עזרה לגביי התנהלות מול אלקטרוניקס פרו

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
yuvalsap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

אז יש לי מסך של סמסונג מדגם 75Q95T , בן 3 שנים בערך (עדיין תחת אחריות). בזמנו כשקניתי אותו הוא היה הדגם הטופ של הטופ שלהם ועלה יותר מ 10K והאמת שאני מבסוט עליו עד היום. לפני 3 שבועות המסך החליט למות..כמובן שאלקטרוניקס פרו טיפלו בזה בדרך הביזיונית הקבועה שלהם. דרך הטלפון הם איבחנו שיש בעיה בפאנל, שלחו נציג שבכלל בא להחליף כרטיס.. אחרי שהלך המסך כבה שוב..הטכנאי אמר שמדובר בבעיה בקופסת ה one connect ושירות הלקוחות אילצו אותי להמתין עוד 11 ימים כי "אין במלאי קופסאות כאלה", היום, 21 ימים מתחילת התקלה, הגיע הטכנאי שכמובן לא הגיע עם קופסה ולא היה לו מושג על מה מדובר ואיבחן את הטלויזיה שאכן יש בעיית פאנל וצריך להחליף/לתקן אותו. אחרי ריבים בטלפון עם השירות הם מנסים לדחוף לי החלפה ללא עלות למסך תצוגה שעבד 100 שעות מדגם QE75QN85C ואומרים שזה מה שסמסונג אמרו להם שתואם את הדגם שלי בתור החלפה ללא עלות.
אני לא מבין בזה יותר מדיי אבל נראה שמנסים לדחוף לי מסך מסדרה זולה יותר, האם מישהו יכול לתת את דעתו בהשוואה בין 2 הדגמים? ובכלל על הרעיון לקבל מסך מתצוגה (מי יודע אם הוא באמת עבר רק 100 שעות..נשמע לי הזוי ועם כמות השקרים שהם מכרו לי ב3 השבועות האחרונים אני לא אתפלא אם גם זה שקר).
אשמח לשמוע את דעת מומחי הפורום על ההצעה שקיבלתי ועל ההשוואה בין 2 הדגמים.
תודה

llime
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 334
שם מלא: llime
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #2 

אני לא מומחה, אבל הטלוויזיה שהציעו לך היא לא הטופ של טלוויזיות LCD של סמסונג. הטופ היא qn95d או qn95c מהשנה החולפת. במקומך הייתי מתעקש על אחד משני הדגמים האלו, אבל מתפשר על qn90c/d, שהיא גם טלוויזיה מצויינת. למעשה גם הטלוויזיה שהציעו לך היא, לפחות על הנייר טובה ומתקדמת יותר מהנוכחית (מיני לד לעומת fald). להתרשמותי היא נופלת מהנוכחית רק בטיפול בהשתקפויות (בדגמים שציינתי אין בעיה כזאת). לגבי מסך מתצוגה – אם הוא עבד רק 100 שעות אז זה באמת כלום, אבל אולי הוא עבד יותר והם איפסו את זה, לך תדע... בכל מקרה כנראה שתצטרך להתפשר על מסך מתצוגה, כי qn90d חדש לא יתנו לך, ו qn90c כנראה שאין להם בכלל במלאי.

בכל מקרה, הנה ביקורת על הדגם שהציעו לך:

https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu ... n85cd-qled

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #3 

אני לא יודע אם אני מומחה, אבל 100 שעות זה בין 4 ימים (אם משאירים דלוק בלילה) לבין 9 ימים (אם מכבים בלילה), וזה דגם שיצא לפני שנה, קשה לי להאמין שרק עכשיו שמו אותו בתצוגה. הדגם שמחליף אותו נמצא בתצוגה בחנויות כבר כמה שבועות. תעשה אחד ועוד אחד ותבין לבד. לא יודע מה זה המסך הזה, אבל ככל הנראה, לצערי, הוא לא הסיפור שאמרו לך. לא יודע אם יש לך הרבה ברירות, צריך לקוות שזה לא משהו עם פאק קטן שמישהו ביקש להחזיר ב14 יום (זה לא תמיד נורא, אז אולי בעצם כן לקוות). איפה שנות ה 90 שבהן באמת תיקנו דברים באחריות, ואם חוסכים את זה, לפחות שהמחיר יהיה דומה לשאר מדינות המערב.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

yuvalsap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

לא מבין מה מהות האחריות אם חברה לא מסוגלת לתקן את המוצרים שלה. אם אתם לא מוכנים לתקן למה לעזאזל אני צריך להתפשר ולקבל מסך חלופי משומש מסדרות נמוכות יותר.
אם היה הולך לי רכב באחריות היו אומרים לי "במקום האוקטביה שלך בוא קח פאביה משומשת בת כמה שנים" ?
שוקל לפנות לעו"ד

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

תקרא קצת בפורום, תראה שזה הנוהל הרגיל שלהם.

yuvalsap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

השאלה אם לנוהל הרגיל שלהם יש אחיזה משפטית או שפשוט הם עושים את זה כי הם יודעים שלאף אחד אין כוח לקחת אותם לבתי משפט

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1402
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #7 

בתי משפט ותביעות לא יעזרו לך כי זה תהליך ארוך ובכל הזמן הזה תשאר ללא טלויזיה. קודם כל גם לפני 3 שנים היו כאן מאות תלונות גם על מסכי סמסונג וגם על השירות בארץ של היבואן הרשמי. מה בכל זאת גורם למשתמשים לרכוש מוצרי סמסונג שאינם טלפונים כחמים, זו כבר תעלומה... לטלויזיות יש שם רע בכל העולם בשל אמינות ירודה.

