שאלה בקשר לממיר מדיה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
DepressedAhri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

הזמנתי ראוטר תומך 2.5g מעלי:

https://a.aliexpress.com/_oo2esEE

הזמנתי את הממיר מדיה הבא:

https://a.aliexpress.com/_on2n4Q6

בשיחה איתם בצ'אט הוא כתב לי שאפשר לחבר את הכבל האופטי ישירות למדיה ולכן לא צריך מודול sfp, האם זה נכון? אני לא מבין לאן זה אמור להתחבר..

שואל כדי לדעת האם עליי להזמין גם sfp to rj45 שתומך ב2.5gb

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1483
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 227 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #2 

26/06/2024 14:46  
DepressedAhri כתב:
הזמנתי ראוטר תומך 2.5g מעלי:

https://a.aliexpress.com/_oo2esEE

הזמנתי את הממיר מדיה הבא:

https://a.aliexpress.com/_on2n4Q6

בשיחה איתם בצ'אט הוא כתב לי שאפשר לחבר את הכבל האופטי ישירות למדיה ולכן לא צריך מודול sfp, האם זה נכון? אני לא מבין לאן זה אמור להתחבר..

שואל כדי לדעת האם עליי להזמין גם sfp to rj45 שתומך ב2.5gb
...
לא נכון…

הממיר מדיה כולל פורט SFP, לפורט הזה צריך לחבר את מודול הSFP שנרכש בבזק. לאותו מודול SFP יש חיבור מסוג SC-APC שאליו מחברים את הסיב. פעולה נוספת שצריך לבצע לאחר ההתקנה היא לרשום את המספר של מודול ה-SFP במערכות בזק באמצעות התמיכה שלהם.

כבר הזמנת את הממיר מ-SFP ל-RJ45. תצטרך כאמור את מודול ה-SFP, ניתן לרכוש בבזק סטור, או שהטכנאי מביא איתו בזמן ההתקנה.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

26/06/2024 15:14  
DanielGR כתב:
לא נכון…

הממיר מדיה כולל פורט SFP, לפורט הזה צריך לחבר את מודול הSFP שנרכש בבזק. לאותו מודול SFP יש חיבור מסוג SC-APC שאליו מחברים את הסיב. פעולה נוספת שצריך לבצע לאחר ההתקנה היא לרשום את המספר של מודול ה-SFP במערכות בזק באמצעות התמיכה שלהם.

כבר הזמנת את הממיר מ-SFP ל-RJ45. תצטרך כאמור את מודול ה-SFP, ניתן לרכוש בבזק סטור, או שהטכנאי מביא איתו בזמן ההתקנה.
image.png
...

יש לי אחד כזה בבית! אבל גם הוא צריך לתמוך ב2.5gb?או שמה שיש לי בבית כנראה מספיק?

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #4 

המודולים המסופקים על ידי בזק הם:
Nokia G-010S-Q
Nokia G-010S-A

לדגם ה-Q פחות בעיות תואמות. אם מה שיש לך הוא אחד מאלה אז בנוסף תצטרך רק ממיר מדיה כאמור, ונתב.שניהם תומכים ב- 2.5G
נערך לאחרונה על ידי DanielGR ב 27/06/2024 23:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

26/06/2024 21:49  
DanielGR כתב:
המודולים המסופקים על ידי בזק הם:
nokia g-010g-q
nokia g-010g-a

לדגם ה-q פחות בעיות תואמות. אם מה שיש לך הוא אחד מאלה אז בנוסף תצטרך רק ממיר מדיה כאמור, ונתב.שניהם תומכים ב- 2.5G
...
אה בזק מספקים אותם? כי אני קניתי אחד לבד, לא רציתי להשתמש בראוטר שלהם, אתה יודע אם אפשר לקנות מהם ישירות?

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #6 

המצב ברשת בזק הוא זה:

בזק מפרסמים רשימת ציוד תואם, ורק ציוד שנמצא ברשימה ניתן להפעלה. ציוד אחר הם מסרבים לרשום במערכות שלהם.

ברשימה מוגדרים שני דברים: דגם הציוד, וגרסת הקושחה שלו. חשוב שהציוד שיש לך יהיה תואם.

