סנסוי 771 הינו רסיבר מוערך. ויש עליו הרבה מאד מידע ברשת.
ידידי הביא את הרסיבר לשולחני לאחר שרכש אותו ודי התאכזב ממה שקיבל. הוא העביר אותו כמה ידיים מקצועיות אבל גם הם לא צלחו.
ובכן. שתי בעיות עיקריות:
1. קרחצ'ים ופיצוצים - לאחר זמן עבודה קצר ולאחר שעבדו עליו. התחיל לעשות בעיות. מה זה בעיות ? - קרחצ'ים, פיצוצים. סכנת שריפת רמקולים.!
2. סטריאו לא נדלק - בעייה נוספת הייתה הטיונר. ידידי חסיד טיונרים FM. וברסיבר זה הקליטה הייתה לקוייה ולא הייתה קליטת סטריאו. לא הייתה הידלקות נורית הסטריאו. לא היה כלום.
ידידי שלחו לטכנאי. שם נתגלה כי הרסיבר הגיע עם לוח מגבר ראשי מנופץ. מה זה מנופץ. מרוטש. מודבק. מלא חוטים לביצוע מעקפים לתיקון דרגת ההגבר. ניסיון לשקמו לא היה מוצלח והרסיבר הזה היה "דפוק".
לגבי נושא ה-FM. הטכנאי ביצע מספר נסיונות לכיוון וסידור ולא צלח ודיווח לידיד כי ההערכה לו הינו שרכיב גלאי הסטריאו HA1120 תקול ויש להחליפו.
ידידי המאוכזב מאד, מאד, מאד פנה אליי. לא לפני שמצא ב- EBAY לוח מגבר הספק מפירוק ורכש אותו. כמו כן מצא לוח טיונר מפירוק וגם רכש אותו.
כאשר פתחתי את הרסיבר על שולחן העבודה הופתעתי לראות את דרגת המגבר המנופצת. ההשערה כי באיזהו שלב לאורך מחזור חייו ניסו לפרק את מגבר ההספק ושברו אותו בטעות. מה שהיה מטריד שאף אחד לא טרח לדווח לידיד שזה מה שהוא רוכש.
התמונות לא יפות...
טיונר FM של סנסוי 771 SANSUI מציב אתגר
הלוח השבור / מודבק / משוחזר / תקול פורק לחלוטין מן המערכת והלוח החלופי הותקן במקומו. פעילות שלמרבה ההפתעה לא לקחה זמן רב מדי. משהו כמו שעה וחצי - שעתיים. והכל עבד במכה ראשונה. אחרי כיוונון ביאס ובדיקת הספק מרבי והרצה לאורך זמן אפשר היה לאמר שנושא זה תוקן והושלם.
עכשיו התחילה סאגת ה-FM.
אישית. ההערכה שלי מנסיוני ואיני בא לחוות דעה על ניסיונם של אחרים.
הייתה לפי הסדר הזה :
כיוונונים לא נכונים וללא שימוש בציוד מתאים - הסתברות גבוהה מאד.
בעיית רכיבים קבלים וטנזיסטורים במעגל ה-IF והסטריאו - גם הסתברות יחסית גבוה.
אבל המעגל המשולב? - הסתברות נמוכה.
חיבור ציוד בדיקה אישר כי הכיוונונים היו לא נכונים.
ראשית כוונה עוצמת האות באמצעות ציוד בדיקה. (סיגנל גנרטור + סקופ).
ואז כוון גלאי הסטריאו בדיקדוק - בעיקרון כיוונון "דק" של הדיסקרימינטור וכן כיוונון סיגנל הפיילוט 19KHz. ואופס ! הופיע הסטריאו ! יש סטריאו. ! . אז למה סאגה ? בואו נשמע...
עכשיו התחילה סאגת ה-FM.
אישית. ההערכה שלי מנסיוני ואיני בא לחוות דעה על ניסיונם של אחרים.
הייתה לפי הסדר הזה :
כיוונונים לא נכונים וללא שימוש בציוד מתאים - הסתברות גבוהה מאד.
בעיית רכיבים קבלים וטנזיסטורים במעגל ה-IF והסטריאו - גם הסתברות יחסית גבוה.
אבל המעגל המשולב? - הסתברות נמוכה.
חיבור ציוד בדיקה אישר כי הכיוונונים היו לא נכונים.
ראשית כוונה עוצמת האות באמצעות ציוד בדיקה. (סיגנל גנרטור + סקופ).
ואז כוון גלאי הסטריאו בדיקדוק - בעיקרון כיוונון "דק" של הדיסקרימינטור וכן כיוונון סיגנל הפיילוט 19KHz. ואופס ! הופיע הסטריאו ! יש סטריאו. ! . אז למה סאגה ? בואו נשמע...
