המלצה לראוטר תומך 2.5 עד 500 שח

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
DepressedAhri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי, בדיוק הציעו לי מבזק לעבור ל2.5 גי'גה,
ראיתי שרוב הראטורים רק עם wan של 2.5 והלאנים 1

אני מחובר בסיב אופטי לבזק, יש חיה כזו ראוטר במחיר עד 500 ש"ח שיתמוך ב2.5 ג' יגה? אני צריך רק יציאה אחת של 2.5 תכלס

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73281
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3159 פעמים

שליחה #2 

סוויצטים עולים ככה אז אני בספק אם יש ראוטר במחיר כזה:

https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?f=107&t=392390

אבל הי אולי אני טועה, נמתין לעוד תגובות.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #3 

19/06/2024 14:08  
DepressedAhri כתב:
היי, בדיוק הציעו לי מבזק לעבור ל2.5 גי'גה,
ראיתי שרוב הראטורים רק עם wan של 2.5 והלאנים 1

אני מחובר בסיב אופטי לבזק, יש חיה כזו ראוטר במחיר עד 500 ש"ח שיתמוך ב2.5 ג' יגה? אני צריך רק יציאה אחת של 2.5 תכלס
...
עד 500 כלל לא בטוח, אבל מ 550 כבר אפשר לנסות. את זה למשל:
https://www.aliexpress.com/item/1005006139422421.html
ויש לי מהסוג די הרבה שעובדים כבר חודשים ארוכים ולשימושים מינימליים ביותר של צורך ביתי הם מספיקים בהחלט. רק תיקח בחשבון שבמקרים אלה של חיבור לסיבים, אם אתה רוצה להשתמש בנתב פרטי, אתה צריך להוסיף גם למחיר שלו גם את המחיר של מודול SFP ושל ממיר מדיה.
נערך לאחרונה על ידי sys_admin ב 19/06/2024 16:31, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

19/06/2024 16:20  
sys_admin כתב:
עד 500 כלל לא בטוח, אבל מ 550 כבר אפשר לנסות. את זה למשל:
https://www.aliexpress.com/item/1005006139422421.html

ויש לי מהסוג די הרבה שעובדים כבר חודשים ארוכים ולשימושים מינימליים ביותר של צורך ביתי הם מספיקים בהחלט. רק תיקח בחשבון שבמקרים אלה של חיבור לסיבים, אם אתה רוצה להשתמש בנתב פרטי, אתה צריך להוסיף גם למחיר שלו גם את המחיר של מודול SFP ושל ממיר מדיה.
...
תודה חבר, לא קצת מפחיד להזמין ראוטר מחול?
הבנתי גם שיש בעיה במכס או עם משרד התקשורת?
ולהזמין מחברה כזו.. זה סבבה?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

19/06/2024 16:30  
DepressedAhri כתב:
...
לא רק מפחיד, אלה אפילו מחריד :lol: , אבל יש כאלה שעוד עושים את זה.
בכל מקרה, אם אתה לא מתורגל בנושא זה ולא מודע איך להתנהל מול מכס ומול משרד התקשורת הישראלים, אז רוב הסיכויים שזה לא בשבילך, כי למשל ממש כאן בפורום זה היו כבר לא מעט שירשורים של כאלה שנתקעו עם המכס ולא ידעו איך להמשיך בהקשר זה והסתבכו סתם.
למשל דיון זה:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?f=62&t=386967

