חיבור פייבר בזק עם ציוד פרטי
-
amwolfgang
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 11
- שם מלא: Wolf
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום,
ראיתי המון שרשורים, אבל לא הצלחתי להבין בדיוק מה אני צריך בהשביל להיפטר מהראווטר של בזק...
רכשתי SFP בעלות 180 שח מהחנות שלהם וגם ממיר מדיה אופטי MC220L וחשבתי שזה מספיק בשביל להשתמש עם הראווטר שלי
TP-LINK ER605 אבל עכשיו נאמר לי שלא...
מה חסר? האם אני צריך עכשיו לרכוש BRIDGE ONT ? אם כן, מה זה ? זה מודם בלבד? אני לא רוצה עוד ראווטר באמצע, רק את ה TPLINK
יש המלצות מתוך הרשימה שלהם או שזסה לא משנה ומה שאני מוצא בארץ זה מספיק טוב?
החיבור הוא של 1000/250
המוצר היחיד שמצאתי מתוך הרשימה שלהם: https://www.satsigma.co.il/product/gpon-2-5/
תודה.
ראיתי המון שרשורים, אבל לא הצלחתי להבין בדיוק מה אני צריך בהשביל להיפטר מהראווטר של בזק...
רכשתי SFP בעלות 180 שח מהחנות שלהם וגם ממיר מדיה אופטי MC220L וחשבתי שזה מספיק בשביל להשתמש עם הראווטר שלי
TP-LINK ER605 אבל עכשיו נאמר לי שלא...
מה חסר? האם אני צריך עכשיו לרכוש BRIDGE ONT ? אם כן, מה זה ? זה מודם בלבד? אני לא רוצה עוד ראווטר באמצע, רק את ה TPLINK
יש המלצות מתוך הרשימה שלהם או שזסה לא משנה ומה שאני מוצא בארץ זה מספיק טוב?
החיבור הוא של 1000/250
המוצר היחיד שמצאתי מתוך הרשימה שלהם: https://www.satsigma.co.il/product/gpon-2-5/
תודה.
מודול ה-SFP וממיר המדיה אליו הוא נכנס הם בדיוק מה שאתה צריך.16/07/2024 20:36amwolfgang כתב: רכשתי SFP בעלות 180 שח מהחנות שלהם וגם ממיר מדיה אופטי MC220L וחשבתי שזה מספיק בשביל להשתמש עם הראווטר שלי
TP-LINK ER605 אבל עכשיו נאמר לי שלא......
אתה רק צריך רק לוודא מול התמיכה הטכנית של בזק שהם מאקטבים אצלם במערכת את המספר הסידורי של מודול ה-SFP שרכשת (אמור להיות רשום במדבקה על המודול עצמו).
ברגע שהמודול מאוקטב והוכנס לתוך ממיר המדיה, אתה מחבר אליו את הסיב שיוצא מהקיר ואז מחבר כבל רשת מהכניסה השניה של ממיר המדיה אל כניסת ה-WAN בנתב שלך. בנתב אתה צריך להגדיר חייגן PPPoE עם שם המשתמש והסיסמה שקיבלת מספק האינטרנט שלך. זה הכל.
מי בדיוק אמר לך שזה לא מספיק ומה נאמר לך שחסר?
-
amwolfgang
- חבר שרק התחיל

הייתי איתם בטלפון, נתתי להם את המספר הסידורי (מה שיש מעל הברקוד) והנציגה אמרה שהיא לא רואה סנכרון...
ואז היא שאלה מה הראווטר , אמרתי לה TPLINK והיא הפנתה אותי לרשימת מוצרים נתמכים ואמרה שזה לא שם...
ואז היא שאלה מה הראווטר , אמרתי לה TPLINK והיא הפנתה אותי לרשימת מוצרים נתמכים ואמרה שזה לא שם...
נראה לי שיש כאן בעיית הבנה של הנציגה. היא לא אמורה לספק לך תמיכה בנתב ואין שום קשר לרשימת הציוד הנתמך.
תוציא שניה את הנתב שלך מהמשוואה רק כדי להתחיל לבודד את הבעיה:
1. תחבר כבל רשת ישירות מהמחשב שלך אל כניסת הרשת בממיר המדיה.
2. תגדיר במחשב חייגן PPPoE דרך מערכת ההפעלה. שים את שם המשתמש והסיסמה שקיבלת מספק האינטרנט.
3. אם עדיין אין אינטרנט במחשב, הבעיה היא לא בנתב שלך.
או שמשהו אצל בזק לא תקין (הסיב עצמו, בעיה אחרת בתשתית שלהם), או שממיר המדיה או מודול ה-SFP שרכשת לא תקינים (סבירות נמוכה).
4. אם יש לך אינטרנט בחיבור ישיר לממיר המדיה בלי הנתב, יכול להיות שלא הגדרת את החייגן בנתב עצמו כמו שצריך.
4. תתקשר שוב לתמיכה הטכנית של בזק אם צריך עד שתיפול על תומך טכני שמבין משהו מהחיים שלו.
בהצלחה.
תוציא שניה את הנתב שלך מהמשוואה רק כדי להתחיל לבודד את הבעיה:
1. תחבר כבל רשת ישירות מהמחשב שלך אל כניסת הרשת בממיר המדיה.
2. תגדיר במחשב חייגן PPPoE דרך מערכת ההפעלה. שים את שם המשתמש והסיסמה שקיבלת מספק האינטרנט.
3. אם עדיין אין אינטרנט במחשב, הבעיה היא לא בנתב שלך.
או שמשהו אצל בזק לא תקין (הסיב עצמו, בעיה אחרת בתשתית שלהם), או שממיר המדיה או מודול ה-SFP שרכשת לא תקינים (סבירות נמוכה).
4. אם יש לך אינטרנט בחיבור ישיר לממיר המדיה בלי הנתב, יכול להיות שלא הגדרת את החייגן בנתב עצמו כמו שצריך.
4. תתקשר שוב לתמיכה הטכנית של בזק אם צריך עד שתיפול על תומך טכני שמבין משהו מהחיים שלו.
בהצלחה.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1463
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
לא אמור להיות חסר אבל יש בעיית ביצועים משמעותית עם ER605, פשוט חלש מדי לחיבור כזה.
עדיין אמור להתחבר אבל לא תקבל את הקצבים המובטחים. ראה גם את הפוסט הזה:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3340202+
עדיין אמור להתחבר אבל לא תקבל את הקצבים המובטחים. ראה גם את הפוסט הזה:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3340202+
-
amwolfgang
- חבר שרק התחיל

