חיבור למהירות גבוהה מ-1 ג׳יגה
לאחרונה שדרגתי ל-2.5gb ויש לי ראוטר שתומך במהירות.
הבעיה היא שכרגע יש לי את המתאם הזה: TP-Link MC220L Gigabit Ethernet שתומך במהירות של עד 1 ג׳יגה.
האם אני צריך פשוט להחליף מתאם, או שיש משהו נוסף שצריך לעשות?
בנוסף - האם זה מכוסה איכשהו ע״י בזק או שצריך לקנות באופן פרטי?
תודה!
הבעיה היא שכרגע יש לי את המתאם הזה: TP-Link MC220L Gigabit Ethernet שתומך במהירות של עד 1 ג׳יגה.
האם אני צריך פשוט להחליף מתאם, או שיש משהו נוסף שצריך לעשות?
בנוסף - האם זה מכוסה איכשהו ע״י בזק או שצריך לקנות באופן פרטי?
תודה!
תודה! הזמנתי את זה:08/07/2024 11:40LiorShap כתב: צריך כרטיס רשת שתומך 2.5gb.
חברת התקשורת ממש לא צריכה לספק לך את הציוד.
זה באחריות הלקוח.
נ.ב
הייתי ממליץ לקנות מתאם שתומך 5gb.
הפער הכספי שווה את זה במידה ותרצה בעתיד תקשורת
מהירה יותר....
https://www.aliexpress.com/item/1005006030736958.html
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1474
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
אם אתה מחפש התקן מקביל ל-TP-link שתומך ב-2.5G:
משום מה לינקים מוטמעים לא עובדים, חפש את זה:
להתקן הזה שני פורטים: SFP המקבל את מודל ה-SFP של בזק, ופורט Ethernet 2.5G לחיבור נתב או מחשב. כמובן שכל השרשרת (ממיר מדיה, נתב, מחשב וכו׳) צריכה לתמוך ב-2.5G.
הקצבים המתקבלים בפועל הם 2.1-2.2G
עלות מתאם 5G הינה 299 שקל בבזק סטור. התקן זה מקבל סיב ישירות (ללא מודול SFP) ויש לו חיבור Ethernet 10G.
עריכה: הקדמת אותי, לכשתקבל - אנא עדכן שעובד.
להתקן הזה שני פורטים: SFP המקבל את מודל ה-SFP של בזק, ופורט Ethernet 2.5G לחיבור נתב או מחשב. כמובן שכל השרשרת (ממיר מדיה, נתב, מחשב וכו׳) צריכה לתמוך ב-2.5G.
עלות מתאם 5G הינה 299 שקל בבזק סטור. התקן זה מקבל סיב ישירות (ללא מודול SFP) ויש לו חיבור Ethernet 10G.
עריכה: הקדמת אותי, לכשתקבל - אנא עדכן שעובד.
המון תודה!
עדכון - קיבלתי את המכשיר החדש שתומך במהירות של עד 10gb, ובנוסף חיברתי אותו לראוטר עם כבל Cat8, אבל הראוטר ״מסרב״ להתחבר לכל מהירות (גם אם אני מחבר לפורט של ה-1 ג׳יגה ולא ל-2.5)
אני תוהה איפה הבעיה:
- הממיר החדש (מצ״ב לינק https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... 3696NA03bh) תקול
- אני צריך להחליף גם את ה-Transmitter מהכבל האופטי ל-SFP
- בזק צריכים לעדכן משהו בצד שלהם? (ID של המכשיר החדש?)
רק כדי לסכם:
אני על חבילה של 2.5g down, 250m up
יש לי ראוטר שתומך במהירות 2.5 (עם פורט מתאים)
עדכון - קיבלתי את המכשיר החדש שתומך במהירות של עד 10gb, ובנוסף חיברתי אותו לראוטר עם כבל Cat8, אבל הראוטר ״מסרב״ להתחבר לכל מהירות (גם אם אני מחבר לפורט של ה-1 ג׳יגה ולא ל-2.5)
אני תוהה איפה הבעיה:
- הממיר החדש (מצ״ב לינק https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... 3696NA03bh) תקול
- אני צריך להחליף גם את ה-Transmitter מהכבל האופטי ל-SFP
- בזק צריכים לעדכן משהו בצד שלהם? (ID של המכשיר החדש?)
רק כדי לסכם:
אני על חבילה של 2.5g down, 250m up
יש לי ראוטר שתומך במהירות 2.5 (עם פורט מתאים)
08/07/2024 12:36DanielGR כתב: אם אתה מחפש התקן מקביל ל-TP-link שתומך ב-2.5G:
image.png
עריכה: הקדמת אותי, לכשתקבל - אנא עדכן שעובד....
- DanielGR
- גורו רשתות

