מעבר ליס בלווין
אני שוקל מעבר מפרטנר ליס. לא רוצה בעיקרון טלוויזיה דרך אינטרט - רואים השפעה של הורדות וסטרימינג ברשת על איכות התמונה בשידורים.
מדבר עם יס, אמרו לי שאפשר לשים צלחת אצלנו בבניין, זה בניין חדש רב קומות בירושלים. השימוש שלנו בטלוויזיה זה ספורט (חשוב לנו ספורט 1) וערוצים 11-13. אשמח גם ל MTV שאין בפרטנר. יש מספר שאלות:
1. הממיר שהם מציעים YesHD מה האיכות שלו? תומך ב 4K? כי אנחנו רוצים גם ערוץ ספורט 5 4K. (הבנתי שאין כבר yes Ultra)
2. מה האיכות של שידורים בספורט 1? (בפרטנר האיכות די ירודה)
3. מה לגבי ערוצים 11-13? קראתי פה שהם יורדים מהלווין. מה זה אומר בהקשר של יס?
4. לגבי אינטרט אני מבקש 1000 על 100. אני מבין שזה סיבים של בזק. בפרטנר יש לנו שירות gamer ב 10 שקל שנותן ping מאוד טוב. הנציגה של יס (אחרי בירור קצר) אומרת שאין להם את זה אבל האינטרט שלהם איכותי אז אין צורך בשירות כזה. זה נכון?
5. לגבי מחיר - עבור חבילה בסיסית (אין שם אופציות אחרות) + ספורט 1 + ספורט 4k + סיבים 1000 על 100 יוצא 426 לחודש. יקר ב 60 שח ממה שיש בפרטנר - כמובן יש יותר תוכן ביס וגם לווין שזה נראה לי היום כבר יוצא מן הכלל ופרימיום. זה סביר?
תודה
מדבר עם יס, אמרו לי שאפשר לשים צלחת אצלנו בבניין, זה בניין חדש רב קומות בירושלים. השימוש שלנו בטלוויזיה זה ספורט (חשוב לנו ספורט 1) וערוצים 11-13. אשמח גם ל MTV שאין בפרטנר. יש מספר שאלות:
1. הממיר שהם מציעים YesHD מה האיכות שלו? תומך ב 4K? כי אנחנו רוצים גם ערוץ ספורט 5 4K. (הבנתי שאין כבר yes Ultra)
2. מה האיכות של שידורים בספורט 1? (בפרטנר האיכות די ירודה)
3. מה לגבי ערוצים 11-13? קראתי פה שהם יורדים מהלווין. מה זה אומר בהקשר של יס?
4. לגבי אינטרט אני מבקש 1000 על 100. אני מבין שזה סיבים של בזק. בפרטנר יש לנו שירות gamer ב 10 שקל שנותן ping מאוד טוב. הנציגה של יס (אחרי בירור קצר) אומרת שאין להם את זה אבל האינטרט שלהם איכותי אז אין צורך בשירות כזה. זה נכון?
5. לגבי מחיר - עבור חבילה בסיסית (אין שם אופציות אחרות) + ספורט 1 + ספורט 4k + סיבים 1000 על 100 יוצא 426 לחודש. יקר ב 60 שח ממה שיש בפרטנר - כמובן יש יותר תוכן ביס וגם לווין שזה נראה לי היום כבר יוצא מן הכלל ופרימיום. זה סביר?
תודה
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
יס משדרים דרך לווין עד ינואר 2026.
יש לך שנה וחצי בלבד להנות מקליטה דרך לווין, ואז לא תהיה לך ברירה.
ערוצים 11-13 יורדים משידור חינמי פתוח בלווין. לא קשור ליס, שכמובן ממשיכים לשדר אותם.
יש לך שנה וחצי בלבד להנות מקליטה דרך לווין, ואז לא תהיה לך ברירה.
ערוצים 11-13 יורדים משידור חינמי פתוח בלווין. לא קשור ליס, שכמובן ממשיכים לשדר אותם.
מה זה המחיר הזה ? אפילו ביחס ליס והוט זה יקר !
יס מנסים לרדת מהלוויין, בעתיד הקרוב כל החברות תשדרנה על גבי האינטרנט ואיכות התמונה באינטרנט כבר טובה מאד.
מציע לפצל בין הטלוויזיה והאינטרנט - חבילות אינטרנט אפשר להשיג בטווח של 60-100 ש"ח.
חבילת טלוויזיה כמו שאתה מבקש (חבילת בסיס+צ'רלטון) אמורה לעלות ביס סטינג כ-120 ש"ח,
בסלקום קצת יותר, בהוט קצת פחות.
כך שטלויזיה+אינטרנט אמורים לעלות לך בסביבות 200 ש"ח, 250 גג - איך שיכנעת אותם לתת לך הצעה כמעט כפולה ?
יס מנסים לרדת מהלוויין, בעתיד הקרוב כל החברות תשדרנה על גבי האינטרנט ואיכות התמונה באינטרנט כבר טובה מאד.
מציע לפצל בין הטלוויזיה והאינטרנט - חבילות אינטרנט אפשר להשיג בטווח של 60-100 ש"ח.
חבילת טלוויזיה כמו שאתה מבקש (חבילת בסיס+צ'רלטון) אמורה לעלות ביס סטינג כ-120 ש"ח,
בסלקום קצת יותר, בהוט קצת פחות.
כך שטלויזיה+אינטרנט אמורים לעלות לך בסביבות 200 ש"ח, 250 גג - איך שיכנעת אותם לתת לך הצעה כמעט כפולה ?
תודה. טוב לדעת על 2026. זה מגמה עולמית בהקשר ללווין? צלחת פרטית כנראה גם לא פיתרון.
כן, מחיר מוגזם - אומרת שאין משהו אחר.
לפצל יכול להיות פתרון, חשבתי שאולי אפשר להגדיר בראוטר סוג של מגבלות עבור כל שירות או כתובת פנימית.
אני גם מתכנן לרכוש סטרימר אודיו ואז זה עוד יעמיס על הרשת + הורדות של audio hi-res
כן, מחיר מוגזם - אומרת שאין משהו אחר.
לפצל יכול להיות פתרון, חשבתי שאולי אפשר להגדיר בראוטר סוג של מגבלות עבור כל שירות או כתובת פנימית.
אני גם מתכנן לרכוש סטרימר אודיו ואז זה עוד יעמיס על הרשת + הורדות של audio hi-res
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
המגמה העולמית היא מעבר לאינטרנט וסטרימינג. כלכלית זה לא כדאי להחזיק לווין יקר.
- oferlaor
- מנהל