אוקיי, אני אנסה את זה אחרי צהריים, אבל בכל אופן אני צריך שהם יעשו אקטיבציה לSFP נכון? כי יכול להיות שהם לא עשו את זה טוב
האם אתם יודעים אם הם יכולים לעשות אקטיבציה מבלי שהמודל מחובר?
לגבי הראווטר- אם אין ברירה אני יקנה חדש, האם אני יכול לקנות ראווטר עם חיבור SFP כבר ? האם כל ראווטר עם חיבור SFP יתאים לבזק? כלומר כל עוד אני מחבר אליו את ה GPON SFP שלהם ,זה צריך לעבוד?
אני פשוט לא יכול להשאר עם הראווטר שלהם, חוץ מזה שאי אפשר להתחבר אליו בלי האפליקציה אלה אם כן עושים ריסט, יש לי בעיה איתו שהאייפי שהוא מדווח למחשבים שלי, כשמגיע חיבור מרחוק ל VNC נגיד, זה האייפי הפנימי של הראווטר 192.168...אז כל פיירוול שאני רוצה לשים לא רלוונטי
האם אתם יודעים אם הם יכולים לעשות אקטיבציה מבלי שהמודל מחובר?
לגבי הראווטר- אם אין ברירה אני יקנה חדש, האם אני יכול לקנות ראווטר עם חיבור SFP כבר ? האם כל ראווטר עם חיבור SFP יתאים לבזק? כלומר כל עוד אני מחבר אליו את ה GPON SFP שלהם ,זה צריך לעבוד?
אני פשוט לא יכול להשאר עם הראווטר שלהם, חוץ מזה שאי אפשר להתחבר אליו בלי האפליקציה אלה אם כן עושים ריסט, יש לי בעיה איתו שהאייפי שהוא מדווח למחשבים שלי, כשמגיע חיבור מרחוק ל VNC נגיד, זה האייפי הפנימי של הראווטר 192.168...אז כל פיירוול שאני רוצה לשים לא רלוונטי
נתב תמיד ידווח כתובת פנימית למחשבי הקצה ברשת פנייית (שימוש בNAT).
אם תוותר על הרשת, תוכל לעבור בו למוד ברידג` . או לחילופין להשתמש בVPN על כל מחשב רלוונטי.
אם תוותר על הרשת, תוכל לעבור בו למוד ברידג` . או לחילופין להשתמש בVPN על כל מחשב רלוונטי.
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 17/07/2024 10:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
amwolfgang
- חבר שרק התחיל

לא קרה לי אף פעם... הייתי בסיבים הוט לפני עם הראווטר שלהם וזה לא היה ככה, לפני זה הייתי בחיבור הוט רגיל עם ראווטר שלהם במוד לש ברידג' וזה גם לא היה ככה...17/07/2024 9:05rafi_d כתב: נתב תמיד ידווח כתובת פנימית למחשבי הקצה ברשת פנייית (שימוש בNAT).
אם תוותר על הרשת, תוכל לעבור בו למוד ברידג` . או לחילופין להשתמד בVPN על כל מחשב רלוונטי....
למה שהנתב ידווח את הכתובת של עצמו , אין בזה שום הגיון, אם יש לי מחשבי לינוקס נגיד עם fail2ban , זה גורם להם לחשוב שהכל מגיע מכתובת אחת , פנימית .. לא ראיתי כזאת התנהגות אף פעם
למה? כי ככה זה עובד... תמיד קרה לך, רק אולי לא הבנת... תקרא כאן על STATIC NAT:
https://shushan.co.il/%D7%94%D7%A1%D7%9 ... sco-router
אם כמו שאתה אמור "זה לא היה ככה" לא היינו כולנו צריכים לדאוג להפניית פורטים... כנראה לא היה לך יותר ממחשב אחד מחובר ובמוד ברידג'..
https://shushan.co.il/%D7%94%D7%A1%D7%9 ... sco-router
אם כמו שאתה אמור "זה לא היה ככה" לא היינו כולנו צריכים לדאוג להפניית פורטים... כנראה לא היה לך יותר ממחשב אחד מחובר ובמוד ברידג'..
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 17/07/2024 12:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
amwolfgang
- חבר שרק התחיל

