בכמה פריימים לשנייה משודרים ערוצי הטלוויזיה בישראל?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
dan.99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי מכשיר לכידת וידאו ואני מעוניין להקליט שידור כלשהו מערוץ קשת 12 ברזולוציה של 1080P בקצב של 60 פריימים לשנייה. יצא לי להקליט כמה פעמים וההקלטה תמיד הייתה ב-50 פריימים לשנייה. השאלה שלי היא האם יש דרך כלשהי להקליט את קשת 12 ב-60 פריימים לשנייה.

עוד שאלה:
האם נמכרות בארץ טלוויזיות עם קצב רענון של 60 הרץ או רק 50 והאם בכלל זה רלוונטי אם בעצם לא משדרים בארץ ב-60 פריימים לשנייה

אני חדש בפורום ולא בעל ידע בתחום והשאלות שלי כנראה מבולגנות. נסו בבקשה להסביר לי כאילו אני בן 5.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78775
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5376 פעמים

שליחה #2 

אנסה לפשט את זה. השידורים בארץ נעשים ב 50 פריימים לשניה (אני מתעלם כרגע מ 1080i לטובת הפשטת ההסבר). זה כולל את יס, הוט, סלקום, פרי, פרטנר וכמובן כל ערוצי השידור המקומיים (רשת, קשת, כאן, וכיוצ״ב) וכמובן גם עידן+.

מי לא משדר בקצב הזה? הגופים הבינלאומיים (ליתר דיוק אלה שמיועדים לארה״ב). למשל, נטפליקס, אמזון, אפל וכו. זה טיפה יותר מורכב להסביר מה הם משדרים. בגדול זה מגוון של קצבים בהתאם למה שהם צילמו. מרבית התכנים שלהם ב 24 פריימים בשניה (גם בארה״ב).

אין כמעט שום דבר שמשדר באמת ב 60 פריימים בשניה למעט תכני ספורט אמריקאים (espn) וגם הם, רק בשידורים שמיועדים לחו״ל. למשל אם יש לך מנוי ל nfl או nba, mlb וכו דרך האפליקציות האמריקאיות הן ישדרו בקצבים האלה (לרוב זה 30 פריימים לשניה בפועל ולא 60).

מרבית השירותים מתאימים את הקצב באפליקציות שלהם למקור. לא תמיד (דיסני למשל לא בדיוק עושים את זה באפליקציה שלהם בישראל וזה גורם לבעיות).

עוד נתון מענין הוא שאם תשים את הסטרימר שלך על 60 פריימים לשניה, הוא יפעיל ההמרה מהמקור (24 פריימים לשניה) ליעד (60 פריימים בשניה) על ידי שידור 3:2 , מין טריק כזה שגורם להוספת פריים בודד שגורם לגמגום שכבר כולנו התרגלנו אליו. המסך עושה זיהוי של המצב הזה ומנסה להעלים אותו.

הכי טוב לבקש מהסטרימר שיעבור כמו אפליקציה ויוציא בדיוק את קצב הפריימים של המקור (auto frame rate) ולתת למסך לטפל בנושא.

כשאתה מקליט (חוקית כמובן) חשוב להקליט בקצב הפריימים המקורי ללא התאמות. כלומר, תכני חול צריכים להישמר ב 24 פריימים לשניה (לא 60) ותכנים מישראל ב 50.

dan.99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אין לי סטרימר, יש לי ממיר של הוט. האם יש דרך לכוון אותו ל-60 פריימים לשניה כדי שיפעיל המרה על ידי שידור 3:2?

אני אסביר מה אני בעצם רוצה. אני רוצה להקליט כתבה ששודרה במהדורה בחדשות 12 (ואני רוצה להקליט בעצמי ולא להוריד מהאתר שלהם). במהלך הכתבה יש קטע שדורש הקלטה בקצב פריימים גבוה. אני הקלטתי את הכתבה ב-50fps מתוך טלוויזיה עם קצב רענון של 50hz והעליתי ליוטיוב את הכתבה בקצב של 50fps. כשצפיתי דרך מסך מחשב של 60hz, היה ניתן להבחין אם באמת שמים לב שזה לא חלק לגמרי. הבנתי גם שיוטיוב עושים איזושהי המרה כדי שזה באמת יהיה חלק אבל כנראה שזה לא עבד. הבנתי שבעזרת ההמרה הזאת של יוטיוב, גם אם מקליטים מתוך טלוויזיה עם קצב רענון של 120hz או 144hz, הסרטון יוצג ב-60fps.