הם חוכרים שטח בלויין, מחברת ח.ל.ל.
חלל יכולים להעביר את התדרים למה שהם רוצים, אינטרנט, תעבורת תקשורת או טלויזיה
חלל יכולים להעביר את התדרים למה שהם רוצים, אינטרנט, תעבורת תקשורת או טלויזיה
- Amir64
-
- גורו

גם חברת ח.ל.ל חוכרת את זמן השימוש בלוויין מחברת AsiaSAT. זה לא לווין ישראלי.22/06/2024 15:02oferlaor כתב: הם חוכרים שטח בלויין, מחברת ח.ל.ל.
חלל יכולים להעביר את התדרים למה שהם רוצים, אינטרנט, תעבורת תקשורת או טלויזיה...
(היה אמור להיות עמוס 6 הישראלי, אבל הוא התפוצץ בשיגור כושל)
והחוזה שלה לחכירה מסתיים גם הוא. אז AsiaSAT תשכיר זמן לווין לכל חברה\שימוש אחר.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
לווייני טלויזיה נמצאים במגמת ירידה בכל העולם. השימוש העיקרי בהם יהיה במדינות גדולות שיש בהם אזורים נידחים שלא מגיע אליהם שום קו תקשורת וגם הקליטה הסלולרית בעייתית - אבל זה משהו שלא קורה במדינה פצפונת כמו ישראל....
בנוסף הם משמשים גם עבור פידים - שידור של ניידות "מהשטח" לאולפן - בעיקר בשידורי חדשות ושידורי ספורט.
מה יקרה עם התדרים? הפידים יישארו, ובנוסף הלוויין גם משמש כקו גיבוי לספקי אינטרנט במידת הצורך.
ההנחה שלי היא שרוב הלוויין יישאר ריק אבל הממשלה תדאג להחזיק לפחות לוויין עמוס אחד פעיל, אפילו על חשבון משלם המיסים, כדי לא לאבד את הנקודה הזאת בחלל, מסיבות אסטרטגיות.
- oferlaor
- מנהל

כי השידור מגיע כמה שפחות מאוחר, ולא תלויים באינטרנט,...
ואם אני לא טועה, חוץ ממדינת ישראל, אף מדינה אחרת לא החליטה שהיא מפסיקה לשדר דרך הלווין.
נערך לאחרונה על ידי רמאש ב 28/06/2024 2:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
זה ירד, הם אפילו לא חזרו אליי. נשאר בפרטנר, האיכות של צרלטון די בסדר עכשיו. פשוט מעצבנים אותי בזמן אחרון בהקשר של התקנת ראוטר ונקודות רשת.23/06/2024 8:02ofers79 כתב: מחיר מפלצתי ברמת השערורייה.
נסה לבדוק מחירים ומבצעים ב sting tv שזה בעצם יס רק במתכונת מוזלת וצנועה יותר.
לגבי הספורט:
איכות השידור של צ'רלטון ביס/sting טובה מאד.
אילו תכנים חשובים לך?...
- גלובל
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- נתן תודות: 57 פעמים
- קיבל תודות: 154 פעמים
הסלוט בחלל הוא קניין אסטרטגי של מדינה ( כמו מים כלכלים בים )...
ללוייני עמוס והמיקומים שלהם לאורך רצועת האורביט יש ערך אסטרטגי למדינה
ללוויינים מסידרת עמוס במיקומים השונים שלהם בחלל יש גם שימושים נוספים
מעבר לשימוש אזרחי לטלויזיה.... רצוי לא להרחיב בנושא כאן .
- oferlaor
- מנהל

