https://www.tcl.com/global/en/tvs/x955
4 שנים אחרונות עם מסך פנומנאלי 77CX (הועבר לחדר שינה עכשיו
עד שהתחילה 2024, לא הייתי חושב אפילו בצחוק להחליף/לשדרג מסך למסך שאינו OLED.
אני עם מסכי OLED של LG ומשדרג בממוצע כל שנתיים-שלוש (בסלון ובחדר שינה) מ 2016...ומאוד מאוד מרוצה.
אז מה השתנה שהחלטתי להכניס מסך לסלון שאינו OLED ?
1. גודל המסך. לעבור מ 77 ל 83 (הגודל הבא אחרי 77 במסכי OLED) היה לטעמי מיותר ולא מספיק משמעותי.
הבא אחריו הוא 97" שאחריו אני עוקב כבר שנה שלישית....והמחיר לא יורד. נשאר סביב 25,000$.
אז המתנתי להזדמנות שאוכל לעבור לגודל מסך 97 ומעלה בתקציב שפוי....וההזדמנות הגיעה.
2. שיפור שחורים דרמטי במסכי מיני לד ברמה שממש ניתן להשוואת ברצינות ראש בראש ל OLED.
ההיתכנות לשיפור הדרמטי הזה קוראת בעיקר בזכות הגדלה מאוד מהותית של מס' אזורי התאורה...ממאות אזורים לאלפי אזורים.
במסך הספציפי הזה, 5,184 (!) אזורי תאורה ליתר דיוק.
3. תוכן HDR יש היום כבר מספיק תוכן כזה שאפשר לצפות וליהנות ממנו (מעבר לסרטונים ביוטיוב) .
היתרון היחיד (המהותי) מבחינתי של מסכי מיני לד על פני מסכי OLED , בזכות בהירות הרבה הרבה יותר גבוהה.
במסך הספציפי הזה, מגיעה עד 5,000 ניט (!), פי 4 בממוצע ממסך OLED.
התרשמות מצפייה של כ 3 שבועות:
1. אין מה לעשות במקרה הזה, הגודל כן קובע... זו פשוט חוויה אחרת.
ממרחק צפייה של 4.3 מטר, ההבדל ענק בין 77 ל 98. ה 98 נראה טבעי אחרי שעה של צפייה כאילו שזה הגודל שמיועד בול למרחק הזה.
2. צפייה בתוכן HDR מפילה את הלסת, בדיוק מה שציפיתי ממסך עם יכולות טכנולוגיות כאלו. השחורים ממש ממש ממש קרובים ל OLED דהיינו לשחור המוחלט, לא האמנתי שטכנולוגיית LED תוכל להגיע לביצוע כזה, כנראה ששילוב טכנולוגית QD + מיני לד + 5,000 אזורי תאורה מאפשרת.
3. תוכן שאינו איכותי, בלתי נסבל לצפייה. המסך (והגודל מסך) מאוד לא סלחני לתוכן כזה...להבדיל ממסך קטן יותר וכמובן שמסך OLED הרבה יותר מוצלח וחזק באפסקייל/עיבוד תמונה לתוכן שאינו עולה על FHD.
4. מע' ההפעלה של אנדרואיד TV לדעתי הרבה פחות ידידותית ואינטואיטיבית מאשר מע' ההפעלה WEBOS של LG.
מרגישה עם LEG גדול יותר וקצת יותר "באגית". אולי חלק מזה עניין של הרגל...ואולי גם לשלט הפחות מוצלח של TCL מול השלט המאוד מוצלח של LG יש יד בדבר.
5. עיבוד תנועה ועיבוד תמונה עדיין לא מתקרב לרמה של מסכי הדגל של LG/ סוני . TCL משתמשת באותו מעבד ( MediaTek Pentonic 700 MT5896) לכל המסכים שלה מסידרה 8 החדשה ומעלה, אפילו במסך הדגל הקיצוני 115X955 ... אז יכולות יש לו על הנייר, הביצוע בפועל פחות טוב. הם צריכים לשחרר עדכוני תוכנה בדחיפות לשיפורים בתחום הזה.
אעדכן בהמשך ככל שיהיה עניין ושינוים הראויים לעדכון...