יכולות להיות גם בעיות אחרות אבל זו עולה על דעתי: המחיר הספציפי שלך תומך גם ב-10G בצד האופטי, והפורט הוא בתקן SFP PLUS. מניסיון עם המודול של נוקיה בפורטים של SFP PLUS שכן עובדים, Auto negotiation של המהירות - לא עובד, וצריך לקבע את המהירות על 2.5G.
בממירים שתומכים עד 2.5G והפורט הוא SFP (לא פלוס) אין את הבעיה הזו.
כלומר, צריך להתחבר לממשק הניהול של הממיר (ראה בתיעוד שלו או היוועץ במוכר) ולקבע את המהירות בצד האופטי על 2.5G.
כלומר, צריך להתחבר לממשק הניהול של הממיר (ראה בתיעוד שלו או היוועץ במוכר) ולקבע את המהירות בצד האופטי על 2.5G.
נערך לאחרונה על ידי DanielGR ב 25/07/2024 16:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
- DanielGR
- גורו רשתות

בתצוגה המקדימה הלינק לעלי אקספרס לא נפתח דף לא נמצא. לא רציתי לבזבז זמן על זה ולכן צירפתי תמונה. חשוב לציין שזה עבד לא ברור לי מה הבעיה....
בכל מקרה פחות רלוונטי לשירשור הזה כי הכותב הזמין משהו אחר.
- DanielGR
- גורו רשתות

צריך כמובן לעשות אקטיבציה של המודול SFP מול בזק25/07/2024 16:48DanielGR כתב: יכולות להיות גם בעיות אחרות אבל זו עולה על דעתי: המחיר הספציפי שלך תומך גם ב-10G בצד האופטי, והפורט הוא בתקן SFP PLUS. מניסיון עם המודול של נוקיה בפורטים של SFP PLUS שכן עובדים, Auto negotiation של המהירות - לא עובד, וצריך לקבע את המהירות על 2.5G.
כלומר, צריך להתחבר לממשק הניהול של הממיר (ראה בתיעוד שלו או היוועץ במוכר) ולקבע את המהירות בצד האופטי על 2.5G....
עריכה: יש לי את ה-Q, ל-A
אגב, ה-Transimtter בין הכבל האופטי ל-SFP (שמתחבר לממיר ל-RJ45) הוא מדגם Nokia ONT G-010S-Q שתומך גם הוא עד 1 ג׳יגה.
אני מניח שאצטרך להחליף גם אותו (נהיה קצת יקר כל העסק אבל ניחא - נהנה מהמסע).
אם זאת, אני עוד מניח שאם הכל עובד אז אני אתחבר דרך הממיר המהיר יותר, אבל הרכיב הזה יהיה ה-Bottleneck.
ועוד שאלה על הדרך: איזו חומרה בדיוק מקבל מי שמשכיר ציוד מבזק למהירויות גבוהות ה-1 ג׳יגה?
אגב, ה-Transimtter בין הכבל האופטי ל-SFP (שמתחבר לממיר ל-RJ45) הוא מדגם Nokia ONT G-010S-Q שתומך גם הוא עד 1 ג׳יגה.
אם זאת, אני עוד מניח שאם הכל עובד אז אני אתחבר דרך הממיר המהיר יותר, אבל הרכיב הזה יהיה ה-Bottleneck.
ועוד שאלה על הדרך: איזו חומרה בדיוק מקבל מי שמשכיר ציוד מבזק למהירויות גבוהות ה-1 ג׳יגה?
נערך לאחרונה על ידי docco ב 28/07/2024 15:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
- DanielGR
- גורו רשתות