אבל זה לא לווין ישראלי בכלל. הלויין הישראלי הוטס על ידי spacex של אילון מאסק והתפוצץ בהמראה.
- גלובל
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- נתן תודות: 57 פעמים
- קיבל תודות: 154 פעמים
במיקום אורביט - 4 WEST ששייך למדינת ישראל מוצבים שני לויינים - עמוס 3 הישן יותר ועמוס 7 שהחליף את עמוס 6 שהתפוצץ .
עמוס 7 הושכר בליסינג מחברת אסיה-סאט לאחר הפיצוץ אבל הוא מופעל לגמרי ע"י ישראל מתחנת הבקרה הקרקעית בארץ ( אין קשר לבעלי הלוויין )
עמוס 3 ישן אמנם אבל פעיל ועדיין עובד זה לויין שיוצר בתעשיה האוירית בישראל .
לויינים אלה אסטרטגים למדינה !
לישראל מיקומי חלל -אורביט נוספים -
מיקום אורביט - 65 EAST שם ממוקם עמוס 4 המשרת לקוחות באסיה ואפריקה , גם הוא אסטרטגי מאוד למדינה !
מיקום אורביט - 17 EAST - שם ממוקם עמוס 17 המשרת לקוחות באסיה , אפריקה והמזה"ת .
שני לויינים אלה אסטרטגים מאוד למדינה !
עמוס 7 הושכר בליסינג מחברת אסיה-סאט לאחר הפיצוץ אבל הוא מופעל לגמרי ע"י ישראל מתחנת הבקרה הקרקעית בארץ ( אין קשר לבעלי הלוויין )
עמוס 3 ישן אמנם אבל פעיל ועדיין עובד זה לויין שיוצר בתעשיה האוירית בישראל .
לויינים אלה אסטרטגים למדינה !
לישראל מיקומי חלל -אורביט נוספים -
מיקום אורביט - 65 EAST שם ממוקם עמוס 4 המשרת לקוחות באסיה ואפריקה , גם הוא אסטרטגי מאוד למדינה !
מיקום אורביט - 17 EAST - שם ממוקם עמוס 17 המשרת לקוחות באסיה , אפריקה והמזה"ת .
שני לויינים אלה אסטרטגים מאוד למדינה !
- oferlaor
- מנהל

- Amir64
-
- גורו

סלוט 4W לא "שייך לישראל".28/06/2024 17:45גלובל כתב: במיקום אורביט - 4 WEST ששייך למדינת ישראל מוצבים שני לויינים - עמוס 3 הישן יותר ועמוס 7 שהחליף את עמוס 6 שהתפוצץ ......
בעצם אף סלוט לא "שייך" לאף מדינה.
יש אמנה בינלאומית מ- 1967 המביעה, בין השאר, הסכמה שאין לאף מדינה "בעלות" על איזור או מיקום מסויים בחלל.
הסכמה זו היא מה שמאפשר שיגור ושימוש בלווינים בכלל (כי הם עוברים מעל שמי מדינות שונות, ללא הסכמתן)
יש גוף של האו"ם המאשר בקשות של מדינות להשתמש במסלול לווין מסויים, ובמיוחד לווינים גאוסטטיונרים. (UNOOSA)
מדינה משלמת על "הזכות" למקם לווין במיקום מבוקש לה שממנו יש כיסוי קרקעי לשימוש המבוקש.
4W הוא דווקא לא המיקום הכי מתאים לישראל (תסתכל על המפה ותראה איפה הוא נמצא)
כל מיקום בין 4W ל- 30E יעשה את העבודה עבור ישראל.
סתם דוגמה...
סלוט 129W
יש בו 3 לווינים פעילים.
אחד של ארה"ב
אחד של קנדה
אחד של פורטוגל
הסלוט 129W, לא שייך לאף אחת מהמדינות, והן יקבלו אישור להשתמש באותו סלוט אם הן מבטיחות לא לאפשר כל סכנה של קרבה מסוכנת אחד לשני או הפרעה בתקשורת של האחרים.