מתלבטת בין 2 סוגי מסכים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78895
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
RONIT67,
דבר ראשון, ממליץ לבדוק מול חנויות אמיתיות את המחירים (נסי ליצור קשר עם לגאסי וארמגדון, למשל)
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=933
למשל במבצעים של האתר (אני מעריך שהמחירים ירדו עוד מאז):
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1000
לסמסונג יש כמה רמות של מוצרים. ההבדלים משתנים משמעותית באיכות התמונה בין המסכים. עדיין לא בדקנו את הסמסונג, אבל האתר בעצם עשה את ההשקה לקו ה-81. היו שם מסכים ברמות גימור שונות (בורדו/טוליפ). עומק התמונה משתנה מאוד ממסך למסך.
חוץ מהמסכים שציינת, כדאי לבדוק גם אפשרות ל- 46X2000 או 46W2000 של סוני, מסך מוצלח מאוד, וגם מסכים של שארפ.
השאלה אם גם שקלת פלזמה מול LCD, כי יש מסכי פלזמה מצויינים בתחום הזה.
דבר ראשון, ממליץ לבדוק מול חנויות אמיתיות את המחירים (נסי ליצור קשר עם לגאסי וארמגדון, למשל)
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=933
למשל במבצעים של האתר (אני מעריך שהמחירים ירדו עוד מאז):
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1000
לסמסונג יש כמה רמות של מוצרים. ההבדלים משתנים משמעותית באיכות התמונה בין המסכים. עדיין לא בדקנו את הסמסונג, אבל האתר בעצם עשה את ההשקה לקו ה-81. היו שם מסכים ברמות גימור שונות (בורדו/טוליפ). עומק התמונה משתנה מאוד ממסך למסך.
חוץ מהמסכים שציינת, כדאי לבדוק גם אפשרות ל- 46X2000 או 46W2000 של סוני, מסך מוצלח מאוד, וגם מסכים של שארפ.
השאלה אם גם שקלת פלזמה מול LCD, כי יש מסכי פלזמה מצויינים בתחום הזה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78895
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
RONIT67,
אפשר לשאול מדוע ננעלת על LCD?
לגבי ההבדלים, יחס הניגודיות משמעותית טוב יותר בטוליפ.
מנגנוני עיבוד התמונה שונה, המיצוב והמותג שונים, זהו. את הטושיבה סקרנו, שווה לבדוק את הסקירה באתר.
אפשר לשאול מדוע ננעלת על LCD?
לגבי ההבדלים, יחס הניגודיות משמעותית טוב יותר בטוליפ.
מנגנוני עיבוד התמונה שונה, המיצוב והמותג שונים, זהו. את הטושיבה סקרנו, שווה לבדוק את הסקירה באתר.
הבנתי ש הLCD שומרות יותר זמן על איכותן ....
כן, שמתי לב לגבי יחס הניגודיות אך מצד שני זמן התגובה של הטושיבה נמוך יותר
איזה מן הנתנים חשוב יותר . הנגידיות \ זמן התגובה
בנוסף רציתי לשאול האם מבחינת "מותג" במסכי LCD האם סמסונג טובה מטושיבה \ להיפך ?
לגבי הסיקור של הטושיבה אני עכשיו מחפשת אותו
כן, שמתי לב לגבי יחס הניגודיות אך מצד שני זמן התגובה של הטושיבה נמוך יותר
איזה מן הנתנים חשוב יותר . הנגידיות \ זמן התגובה
בנוסף רציתי לשאול האם מבחינת "מותג" במסכי LCD האם סמסונג טובה מטושיבה \ להיפך ?
לגבי הסיקור של הטושיבה אני עכשיו מחפשת אותו
רונית מנסיון ובדיקה של המסכים ההבדל הוא שהטושיבה יותר נעימה לצפייה בשידורים רגילים מהסמסונג ואילו הסמסונג בשידורי HD עולה על הטושיבה.
ישנם כמה פרמטרים שאנו לא יודעים והם : מרחק צפייה, תכנים (כבלים/YES, תכנים ב- HD)
לטעמי האישי עדין מרבית מסכי ה- LCD בגדלים שציינת בעייתיים בשידורים רגילים (YES/HOT) וכנראה שתראי פחות טוב מטלוויזיה רגילה איכותית, לטעמי המסך שכן מספק ברמת השידורים בארץ הוא המסך שעופר הזכיר כאן הסוני X2000 הסידרה היוקרתית אבל שוב פעם המחיר בשמיים.