רוב הסיכויים שלא מדובר בבעיה בפאנל אלא בכרטיס. ההיתי פשוט לוקח למעבדה אמינה לתיקון פרטי ושוכח מכל הכאב ראש הזה. להבא פשוט אל תרכוש סמסונג ואם בכל זאת רוכשים, אז רק מיבוא מקבילי. השירות שם הרבה יותר טוב...

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 289 פעמים

שליחה #8 

לפי דעתי ניתן לבדוק את שעות המסך ב"תפריט טכנאי". לא יודע אם יש להם את האפשרות לאפס את השעות הללו. אם כן, זה באמת יכול להיות מסך שעבד גם אלפי שעות.
100 שעות זה מסך חדש. אם היה בתצוגה קשה לי להאמין שבאמת דלק רק 100 שעות (4 ימים ברצף, או כפול מזה אם דלק רק חצי יממה).

אלקטרוניקס פרו יוציאו לך את המיץ כמו שהם יודעים לעשות למי שפונה אליהם. גם לי הם עשו את זה לפני כמה שנים.
אני לא קונה כלום בארץ שהם נותנים עליו אחריות.

בהצלחה ותעדכן...

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #9 

22/07/2024 2:53  
yuvalsap כתב:
השאלה אם לנוהל הרגיל שלהם יש אחיזה משפטית או שפשוט הם עושים את זה כי הם יודעים שלאף אחד אין כוח לקחת אותם לבתי משפט
...
כמובן שיש אחיזה משפטית. תבדוק את תנאי האחריות, תמיד מדובר על נושא בסגנון דומה: מקרים מסוימים (או בכלל) בהם במקום תיקון, יכולים לתת מוצר "שווה ערך באיכות". בסוף זה לא משהו שהוא לא נפוץ. הדבר היחיד שאפשר להתעסק איתו הוא הפרשנות של המקרים בסעיפים האלה בהתאם למקרה המדובר בפועל. כמובן, העובדה שזה מוזכר בתנאי האחריות לא אומר שהם חייבים לבחור בדרך הפחות הוגנת, או היותר הוגנת מול כלל האפשרויות שבהם יכולים לנקוט במקרה של מימוש האחריות.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #10 

22/07/2024 3:55  
יהלי ב כתב:
רוב הסיכויים שלא מדובר בבעיה בפאנל אלא בכרטיס. ההיתי פשוט לוקח למעבדה אמינה לתיקון פרטי ושוכח מכל הכאב ראש הזה. להבא פשוט אל תרכוש סמסונג ואם בכל זאת רוכשים, אז רק מיבוא מקבילי. השירות שם הרבה יותר טוב...
...
אתה יכול להיות ספציפי עם שם של יבואן כזה שיש לו שירות טוב, שיש ארבע שנים אחריות וגם אם מתקלקל אחרי שלוש שנים מקבלים בדיוק את אותו דגם או יותר טוב?
כי שנה אחריות לטלויזיה של 10K זה רק למהמרים כבדים.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #11 

למשל עם LG\ח.י ומסכי OLED אתה מקבל 3 שנות אחריות מלאות. עם סדרה G מקבלים שנתיים נוספות רק על הפאנל (5 שנים סה"כ)
ושם מחליפים לך את הפאנל או מחליפים את המסך לדגם עם ביצועים דומים. או מאפשרים לשדרג למסך חדש בהנחה מסויימת שכוללת גם חידוש אחריות. למרות שזה לא תמיד משתלם.

dilbert78
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1556
נתן תודות: 226 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #12 

21/07/2024 23:50  
yuvalsap כתב:
לא מבין מה מהות האחריות אם חברה לא מסוגלת לתקן את המוצרים שלה. אם אתם לא מוכנים לתקן למה לעזאזל אני צריך להתפשר ולקבל מסך חלופי משומש מסדרות נמוכות יותר.
אם היה הולך לי רכב באחריות היו אומרים לי "במקום האוקטביה שלך בוא קח פאביה משומשת בת כמה שנים" ?
שוקל לפנות לעו"ד
...
עדיף להתייעץ עם עוד באמת, אם אתה צריך המלצה
https://www.ilaw.co.il/%D7%97%D7%99%D7% ... D7%99.html

במקרה שלי יבואן אחר, אבל הסיפור נגמר ברגע שהיבואן קיבל מכתב לפני תביעה מהעו"ד. כ 500 שח בזמנו.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #13 

21/07/2024 23:50  
yuvalsap כתב:
שוקל לפנות לעו"ד
...
יש להם נטיה לדחוף החלפות והם מתיחסים לשווה ערך לפי המדד PQ (או משהו כזה) של סמסונג שמשקלל כל מני גורמים שחלקם לא ממש רלוונטיים כמו רמת המעבד. כך שברוב המקרים ככל שדגם חדש יותר מבחינת שנת ייצור ייחשב טוב יותר על פני דגם ישן גם אם מסדרה גבוה יותר.

