גודל VS איכות
-
pearljam50000
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 607
- נתן תודות: 341 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
מה יותר קריטי לכם ?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20179
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
יכול להיות שאני טועה, אבל אני זוכר שפתחת כבר שרשור כזה בעבר.
איך אמורה לעזור לך דעה של אחרים? תחליט מה אתה אישית מעדיף, כי זה מה שקובע.
לדעתי, מעבר לגודל מסויים אני אעדיף איכות על גודל.
אופציה נוספת, אפשר בהרבה מקרים לקרב את הספה למסך במקרה והולכים על איכות על פני גודל.
אופציה נוספת, אפשר בהרבה מקרים לקרב את הספה למסך במקרה והולכים על איכות על פני גודל.
-
pearljam50000
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 607
- נתן תודות: 341 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
היה משהו מעניין דומה אבל לגבי משהו ספציפי לגבי 85 vs 9820/07/2024 1:33TheCoolest כתב: יכול להיות שאני טועה, אבל אני זוכר שפתחת כבר שרשור כזה בעבר.
אופציה נוספת, אפשר בהרבה מקרים לקרב את הספה למסך במקרה והולכים על איכות על פני גודל....
אבל רציתי לשאול באופן יותר כללי ואולי ככה תהיה יותר הענות.
דעה של אחרים חשובה בקטע של ניסיון
למשל עם מישהו החליט להקריב איכות בשביל גודל והתחרט או להפך
אין לי כ"כ יכולת לקרב את הספה כי החדר קטן
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14360
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
התשובה בדרך כלל היא לפי מרחק הצפייה.
דוגמא להמחשה,
אם תלך על איכות ותבחר מסך 77 עד 85 ומרחק הצפיה שלך 6 מטר, לא תבחין באיכות העדיפה של המסך למול גודל 98 שיהיה הרבה יותר דרמטי מבחינת חווית הצפיה ממרחק כזה.
אבל אם מרחק הצפיה שלך 3 מטר, התשובה מתהפכת.
דוגמא להמחשה,
אם תלך על איכות ותבחר מסך 77 עד 85 ומרחק הצפיה שלך 6 מטר, לא תבחין באיכות העדיפה של המסך למול גודל 98 שיהיה הרבה יותר דרמטי מבחינת חווית הצפיה ממרחק כזה.
אבל אם מרחק הצפיה שלך 3 מטר, התשובה מתהפכת.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20179
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אני לא חושב שזה כזה חד משמעי. ל"איכות" יש הרבה משמעויות, והרבה מהן כן אפשר לראות גם כשמרחק הישיבה מהמסך גדול.
למשל דברים כמו אי אחידות של הפאנל, או בעיות של זליגות תאורה אחורית ועננות וכו'.
למרות שגם ב-OLED אפשר להתקל בבעיות אחידות, אין שם בעיות עננות, זליגות אור, הילות שמאפיינות מסכי LCD עם QC נמוך.
במיוחד שמרחק צפייה הרבה פעמים לא באמת חקוק בסלע ואפשר לשחק איתו.
למשל דברים כמו אי אחידות של הפאנל, או בעיות של זליגות תאורה אחורית ועננות וכו'.
למרות שגם ב-OLED אפשר להתקל בבעיות אחידות, אין שם בעיות עננות, זליגות אור, הילות שמאפיינות מסכי LCD עם QC נמוך.
במיוחד שמרחק צפייה הרבה פעמים לא באמת חקוק בסלע ואפשר לשחק איתו.
20/07/2024 15:40טלHD כתב: התשובה בדרך כלל היא לפי מרחק הצפייה.
דוגמא להמחשה,
אבל אם מרחק הצפיה שלך 3 מטר, התשובה מתהפכת....
הבעיה היא בגדלי הביניים שאופייניים יותר לסלונים טיפוסיים. בגודל 4-4.5 מטר, האם 83 אולד או 98? למשל…
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14360
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
שאלת השאלות...21/07/2024 21:54guys כתב: הבעיה היא בגדלי הביניים שאופייניים יותר לסלונים טיפוסיים. בגודל 4-4.5 מטר, האם 83 אולד או 98? למשל…...
גם אני עמדתי בפני דילמה דומה ממש לאחרונה...
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
אם הסלון הוא "סלון טיפוסי" בדירה טיפוסית אז 98 לרוב הופך לבעיה לוגיסטית, חשוב לזכור גם את זה. מעבר לזה תמיד עדיף גודל כל עוד האיכות טובה, היא לא צריכה להיות הכי טובה, פשוט טובה. מסך גדול עם איכות גרועה זה ממש NO NO, עדיך לדלג בלי לחשוב פעמים. וכדאי מראש להגדיר תקציב בשאלות מהסוג הזה כי נכנסים כאן לעסק שהוא לרוב יקר וקצת דבילי להוציא כסף שלא זורם כמו מים. לכן מיותר לשאול שאלות בפורום בשביל לקבל חיזוק שאף אחד בפועל לא ייתן (לקנות "כמו פורשה" במחיר של סיאט איביזה, או כמו "דירה בארסוף", שנראה דומה אבל בנתיבות במחיר של דירה בסיסית במרכז). אם התקציב שלך יכול להגיע עד 20000 בלי שתסבול מזה וכל השאר מסתדר אז לך על זה. אם לצורך הקנייה הזו אתה ממש מתאמץ ל10000 (שזה גם המון) פשוט תרד מהעניין (נראה שאתה מעריך גם גודל וגם איכות, לכן צריך איזון בין שניהם).
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
אני לא חושב שהתפשרת על איכות, זה פשוט סוג אחר של איכות, אין משהו פה שהוא יותר טוב באופן מוחלט. לדעתי הבחירה שלך היתה האיכותית יותר, בהנחה שלא רואים בחלל הזה רק סרטים (וגם אז, לדעתי עדיין הבחירה העדיפה)....
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 876
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 293 פעמים
אני באופן אישי מעדיף איכות - אבל לאחרונה שאני רואה את ההתקנות שלנו של 98 - 100 אינטצ' מיני לד במחירים שנעים בין 15-25 אלף שקל אני מתחיל לחשוב שהגבול הזה נפרץ - אבל כמו שציינו פה - זה גם עניין לוגיסטי של להכניס את זה הביתה ( מה יהיה עם ה115 שיהפכו להיות נגישות יותר) וגם עניין של תוכן נצפה ששם צריך להשקיע יותר במסך כדי לעבור את הנושא בשלום
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
בזמנו היה לי מסך סמסונג 55 FHD מהסדרה הגבוהה ביותר (ספינת הדגל בשנתון) שעלה ים כסף בן כמה שנים וקיבלתי לניסיון OLED LG באותו גודל UHD.
ההבדל בתמונה היה דרמטי אבל שם הבנתי שזה לא משתווה לגודל. כשהחלפתי מסך עליתי ל85 ב30% פחות במחיר רק כי לא הלכתי על ספינת הדגל. מבחינתי התוספת על הדגם הכי גבוה יותר שווה הרבה פחות מהתוספת על הדגם הגדול יותר.
ההבדל בתמונה היה דרמטי אבל שם הבנתי שזה לא משתווה לגודל. כשהחלפתי מסך עליתי ל85 ב30% פחות במחיר רק כי לא הלכתי על ספינת הדגל. מבחינתי התוספת על הדגם הכי גבוה יותר שווה הרבה פחות מהתוספת על הדגם הגדול יותר.