אני במקומך הייתי בוחן את הפלזמות של פיוניר ופנסוניק אפשר גם היטאצי, בשידורים רגילים הם עולים בוודאות על מסכי ה- LCD שציינת, חלקם אף עולה אם לא כולם על מסכי ה- LCD בשידורי HD.
ישנם כמה פרמטרים שאנו לא יודעים והם : מרחק צפייה, תכנים (כבלים/YES, תכנים ב- HD)
לטעמי האישי עדין מרבית מסכי ה- LCD בגדלים שציינת בעייתיים בשידורים רגילים (YES/HOT) וכנראה שתראי פחות טוב מטלוויזיה רגילה איכותית, לטעמי המסך שכן מספק ברמת השידורים בארץ הוא המסך שעופר הזכיר כאן הסוני X2000 הסידרה היוקרתית אבל שוב פעם המחיר בשמיים.
אני במקומך הייתי בוחן את הפלזמות של פיוניר ופנסוניק אפשר גם היטאצי, בשידורים רגילים הם עולים בוודאות על מסכי ה- LCD שציינת, חלקם אף עולה אם לא כולם על מסכי ה- LCD בשידורי HD.
לסמסונג על הנייר יתרון ברמת ניגודיות, יחס בהירות, HDMI 1.3, יותר כניסות HDMI, יותר יפה, משקל נמוך בהרבה
לטושיבה: זמן תגובה, גודל מסך
יש עוד מגוון עיבודי\שיפורי\תיקוני תמונה שכל מסך עושה בצורה שונה ומשונה שרק בעין אפשר להחליט אם אוהבים את זה או לא
הרבה אומרים שהטושיבה מציגה שידורי טלויזיה בצורה טובה יותר (אולי נכון לנסח: פחות גרוע)
הסמסונג לעומת זאת תציג שידור 1080p/i יפה יותר (שוב זה עניין סובייקטיבי)
עכשיו מה כל ההבדלים האלה אומרים (חוץ מהיופי) ? לא הרבה.
צריך ללכת ולראות בעניים ולהשוות (וכמו שעופר אמר אפשר לבדוק מסכים נוספים)
אני אגב העדפתי (קניתי) את הסמסונג אבל זה טעם אישי שלי
ובקשר למחיר ההבדל הוא לא כזה גדול !! ברגע שתראי רצינות לרכוש גם המחיר ירד
לטושיבה: זמן תגובה, גודל מסך
יש עוד מגוון עיבודי\שיפורי\תיקוני תמונה שכל מסך עושה בצורה שונה ומשונה שרק בעין אפשר להחליט אם אוהבים את זה או לא
הרבה אומרים שהטושיבה מציגה שידורי טלויזיה בצורה טובה יותר (אולי נכון לנסח: פחות גרוע)
הסמסונג לעומת זאת תציג שידור 1080p/i יפה יותר (שוב זה עניין סובייקטיבי)
עכשיו מה כל ההבדלים האלה אומרים (חוץ מהיופי) ? לא הרבה.
צריך ללכת ולראות בעניים ולהשוות (וכמו שעופר אמר אפשר לבדוק מסכים נוספים)
אני אגב העדפתי (קניתי) את הסמסונג אבל זה טעם אישי שלי
ובקשר למחיר ההבדל הוא לא כזה גדול !! ברגע שתראי רצינות לרכוש גם המחיר ירד
אגב,
אם את לא הולכת לחבר למסכים האלה מקור שמשדר 1080p/i
כגון מחשב, HD-DVD , Blue-Ray ,PS3 ,XBOX360 וכדומה
לא רק שאין סיבה לרכוש את המסכים האלה אלא להיפך האיכות שתקבלי היא נמוכה יותר מזאת שתקבלי במסכי HD-Ready LCD
וכמובן מסכי הפלאזמה !! (שלא לדבר על חיסכון משמעותי במחיר)
אם את לא הולכת לחבר למסכים האלה מקור שמשדר 1080p/i
כגון מחשב, HD-DVD , Blue-Ray ,PS3 ,XBOX360 וכדומה
לא רק שאין סיבה לרכוש את המסכים האלה אלא להיפך האיכות שתקבלי היא נמוכה יותר מזאת שתקבלי במסכי HD-Ready LCD
וכמובן מסכי הפלאזמה !! (שלא לדבר על חיסכון משמעותי במחיר)
osherov, לא הבנתי לה האיכות הרבה יותר נמוכה מ HD READY