אני מניח שהם מסוגלים לתקן אם הם רוצים ואולי שווה להתעקש על זה במיוחד כשהחוק מחייב אותם להחזיק חלקי חילוף לשבע שנים לפחות.
אולי אפשר לשלול את עניין הקופסת ONE CONNETC כי מניח שאם היא לא מחוברת בכלל עדיין אפשר לראות אם משהו עובד או לא במסך? תפריטים וכאלה?

אם הם טוענים שלא ניתן לתקן לבקש בכתב כולל הסיבה למה ומה ניסו.
אפשר לבקש חוות דעת של טכנאי פרטי ואז ללחוץ עליהם בטענה שיש מישהו אחר שכן מסוגל לתקן.
או לתקן עם טכנאי פרטי ובזמנך החופשי לתבוע אותם על העלות + הפרת הסכם האחריות + פיצוי לדוגמה של 10000 ש"ח שאני מניח שהשופט ימצא הצדקה לכולו או חלקו בהנתן זה שכשלו לתקן, שיקרו, עברו את הזמן הסביר לתיקון וכו.

מה שבטוח לא מומלץ זה לפנות למועצה לצרכנות\אמון הציבור או ארגונים אחרים שהם עצמם יתישו אותך חודשים וחסרי תועלת.
עדיף להשקיע את האנרגיות במכתב אזהרה לפני תביעה ואחר 14 יום אם לא מגיבים הגשת תביעה.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 289 פעמים

שליחה #14 

הם גם לא מפחדים מתביעות.
יש להם נציג שנמצא כל היום בבתי משפט ולפי המקרה הפרטי שלי, הוא מרגיש באולם בית משפט כמו בסלון של הבית שלו !

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #15 

עוד דוגמא למה אסור לקנות שום מוצר שאלקטרוניקס פרו הם נותני האחריות.
רק בחרם צרכנים יבינו .

yuvalsap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

מעניין אותי איך כ"כ הרבה אנשים נכוו מהם ולא הייתה תביעה ייצוגית בנושא. שוקל האם ליזום אחת כזאת. לא יכול להיות שהם יעשו מה שבא להם וישתינו בקשת על לקוחות שלהם ששילמו הרבה מאד כסף.
זה עוד יותר מכעיס כשאני יודע איך נראה שירות אמיתי, לאבא שלי יש LG OLED בת 3 שנים, שבוע!! לפני תום האחריות הוא שם לב לסימני צריבה קשים. תוך יומיים היו אצלו והחליפו פאנל בלי לדבר מילה. פשוט שירות מדהים

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #17 

ממה שזכור לי, אחריות היצרן היא לשנה, שאר תקופת האחריות היא בנוסח ועם כל האותיות הקטנות שלהם שבכלל לא לטובת הצרכן.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4785
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #18 

בעייני הדבר היחיד זה ליצור מודעות ציבורית על השירות הגרוע של החברה ולעודד אנשים להפסיק לרכוש מוצרים שלהם

magshield
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #19 

ואני שוב אהיה זה שירשום שגם השירות של LG רחוק מלהיות טוב. טכנאים שכנראה לא מבינים כלום אלא אם המסך צרוב. שירות לקוחות עם טלפון שבור (מי שעונה לא מבין כלום, מעביר למישהו וחוזרים אחרי כמה ימים במקרה הטוב. לא תמיד גם עם תשובה רלוונטית לשאלה). מעולם לא נקבע תאריך ושעה והם לא הזיזו או את היום או את השעה. ועוד.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4785
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #20 

22/07/2024 22:58  
magshield כתב:
ואני שוב אהיה זה שירשום שגם השירות של LG רחוק מלהיות טוב. טכנאים שכנראה לא מבינים כלום אלא אם המסך צרוב. שירות לקוחות עם טלפון שבור (מי שעונה לא מבין כלום, מעביר למישהו וחוזרים אחרי כמה ימים במקרה הטוב. לא תמיד גם עם תשובה רלוונטית לשאלה). מעולם לא נקבע תאריך ושעה והם לא הזיזו או את היום או את השעה. ועוד.
...
לי היתה חוויה אחרת לחלוטין. ענו מיד וגם קבעו טכאי שידע להגיע עם החלפים ולהחליף ספק כוח במקום. אמנם הייתי שמח שיגיע מהר יותר אבל בסה״כ זה היה סביר

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”