לגבי SFP ONT ניתן עקרונית לקנות בכל מקום אבל קשה להשיג, ולכן בסופו של דבר מינימום ההתעסקות תהיה לרכוש מודול כזה בבזק סטור (אם אין ברשותך מודול תואם). העלות - 180 שקל.

אפשרות אחרת היא לקנות Bridge ONT, התקן הכולל בתוכו את מתאם הסיב, ומתאם RJ45, כמו ZTE F601, מעלי אקספרס בעלות מאד סבירה, אך הוא תואם לקצבים של 1Gbps בלבד, וזה ייתר את המתאם שכבר הזמנת.

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

27/06/2024 8:42  
DanielGR כתב:
המצב ברשת בזק הוא זה:

בזק מפרסמים רשימת ציוד תואם, ורק ציוד שנמצא ברשימה ניתן להפעלה. ציוד אחר הם מסרבים לרשום במערכות שלהם.

ברשימה מוגדרים שני דברים: דגם הציוד, וגרסת הקושחה שלו. חשוב שהציוד שיש לך יהיה תואם.

לגבי SFP ONT ניתן עקרונית לקנות בכל מקום אבל קשה להשיג, ולכן בסופו של דבר מינימום ההתעסקות תהיה לרכוש מודול כזה בבזק סטור (אם אין ברשותך מודול תואם). העלות - 180 שקל.

אפשרות אחרת היא לקנות Bridge ONT, התקן הכולל בתוכו את מתאם הסיב, ומתאם RJ45, כמו ZTE F601, מעלי אקספרס בעלות מאד סבירה, אך הוא תואם לקצבים של 1Gbps בלבד, וזה ייתר את המתאם שכבר הזמנת.
...
תודה רבה על התשובה המפורטת, אקנה מהם את המודול ואשתמש במתאם ובראוטר שכבר הזמנתי!
מקווה רק שהמודול של בזק יתאים למתאם שקניתי

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #8 

27/06/2024 12:18  
DepressedAhri כתב:
תודה רבה על התשובה המפורטת, אקנה מהם את המודול ואשתמש במתאם ובראוטר שכבר הזמנתי!
מקווה רק שהמודול של בזק יתאים למתאם שקניתי
...
שאתה מגיע לחנות תשתדל לקנות את הדגם המסתיים ב-Q, ויתאים

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

27/06/2024 14:10  
DanielGR כתב:
שאתה מגיע לחנות תשתדל לקנות את הדגם המסתיים ב-Q, ויתאים
...
אין עליך תודה רבה!

Skeith
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
שם מלא: Skeith
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

27/06/2024 8:42  
DanielGR כתב:
המצב ברשת בזק הוא זה:

...
אני לא בטוחה שאני מבינה. אני הזמנתי מבזק משהו שהם רשמו בחשבונית כ"gpon Q ont sfp, לפי גוגל הם מכרו לי את זה Nokia ONT G-010S-A.

האם אני צריכה לקנות משהו בנוסף לזה ולנתב הפרטי שלי או שזה מספיק? אם כן אני מעדיפה משהו עם 2.5 GB

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #11 

27/06/2024 19:07  
Skeith כתב:
אני לא בטוחה שאני מבינה. אני הזמנתי מבזק משהו שהם רשמו בחשבונית כ"gpon Q ont sfp, לפי גוגל הם מכרו לי את זה Nokia ONT G-010S-A.

האם אני צריכה לקנות משהו בנוסף לזה ולנתב הפרטי שלי או שזה מספיק? אם כן אני מעדיפה משהו עם 2.5 GB
...
בהנחה שמכרו לך Nokia G-010S-A זהו מודול SFP, אגב, רצוי מאד לרכוש את מודול Nokia G-010S-Q, פונקציונלית הם זהים, רק לדגם ה-Q יש פחות בעיות תואמות.
לא ציינת באיזה נתב פרטי בכוונתך להשתמש, במידה ויש לו פורט SFP התומך במהירות 2.5G אז לכאורה לא צריך ציוד נוסף (בהסתייגות של בעיות תאימות שלא ניתן לדעת לא דגם הנתב). במידה והנתב איננו כולל פורט SFP אלא חיבור Ethernet סטנדרטי אז צריך ממיר מדיה. זהו התקן עם שני פורטים: הראשון פורט SFP המקבל את ה-SFP של בזק, והשני פורט Ethernet סטנדרטי, שאותו מחברים עם כבל רשת לחיבור ה-WAN של הנתב.

