ניתוקים חוזרים מפרטנר פייבר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Expanize פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי כולם
אני מחובר לפרטנר פייבר 1000/100 חיבור DHCP, דרך מתאם סיב שלהם (של חברת Adtran)
יש לי 2 ראוטרים של AX3 7206, אחד ראשי שמחובר למתאם ואחד שמשמש MESH קווי לממד
כל כמה זמן (יכול להיות פעם בחצי שעה אולי יותר) יש לי ניתוק שגם הוא יכול להיות מספר רגעים עד דקה-שתיים
בזמן הזה שום מכשיר בבית לא משנה באיזה תצורת חיבור לא מחובר לאינטרנט.
ניסיתי שעות(!!) לדבר עם פרטנר שיביאו לפה טכנאי, הפאקט לוס אצליהם טענתי, ללא הצלחה
מבחינתם (ונראה לי שדי בצדק) כל פעם שאני עובד ישירות מהמתאם הכל נראה תקין.
לא יצא לי לבדוק שעות ארוכות רק עם מתאם מהסיבה הפשוטה שאנחנו נושמים אינטרנט בבית (עבודה מהבית גיימינג ועוד) ולהיות מחוברים למכשיר אחד כמה שעות זה קשוח :lol:
לצערי אין לי ראוטר נוסף לבדוק אם הראוטר הוא האשם.
אני גם שם לב לנתון מעניין, ברגע שאני תופס ניתוק בלייב, אני לא מצליח להתחבר לעמוד הראוטר (default gateway) בכלל
האם זה מפליל את הראוטר כ"הפושע"?

מחיפושים שלי באשכולות ישנים יותר, לחלק עזר לעבור לPPPOE ועזר.
לחלק עזר שטכנאי החליף פורט בסוויץ' של הבניין

מה דעתכם? שווה להשקיע בלהשיג ראוטר לבדוק אם שלי היה ה"פושע" לפני שאני מתחיל לשגע את פרטנר שוב?
יש בי צד שרוצה לעבור לבזק ולהישאר עם אותו ציוד קצה ולבדוק האם זה נשאר :roll:

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1292
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 327 פעמים

שליחה #2 

07/07/2024 13:21  
Expanize כתב:
אני גם שם לב לנתון מעניין, ברגע שאני תופס ניתוק בלייב, אני לא מצליח להתחבר לעמוד הראוטר (default gateway) בכלל
האם זה מפליל את הראוטר כ"הפושע"?
...
זה מאוד מחשיד את הראוטר שלך, במיוחד אם בזמן הניתוק ניסית להתחבר לממשק הניהול שלו מכמה מכשירים שונים ואף אחד מהם לא מצליח לגשת אליו. אני מניח שגם חוטית אתה לא מצליח להתחבר אליו - אם לא, תוודא את זה.

הייתי עושה כמה בדיקות:

1. תוודא שהקושחה של שני הנתבים מעודכנת לגרסה האחרונה. יכול להיות שמדובר בבעיה ידועה שנפתרה.
שים לב שאפשר לעדכן את הקושחה של היחידה השניה דרך ממשק הניהול של הראשית.

2. תבדוק אם הניתוק מתרחש באופן קבוע כל כמה זמן, או שיש איזשהו שירות או יישום ספציפי ברשת שלך (אפליקציה\משחק\וכו') שאולי גורם לזה.
יכול להיות שזה נגרם גם מעומס או מהתחממות של הנתב אם הוא נמצא במקום לא מאוורר.

3. יש לך כבר נתב לבדוק איתו - קח את היחידה המשנית ותחבר אותה במקום הראשית. תעשה בדיקה בלילה כשאין עומס על הרשת ובדיקה נוספת בשעות העומס. אם יש ניתוק, שים לב שאתה נמצא ליד היחידה שמשמשת כיחידה ראשית ומנסה להתחבר אליה (ה-MESH לא יעבוד בשלב הזה כנראה).

4. אם הבעיה מופיעה בשתי היחידות שווה לבדוק עם נתב אחר.