ובמקרה זה, אם אתה רוצה לרכוש בישראל, אז המחירים כאן למוצרים דומים יהיו גבוהים הרבה יותר מפי שניים ממחיר בחו''ל. למשל אפילו מוצר בעיתי ומצ'וקמק כזה:
https://ksp.co.il/web/item/269545
DepressedAhri כתב:
...
מה הכוונה בלהזמין מחברה זו? להזמין מאלי אקספרס? להזמין ציוד של gl-inet ? או משהוא אחר ?
בכל מקרה, עד כמה שמדובר על ציוד הכי פשוט, עדיין יש צורך לדעת להגדיר אותו אחרי זה. מכיוון שמדובר על מוצר שמגיע עם תוכנה יותר מתקדמת ממה שנהוג בכל מני סבוניות כמו ASUS או TP-LINK. מדובר על מוצר שמראש כבר מגיע עם OpenWRT מותקן. ובכדי לנצל את היכולות שלו, לא מספיק לעבור על ממשק שתוכנן לעקרות בית נואשות ושכולל רצף של הלחיצות עם כיתוב הבא, קדימה ואז סיום.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1292
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #6 

DepressedAhri כתב:
...
ה-Flint 2 שהומלץ לך עליו הוא נתב מצויין ויש לו גם אישור CE עם סימון מתאים על האריזה שלו. יש גם את המסמכים הדרושים באתר של gl.inet במידה ותצטרך מאיזושהי סיבה. לא תהיה לך שום בעיה לייבא אותו לארץ מבחינת משרד התקשורת. אם זה נכנס לך בתקציב, לך על זה.

הנתב קל לקינפוג ולא דורש הרבה התעסקות.
תזכור רק לעדכן לגרסת הקושחה האחרונה.

בהצלחה.

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה רבה על התגובות חברים, לא הכרתי את gl.inet, חשבתי שזו איזו חברה מפוקפקת כזו 😅
אולי אזמין באמת, הציעו לי מבזק את הנתב שלהם ב20 ש"ח לחודש אבל אני זוכר שהנתב שלהם תמיד היה מוגבל ועשה לי בעיות כשרציתי לקנפג דברים

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

20/06/2024 10:09  
DepressedAhri כתב:
תודה רבה על התגובות חברים, לא הכרתי את gl.inet, חשבתי שזו איזו חברה מפוקפקת כזו 😅
אולי אזמין באמת, הציעו לי מבזק את הנתב שלהם ב20 ש"ח לחודש אבל אני זוכר שהנתב שלהם תמיד היה מוגבל ועשה לי בעיות כשרציתי לקנפג דברים
...
הנתב שבזק מחלקת, בדיוק כמו גם כל שאר הנתבים שכל ספקי אינטרנט מחלקים הוא באמת מוגבל ביתר ומספיק למינימום של דרישות.
אבל בכדי להשתמש בנתב פרטי, אפילו סיני הכי פשוט וזול ביותר, מהסוג כזה למשל כמו שהצעתי לפני זה, אתה צריך דבר ראשון בהתחלה לשלם כאלף ש''ח כמינימום, בגלל שרכישת נתב פרטי זה רק חלק ממה שאתה צריך לרכוש בשביל שאפשר יהיה להשתמש בנתב זה. וכל זה, זה, "טיפה" יותר יקר ממה שמשלמים לבזק לנתב שלהם במשך שנים וגם מצריך ממך את הידע המינימלי של ההגדרות שלו, דבר שלפי איך שזה נראה מדיונים רבים בפורום זה למשל, מסתבר שלא תמיד קיים אצל כל משתמש אינטרנט ביתי ממוצע בישראל. וגם בהמשך אתה תצטרך גם לדעת לבד איך לזהות ולפתור בעיות ותקלות רשת, בגלל שכל מה שתשמע מהמוקדנים, זה שהבעיה היא בציוד שלך ושאנו לא תמכים בציוד פרטי.
כך שאם אתה יודע בדיוק למה אתה צריך נתב פרטי, מה אתה הולך להגדיר בו ומוכן גם לשלם הרבה יותר ממה שהיית משלם לבזק, לשלם הרבה יותר יקר אפילו על מוצר הכי זול שאתה רוכש לבד, לדעת איך להתנהל מול מכס ומול משרד התקשורת בהקשר זה, כאשר אתה רוכש את הציוד זה דרך אינטרנט בחו''ל, אז לא צריכה להיות לך שום בעיה.
אבל, אם מדובר על מצב הפוך בדיוק והתשובה היא לא על הנקודה אחת או יותר מאלה שהסברתי כרגע, אז פתרון זה הוא כלל לא בשבילך.