אני אולי לא יודע איך זה בדיוק עובד , אבל אני כן יודע איך זה עבד עד עכשיו, ותמיד היה כמה מחשבים.
יש לי שרת לינוקס עם vpn לרשת הביתית, והוא מוגדר לאפשר לאייפי מסויים להתחבר אליו.
האייפי הזה הוא אייפי חיצוני , ולפני השינוי הייתי רואה בדיוק איזה אייפי חיצוני מנסה להתחבר ומה שלא ברשימה נחסם.
אחרי השינוי השרת שלי התחיל לראות את כל החיבורים כאילו מגיעים מ 192.168.1.1 .
וגם בווינדוס , היה לי לא מזמן ניסיונות של מישהו להתחבר ל RDP שלי וראיתי בדיוק את האייפים החיצוניים שניסו להתחבר דרך ה event viewer בווינדוס.
אז אם יש איזה הגדרה מיוחדת שאני לא מודע אליה ויכול לשנות בראווטר של בזק, אשמח לדעת , אבל אני בטוח במיליון אחוז מה ראיתי קודם ואיך זה עכשיו.
יש לי שרת לינוקס עם vpn לרשת הביתית, והוא מוגדר לאפשר לאייפי מסויים להתחבר אליו.
האייפי הזה הוא אייפי חיצוני , ולפני השינוי הייתי רואה בדיוק איזה אייפי חיצוני מנסה להתחבר ומה שלא ברשימה נחסם.
אחרי השינוי השרת שלי התחיל לראות את כל החיבורים כאילו מגיעים מ 192.168.1.1 .
וגם בווינדוס , היה לי לא מזמן ניסיונות של מישהו להתחבר ל RDP שלי וראיתי בדיוק את האייפים החיצוניים שניסו להתחבר דרך ה event viewer בווינדוס.
אז אם יש איזה הגדרה מיוחדת שאני לא מודע אליה ויכול לשנות בראווטר של בזק, אשמח לדעת , אבל אני בטוח במיליון אחוז מה ראיתי קודם ואיך זה עכשיו.
>ש לי שרת לינוקס עם vpn לרשת הביתית,
לא הבהרת קודם את המצב, שרק השרת מתחבר לנתב (ולא כלל המחשבים)? זה המצב? הDHCP על הנתב או על השרת ? לפי התאור שלך - פשוט תבטל את השרת DHCP על הנתב (אולי בטעות אופשר), והשרת ינהל DHCP ויחלק למחשבים מה שתגדיר לו מול הIP שהוא מקבל מהVPN (לא מהנתב)....
לא הבהרת קודם את המצב, שרק השרת מתחבר לנתב (ולא כלל המחשבים)? זה המצב? הDHCP על הנתב או על השרת ? לפי התאור שלך - פשוט תבטל את השרת DHCP על הנתב (אולי בטעות אופשר), והשרת ינהל DHCP ויחלק למחשבים מה שתגדיר לו מול הIP שהוא מקבל מהVPN (לא מהנתב)....
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 17/07/2024 14:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
amwolfgang
- חבר שרק התחיל

כל המחשבים מתחברים או לנתב או לסוויטש. הנתב הוא ה dhcp17/07/2024 13:32rafi_d כתב: >ש לי שרת לינוקס עם vpn לרשת הביתית,
לא הבהרת קודם את המצב, שרק השרת מתחבר לנתב (ולא כלל המחשבים)? זה המצב? הDHCP על הנתב או על השרת ? לפי התאור שלך - פשוט תבטל את השרת HDCP על הנתב (אולי בטעות אופשר), והשרת ינהל DHCP ויחלק למחשבים מה שתגדיר לו מול הIP שהוא מקבל מהVPN (לא מהנתב).......
נתתי את הדוגמאות רק כדי להסביר יותר טוב את הבעיה, הקונפיגורציה אצלי שיגרתית לגמריי
אז התשובה הקודמת נשארת... 
-
amwolfgang
- חבר שרק התחיל

גם התשובה שלי
בחיים לא ראיתי את זה עובד ככה...
ANYWAY... דיברתי עכשיו עם בזק, ניסו שוב לחבר אותי , ולא הצליחו, טוענים שה SFP תקול ואני צריך עכשיו להגיע שוב לחנות בזק להחליף אותו... אז העדכן אחרי שאצליח להחליף אותו .
ANYWAY... דיברתי עכשיו עם בזק, ניסו שוב לחבר אותי , ולא הצליחו, טוענים שה SFP תקול ואני צריך עכשיו להגיע שוב לחנות בזק להחליף אותו... אז העדכן אחרי שאצליח להחליף אותו .