אשמח להמלצה על MESH
שלום,
אני בדירת 5 חדרים, מפלס אחד. יש כבלי רשת בכל הדירה, פרוסים מהראוטר. אני מחפש פתרון למקומות בקצה הדירה, ללא WIFI.
מחובר בסיב סלקום 300 מ"ב (לא צריך יותר מזה. גם לא בעתיד הנראה לעין)
אעדיף להתקין 2 או 3 יחידות של Mesh בהנמכת גבס של המזגן, אז אני מעדיף פתרון של POE (זה יחסוך לי כבילה של מתח 220V). מצד שני, הבנתי שאין ממש זמינות של MESH שתומך POE בישראל, ואם יש - אז הוא יקר יותר / לא פשוט לתפעול. האם נכון?
אם אין POE - אז אעדיף יחידות שמתחברות על ידי כבל רשת בינהן, בנוסף לכבל מתח. נראה לי שזה פתרון טוב יותר, מבחינת ניהול התעבורה בין היחידות, האם נכון?)
בקיצור - אני מחפש המלצה לאיזה MESH לרכוש. אני יודש שיש Deco X20 או Deco M5 וכו'
מה מומלץ עבורי?
תקציב - כ 250 עד 300 ש"ח ליחידה.
אני בדירת 5 חדרים, מפלס אחד. יש כבלי רשת בכל הדירה, פרוסים מהראוטר. אני מחפש פתרון למקומות בקצה הדירה, ללא WIFI.
מחובר בסיב סלקום 300 מ"ב (לא צריך יותר מזה. גם לא בעתיד הנראה לעין)
אעדיף להתקין 2 או 3 יחידות של Mesh בהנמכת גבס של המזגן, אז אני מעדיף פתרון של POE (זה יחסוך לי כבילה של מתח 220V). מצד שני, הבנתי שאין ממש זמינות של MESH שתומך POE בישראל, ואם יש - אז הוא יקר יותר / לא פשוט לתפעול. האם נכון?
אם אין POE - אז אעדיף יחידות שמתחברות על ידי כבל רשת בינהן, בנוסף לכבל מתח. נראה לי שזה פתרון טוב יותר, מבחינת ניהול התעבורה בין היחידות, האם נכון?)
בקיצור - אני מחפש המלצה לאיזה MESH לרכוש. אני יודש שיש Deco X20 או Deco M5 וכו'
מה מומלץ עבורי?
תקציב - כ 250 עד 300 ש"ח ליחידה.
- yossipeleg
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 297
- שם מלא: יוסי פלג
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 68 פעמים
לא יודע מה גודל הדירה, אבל יש ראוטרים שמכסים מפלס שלם - אצלי לדוגמה יש כיסוי מצויין של 140 מטר למפלס התחתון עם ראוטר אחד (כולל ממד).
מומלץ ללכת על ראוטרים שכוללים יכולות mesh, הכי משתלם של שיאומי או וואווי.
העלות ל 2 יחידות תהיה כ 300 שקל באליאקספרס.
מומלץ ללכת על ראוטרים שכוללים יכולות mesh, הכי משתלם של שיאומי או וואווי.
העלות ל 2 יחידות תהיה כ 300 שקל באליאקספרס.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78835
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5386 פעמים
יש הרבה סוגים... הבעיה עם Aliexpress זה שלא בטוח שזה יעבור מכס (רישוי תדרים), הימור.
הבעיה עם Deco זה תמיכה קלושה יחסית בתקנים חדשים כמו WPA3 או WIFI6E/7.
הבעיה עם Deco זה תמיכה קלושה יחסית בתקנים חדשים כמו WPA3 או WIFI6E/7.
תודה. פחות מעוניין באליאקספרס: אני שומע על יותר מדי מקרים של עצירה במכס / משרד תקשורת וכו'.
לגבי DECO: אני מבין ש WIFI6 זה עבור טווח גדול יותר (שזה פחות מעניין אותי, כי המרחק בין יחידת ה MESH לאזור המרוחק ביותר יהיה 10 מטרים מקסימום...) וקראתי ש WPA3 זה בעיקר מונע שימוש בסיסמא חלשה (שזה גם פחות מעניין אותי, כי: אני משתמש בסיסמט חזקה, אני גר בקומה 3, הסיכוי שמישהו ירצה לטרגט אותי - שואף ל 0)
אם כך - האם X20 הוא הפתרון המתאים לי, או שיש משהו מומלץ יותר?
לגבי DECO: אני מבין ש WIFI6 זה עבור טווח גדול יותר (שזה פחות מעניין אותי, כי המרחק בין יחידת ה MESH לאזור המרוחק ביותר יהיה 10 מטרים מקסימום...) וקראתי ש WPA3 זה בעיקר מונע שימוש בסיסמא חלשה (שזה גם פחות מעניין אותי, כי: אני משתמש בסיסמט חזקה, אני גר בקומה 3, הסיכוי שמישהו ירצה לטרגט אותי - שואף ל 0)
אם כך - האם X20 הוא הפתרון המתאים לי, או שיש משהו מומלץ יותר?
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4785
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
Wifi 6 זה לא בשביל טווח גדול יותר ו-wpa3 זה לא בשביל סיסמא חזקה אבל זה לא באמת משנה כי במחיר שאתה מוכן להשקיע אין הרבה אופציות בארץ מלבד deco