השאלה שלי היא נניח והייתי קונה טלוויזיה עם קצב רענון של 100hz, האם הסרטון היה מוצג ביוטיוב ב-60fps בעזרת ההמרה שלהם? כי כאשר הקלטתי מתוך טלוויזיה של 50hz, ההמרה ההיא של יוטיוב לא עזרה והסרטון לא באמת היה חלק לצפייה.

אם יש לך מושג בעניין אשמח שתעזור לי.

רמאש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1621
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #4 

לדעתי 60 פריימים לשניה מתאימים רק לאירועים שבהם יש הרבה תזוזות במסך התצוגה.
הנושאים שלי בקהילת הפורומים הזאת

search.php?search_id=egosearch

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

הבעיה שלך היא לא בהקלטה אלא בניגון. המחשב שלך פשוט לא מציג את המקור כראוי. יוטיוב עושים את זה כראוי, תוכל לבדוק את זה במכשיר נייד ותראה ששם אין את הגמגום הזה שאתה רואה בהמרה.

אם אתה מתעקש להמיר (כי צריך להמיר, אי אפשר לשנות ממיר הוט ובצדק) אז תצטרך תוכנה שיודעת להמיר. יהיה לך עדיין גמגום אבל אולי יותר טוב מהמחשב שלך.

אופציה אחרת זה פשוט להאיץ את הוידאו. זה אומר שיהיה לך 16% עליה בקצב הוידאו וכמובן גם האודיו (זה יהיה צפצפני יותר).

dan.99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

נכון, הבעיה היא לא בהקלטה אלא במכשיר ממנו אני צופה. בקשר לאופציה של ההאצה של הוידאו אני אכן בדקתי את זה אבל התוצאה לא טובה גם בגלל הסאונד. בהנחה וכפי שאתה אומר יוטיוב אכן עושים את העבודה (מה שלא קרה במקרה שלי גם לא בצפייה מתוך מסכים אחרים כגון הסמארטפון), אני שוב אניח את השאלה שלי - "נניח והייתי מקליט מטלוויזיה עם קצב רענון של 100hz, האם הסרטון היה מוצג ביוטיוב ב-60fps בעזרת ההמרה שלהם? כי כאשר הקלטתי מתוך טלוויזיה של 50hz, ההמרה ההיא של יוטיוב לא עזרה והסרטון לא באמת היה חלק לצפייה."

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

התשובה שלילית. בשום מצב, אף מסך לא מציג את התוכן ב-60HZ? מסך עם 100HZ יכול להסיף פריימים ובכך לשדרג את ה-50FPS ל-100. אבל הוא לא יציג אותו ב-60 בשום שלב.

עוד אופציה זה להאיט את הקצב ל-25. במצב זה, יתכן שביוטיוב והמחשב שלך ההתאמה תהיה מוצלחת יותר.

dan.99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

17/06/2024 22:36  
oferlaor כתב:
מסך עם 100HZ יכול להסיף פריימים ובכך לשדרג את ה-50FPS ל-100. אבל הוא לא יציג אותו ב-60 בשום שלב.
...
מי לא יציג אותו ב-60? הטלוויזיה? נכון. זה לא מה שטענתי. טענתי שיוטיוב בעזרת ההמרה אמורה להציג אותו ב-60.

לא הבנתי. אם יוטיוב מבצעים המרה (ולפי מה שקראתי גם אם מקליטים ב-60fps מתוך טלוויזיה של 144hz, יוטיוב תציג את הסרטון ב-60fps), אז למה שזה לא יעבוד עם הקלטה מתוך טלוויזיה של 100hz? ההמרה ביוטיוב אמורה להציג את הסרטון ב-60fps וכך אוכל לצפות בסרטון בצורה חלקה גם מתוך מסך של 60hz. אני טועה?

אני רוצה להיות מסוגל להקליט ולצפות בהקלטה הזאת בצורה חלקה גם מתוך מסך מחשב של 60hz.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”