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

20/06/2024 11:22  
sys_admin כתב:
הנתב שבזק מחלקת, בדיוק כמו גם כל שאר הנתבים שכל ספקי אינטרנט מחלקים הוא באמת מוגבל ביתר ומספיק למינימום של דרישות.
אבל בכדי להשתמש בנתב פרטי, אפילו סיני הכי פשוט וזול ביותר, מהסוג כזה למשל כמו שהצעתי לפני זה, אתה צריך דבר ראשון בהתחלה לשלם כאלף ש''ח כמינימום, בגלל שרכישת נתב פרטי זה רק חלק ממה שאתה צריך לרכוש בשביל שאפשר יהיה להשתמש בנתב זה. וכל זה, זה, "טיפה" יותר יקר ממה שמשלמים לבזק לנתב שלהם במשך שנים וגם מצריך ממך את הידע המינימלי של ההגדרות שלו, דבר שלפי איך שזה נראה מדיונים רבים בפורום זה למשל, מסתבר שלא תמיד קיים אצל כל משתמש אינטרנט ביתי ממוצע בישראל. וגם בהמשך אתה תצטרך גם לדעת לבד איך לזהות ולפתור בעיות ותקלות רשת, בגלל שכל מה שתשמע מהמוקדנים, זה שהבעיה היא בציוד שלך ושאנו לא תמכים בציוד פרטי.
כך שאם אתה יודע בדיוק למה אתה צריך נתב פרטי, מה אתה הולך להגדיר בו ומוכן גם לשלם הרבה יותר ממה שהיית משלם לבזק, לשלם הרבה יותר יקר אפילו על מוצר הכי זול שאתה רוכש לבד, לדעת איך להתנהל מול מכס ומול משרד התקשורת בהקשר זה, כאשר אתה רוכש את הציוד זה דרך אינטרנט בחו''ל, אז לא צריכה להיות לך שום בעיה.
אבל, אם מדובר על מצב הפוך בדיוק והתשובה היא לא על הנקודה אחת או יותר מאלה שהסברתי כרגע, אז פתרון זה הוא כלל לא בשבילך.
...
האמת שבדיוק הזמנתי את הראוטר הזה עכשיו 😂
ואז נכנסתי לקרוא את התגובה..
הצרכים שלי די בסיסיים, אינטרנט שיעבוד (:
הדבר היחיד שכנראה חסר לי כרגע זה ממיר אופטי לכבל רשת של 2.5 ג'יגה כי שלי כרגע הוא עד 1

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 345
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #10 

20/06/2024 13:25  
DepressedAhri כתב:
הצרכים שלי די בסיסיים, אינטרנט שיעבוד (:
...
אז למה לך 2.5G וכל ההוצאות שמסביב? בשביל שימושים בסיסיים גם חיבור של 600M יעשה את העבודה...

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

20/06/2024 22:58  
borsood כתב:
אז למה לך 2.5G וכל ההוצאות שמסביב? בשביל שימושים בסיסיים גם חיבור של 600M יעשה את העבודה...
...
כי.. זה כיף?
גיימימג, סטרימינג, רוחב פס

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 345
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #12 

אתה סותר את עצמך - בסיסי, או גיימינג וסטרימינג כבד?
גם סטרמינג לא צורך רוחב פס כזה גדול אאל״ט 30-40M.
גיימינג תלוי בפרמטרים אחרים לגמרי: latency רוחב פס ותעדוף לחול...

יש כאלה שהתענוג שלהם לצפות בספידטסט כמה פעמים ביום ולראות את המחוג קופץ. בעיני זה לגיטימי, וכל אחד יעשה מה שהוא רוצה עם הכסף שלו.
אבל צריך לברר רודם שהבקשות מתאימות לצרכים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”