ישנו בפורום שירשור שלם על חיבור בזק 2.5G עם ציוד פרטי ולינקים לממיר מדיה תומך 2.5G.

Skeith
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

27/06/2024 23:55  
DanielGR כתב:
בהנחה שמכרו לך Nokia G-010S-A זהו מודול SFP, אגב, רצוי מאד לרכוש את מודול Nokia G-010S-Q, פונקציונלית הם זהים, רק לדגם ה-Q יש פחות בעיות תואמות.
לא ציינת באיזה נתב פרטי בכוונתך להשתמש, במידה ויש לו פורט SFP התומך במהירות 2.5G אז לכאורה לא צריך ציוד נוסף (בהסתייגות של בעיות תאימות שלא ניתן לדעת לא דגם הנתב). במידה והנתב איננו כולל פורט SFP אלא חיבור Ethernet סטנדרטי אז צריך ממיר מדיה. זהו התקן עם שני פורטים: הראשון פורט SFP המקבל את ה-SFP של בזק, והשני פורט Ethernet סטנדרטי, שאותו מחברים עם כבל רשת לחיבור ה-WAN של הנתב.

ישנו בפורום שירשור שלם על חיבור בזק 2.5G עם ציוד פרטי ולינקים לממיר מדיה תומך 2.5G.
...
יש לי נתב של ASUS RT-AX86U, לא נראה לי שיש לו פורט מיוחד לזה.
ממה שאני מבינה מהשרשור אני צריכה את שניהם.
https://www.amazon.com/gp/product/B086J ... 3099&psc=1
https://www.amazon.com/gp/product/B0BBT ... N3099&th=1

לגבי המודול של נוקיה, אני פשוט דיברתי איתם בטלפון וזה מה שהם מכרו לי. הם עדיין לא הביאו אני יכולה להתקשר אליהם ולהגיד תביאו לי דגם אחר?

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #13 

ניתן להשתמש בממיר מדיה שיש לו פורט RJ45 ו-SFP כך לחסוך המרה אחת מ-SFP ל-RJ45:
https://www.aliexpress.com/item/1005004340369253.html
התצורה הספציפית הזו נבדקה על ידי ועובדת (עם Nokia G-010S-Q). אם זאת הדגמים בתצורה שרשמת גם אמורים לעבוד ו- 10GTEK חברה טובה מאד. הממיר של 10GTEK נבדק על ידי חברים בפורום (ראי השירשור של חיבור בזק 2.5G עם ציוד פרטי), גם עם Nokia G-010S-A

לגבי הנתב: הדגם מצויין, אבל קיים סייג אחד: ישנו פורט יחיד של 2.5G, על מנת לקבל 2.5G בחיבור קווי צריך שני פורטים, גם LAN וגם WAN. אחרת, תיאורטית ניתן לעבור 1Gbps בחיבור אלחוטי, אבל לא בהרבה, ובתנאים מאד ספציפיים. ניתן להגדיר נתב עם פורט יחיד אבל זו קונפיגורציה מורכבת לרוב המשתמשים ולא מעשית במקרה הזה.

לגבי המודולים של בזק, שניהם עובדים, מסתבר שדגם A יותר ״בררן״ מבחינת הציוד שעובד, וקיימות בעיות תואמות. על מנת להקטין את ההסתברות לבעיות עדיף דגם Q. הסוגיה מפורטת בהרחבה בשירשור חיבור בזק 2.5G עם ציוד פרטי.

Skeith
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

הו, הבנתי! תודה! הלינק ששלחת לא עבד לי, האם זה יעבוד?
https://www.amazon.com/iszo-Transceiver ... B0C4JKSFW6

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #15 

28/06/2024 14:42  
Skeith כתב:
הו, הבנתי! תודה! הלינק ששלחת לא עבד לי, האם זה יעבוד?
https://www.amazon.com/iszo-Transceiver ... B0C4JKSFW6
...
כן. קצת יקר אבל לא נורא. להשתמש עם דגם Q של נוקיה.

Skeith
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

מעולה, תודה!

שלח תגובה