שר התקשורת שלמה קרעי: "סגירת התאגיד לא ירדה מהפרק"

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1621
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #1 

https://www.ice.co.il/media/news/article/1016337

נניח שערוץ i24NEWS יפנה אליך לקבלת רישיון טלוויזיה האם אתה תאשר זאת בהתאם למדיניות פתיחת שוק התקשורת לתחרות?
"הם לא צריכים את הרישיון שלי כי בדיגיטל אין אסדרה של משרד התקשורת. הם לא יכולים לקבל רישיון לשדר בכבלים ובלוויין כי זה אסור על פי חוק. כשהשוק יפתח לתחרות אפשר להניח שיקומו כמה ערוצים ולא רק ערוץ אחד. היום קשה מאוד להקים ערוץ וצריך להפקיד מיליונים לרשות השנייה ועוברים בירוקרטיה מסורבלת וגורמים לכך שבשוק יישארו רק הקיימים וחדשים לא יוכלו להיכנס. כך גם עם המגבלות האזוריות בשוק הרדיו. אני רוצה לאפשר פתיחה של עוד ערוצים, לפתוח את השוק לתחרות, להסיר חסמים, להפחית למינימום את התערבות המדינה ולבטל חוקים מיושנים ומועצות תוכן. ככל שיהיה מבחר גדול יותר כך נקבל מגוון דעות והשתקפות של הציבור בתקשורת".

בנושא הזה אני לא מסכים איתו,
שרק אם ישנו את חוק השידורים גם בקשר לשידור דרך הלווין או בצורת כבלים אז שיהיו יטצר ערוצי חדשות,
כי גם כיום בשידור רק דרך האינטרנט צופים לא מעט אנשים,
ולא נראה לי שבזמן הקרוב ואולי גם הרחוק שיהיה בישראל עוד ערוץ טלוויזיה נוסף של חדשות, כי זה מאוד לא קל לעשות בישראל ערוץ כזה,
עוד ממקודם ניסו לעשות ערוץ חדשות בעברית בישראל והיה חסר לזה יכולת ארגונית וכספית,
מה שקרה עם רשת החדשות של i24NEWS שנחשבת למצליחה זה ארגון נכון עם נסיון וכמות כסף שמתאימה לזה.
הנושאים שלי בקהילת הפורומים הזאת

search.php?search_id=egosearch

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”