היי,
לאחרונה התחדשתי ב-router ו-switch במטרה להחליף את הציוד שקיבלתי מהספק (בזק).
ה-router הוא מיקרוטיק RB5009 וה-switch הוא CRS328-24P-4S+RM.
נכון לעכשיו הכל עובד עם הגדרות ה-default מלבד שני שינויים קטנים שעשיתי.
הסיב (1GB) מחובר ל-RB5009 בפורט 2.5 ג׳יגה והראוטר מחובר לסוויצ׳ עם כבל DAC. בקרוב אני אמור לקבל מספר access ponts של unifi כדי להשלים את החלק האלחוטי.
השלב הבא מבחינתי יהיה הפרדה למספר vlans בתצורה של router on a stick (RoaS).
החלוקה שעולה לי בראש כרגע היא:
ניהול
iot
מצלמות
משרד
אורחים
פנאי (קונסולות, chromecast, sonos וכו׳)
ילדים??
התנסתי ברשתות מעט מאוד ולפני המון זמן אז אני למעשה מתחיל כמעט מאפס. חיפשתי מידע בנושא ובין היתר מצאתי את השרשור הבא בפורום של מיקרוטיק (מקווה שזה בסדר לפרסם פה) והוא די אינפורמטיבי - https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=143620, מקום טוב למתחיל כמוני. הוא די ישן אז אם אתם מכיר מדריכים מעודכנים יותר או אפילו סקריפטים עבור תצורה כזו ולא אכפת לכם לשתף - זה יהיה נהדר, או גם אם יש לכם רעיון לקונפיגורציה עדיפה (שתהיה גם פשוטה יחסית לניהול).
תודה,
זוהר
הקמת רשת ביתית - שיתוף ידע
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1462
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
ראה את הלינק הבא בו שיתפתי סקריפט הגדרה שכתבתי עבור התצורה הזו בדיוק. מתועד, נבדק, ועובד.
מוגדר VLAN guest יחיד אבל אין שום בעיה להרחיב ל-VLAN נוספים. נראה שאין צורך בהפרדה כל כך משמעותית, main, guest, ו-iot מספיקים לדעתי אבל זו לא תורה מסיני.
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3336895+
להבנתי לפצל בין פונקציית הניתוב הקווי לגישה האלחוטית זו האסטרטגיה הכי טובה משום שהנתב הקווי יספיק לשנים, ואילו בחלק האלחוטי יש שיפור מתמיד, וניתן לשדרג רק את נקודות הגישה. Ubiquity היא יצרנית מעולה של ציוד רשתות, בקרוב אקבל את U7 Pro ואולי ארשום סקירה.
עריכה: אתה לא חייב לעבוד בתצורת RoaS עד חיבור של 2.5G - כולל. תוכל להסתייע במדריך שנתת בלינק, הוא מצוין. תוכל להשתמש בפורט SFP PLUS כ- Trunk, וההפרדה תתבצע בסוויץ׳
מוגדר VLAN guest יחיד אבל אין שום בעיה להרחיב ל-VLAN נוספים. נראה שאין צורך בהפרדה כל כך משמעותית, main, guest, ו-iot מספיקים לדעתי אבל זו לא תורה מסיני.
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3336895+
להבנתי לפצל בין פונקציית הניתוב הקווי לגישה האלחוטית זו האסטרטגיה הכי טובה משום שהנתב הקווי יספיק לשנים, ואילו בחלק האלחוטי יש שיפור מתמיד, וניתן לשדרג רק את נקודות הגישה. Ubiquity היא יצרנית מעולה של ציוד רשתות, בקרוב אקבל את U7 Pro ואולי ארשום סקירה.
עריכה: אתה לא חייב לעבוד בתצורת RoaS עד חיבור של 2.5G - כולל. תוכל להסתייע במדריך שנתת בלינק, הוא מצוין. תוכל להשתמש בפורט SFP PLUS כ- Trunk, וההפרדה תתבצע בסוויץ׳
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
ממליץ לך לייצר גם תרשים רשת, מאוד עוזר בהמשך.
מרגיש לי שקצת התפזרת עם ה-VLANS, הייתי שם את המצלמות יחד עם ה-IOT באותה הרשת.
לא חושב שיש טעם להפריד בין רשת הילדים לרשת העיקרית, אבל החלטה שלך.
בכלל, הממשק במוצרי מיקרוטיק קצת מזעזע לדעתי, היה לי בעבר מתג קטן מהחברה וסבלתי מהממשק.
מרגיש לי שקצת התפזרת עם ה-VLANS, הייתי שם את המצלמות יחד עם ה-IOT באותה הרשת.
לא חושב שיש טעם להפריד בין רשת הילדים לרשת העיקרית, אבל החלטה שלך.
בכלל, הממשק במוצרי מיקרוטיק קצת מזעזע לדעתי, היה לי בעבר מתג קטן מהחברה וסבלתי מהממשק.