תוכל גם להתקין ארון תקשורת קטן שאיננו יקר, והכבלים המגיעים מהחדרים יחוברו לפאץ׳ פאנל בארון, ומשם לסוויץ׳ או הראוטר.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 345
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #4 

CAT5 ישן מדי ויש סיכוי שלא יעמוד בקצבים הדרושים.
עדיף לחבר CAT6 או יותר טוב CAT6A.
CAT7 לא מיועד במקורו לחיבורים ביתיים. גם המחברים שלו שונים ואין לו יתרון על CAT6A בסביבה ביתית.
CAT8 גם קיים אבל גם השימושים שלו הם לא ביתיים.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #5 

מבחינת הקצבים, CAT6 יעביר 10Gbps למרחק של 35-55 מטר, ו-CAT6a למרחק של 100 מטר. לכן אם לא מדובר באחוזה - CAT6 יספיק.

נשאלת השאלה מדוע לא CAT6a או אפילו CAT7? השיקול הראשון הוא המחיר, CAT6a יקר יותר.
שיקול נוסף הוא עובי הכבל והגמישות. כבלים של CAT6a איכותיים שעברו Certification (בניגוד לכבלים שהדפיסו עליהם CAT6a/7) הם עבים באופן יחסי ופחות גמישים. בזמנו רכשתי כבלי CAT6a של טלדור הנחשבים לאיכותיים מאד, והיה סיוט להעביר אותם בתעלות הקיימות בקיר, אותן תעלות שהעברתי בהן CAT5e בלי שום בעיה. מספיק שיש סיבוב בתעלה בקיר, ברדיוס קטן מסף מסויים והכבל העבה ייתקע. כבל CAT7 של טלדור לא הצלחתי להעביר בכלל. אז בהחלט ייתכן שאם התעלות רחבות מספיק, והבנייה חדשה לא תהיה בעיה, אבל כדאי לדעת למה נכנסים.

מעבר ל-CAT חשוב להתקין כבלים איכותיים, לדוגמא - כאלו בעלי מוליכי נחושת, ולא אלומיניום מצופה נחושת וכו׳. כאמור, כבלים של טלדור הם איכותיים ביותר, וגם מיוצרים בארץ בקיבוץ עין דור. בסופו של דבר זו השקעה לשנים קדימה.

shaiamos פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

05/08/2024 18:19  
DanielGR כתב:
מבחינת הקצבים, CAT6 יעביר 10Gbps למרחק של 35-55 מטר, ו-CAT6a למרחק של 100 מטר. לכן אם לא מדובר באחוזה - CAT6 יספיק.

נשאלת השאלה מדוע לא CAT6a או אפילו CAT7? השיקול הראשון הוא המחיר, CAT6a יקר יותר.
שיקול נוסף הוא עובי הכבל והגמישות. כבלים של CAT6a איכותיים שעברו Certification (בניגוד לכבלים שהדפיסו עליהם CAT6a/7) הם עבים באופן יחסי ופחות גמישים. בזמנו רכשתי כבלי CAT6a של טלדור הנחשבים לאיכותיים מאד, והיה סיוט להעביר אותם בתעלות הקיימות בקיר, אותן תעלות שהעברתי בהן CAT5e בלי שום בעיה. מספיק שיש סיבוב בתעלה בקיר, ברדיוס קטן מסף מסויים והכבל העבה ייתקע. כבל CAT7 של טלדור לא הצלחתי להעביר בכלל. אז בהחלט ייתכן שאם התעלות רחבות מספיק, והבנייה חדשה לא תהיה בעיה, אבל כדאי לדעת למה נכנסים.

מעבר ל-CAT חשוב להתקין כבלים איכותיים, לדוגמא - כאלו בעלי מוליכי נחושת, ולא אלומיניום מצופה נחושת וכו׳. כאמור, כבלים של טלדור הם איכותיים ביותר, וגם מיוצרים בארץ בקיבוץ עין דור. בסופו של דבר זו השקעה לשנים קדימה.
...
תודה על העזרה ויש לי עוד שאלה, הראוטר יושב בסלון והארון תקשורת יושב ליד הארון חשמל . לסלון מגיע צינור אחד וכל החדרים מגיעים לארון תקשורת. זאת אומרת בארון תקשורת ימוקם הסוויצ ומשם יצא הכבל לראוטר? ובסך הכל הם יהיו יותר מהכמות חיבורים שיש בראוטר לכן אני צריך סוויצ . השאלה אם ככה עושים .

שאלה נוספת, אם יש לי בחדר שקע רשת אחד ואני צריך נגיד עוד שני צרכנים באותו חדר מה שמים?

