חיבור ראוטר למתאם סיב דרך סוויטץ'
היי, יש לי תקלת רשת ואשמח לעזרה.
מבחינת ציוד - יש לי 2 ראוטרים של אסוס, שהיו עד לא מזמן בתצורת Mesh (עברתי דירה ומאז הכל התחרבש), יש לי סוויטץ' מנוהל של נטגיר, חדש שרק חיברתי אבל לא נגעתי בו מעבר וקופסאת מתאם רשת של גילת טלקום עם חיבור סיבים דרך PPPoE (gpon).
בארון תקשורת יש לי את המתאם של גילת, שמחובר לסיב מצד אחד ולסוויטץ' מצד שני. וסוויטץ שמחובר לכל החדרים.
בסלון יש לי את הראוטר הראשי שמחובר לקיר לכניסת ה WAN ובחדר העבודה יש לי ראוטר משני שמחובר לקיר לכניסת ה WAN גם כן.
הבעיה - הראוטר בחדר העבודה לא מצליח להתחבר לרשת דרך הקיר, אני לא רואה אותו בכלל ואני גם חושב שניתקתי לו את החיבור ל Mesh דרך ה wifi.
גם את ההסוויטץ' אני לא רואה ברשת.
אני מניח שהבעיה היא שחיברתי את הראוטר לכניסת ה WAN? איך מקנפגים את הראוטר ככה שיוכל גם לתקשר על אותו הכבל? האם יש בעיה בתצורת רשת הזאת?
אם אני מחבר את הראוטר ישירות לסוויטץ גם ל wan וגם ל lan, הכל מסתדר, אבל יש לי רק נקודת רשת אחת בסלון.
תודה!
מבחינת ציוד - יש לי 2 ראוטרים של אסוס, שהיו עד לא מזמן בתצורת Mesh (עברתי דירה ומאז הכל התחרבש), יש לי סוויטץ' מנוהל של נטגיר, חדש שרק חיברתי אבל לא נגעתי בו מעבר וקופסאת מתאם רשת של גילת טלקום עם חיבור סיבים דרך PPPoE (gpon).
בארון תקשורת יש לי את המתאם של גילת, שמחובר לסיב מצד אחד ולסוויטץ' מצד שני. וסוויטץ שמחובר לכל החדרים.
בסלון יש לי את הראוטר הראשי שמחובר לקיר לכניסת ה WAN ובחדר העבודה יש לי ראוטר משני שמחובר לקיר לכניסת ה WAN גם כן.
הבעיה - הראוטר בחדר העבודה לא מצליח להתחבר לרשת דרך הקיר, אני לא רואה אותו בכלל ואני גם חושב שניתקתי לו את החיבור ל Mesh דרך ה wifi.
גם את ההסוויטץ' אני לא רואה ברשת.
אני מניח שהבעיה היא שחיברתי את הראוטר לכניסת ה WAN? איך מקנפגים את הראוטר ככה שיוכל גם לתקשר על אותו הכבל? האם יש בעיה בתצורת רשת הזאת?
אם אני מחבר את הראוטר ישירות לסוויטץ גם ל wan וגם ל lan, הכל מסתדר, אבל יש לי רק נקודת רשת אחת בסלון.
תודה!
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
אתה לא מחבר נכון.
את ממיר המדיה אתה מחבר ל- WAN בנתב הראשי שלך, ישירות, לא דרך סוויץ'.
דרך רגלי LAN מהראוטר הראשי אתה מספק חיבוריות לכל שאר ההתקנים הקויים שלך...
סוויצ'ים, נקודות AP, מחשבים וכו'.
את ממיר המדיה אתה מחבר ל- WAN בנתב הראשי שלך, ישירות, לא דרך סוויץ'.
דרך רגלי LAN מהראוטר הראשי אתה מספק חיבוריות לכל שאר ההתקנים הקויים שלך...
סוויצ'ים, נקודות AP, מחשבים וכו'.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
בטח שיש דרך ואפילו לא אחת, אלה כמה וכמה. דרך אחת, היא, למשל, שאם, הנתב נמצא במקום אחר, אז, מארון תקשורת זה אתה צריך להגיע לנתב עם שני כבלי רשת. אחד מהמתאם, שישמש כ WAN בנתב זה והשני יחזור לחיבור של המתג, שישמש כ LAN. רק מה, זה הרבה פחות הגיוני, מאשר להתקין ארון תקשורת תקני במקום מתאים. ובכל מקרה, מה שבטוח זה זה, שבארון תקשורת "מטופש" כזה שיש לך כרגע, בטח שלא מכניסים שום "סוויטץ'", כי במקרה הטוב, הוא רק יתבשל שם בסופו של דבר בהמשך ויפסיק לעבוד ובמקרה פחות טוב, גם יצלה וישרוף ביחד עמו חלקים כלשהם של הבית.23/07/2024 10:50idoa01 כתב: לא חושב שיש לי מספיק מקום בארון התקשורת המטופש ששמים עכשיו בדירות גם למתאם סיב, גם לראוטר נורמאלי וגם לסוויטץ'...
