שלום
יש לי רסיבר LX701 של פיוניר ולאחרונה מכרתי את הרמקולים כי הילד חשב שהדבר הכי נכון יהיה להפיל אותם ולהתעלל בהם. כרגע (עד שיגדל) החלטתי שאני אשאר עם הרמקולים של הטלוויזיה (אולי בקרוב אקנה מקרן קול אבל זה נושא אחר).
מטעמי נוחות מעדיף לחבר את המכשירים לרסיבר כדי לא לחבר הכל לטלוויזיה. השאלה אם אפשרי לחבר HDMI מכל מכשיר לרסיבר ומהרסיבר להוציא hdmi out לטלוויזיה ועדיין לשמוע את הסאונד מהטלוויזיה?
תודה רבה
רסיבר בלי רמקולים, אפשר לחבר מכשירים לרסיבר ולשמוע סאונד מהטלוויזיה?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5374 פעמים
אתה משתמש ברסיבר כסוויץ hdmi. יותר קל לקנות סוויץ hdmi...
עקרונית (ואני לא חושב שזה רעיון כל כך מוצלח) אפשר להגדיר שהרסיבר לא יחסום את האודיו ויעביר אותו הלאה למסך. במצב כזה הרסיבר רק משמש כסוויץ.
נראה לי שאם אתה מתכנן לבטל את הרמקולים יותר הגיוני שתמכור את הרסיבר וקנה סוויץ במקומו.
עקרונית (ואני לא חושב שזה רעיון כל כך מוצלח) אפשר להגדיר שהרסיבר לא יחסום את האודיו ויעביר אותו הלאה למסך. במצב כזה הרסיבר רק משמש כסוויץ.
נראה לי שאם אתה מתכנן לבטל את הרמקולים יותר הגיוני שתמכור את הרסיבר וקנה סוויץ במקומו.
היי קודם כל תודה רבה על התשובה29/07/2024 7:49oferlaor כתב: אתה משתמש ברסיבר כסוויץ hdmi. יותר קל לקנות סוויץ hdmi...
נראה לי שאם אתה מתכנן לבטל את הרמקולים יותר הגיוני שתמכור את הרסיבר וקנה סוויץ במקומו....
דבר שני אני כן חושב לקנות בבית הבא (יכול להיות עניין של כמה חודשים) רמקולים שקועים ולכן אני נשאר עם הרסיבר.
אשמח לדעת איך להגדיר שהרסיבר לא יחסום את האודיו(למה בעצם הוא חוסם? מסקרנות) ויעביר אותו הלאה למסך.
ולמה זה לא רעיון מוצלח?
תודה רבה!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5374 פעמים
זה תלוי ביצרן. לכל חברה יש דרך אחרת להגדיר את זה. תצטרך לחפור במדריך בשביל למצוא איך להגדיר את זה.
למה זה קורה? אם זה לא היה המצב אז היו לך רמקולים מהרסיבר ורמקולי הטלויזיה שהיו מנגנים את אותו התוכן במקביל בלי להיות מודעים זה לזה. התוצאה היתה די דפוקה...
ממש מזמן, היו למסכים אפשרות לנתק את החיבור מהמסך ולחבר אותן לרסיבר וכך לקבל את היתרונות של רמקולים מובנים עם היכולות של הרסיבר. זה לא ממש פרקטי וכיום אנשים פחות עושים את זה.
מדוי זה פחות מומלץ? אתה מחבר מכשיר מורכב שמטרתו פיענוח והגברה של אודיו כמתג hdmi. זה אומר שיש עוד שלט (ואתה מאבד את היכולת של המסך למתג במהירות את חיבורי הhdmi). למרבית האנשים אין יותר מ 3-4 מכשירים שמוציאים hdmi ואז מספיק להם מה שהמסך תומך בו. יש לך יותר מכשירים מזה לחבר?
שים לב שאתה לא מרוויח כלום מזה, עיבוד וידאו יבוצע טוב יותר במסך. פיענוח האודיו וההגברה תתבצע ממילא במסך. אז אתה רק מפסיד ולא מרוויח כלום.
שים את זה בארגז, חבר את זה ישירות למסך ותחזיר את זה כשתעבור. זה דעתי.
למה זה קורה? אם זה לא היה המצב אז היו לך רמקולים מהרסיבר ורמקולי הטלויזיה שהיו מנגנים את אותו התוכן במקביל בלי להיות מודעים זה לזה. התוצאה היתה די דפוקה...
ממש מזמן, היו למסכים אפשרות לנתק את החיבור מהמסך ולחבר אותן לרסיבר וכך לקבל את היתרונות של רמקולים מובנים עם היכולות של הרסיבר. זה לא ממש פרקטי וכיום אנשים פחות עושים את זה.
מדוי זה פחות מומלץ? אתה מחבר מכשיר מורכב שמטרתו פיענוח והגברה של אודיו כמתג hdmi. זה אומר שיש עוד שלט (ואתה מאבד את היכולת של המסך למתג במהירות את חיבורי הhdmi). למרבית האנשים אין יותר מ 3-4 מכשירים שמוציאים hdmi ואז מספיק להם מה שהמסך תומך בו. יש לך יותר מכשירים מזה לחבר?
שים לב שאתה לא מרוויח כלום מזה, עיבוד וידאו יבוצע טוב יותר במסך. פיענוח האודיו וההגברה תתבצע ממילא במסך. אז אתה רק מפסיד ולא מרוויח כלום.
שים את זה בארגז, חבר את זה ישירות למסך ותחזיר את זה כשתעבור. זה דעתי.