תשתית netfiber (רימון) - שימוש עם מתאם ztE F601 במקום הראוטר של הספק
-
shmuel4
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 26
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום וברכה,
ניסתי למצוא את ההסבר הזה פה, שזכור לי שפעם ראיתי, אבל לא מצאתי, ואשמח לעזרה.
אני התחברתי היום לתשתית של רימון (הם היחידים שפרסו אצלי..), הם מחברים עם GPON כמו כולם, עם הזדהות וכל זה.
בראוטר שלהם החיבור הוא PPP, יש שם שם משתמש וסיסמה, אבל נראה לי שהם לא רלוונטים.
הם מאפשרים להגדיר את הנתב שלהם כ bridge, ואז אני מגדיר בציוד שלי (fortigate 61E) את הממשק כPPPoE, ולא משנה מה השם משתמש והסיסמה שאני מכניס, זה עובד.
אבל אני רוצה להוציא לגמרי את הנתב שלהם מהתמונה.
הם מביאים נתב HALNY - HL-4GXV-F עם חיבור GPON בעצמו, וכתוב מאחורה את הסריאל שלו, ואני רוצה להשתמש עם הZTE F601 במקום הנתב שלהם.
אני לא בטוח יחסוך את עלות השכירות, כי בפועל הם לא מוכנים בשום אופן לאטב ציוד פרטי או למכור מתאם אמיתי, הם אומרים שהראוטר שלהם הוא גם מתאם - כי הוא יכול להיות bridge, ואני בכל אופן רוצה להוציא את הנתב שלהם מהתמונה - ולו בשביל שהוא לא יהיה שם.
ניסיתי להכניס את הSN של GPON במתאם, והאמת גם בלי להכניס את הSN שלהם, מבחינת הסטטוס שאני מכניס את הסיב למתאם, הוא ישר כותב ״Authentication successful״, אבל תכלס אני מגדיר PPP במתאם עצמו, הוא לא מתחבר.
כמה דברים שאני לא מבין בתהליך:
1: יש חוץ מsn גם סיסמה, איך אני יודע מהיא?
2: יש שם סעיף PON-LOID, חוץ מ PON-SN, גם בו יש סיסמה, מה ההבדלים בינהם?
בכלל, במצב הסופי אני לא רוצה להגדיר PPP במתאם עצמו, אלא שהוא גם יהיה bridge והlayer 3 יסגר בפועל בfotrigate.
אשמח לכל רעיון, לגרום לרימון לאקטב את הציוד שלי, ו/או לפחות להשתמש במתאם עם הSN של הנתב שלהם - ושזה יעבוד.
תודה רבה מראש!
ניסתי למצוא את ההסבר הזה פה, שזכור לי שפעם ראיתי, אבל לא מצאתי, ואשמח לעזרה.
אני התחברתי היום לתשתית של רימון (הם היחידים שפרסו אצלי..), הם מחברים עם GPON כמו כולם, עם הזדהות וכל זה.
בראוטר שלהם החיבור הוא PPP, יש שם שם משתמש וסיסמה, אבל נראה לי שהם לא רלוונטים.
הם מאפשרים להגדיר את הנתב שלהם כ bridge, ואז אני מגדיר בציוד שלי (fortigate 61E) את הממשק כPPPoE, ולא משנה מה השם משתמש והסיסמה שאני מכניס, זה עובד.
אבל אני רוצה להוציא לגמרי את הנתב שלהם מהתמונה.
הם מביאים נתב HALNY - HL-4GXV-F עם חיבור GPON בעצמו, וכתוב מאחורה את הסריאל שלו, ואני רוצה להשתמש עם הZTE F601 במקום הנתב שלהם.
אני לא בטוח יחסוך את עלות השכירות, כי בפועל הם לא מוכנים בשום אופן לאטב ציוד פרטי או למכור מתאם אמיתי, הם אומרים שהראוטר שלהם הוא גם מתאם - כי הוא יכול להיות bridge, ואני בכל אופן רוצה להוציא את הנתב שלהם מהתמונה - ולו בשביל שהוא לא יהיה שם.
ניסיתי להכניס את הSN של GPON במתאם, והאמת גם בלי להכניס את הSN שלהם, מבחינת הסטטוס שאני מכניס את הסיב למתאם, הוא ישר כותב ״Authentication successful״, אבל תכלס אני מגדיר PPP במתאם עצמו, הוא לא מתחבר.
כמה דברים שאני לא מבין בתהליך:
1: יש חוץ מsn גם סיסמה, איך אני יודע מהיא?
2: יש שם סעיף PON-LOID, חוץ מ PON-SN, גם בו יש סיסמה, מה ההבדלים בינהם?
בכלל, במצב הסופי אני לא רוצה להגדיר PPP במתאם עצמו, אלא שהוא גם יהיה bridge והlayer 3 יסגר בפועל בfotrigate.
