02/07/2024 20:06
ziv_r כתב:
https://htmag.co.il?p=83872שוטף ושואב אבק באחד - זה אפשרי עם Roborock
...
"המימוש של זיהוי תנועת המשתמש הוא מהטובים שחוויתי, השוטף מרגיש בקלות את הניעות שלי עם הזרוע, מתאים את גלגלות הקירצוף בהתאם ועוזר לי להזיז אותו לכיוון הנכון. אני מניח שאחד התורמים לעבודה הקלה הזאת, זה השימוש בזוג גלגלות עבור פעולת הקירצוף, בניגוד לרק אחד כפי שיש בהרבה מותגים אחרים."
עד כמה שהצלחתי להבין מהמפרט הוא לא עושה שום דבר אקטיבי בשביל לעזור בתנועתיות, זה נובע פשוט מזה שיש שני סטים של רולרים שמבתובבים בכיוונים מנוגדים ולכן נותנים תחושה שהוא "מרחף" ודורש מינימום מאמץ בדחיפה\משיכה בלי שיישמו מנגנון מיוחד לזה כמו בטינקו S7 שעולה פי שלוש.
משהו מעניין שגיליתי לגבי חומרי ניקוי שאפשר לעבוד איתם.
כשרכשתי את הדגם פרו (לא הקומבו) לפני כשנה וחצי היה פוסט בקבוצה אחרת שהייתי שם שהיבואן מאשר כל חומר ניקוי שהוא עד 10% חומר פעיל (צילום מסך של תשובה של השירות לקוחות של באג) ומזה הובן שהם בעצם מאשרים גם חומרים מקציפים שבדרך כלל לא מותרים לשימוש בשוטפים. כיום כששאלתי הם מתנערים מזה וטוענים שמותר רק החומר של רובורוק משמע שנכון לכרגע הם יותר מגבילים אפילו מהשוטפים של דרימי.
אבל...בכל מקרה יצא שהשתמשתי כשנה וחצי ברצפז רגיל בריח מרכך מקסימה שהוא מספיק מרוכז להשאיר ריח וגם מפיץ ריח נעים בזמן שהוא מייבש את המברשות ומונע שהמברשות יסריחו אחרי השימוש. הוא קצת מקציף כמובן אבל שכבה נמוכה כי הם מאוד מדללים אותו מהמיכל היעודי.
בדגם קומבו בגלל שיש אפשרות לקבוע את רמת נוזל הניקוי שמוציא אולי עלול להקציף יותר במצב מקסימום וצריך לוודא.
הכי בטוח זה לרוקן את מיכל המים מלוכלכים לפני הניקוי עצמי כי בניקוי עצמי הוא הכי מקציף.
אצלי הסתדר אפילו עם עוד ממש מעט מהנוזל ניקוי ששמתי גם במיכל מים נקיים.
בקיצור עם משנה זהירות ניתן להשתמש בפועל גם עם חומרי ניקוי מקציפים שיש בבית, כמובן לקחת בחשבון שהיבואן עלול לנסות להתנער מאחריות אם יגלו גם אם התקלה לא קשורה לחומר הניקוי.
מבחינת תחזוקה מספיק הניקוי עצמי עמוק וייבוש של חמש שעות (בדגם הרגיל) וניקוי יסודי יותר רק כל חודשיים שלושה בערך או מקרים מיוחדים.