ההשפעות השליליות של קפה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
שמוליק_טל פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #1 

נושא שלא מדברים עליו בפורומים של קפה, אחרי הכל אנחנו אוהבים קפה ולא רוצים לשמוע על השפעות שליליות.
אני שותה קפה קבוע מגיל 15-16 בערך, שזה כבר 40 שנה. עברתי דרך המון סוגי מכונות והיום יש לי סט מעולה עם קולה קפה. ב 20 שנה האחרונות סבלתי מהפרעות שינה. הייתי מתעורר באמצע הלילה ונשאר ער כמעט עד הבוקר, רק כדי להרדם לזמן קצר ולהתעורר עייף יותר ממה שהלכתי לישון.
תמיד חשבתי ששלוש כוסות קפה ביום הם הגבול שלי אם אני רוצה לישון טוב. הכוס הרביעית, בעיקר אם נצרכה אחרי שעה 12, כבר גרמה באופן ישיר להפרעות שינה. הבעיה היתה שגם בימים ששתיתי רק שלוש כוסות, לא תמיד ישנתי כל הלילה, לכן בדרך כלל שייכתי את זה ללחץ בעבודה או לחץ כללי.

לפני כחודש כחלק מדיאטה ורצון להוריד את צריכת הסוכר ליום, התחלתי לצרוך רק שתי כוסות קפה. אספרסו בבוקר וקפוצינו אחרי ארוחת בוקר עם כפית סוכר אחת. ההשפעה על השינה היתה מיידית - אני ישן רצוף, יותר שעות ואין נדודי שינה. עוד דבר ששמתי לב אליו מיידית היא שמספר הפעמים שאני משתין ביום (סליחה על השפה) ירד משמעותית. אני קם להשתין רק פעם אחת בלילה ונרדם בחזרה מיידית, לפני כן הייתי מתעורר מספר פעמים בלילה והרבה מאוד פעמים ביום. שייכתי את נושא השתן לגיל, אבל חיפוש קצר בגוגל על הקשר בין קפה לשתן, מעלה שקפה הוא חומר משתן.

היכולת לצרוך קפה שונה אצל כל אחד מאיתנו, אבל אם אתם סובלים מהפרעות שינה ואו השתנת יתר, תנסו להוריד את כמות הקפה לכוס אחת בבוקר לכמה ימים ותבדקו את ההשפעה.

עריכה:
לקפה יש גם תכונות חיוביות כמו אנטי אוקסטדנטים ואפילו יכולת להלחם בוירוסים, אני שוקל לנסות קפה ללא קפאין לכוס השלישית/רביעית ביום.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”