אין דרך לשים בארון רק את המתאם ואת הסוויטץ'?...
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 746
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
תאור קצת קיצוני, לדעתי, של סכנת המתג בארון הביתי.
היה לי במשך 12 שנים, עד לפני שבוע, מתג סיסקו 8 פורטים בארון תקשורת ביתי (כזה ששקוע 10 ס"מ בקיר), שממנו יצאה כבילה לכל החדרים בבית.
לא התחמם בשום צורה שיכולה לסכן משהו, אפילו שהארון היה צפוף עם הרבה כבלים.
מה שכן, אם המתג מנוהל, האם אין אפשרות לנתב דרכו את התקשורת לנתב.
היה לי במשך 12 שנים, עד לפני שבוע, מתג סיסקו 8 פורטים בארון תקשורת ביתי (כזה ששקוע 10 ס"מ בקיר), שממנו יצאה כבילה לכל החדרים בבית.
לא התחמם בשום צורה שיכולה לסכן משהו, אפילו שהארון היה צפוף עם הרבה כבלים.
מה שכן, אם המתג מנוהל, האם אין אפשרות לנתב דרכו את התקשורת לנתב.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
לא קיצוני בכלל, אלה כזה שלוקח בחשבון את הסיכונים שהבחור הולך להכניס את עצמו אליהם.23/07/2024 16:03UriM כתב: תאור קצת קיצוני, לדעתי, של סכנת המתג בארון הביתי.
לא התחמם בשום צורה שיכולה לסכן משהו, אפילו שהארון היה צפוף עם הרבה כבלים....
אולי תהיה מופתע, אבל, חוץ מ"מתג סיסקו 8" שהיה לך, יש עוד כמה סוגי מתגים שונים. ומה שמשותף לכל המתגים אלה, זו נקודה שכל אחד מהם מתחם ופולט חום ברמה אחרת. כך שעד כמה שזה לא ישמע לך "קיצוני", המצב שלמשל מתג של TP-LINK או של חברה סינית כלשהי מתחמם "טיפה" יותר בכוך צפוף סגור, מאשר אותו ה"מתג סיסקו 8" שהיה לך.
כפי שכתבתי כבר לפני זה, "בטח שיש דרך ואפילו לא אחת, אלה כמה וכמה" לעשות את מה שהפותח שרשור מנסה....
מה שכן, בטח שאין שום אפשרות, שאם המתג מנוהל, "לנתב דרכו את התקשורת לנתב". אבל למתג דרכו, כן ניתן יהיה. ובשביל כך נדרשים כמה תנאים, שרוב הסיכויים לא יהיה מתאימים כלל לפותח הדיון. תנאי אחד, הוא שלמתג זה יהיה לפחות פורט אחד שיהיה במהירות של פי שניים או יותר מהמהירות החיבור שהוא הולך להשתמש בו. למשל, אם הוא הולך להתחבר לחבילת תקשורת במהירות של 1G, אז צריך שיהיה לו במתג מנוהל זה פורט UPLINK של 2.5G.
תנאי שני, הוא שגם בנתב יהיה לו לפחות פורט אחד עם מהירות כפולה או יותר מהמהירות של חיבור אינטרנט שהוא הולך להזמין.
תנאי שלישי, שהנתב והמתג יתמכו בצורה מלאה ב VLAN Trunks.
תנאי רביעי הוא, שהנתב זה יתמוך במצב של router on a stick, כך שממשק פיזי אחד שלו יוכל לשמש למספר ממשקים וירטואליים לוגיים לניתוב. אחד ל WAN ואחד ל LAN למשל.
נתבים שמבוססים על OpenWRT למשל תומכים לגמרי בכל התנאים אלה. גם מערכות ניתוב אחרות רבות, גם. מה שבטוח לא תומך בכך זה תוכנות של היצרן שקיימות בכל הסבוניות לשוק הביתי, או לשוק SOHO, כאלה שנועדו לשימוש של עקרות בית נואשות ואין בהם שום אפשרות להגדרה הגיונית.
עוד תנאי והוא הכי חשוב, זה שהוא או משהו אחר בשבילו ידע בכלל להגדיר את כל מה שנדרש בהקשר זה.
בגלל כל מה שהסברתי כרגע, צריך להיות מובן למה בכלל לא ציינתי את האפשרות זו מלכתחילה.