נערך לאחרונה על ידי JD9002 ב 15/07/2024 22:20, נערך פעם 1 בסך הכל.
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.
ידידי לקח הרסיבר המושלם לביתו שמח וטוב לב.
יש מגבר מתפקד. סאונד חלומי. יש טיונר מתפקד. סטריאו נדלק וחלומי.
הסטריאו עבד יום. עבד יומיים ו...פוף אחרי יומיים אין סטריאו.
ידידי פרק שוב את הרסיבר והביאו מאוכזב שוב לשולחני.
"אולי זה בכל זאת הרכיב המשולב HA1120 ? כמו שנאמר? " - אמר. "לא נראה לי". השבתי.
אבל בכל זאת בדקתי בשלל הרכיבים הדומים שיש ברשותי. מסתבר שלאורך השנים ובמסגרת תיקוני ושיפוצי וינטאג' נתקלתי בלא מעט טיונרים בעייתיים שהסטריאו בהם לא עבד. ורכשתי רכיבים משולבים דומים ובכלל זה HA1137, CA3089 ואחרים.
לא מצאתי ברשותי רכיב HA1120. גם לוח הטיונר שידיד רכש ופורק מ- 771 לא בדיוק התאים. היה בו רכיב משולב אחר. uP554C.
ובכל זאת. לא זכורה לי אפילו פעם אחת שנאלצתי להחליף את הרכיב המשולב. הבעייה הייתה תמיד אחד הרכיבים האחרים סביבו. בעיקר קבלים.
אזי.... חזרתי שוב ללוח והחלטתי לבדוק את איזור המתנד 19KHz. שבו סליל וקבל. בבדיקת סקופ נראה שהוא מת לגמרי. ואין תנודות חופשיות. והקבל 6800pF די מתנדנד ונראה קצת "רפוף". החלטתי להסירו ולבודקו. ואכן בבדיקה נראה תקול.
החלפתי אותו בקבל זהה ומייד הופיע סטריאו בכל תפארתו.
סוף דבר.
הרסיבר כוונן בצורה מיטבית. וחברי נשלח עם הרסיבר חזרה לביתו.
פניתי אליו לקבל חוויות התנסות.
ההודעה היחידה שקיבלתי ממנו הייתה:
"אין זמן. אני יושב ומאזין. זו פשוט חוויה. איכות הסאונד בסטריאו מרשימה. אין זמן. מצטער. תודה. ביי!"

יש מגבר מתפקד. סאונד חלומי. יש טיונר מתפקד. סטריאו נדלק וחלומי.
הסטריאו עבד יום. עבד יומיים ו...פוף אחרי יומיים אין סטריאו.
ידידי פרק שוב את הרסיבר והביאו מאוכזב שוב לשולחני.
"אולי זה בכל זאת הרכיב המשולב HA1120 ? כמו שנאמר? " - אמר. "לא נראה לי". השבתי.
אבל בכל זאת בדקתי בשלל הרכיבים הדומים שיש ברשותי. מסתבר שלאורך השנים ובמסגרת תיקוני ושיפוצי וינטאג' נתקלתי בלא מעט טיונרים בעייתיים שהסטריאו בהם לא עבד. ורכשתי רכיבים משולבים דומים ובכלל זה HA1137, CA3089 ואחרים.
לא מצאתי ברשותי רכיב HA1120. גם לוח הטיונר שידיד רכש ופורק מ- 771 לא בדיוק התאים. היה בו רכיב משולב אחר. uP554C.
ובכל זאת. לא זכורה לי אפילו פעם אחת שנאלצתי להחליף את הרכיב המשולב. הבעייה הייתה תמיד אחד הרכיבים האחרים סביבו. בעיקר קבלים.
אזי.... חזרתי שוב ללוח והחלטתי לבדוק את איזור המתנד 19KHz. שבו סליל וקבל. בבדיקת סקופ נראה שהוא מת לגמרי. ואין תנודות חופשיות. והקבל 6800pF די מתנדנד ונראה קצת "רפוף". החלטתי להסירו ולבודקו. ואכן בבדיקה נראה תקול.
החלפתי אותו בקבל זהה ומייד הופיע סטריאו בכל תפארתו.
סוף דבר.
הרסיבר כוונן בצורה מיטבית. וחברי נשלח עם הרסיבר חזרה לביתו.
פניתי אליו לקבל חוויות התנסות.
ההודעה היחידה שקיבלתי ממנו הייתה:
"אין זמן. אני יושב ומאזין. זו פשוט חוויה. איכות הסאונד בסטריאו מרשימה. אין זמן. מצטער. תודה. ביי!"
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.