מעוניין לקנות טלויזיית qned חדשה, האם דגמים של 2023/2022 שווים קניה? (תקציב מוגבל)
אהלן חברים, אני מחפש טלוויזיית 75 לסלון.
השימושים שגרתיים: קצת ספורט וכדורגל, סדרות, ערוץ 12 חדשות וכו' לעיתים רחוקות סרטים..
ברוב המקרים יוצא שרואים טלויזיה בערב בלי המון תאורה מסביב.
אני לא רוצה להוציא הרבה מאוד כסף על טלויזיה, בין היתר כי אני מפחד שהיא תישבר חלילה בעתיד (הילד שלי בן שנתיים, מתוק ורגוע! אבל אני בכל זאת חושש מפדיחה בעתיד..) אבל אני בכל זאת רוצה משהו יחסית איכותי, חשבתי להוציא עד 5500 ש"ח בערך..
הסתכלתי על הרבה מאוד טלויזיות (בטווח התקציב) והכי אהבתי את הטלויזיות מהסדרות של qned של lg.. הצבעים נראו מצוין עמוקים וחיים והמסכים בהירים..
שני הדגמים שנכנסים לי בערך בתקציב:
75QNED756RA שזה 2023 אבל דגם הכי בסיסי בסדרה בערך ב 5750 ש"ח
או 75QNED816QA שזה 2022 במחיר של 5500 ש"ח... אבל מצד שני זו דגם יותר מתקדם ובכיר עם נתונים יותר טובים לכאורה (קצב רענון של 100 הרץ, מעבד a7 מסדרה יותר בכירה ועוד..)
מה לדעתכם כדאי לקחת? אני נוטה לדגם 816QA מרגיש לי שהמחיר תחרותי ונראה שהמסך מציע יחס עלות תמורה גבוה.. העובדה שמדובר בדגם משנת 2022 היא משמעותית??
אשמח מאוד לתובנות שלכם, כדי שאוכל כבר להגיע להחלטה..
נ.ב.
אפשר גם להציע דגמים אחרים, למרות שראיתי כבר את המסכים בחנויות ואני כבר מרגיש שהתחברתי אל הסדרות של LG QNED (לא אהבתי את TCL, וגם סמסונג בסדרות הביניים לא היו מרשימות..)
תודה רבה לכם!
צחי (המתלבט)
השימושים שגרתיים: קצת ספורט וכדורגל, סדרות, ערוץ 12 חדשות וכו' לעיתים רחוקות סרטים..
ברוב המקרים יוצא שרואים טלויזיה בערב בלי המון תאורה מסביב.
אני לא רוצה להוציא הרבה מאוד כסף על טלויזיה, בין היתר כי אני מפחד שהיא תישבר חלילה בעתיד (הילד שלי בן שנתיים, מתוק ורגוע! אבל אני בכל זאת חושש מפדיחה בעתיד..) אבל אני בכל זאת רוצה משהו יחסית איכותי, חשבתי להוציא עד 5500 ש"ח בערך..
הסתכלתי על הרבה מאוד טלויזיות (בטווח התקציב) והכי אהבתי את הטלויזיות מהסדרות של qned של lg.. הצבעים נראו מצוין עמוקים וחיים והמסכים בהירים..
שני הדגמים שנכנסים לי בערך בתקציב:
75QNED756RA שזה 2023 אבל דגם הכי בסיסי בסדרה בערך ב 5750 ש"ח
או 75QNED816QA שזה 2022 במחיר של 5500 ש"ח... אבל מצד שני זו דגם יותר מתקדם ובכיר עם נתונים יותר טובים לכאורה (קצב רענון של 100 הרץ, מעבד a7 מסדרה יותר בכירה ועוד..)
מה לדעתכם כדאי לקחת? אני נוטה לדגם 816QA מרגיש לי שהמחיר תחרותי ונראה שהמסך מציע יחס עלות תמורה גבוה.. העובדה שמדובר בדגם משנת 2022 היא משמעותית??
אשמח מאוד לתובנות שלכם, כדי שאוכל כבר להגיע להחלטה..
נ.ב.
אפשר גם להציע דגמים אחרים, למרות שראיתי כבר את המסכים בחנויות ואני כבר מרגיש שהתחברתי אל הסדרות של LG QNED (לא אהבתי את TCL, וגם סמסונג בסדרות הביניים לא היו מרשימות..)
תודה רבה לכם!
צחי (המתלבט)
נערך לאחרונה על ידי tzachi032 ב 07/07/2024 23:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8259
- נתן תודות: 416 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
Re: האם לקנות טלויזיית qned חדשה, אבל דגם בן כשנתיים?
אפשר בהחלט לרדת לדגם משנים קודמות, אבל אף אחד מהדגמים שציינת אינם מינילד וזה היתרון העיקרי של QNED.
