שאלה בנוגע לתשתית RF של YES

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,

לקוחה שלי מבצעת שיפוץ בביתה וראיתי שזאת ההזדמנות להחליף אצלה תשתית RF ישנה עם מתאמי MOCA של YES לתשתית רשת קווית CAT6.
יש לה 4 ממירים של YES בחדרים, כאשר 2 מהם מבוססי אנדרואיד, אחד ישן עם כרטיס בתוכו ואחד QUATTRO.
בבדיקה שערכתי ראיתי שהממיר מבוסס אנדרואיד עובד בחיבור רשת אלחוטית/קווית בלי בעיה, אך ממיר ה QUATTRO דורש חיבור RF מארון התקשורת על מנת להציג ערוצים. בנוסף גם מחובר אליו מתאם MOCA.
רציתי לדעת בבקשה :
1. האם האינטרנט שמגיע דרך כבלי ה RF למתאמי ה MOCA (שמחוברים לממירי האנדרואיד) מגיע למעשה מה QUATTRO שמתפקד כמעין ממיר ראשי שמספק גם אינטרנט ? אני שואל זאת כי לא ראיתי שהם מחוברים באופן כלשהו לאינטרנט הסיבים שקיים בבית.
2. במידה וקיימת תשתית אינטרנט קווית שמגיעה למיקום ממיר ה QUATTRO, האם ניתן להחליף אותו לממיר אנדרואיד כדי שכל הממירים בבית יהיו מבוססי אנדרואיד ושישתמשו ברשת הסיבים הביתית של פרטנר ? (ואז זה מייתר את שימוש בתשתית ה RF הישנה באופן גורף)

תודה

aviv13467
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
שם מלא: אביב
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

הממיר quattro זה ממיר מבוסס אנטנה. שתבקש להחליף את 2 הממירים האחרים גם לממירי אנדרואיד. שהייתי לקוח יס מיוזמתם הם הציעו לבוא ולהחליף את כל הממירים ללא עלות.

לא ציינת את הראוטר בכל הסיפור אבל בעקרון ישנה מוקה אחת שמחוברת לראוטר שממנה יוצא כבל אנטנה שמגיע באיזשהי נקודה (בדר״כ לארון תקשורת) למפצל וממנו לחדרים ועל ידי שימוש במוקות נוספות ניתן לקבל רשת על גבי אנטנה.

אני ממש לפני כמה ימים החלפתי את כל התשתיות אנטנה בבית לכבלי רשת ונפתרתי מכל המוקות.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #3 

תודה אביב על התשובה המהירה.
זה מגביר את הבטחון שלי שאפשר יהיה להחליף את כל הממירים לממירי אנדרואיד בלי תלות בתשתית ה RF.

aviv13467
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
שם מלא: אביב
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

24/07/2024 14:26  
Fish72 כתב:
תודה אביב על התשובה המהירה.
זה מגביר את הבטחון שלי שאפשר יהיה להחליף את כל הממירים לממירי אנדרואיד בלי תלות בתשתית ה RF.
...
בשמחה, אגב - כבר היום רוב לקוחות חברות הכבלים לא משתמשים בחיבור לוויני אלא בחיבור רשת, וזו הסיבה למוקה - המכשיר שממיר כבל אנטנה לרשת. כשהייתי לקוח יס הייתה צלחת שהם התקינו אבל למעשה היא אפילו לא הייתה מחוברת כיוון שכל הממירים היו ממירי אנדרואיד שמחוברים לתשתית רשת. ברגע שיש לך תשתית אינטרנט אתה בעצם לא זקוק למוקה ולא לממירים שמקבלים כבל אנטנה. רק כמובן להחליף את הממירים הישנים לממירי אנדרואיד :)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”