לתוך הממיר בפורט האופטי נכנס מודול ה-SFP, שאותו קיבלת מבזק או בזק סטור(אין אפשרות אחרת - פרקטית)
את המספר של המודול הזה צריך לרשום במערכות של בזק, ללא הרישום הזה לא ניתן להתחבר.
קיימת עוד בעיה פוטנציאלית בממיר שרכשת, הוא תומך ב10G מה שאומר שהפורט האופטי הוא בתקן SFP PLUS. קיימת בעייה של תואמות של המודול של בזק שהוא מסוג SFP )ללא הפלוס) בפורט כזה. גם אם יעבוד, ייתכן שתצטרך לקבע את המהירות ל2.5G משום ש-Auto negotiation של המהירות לא יעבוד.
אין דרך לדעת עד שלא מנסים, ובזה בזק לא יעזרו לך. לכן תמיד מומלץ לרכוש דגמים שכבר נוסו ונבדקו בפורום, וידוע שעובדים. ישנו שירשור שלם על חיבור בזק 2.5G עם ציוד פרטי
את המספר של המודול הזה צריך לרשום במערכות של בזק, ללא הרישום הזה לא ניתן להתחבר.
קיימת עוד בעיה פוטנציאלית בממיר שרכשת, הוא תומך ב10G מה שאומר שהפורט האופטי הוא בתקן SFP PLUS. קיימת בעייה של תואמות של המודול של בזק שהוא מסוג SFP )ללא הפלוס) בפורט כזה. גם אם יעבוד, ייתכן שתצטרך לקבע את המהירות ל2.5G משום ש-Auto negotiation של המהירות לא יעבוד.
אין דרך לדעת עד שלא מנסים, ובזה בזק לא יעזרו לך. לכן תמיד מומלץ לרכוש דגמים שכבר נוסו ונבדקו בפורום, וידוע שעובדים. ישנו שירשור שלם על חיבור בזק 2.5G עם ציוד פרטי
- DanielGR
- גורו רשתות

המודול הספציפי הזה של נוקיה תומך ב-2.5G אבל עם בעיות תואמות. בפורום בשירשור של ציוד פרטי בחיבור 2.5G מופיעים כל הפרטים, באמת מומלץ לקרוא את זה. לגבי הדגם הזה מתועדת קונפיגורציה ספציפית שעובדת.28/07/2024 15:02docco כתב: אגב, ה-Transimtter בין הכבל האופטי ל-SFP (שמתחבר לממיר ל-RJ45) הוא מדגם Nokia ONT G-010S-A שתומך גם הוא עד 1 ג׳יגה.
ועוד שאלה על הדרך: איזו חומרה בדיוק מקבל מי שמשכיר ציוד מבזק למהירויות גבוהות ה-1 ג׳יגה?...
לעומת זאת מודול Nokia ONT G-010S-Q עם הרבה פחות בעיות תואמות, ועדיין עם ממיר התומך ב-10G כפי שרכשת יתכנו בעיות כאמור.
מעדכן ומתקן טעות - יש לי את ה-Q והוא מאוקטב כיוון שקיבלתי אותו מבזק, ועובד כרגע מול הממיר של TP-Link שנותן לי חיבור של ג׳יגה.28/07/2024 15:10DanielGR כתב: המודול הספציפי הזה של נוקיה תומך ב-2.5G אבל עם בעיות תואמות. בפורום בשירשור של ציוד פרטי בחיבור 2.5G מופיעים כל הפרטים, באמת מומלץ לקרוא את זה. לגבי הדגם הזה מתועדת קונפיגורציה ספציפית שעובדת.
לעומת זאת מודול Nokia ONT G-010S-Q עם הרבה פחות בעיות תואמות, ועדיין עם ממיר התומך ב-10G כפי שרכשת יתכנו בעיות כאמור....
כשאני מחבר את הממיר החדש, הנורה של 2.5g נדלקת, אבל הראוטר (ASUS RT-AX86U שתומך ב-2.5) לא מתחבר.
מצרף כמה תמונות להמחשה:
[url]https://postimg.cc/gallery/0qwtRRX]/url]
- DanielGR
- גורו רשתות

הממיר אמור להיות Plug and play, ובהינתן המידע שהוספת הנתב והמודול SFP מוגדרים נכון.
נראה לי שזו הבעיה של קיבוע המהירות בצד האופטי של הממיר, אם הממיר היה של 2.5G התצורה היתה עובדת כפי שהיא.
לכל ממיר מדיה יש שני צדדים: צד Ethernet וצד ה-SFP. צד ה-Ethernet מסתנכרן כנראה על 2.5G, והצד האופטי כנראה שלא, הפורט הוא SFP PLUS. אמור להיות ממשק WEB לממיר שניתן להתחבר אליו דרך מחשב, ולהעביר את הפורט האופטי ממצב Auto negotiation למצב 2.5G.
ראה בתיעוד או היוועץ במוכר כיצד לבצע את זה
נראה לי שזו הבעיה של קיבוע המהירות בצד האופטי של הממיר, אם הממיר היה של 2.5G התצורה היתה עובדת כפי שהיא.
לכל ממיר מדיה יש שני צדדים: צד Ethernet וצד ה-SFP. צד ה-Ethernet מסתנכרן כנראה על 2.5G, והצד האופטי כנראה שלא, הפורט הוא SFP PLUS. אמור להיות ממשק WEB לממיר שניתן להתחבר אליו דרך מחשב, ולהעביר את הפורט האופטי ממצב Auto negotiation למצב 2.5G.
ראה בתיעוד או היוועץ במוכר כיצד לבצע את זה