ושאלה אחרונה , צריך לדבר עם הוט שישנו בהגדרות אם וצריך לשים סוויצ בארון תקשורת?
נערך לאחרונה על ידי shaiamos ב 05/08/2024 20:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

shaiamos פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

05/08/2024 8:00  
DanielGR כתב:
הראוטר ימוקם היכן שיש נקודת חיבור לסיב שמגיע מבחוץ. מהראוטר או הסוויץ׳ צריך שיהיו תעלות וכבילת רשת לכל החדרים שאתה רוצה שיהיו בהם חיבור רשת קווי.

תשתית כזו בבית היא לשנים קדימה, ולכן עדיף להתקין כבלים ושקעים שיתמכו במהירויות גבוהות, במקרה הזה 10Gbps. לצורך זה יספיק CAT6, שיתאים להעברת הקצבים הנ״ל במרחקים הקצרים שיש בבית. יש להקפיד על שקעים תואמים אף הם ל-CAT6.

בכל חדר יהיה שקע רשת של CAT6, וכל הכבלים יגיעו למיקום אחד שבו נמצא הראוטר, כלומר - תצורת כוכב. במידה ויש מקום תוכל גם להתקין ארון תקשורת קטן שאיננו יקר, והכבלים המגיעים מהחדרים יחוברו לפאץ׳ פאנל בארון, ומשם לסוויץ׳ או הראוטר.
...
כל החדרים מגיעים ללוח תקשורת יש סטלבנד מוכן בצינורות . הבעיה שהראוטר יושב בסלון ומהסלון ללוח תקשורת יש צינור בודד.

אז השאלה האם לשים את הסוויצ בלוח תקשורת אליו יחוברו כל החדרים וממנו יצא כבל לראוטר ? שהרי אמרנו הכל יכול לעבור דרך כבל אחד משום שבסוף הקאט 6 מסוגל להעביר 10gbps ? בפאצ הוא יותר ארגון של כבלים מה שיותר מתאים למשרדים לפי מה שהבנתי. אז אני צריך סוויצ נכון?
נערך לאחרונה על ידי shaiamos ב 05/08/2024 20:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #8 

תודה על העזרה ויש לי עוד שאלה, הראוטר יושב בסלון והארון תקשורת יושב ליד הארון חשמל . לסלון מגיע צינור אחד וכל החדרים מגיעים לארון תקשורת. זאת אומרת בארון תקשורת ימוקם הפאצ פאנל ומשם יצא הכבל לראוטר?
...
עדיף כמובן שהראוטר יהיה ממוקם בארון תקשורת, אם זה לא אפשרי - כפי שתארת אז הראוטר ימוקם בסלון, ויהיו לו שני חיבורים:
1. לסיב ישירות או לממיר מדיה - WAN
2. לרשת מקומית - LAN. החיבור זה יתבצע על ידי שקע רשת בסלון וכבל עד הארון תקשורת. שם הוא יחובר לסויץ' דרך הפאץ' פאנל. שאר החיבורים מכל החדרים יתחברו לסויץ' דרך הפאץ' פאנל

את הטלוויזיה בסלון ו-או צרכני רשת נוספים בסלון תוכל לחבר ישירות לפורטים של LAN בראוטר. זה קצת מכוער כי יהיו כבלים גלויים, לחילופין אם יש תעלות ליד הטלוויזיה תוכל להעביר כבל לארון תקשורת.
שאלה נוספת, אם יש לי בחדר שקע רשת אחד ואני צריך נגיד עוד שני צרכנים באותו חדר מה שמים?
...
רוכשים סויץ' קטן ולא יקר התומך ב- 1Gbps, מחברים את השקע מהקיר אליו, וממנו לצרכנים הנוספים
ושאלה אחרונה , צריך לדבר עם הוט שישנו בהגדרות אם וצריך לשים פאצ פאנל בארון תקשורת?
...
לא, מבחינתם זה שקוף לחלוטין
אז השאלה האם לשים את הפאצ פאנל בלוח תקשורת אליו יחוברו כל החדרים וממנו יצא כבל לראוטר ?
...
זה בדיוק הרעיון
פאצ הוא יותר ארגון של כבלים מה שיותר מתאים למשרדים לפי מה שהבנתי. אז אני צריך סוויצ נכון?
...
סוויץ' תצטרך בכל מקרה על מנת לחבר את כל הכבלים המגיעים מכל החדרים לרשת אחת. לגבי הפאץ' פאנל - זה לא חובה אבל זה פיתרון יותר מסודר "ונקי". לחילופין - אפשר שלכבלים היוצאים מהקיר יהיה חיבור RJ45 בקצה שיתחברו ישירות לסוויץ' ללא פאץ' פאנל. מכוער ועובד היטב. דעתי האישית היא שזו עבודה חד פעמית אז שווה להשקיע, אבל חד משמעית זה יעבוד גם בלי פאץ' פאנל, ויהיה גם יותר זול.