בהצלחה.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1462
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 225 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #3 

במידה וניתן להוציא לוג מהנתב זה יכול לעזור למקד את הבעיה. בנוסף, אם יש לך נתון של Up time של הנתב זה גם מעניין, ערך של Up time שלא תואם למה שאתה יודע גם יעזור, לדוגמא, אם הנתב קרס ואיתחל מחדש, ה-Up time יהיה קטן.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

Expanize פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

07/07/2024 15:45  
sabres כתב:
זה מאוד מחשיד את הראוטר שלך, במיוחד אם בזמן הניתוק ניסית להתחבר לממשק הניהול שלו מכמה מכשירים שונים ואף אחד מהם לא מצליח לגשת אליו. אני מניח שגם חוטית אתה לא מצליח להתחבר אליו - אם לא, תוודא את זה.

הייתי עושה כמה בדיקות:

1. תוודא שהקושחה של שני הנתבים מעודכנת לגרסה האחרונה. יכול להיות שמדובר בבעיה ידועה שנפתרה.
שים לב שאפשר לעדכן את הקושחה של היחידה השניה דרך ממשק הניהול של הראשית.

2. תבדוק אם הניתוק מתרחש באופן קבוע כל כמה זמן, או שיש איזשהו שירות או יישום ספציפי ברשת שלך (אפליקציה\משחק\וכו') שאולי גורם לזה.
יכול להיות שזה נגרם גם מעומס או מהתחממות של הנתב אם הוא נמצא במקום לא מאוורר.

3. יש לך כבר נתב לבדוק איתו - קח את היחידה המשנית ותחבר אותה במקום הראשית. תעשה בדיקה בלילה כשאין עומס על הרשת ובדיקה נוספת בשעות העומס. אם יש ניתוק, שים לב שאתה נמצא ליד היחידה שמשמשת כיחידה ראשית ומנסה להתחבר אליה (ה-MESH לא יעבוד בשלב הזה כנראה).

4. אם הבעיה מופיעה בשתי היחידות שווה לבדוק עם נתב אחר.

בהצלחה.
...
קודם כל, תודה על התגובה המושקעת!

1. הקושחות אכן מעודכנות לעדכון ממאי האחרון (יש להם עדכון אוטומטי בלילה)

2. מאז שהתחלתי לחפש פה בנושא (ולצערי ניתוקים מפרטנר זה משהו שקיים גם שנים אחורה פה) ראיתי שהרבה השתמשו בתוכנה שנקראת Net Uptime Monitor אז התחלתי להשתמש בה במקום WinMTR שהשתמשתי בו עד עכשיו. הוא כן הספיק לזהות כמה ניתוקים וכולם בסביבות "רבע ל-" שעה מסוימת. לא יודע אם זה משהו ספציפי או צירוף מקרים מעולה. בד"כ הניתוק קורה תמיד באופן רנדומלי גם שאין עומס בבית. יש לי בבית מלא דברים רצים (הום אסיסטנט, פלקס, מלא IoT, מחשב גיימינג ועוד...) ככה שקשה לי מאוד לנתר משהו ספציפי.

3. כן זה גם משהו שחשבתי עליו. זה כנראה יכלול מלא איפוסים והגדרות מחדש.. אבל זה בהחלט שווה לבדיקה.

בקשר לתוכנת בדיקה שבנתיים רצה באופן קבוע באחד השרתים אצלי, היא כן הצליחה לעשות פינגים מוצלחים לנתב גם כשהיה קצת יותר מדקה חוסר באינטרנט..

Expanize פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

07/07/2024 16:07  
DanielGR כתב:
במידה וניתן להוציא לוג מהנתב זה יכול לעזור למקד את הבעיה. בנוסף, אם יש לך נתון של Up time של הנתב זה גם מעניין, ערך של Up time שלא תואם למה שאתה יודע גם יעזור, לדוגמא, אם הנתב קרס ואיתחל מחדש, ה-Up time יהיה קטן.
...
כן, יש
הUPTIME תקין כרגע עומד על שבוע שבאמת הייתה לנו הפסקה חשמל קצרה שבוע שעבר..

dor4x
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 185
שם מלא: דור
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #6 

היה לי מקרה דומה לפני כמה שים והחלפתי שלושה!! ראוטרים.
בהתחלה כמובן האשימו את הציוד שלי.. אבל בסוף הצלחתי שיגיע לפה מפקח והוא הודה בפני שיש בעיה.

PPPOE ומאז 0 ניתויקם. שווה לך לנסות

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”