משחקי מחשב אני לא הולכת לחבר אבל די וי די כן
האמת שמה שחשוב לי בסופו של דבר זה שידורי טלויזה איכותיים
ההפרש במחיר הוא 7000 ש"ח על פי זאפ - לפי דעתי זה הפרש משמעותי נכון שיש ירידות במחירים אבל מדובר על 2 הדגמים
האמת שלאיכות משמעות גדולה יותר מהמחיר
כך שאם סמסונג עדיפה מבחינת איכות טלויזיה אעדיף לקחת אותה
לאור מה שאתה אומר אולי אפילו עדיף לי לקחת את הדגם של מילאנו
משחקי מחשב אני לא הולכת לחבר אבל די וי די כן
האמת שמה שחשוב לי בסופו של דבר זה שידורי טלויזה איכותיים
ההפרש במחיר הוא 7000 ש"ח על פי זאפ - לפי דעתי זה הפרש משמעותי נכון שיש ירידות במחירים אבל מדובר על 2 הדגמים
האמת שלאיכות משמעות גדולה יותר מהמחיר
כך שאם סמסונג עדיפה מבחינת איכות טלויזיה אעדיף לקחת אותה
לאור מה שאתה אומר אולי אפילו עדיף לי לקחת את הדגם של מילאנו
[האמת שמה שחשוב לי בסופו של דבר זה שידורי טלויזה איכותיים
אם מה שחשוב לך זה שידורי טלויזיה איכותיים נכונה לך אכזבה גדולה במכשירים הללו עדיף לך ללכת על פלזמה 50' אינץ כדוגמת פנסוניק PV-70 הסידרה החדשה או תקציב גדול יותר פיוניר.
אם מה שחשוב לך זה שידורי טלויזיה איכותיים נכונה לך אכזבה גדולה במכשירים הללו עדיף לך ללכת על פלזמה 50' אינץ כדוגמת פנסוניק PV-70 הסידרה החדשה או תקציב גדול יותר פיוניר.
הסיבה היא די פשוטהלא הבנתי למה האיכות FULLHD יותר נמוכה מ HD READY...
מסך FULL HD יש לו בדר"כ 1920x1080 פיקסלים
מסך HD Ready יש לו בדרך כלל 1366x768 פיקסלים
עכשיו בשידורי טלויזיה של יס או של הוט גם הרזולוציה נמוכה אבל יותר חשוב מזה איכות הוידאו נמוכה (bit rate נמוך)
עכשיו משהו צריך לקחת את אות הוידאו (הלא איכותי) )ולהגדיל אותו כדי להציג אותו על מסך FULL HD ו HD Ready מי שעושה את זה בפועל ,במקרה אצלך, זה המסך (upscaling)
העניין הוא שצריך למלא את הפיקסלים הרבים באיזה שהוא מידע (מקביל להגדלת תמונה במחשב) מי שאחראי על מילוי הפיקסלים ,במקרה שלנו, זה המסך (כל מסך והדרך שלו) עכשיו ברור שאם יש "ליכלוך" על התמונה בגלל שהשידור לא איכותי ככל שנגדיל את התמונה (מסך FULL HD) ה "ליכלוך" יהיה הרבה יותר בולט לעין ולכן התמונה תהיה פחות יפת מראה
ה DVD שאת מנגנת מוציא אות הרבה יותר איכותי משידור טלויזיה וגם הרזולוציה גבוהה יותר אבל שוב במקרה זה לא יורגש הבדל בין שני המסכים ולכן אין שום סיבה לשלם יותר כסף כדי לרכוש FULL HD.
אם כל מה שאת עושה זה לצפות בטלוויזיה ולראות סרטים ב DVD
אז אני מצטרף לכל מה שכולם אומרים פה שבמקרה הזה פלאזמה עדיפה בכל פרמטר על מסך LCD (מחיר, גודל, איכות)
אם את עדיין לא מוותרת ורוצה LCD של סמסונג אז על פניו דגמי יסמין עדיפים על דגמי מילאנו (LA46S81B)אולי אפילו עדיף לי לקחת את הדגם של מילאנו...
ושוב אני חוזר ואומר חייבים לראות בעניים ולא להסתמך על מה שכולנו פה ממליצים
כי מי שבסוף משלם ויושב בבית ונהנה או סובל זאת את !!!!