shaiamos פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

05/08/2024 20:48  
DanielGR כתב:
עדיף כמובן שהראוטר יהיה ממוקם בארון תקשורת, אם זה לא אפשרי - כפי שתארת אז הראוטר ימוקם בסלון, ויהיו לו שני חיבורים:
1. לסיב ישירות או לממיר מדיה - WAN
2. לרשת מקומית - LAN. החיבור זה יתבצע על ידי שקע רשת בסלון וכבל עד הארון תקשורת. שם הוא יחובר לסויץ' דרך הפאץ' פאנל. שאר החיבורים מכל החדרים יתחברו לסויץ' דרך הפאץ' פאנל

את הטלוויזיה בסלון ו-או צרכני רשת נוספים בסלון תוכל לחבר ישירות לפורטים של LAN בראוטר. זה קצת מכוער כי יהיו כבלים גלויים, לחילופין אם יש תעלות ליד הטלוויזיה תוכל להעביר כבל לארון תקשורת.

רוכשים סויץ' קטן ולא יקר התומך ב- 1Gbps, מחברים את השקע מהקיר אליו, וממנו לצרכנים הנוספים

לא, מבחינתם זה שקוף לחלוטין

זה בדיוק הרעיון

סוויץ' תצטרך בכל מקרה על מנת לחבר את כל הכבלים המגיעים מכל החדרים לרשת אחת. לגבי הפאץ' פאנל - זה לא חובה אבל זה פיתרון יותר מסודר "ונקי". לחילופין - אפשר שלכבלים היוצאים מהקיר יהיה חיבור RJ45 בקצה שיתחברו ישירות לסוויץ' ללא פאץ' פאנל. מכוער ועובד היטב. דעתי האישית היא שזו עבודה חד פעמית אז שווה להשקיע, אבל חד משמעית זה יעבוד גם בלי פאץ' פאנל, ויהיה גם יותר זול.
...
ושאלה אחרונה לסגור את הנושא ברשותך כי עזרת לי המון , יש לך סוויץ מומלץ? יש לי בבית 2g מהוט. חשבתי לשים סוויץ שתומך בהעברה של 2.5g הבעיה שאין הרבה כאלה בנמצא . מצאתי אחד של בksp של cudy ועוד אחד בחנות כלשהי של tp link שעולה יותר מפי 2. מה מומלץ?
אני לא רוצה של 1g כי אני משלם להוט על 2g וגם החשש מצוואר בקבוק.

הcudy לדעתך מספיק? או לשדרג לtp-link ? בקירות השחלנו היום אני ואחי cat7 של טלדור. הלך בקלות כי זה בניין חדש.
זה הtp link
https://www.pc-online.co.il/single_prod ... OAQAvD_BwE

זה הcudy :
https://ksp.co.il/mob/item/315703

תודה רבה רבה . אשמח למענה וזה יחתום לי את הנושא

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #10 

06/08/2024 17:11  
shaiamos כתב:
ושאלה אחרונה לסגור את הנושא ברשותך כי עזרת לי המון , יש לך סוויץ מומלץ? יש לי בבית 2g מהוט. חשבתי לשים סוויץ שתומך בהעברה של 2.5g הבעיה שאין הרבה כאלה בנמצא . מצאתי אחד של בksp של cudy ועוד אחד בחנות כלשהי של tp link שעולה יותר מפי 2. מה מומלץ?
אני לא רוצה של 1g כי אני משלם להוט על 2g וגם החשש מצוואר בקבוק.

הcudy לדעתך מספיק? או לשדרג לtp-link ? בקירות השחלנו היום אני ואחי cat7 של טלדור. הלך בקלות כי זה בניין חדש.
זה הtp link
https://www.pc-online.co.il/single_prod ... OAQAvD_BwE

זה הcudy :

תודה רבה רבה . אשמח למענה וזה יחתום לי את הנושא
...
הערה מקדימה: המחירים של מתגים של 2.5G ירדו מאד. עדיין הם יותר יקרים ממתגים של 1G אבל ההפרש הוא קטן במידה כזו שאין הצדקה היום להעדיף מתגים של 1G. כנ"ל גם כרטיסי רשת 2.5G PCIE ו- USB גם ירדו במחיר כך שניתן להעביר את כל הרשת הביתית ל- 2.5G בעלות מאד סבירה.

