פתיחת רשת נוספת למוצרי IOT בBE / החלפת נתב

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Adventa פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
שם מלא: אבי
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני מעוניין לשדרג את הבית לבית חכם ואחרי שביצעתי קצת קריאה בתחום למדתי שמוצרי IOT מהווים נקודת חולשה ברשת אלחוטית. אני מבין שאחד הפתרונות המוצעים הוא פתיחת רשת "אורחים" ולחבר את המכשירים לשם. באפליקציית ניהול של BE אין אופציה כזאת, אולי אפשר לעשות את זה באמצעות התמיכה הטכנית, אבדוק את זה. בכל מקרה, אחרי שקראתי פה במספר שרשורים אני מבין שגם בלי קשר לIOT הנתב של BE לא כל כך מאובטח.

למי שנתקל בסיטואציה דומה, או מבין בתחום. אשמח לשמוע מה הפתרון האופטימלי. אולי הנתב של BE סביר ולפתוח רשת אורחים זה מספיק? או לקנות איזה נתב mid range עם פאנל ניהול נורמלי שבו אוכל לעשות את זה לבד? אני אדם טכני אבל לא מבין בתחום ולא מתעסק עם הרשת מעבר לזה, אז מעדיף לא לקנות איזה נתב שיהיה Overkill לצרכים שלי.

מהקריאה שעשיתי נראה שקניית נתב היא האופציה העדיפה אז אשמח להבין אם התהליך התקנה מורכב. אני מחובר לסיבים עם בזק והספק הוא בזק בינלאומי. אני מבין שאולי צריך גם איזה מתאם?

בעבר, החלפתי כבר נתב של BE ל - TP Link Archer VR600 (יש לי אותו עדיין) אבל כשהחלפתי לסיבים, בזק טענו שזה לא מתאים לסיבים אז נאלצתי להשכיר מהם נתב חדש.

תודה לעונים!

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #2 

אני אנסה לא להכליל אבל לרוב נתבים זולים הם נתבים בעייתיים ליישומי IOT. לא רק בגלל שאין להם יכולת טובה בבידוד רשת IOT, אלא גם החומרה שלהם לא מאפשרת חיבור רב של התקנים ואז יש ניתוקים. אם בכל זאת הולכים על נתב זול, צריך לקרוא טוב טוב את ה-SPEC ורשימת התכונות של כל נתב כדי להבין אם הוא מסוגל בכלל לספק את מה שנדרש.
(גילוי נאות - איני בקיא במה שנמכר היום בשוק הבייתי)

ובכללי, הדבר הנכון ביותר הוא לייצר רשת המוגנת על ידי חוקת FW. בסוף אתה רוצה להגיע שרשת ה-IOT שלך מופרדת ממשאבי הרשת החשובים שלך (מחשב, טאבלט, שרת קבצים למשל). בשביל זה אתה צריך נתב/FW שתוכל לייצר בו מספר רשתות על ידי VLAN וחוקה על אותם ה-VLANS, כמובן שיש עוד המון הגדרות מתקדמות יותר, אבל זה לבסיס.

למשל, איסור גישה מרשת ה-IOT לרשת החיונית שלך, או, הגבלת גישה החוצה לחלק ממוצרי ה-IOT שלא מדברים עם הענן של יצרני ההתקנים. בקיצור, יש המון מה לעשות.

פעם הסתפקנו בחיבור אלחוטי של התקן אחד או שניים ואז נתב אלחוטי פשוט היה מספיק. היום, כשכמעט כל מוצר נמכר גם בגרסה אלחוטית (לטובת בית חכם), כבר נדרשת חומרה קצת יותר רצינית, למשל Access Point ייעודי שידע לספק תשתית תקשורת אמינה יותר לצרכני הרשת.

איזה התקני בית חכם אתה רוצה להכניס?
נערך לאחרונה על ידי silverbullet ב 14/07/2024 11:12, נערך פעם 1 בסך הכל.

Adventa פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על התשובה.
לא משהו רציני, מנורות, דוד, מזגן אולי, ועל הדרך לחבר את הטלוויזיה.

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #4 

השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך קודם, האם יש על מה להגן כי בסוף אתה יכול להשקיע מאות/אלפי שקלים לשווא אם המשאבים לא כאלה "חשובים". כן, אף אחד לא היה רוצה שממוצר IOT סיני זול יצליחו להכנס למשאבים החיוניים, אבל לפעמים גודל ההיסטריה סביב הנושא היא קצת מוגזמת. אני לא אומר שלא כדאי להשקיע ולכן אם אתה רוצה להכנס לבית חכם לעומק, אז מומלץ להשקיע בלמידת הנושא וכמובן בחומרה קצת יותר מקצועית.

Adventa פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

מבין מה אתה אומר, אין באמת על מה להגן אבל מבחינתי להשקיע כמה מאות שקלים בשביל שיהיה קצת יותר קשה לתקוף אותי שווה את זה. אני מחפש את הנקודת האיזון. יכול להיות שזה סתם היסטריה של האינטרנט אין לי מושג. אבל ההיגיון שלי אומר שאם אני יכול לקנות נתב קצת יותר מתוחכם ולהעביר בקלות את כל המכשירים לרשת נפרדת אז למה לא.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”