גם מבחינת כמות איזורי התאורה סדרה 91 עדיפה מהותי על סדרה 86 (שניהם מינילד)
בזאפ אפשר למצוא QNED91 בתוספת זניחה לתקציב (שים לב רק כאלו עם 3 שנות אחריות של ח.י) ו QNED 916 בתוספת יותר גדולה
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1132960
נסה לדבר גם עם מאי מפיוצ'ר ותבדוק אם נשאר במלאי ובאיזה מחיר:
https://www.futureav.co.il/270418-מסכי-טלויזיה
גם מבחינת כמות איזורי התאורה סדרה 91 עדיפה מהותי על סדרה 86 (שניהם מינילד)
בזאפ אפשר למצוא QNED91 בתוספת זניחה לתקציב (שים לב רק כאלו עם 3 שנות אחריות של ח.י) ו QNED 916 בתוספת יותר גדולה
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1132960
נסה לדבר גם עם מאי מפיוצ'ר ותבדוק אם נשאר במלאי ובאיזה מחיר:
https://www.futureav.co.il/270418-מסכי-טלויזיה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78926
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
שני החידושים השנה זה
- מזעור גודל התאורה (מיני לד) מה שאומר שיש יותר אור עם יותר אזורים.
- עיבוד תמונה חזק יותר בעזרת ai.
- llime
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 334
- שם מלא: llime
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
אתה צריך לראות את הטלוויזיות הללו לא במצב תצוגה, אלא כשהן משדרות את סוג התכנים שאתה צופה בהם. לפי rtings.com דגמי ה QNED מ 2023 (למעשה אלו דגמים מ 2021), הציגו יכולות גרועות למדי בתחום האפסקייל, והן גם מקבלות ציון נמוך בתחום הטיפול בהשתקפויות. לדגמים החדשים יש מפרט טוב יותר, לפחות על הנייר (למשל מעבד אלפא 8 במקום 7), אבל הביקורות שיש בינתיים לא מתלהבות מדי ומתארות נטיה ל blooming ו DSE.
https://www.techradar.com/televisions/lg-qned91t-review
rtings.com עדיין לא פרסמו ביקורת לדגמי 2024.
https://www.techradar.com/televisions/lg-qned91t-review
rtings.com עדיין לא פרסמו ביקורת לדגמי 2024.
- עדוש
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 435
- שם מלא: עדיאל מנחם
- נתן תודות: 181 פעמים
- קיבל תודות: 34 פעמים
קניתי להורים את הQNED86T6A לפני כחודש , בעיקר כי זה המסך הכי דק מכולם בגלל ההתקנה הלא רגילה .
אבל עד כה הופתעתי לטובה ממנה , ממש .
גם בתוכן ירוד היא מתמודדת יפה .
והאמת אין בעיות השתקפויות כלל , הסלון שם יחסית מואר
אבל עד כה הופתעתי לטובה ממנה , ממש .
גם בתוכן ירוד היא מתמודדת יפה .
והאמת אין בעיות השתקפויות כלל , הסלון שם יחסית מואר
- llime
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 334
- שם מלא: llime
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
אני שמח לשמוע – אין טוב ממראה עיניים. אולי הייתי צריך להדגיש שלא ראיתי אותה בעצמי, אבל הביקורות הרתיעו אותי, וזה לא רק RTINGS: בביקורת וידאו שהעליתי עבור הדגמים החדשים, KG מספר שיש לה יחסית מעט איזורי תאורה, זויות צפיה גרועות במיוחד (כנראה בגלל פאנל VA), ומוסיף שיש לה DSE מהגרועים שיצא לו לראות. ב techradar.com הדגישו את ה Blooming, ובכלל עולה הרושם שסדרת QNED היא הבן החורג של LG. גם בדגמים של 2024 סדרת ה QNED מקבלת מעבד אלפא 8, לעומת דגמי ה OLED שמקבלים מעבדי אלפא 9 ואלפא 11 (ב G4).08/07/2024 19:09integral כתב: עם כל הכבוד ל RTINGS קניתי כזאת 65 לילד הגדול שלא רצה אולד במחיר מצויין בסוף דגם , ובתור צופה באולד היא אחלה טלוויזיה (אם כי כמובן לא מושלמת)....
הסיבה שאני ממשיך לעקוב אחרי ה QNED החדשות, היא בגלל שה QNED90 הקודמת (עם המעבד אלפא 7), היתה נקיה מ PWM (לפי RTINGS לפחות), שזה משהו שנדיר למצוא בטלוויזיות LCD, ואני מחכה לביקורת שלהם על הדגמים החדשים בעיקר בגלל בשביל זה (עד שיהיו בתצוגה בחנויות מתמחות ואוכל לבדוק בעצמי).
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8259
- נתן תודות: 416 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
ה QNED90/91 באה עם פנל ADS שהוא IPS משופר וכמו שאמרתי אחלה טלוויזיה עם הרבה איזורי תאורה. לכן גם הצעתי לבחור לחפש אותה.
להערכתי LG שינו כיוון משיקולי תחרות והלכו השנה לכיוון לא טוב. מה עוד שלפי האינטרנט יש סוג של הגרלת פנלים.
להערכתי LG שינו כיוון משיקולי תחרות והלכו השנה לכיוון לא טוב. מה עוד שלפי האינטרנט יש סוג של הגרלת פנלים.