ספציפית, אם אין לך בעיה לרכוש מעלי אקספרס - מצ"ב הלינקים הבאים. רכשתי מספר יחידות וכולם עובדות היטב, אין לי קשר לחנות או למוכר.

מתג עם Uplink של 10G: שים לב - יש דגם עם 8 פורטים ופורט SFP פלוס יחיד ב-45$, ודגם של 4 פורטים עם שני פורטים של SFP פלוס ב- 27$ בערך (!!). בזמן הסיילים המחיר ירד ל-21 דולר שזו באמת מציאה.

https://www.aliexpress.com/item/1005006102676363.html
הדגם הקטן יותר מאפשר לחבר שני מחשבים ביניהם על 10G, וכך לממש חלק מהרשת על 10G לדוגמא - לשיתוף קבצים. כבלי DAC וכרטיסי רשת עם פורטים של SFP פלוס גם זמינים במחירים מאד נמוכים.

מתגים של מותגים "ידועים" כמו TPLINK עולים יותר, ואין סיבה משמעותית מדוע להעדיף אותם על פני אלו.

שיהיה בהצלחה (Y)

עריכה: שים לב - הכבל של טלדור הוא מהטובים שיש - המוליכים שלו הם יותר עבים, בקוטר AWG24, תוודא שיש לך קונקטורים של RJ45 שתומכים בזה, וגם לפאץ' פאנל במידה ותתקין כזה.

shaiamos פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

06/08/2024 19:30  
DanielGR כתב:
הערה מקדימה: המחירים של מתגים של 2.5G ירדו מאד. עדיין הם יותר יקרים ממתגים של 1G אבל ההפרש הוא קטן במידה כזו שאין הצדקה היום להעדיף מתגים של 1G. כנ"ל גם כרטיסי רשת 2.5G PCIE ו- USB גם ירדו במחיר כך שניתן להעביר את כל הרשת הביתית ל- 2.5G בעלות מאד סבירה.

ספציפית, אם אין לך בעיה לרכוש מעלי אקספרס - מצ"ב הלינקים הבאים. רכשתי מספר יחידות וכולם עובדות היטב, אין לי קשר לחנות או למוכר.

מתג עם Uplink של 10G: שים לב - יש דגם עם 8 פורטים ופורט SFP פלוס יחיד ב-45$, ודגם של 4 פורטים עם שני פורטים של SFP פלוס ב- 27$ בערך (!!). בזמן הסיילים המחיר ירד ל-21 דולר שזו באמת מציאה.

https://www.aliexpress.com/item/1005006102676363.html

image.png

image.png

הדגם הקטן יותר מאפשר לחבר שני מחשבים ביניהם על 10G, וכך לממש חלק מהרשת על 10G לדוגמא - לשיתוף קבצים. כבלי DAC וכרטיסי רשת עם פורטים של SFP פלוס גם זמינים במחירים מאד נמוכים.

מתגים של מותגים "ידועים" כמו TPLINK עולים יותר, ואין סיבה משמעותית מדוע להעדיף אותם על פני אלו.

שיהיה בהצלחה (Y)

עריכה: שים לב - הכבל של טלדור הוא מהטובים שיש - המוליכים שלו הם יותר עבים, בקוטר AWG24, תוודא שיש לך קונקטורים של RJ45 שתומכים בזה, וגם לפאץ' פאנל במידה ותתקין כזה.
...
מה זה בעצם הSFP? תיעדוף חלק מהרשת לדברים אחרים? האמת השימוש הוא ביתי ואין צורך להשתגע בדברים. מדובר גם בזוג שאין להם כל כך צורך בהעברת קבצים וכל הדברים האלה. בסך הכל ממיר יס , קצת יוטיוב ומחשב נייד רגיל.

לגבי השקעים שיתאימו לcat7 בעצם? איך אני אדע שזה שמתקין לי את השקעים לא יעבוד עלי? יש דרך לוודא?

מה לדעתך לגבי הcudy ששלחתי ? ב300 שקל שמעדיף לקנות מפה.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #12 

פורט הSFP הוא בונוס, הנקודה העיקרית היא שהמחירים בארץ מוגזמים לגמרי למיטב הבנתי. אם אתה מעדיף לרכוש בארץ - מה ששלחת זה בסדר.

לגבי השקעים, אם בקיר קיימים הכבלים של טלדור CAT7 לא יהיו לו הרבה אפשרויות משום שהמוליכים עבים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”