אשמח לכל רעיון, לגרום לרימון לאקטב את הציוד שלי, ו/או לפחות להשתמש במתאם עם הSN של הנתב שלהם - ושזה יעבוד.
תודה רבה מראש!
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
משרד התקשרות הוציא לאחרונה חוזר המחייב את כל הספקיות לאפשר חיבור ציוד פרטי: שינוי החוק לגבי חיבור ראוטרים לסיבים אופטיים- ומה זה אומר לצרכן?
ה ZTE ברשימת הציוד המאושר ע"י חברת רימון: נתבים-נתמכים-רימוןאתרוג
תקפיד לשנות את תחילית המספר הסידורי של ה GPON ל ZTEG והשאר תשאיר או תנסה לשנות למשהוא אקראי אחר.
זה בתפריט Network->PON->SN
אל תתעסק עם ה password
לא מתעסקים עם ה PON LOID. למיטב זכרוני ה default הוא ספרות 1-9
במידה ונפלת על נציג רימון שלא מוכן לאקטב ציוד פרטי, תפנה אותו ללינק באתר שלהם ותתעקש שיעביר אותך לנציג שמבין.
בזמנו לא הצלחתי להשמיש PPPOE כשהוגדר על ה ZTE. תגדיר PPPOE על הנתב שלך.
עדכון: פספסתי את זה שאתה על תשתית רימון. ZTE לא מאושר על תשתית רימון לפי הרשימה
ה ZTE ברשימת הציוד המאושר ע"י חברת רימון: נתבים-נתמכים-רימוןאתרוג
תקפיד לשנות את תחילית המספר הסידורי של ה GPON ל ZTEG והשאר תשאיר או תנסה לשנות למשהוא אקראי אחר.
זה בתפריט Network->PON->SN
אל תתעסק עם ה password
לא מתעסקים עם ה PON LOID. למיטב זכרוני ה default הוא ספרות 1-9
במידה ונפלת על נציג רימון שלא מוכן לאקטב ציוד פרטי, תפנה אותו ללינק באתר שלהם ותתעקש שיעביר אותך לנציג שמבין.
בזמנו לא הצלחתי להשמיש PPPOE כשהוגדר על ה ZTE. תגדיר PPPOE על הנתב שלך.
עדכון: פספסתי את זה שאתה על תשתית רימון. ZTE לא מאושר על תשתית רימון לפי הרשימה
נערך לאחרונה על ידי yaronkle ב 26/08/2024 12:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
לי יש תשתית רימון עם sfp
הם אפשרו את זה רק לפני כמה שבועות
מה שהם נותנים כרגע זה רק לקנות מהם Nokia G-010S-A
ב 200 ש"ח + מע"מ.
אני קיבלתי את זה כלקוח פרטי עם קשרים בעסקי
שאלתי תומך בכיר אם הם יאפשרו את זה מעכשיו לכל לקוח
והוא אמר לי ששלקוחות טכניים הם יתנו, אבל למשתמש הביתי שרק יסתבך עם זה, הם לא מתכננים לתת.
ZTE מופיע שם רק לגבי תשתית בזק וספק רימון.
הם אפשרו את זה רק לפני כמה שבועות
מה שהם נותנים כרגע זה רק לקנות מהם Nokia G-010S-A
ב 200 ש"ח + מע"מ.
אני קיבלתי את זה כלקוח פרטי עם קשרים בעסקי
שאלתי תומך בכיר אם הם יאפשרו את זה מעכשיו לכל לקוח
והוא אמר לי ששלקוחות טכניים הם יתנו, אבל למשתמש הביתי שרק יסתבך עם זה, הם לא מתכננים לתת.
ZTE מופיע שם רק לגבי תשתית בזק וספק רימון.
-
shmuel4
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 26
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
...
הם מאפשרים את זה רשמית? יש דרך לקנות את זה (אני רואה את זה, השאלה אם זה זה, ואיזה מהם)? מחיפוש קצר נראה שזה פשוט ג'יביק, לא מתאם, נכון? הם בעצם מאקטבים לי את הג'יביק - ואני יכול לחבר אותו למתאם, או לאיפה שרק בא לי?
כי רשימת ה״ציוד המאושר״ שלהם קצת מטומטמת, יש שם רק את הראוטר שהם מספקים, שהוא מה שאני לא רוצה, וחוץ מזה, לדעתי זה נוגד את התקנות, כי החיוב הוא לאפשר מתאמי סיבים, לא ראוטרים, אבל אין עם מי לדבר.
אני מבחינתי לא איכפת לי לשלם להם עם הראוטר - אבל לא להשתמש בו, אבל גם זה אני לא יכול, כי לא הצלחתי לגרום לZTE לעבוד איתם, ואני מחפש אולי דרך כל שהיא כן להפעיל את זה, לפחות עד שהם יתנו חלופה כל שהיא..