מכה נוספת לעידן פלוס הישראלי

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1621
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #1 

אחרי שהערוצים הלה טיוי בערבית, וערוץ עכשיו 14, ירדו משם, אז גם ערוץ 24 ירד משם,
אפילו שלא נגמרה המלחמה של ישראל בעזה ובלבנון.
אני מנחש שבעוד שנה אף ערוץ ישראלי לא ישדר שם.
כאשר בחוץ לארץ לא ידוע לי על ערוצי טלוויזיה שהפסיקו לשדר בצורה קרקעית דיגיטלית דרך אנטנה.
הנושאים שלי בקהילת הפורומים הזאת

search.php?search_id=egosearch

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

16/06/2024 19:12  
רמאש כתב:
אחרי שהערוצים הלה טיוי בערבית, וערוץ עכשיו 14, ירדו משם, אז גם ערוץ 24 ירד משם,
אפילו שלא נגמרה המלחמה של ישראל בעזה ובלבנון.
אני מנחש שבעוד שנה אף ערוץ ישראלי לא ישדר שם.
כאשר בחוץ לארץ לא ידוע לי על ערוצי טלוויזיה שהפסיקו לשדר בצורה קרקעית דיגיטלית דרך אנטנה.
...
הערוצים בבעלות ממשלתית (כל ערוצי תאגיד כאן + ערוץ הכנסת) חייבים לשדר שם עפ"י חוק, וערוצים 12 ו-13 חייבים לשדר שם לפי תנאי הרשיון שלהם. למעשה לפני המלחמה כל הערוצים ששודרו בעידן פלוס היו חייבים להיות בו, לא היה אפילו ערוץ בודד ששידר בו מבחירה (אולי חוץ מגרסת ה-HD של כאן 11).

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #3 

ערוץ 14 ביקש לרדת מהשידור בעידן פלוס כדי שהחוב שלו לרשות השניה לא ימשיך לגדול.
יש להם חוב של 6.5 מיליון שקל שאין להם מאיפה לשלם אותו.

נדמה לי שערוץ כאן 11 HD משודר עדיין ללא תשלום "דמי הפצה", והשידור עדיין מתקיים במסגרת "שידורי ניסיון"

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3413
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #4 

תזכירו לי, היתה פעם תוכנית/כוונה של המדינה לבנות אתר/אפליקציה (חינמיים) כחלופה לעידן+. מה קרה לרעיון הזה?

כי כמו שאני רואה, כל השידור מהאוויר (עידן, לווין) הולך ונעלם, בטח שלא מתפתח.

אני שואל, כי מתלבט עד כמה חשוב להלחם עם קבלן שבדירה חדשה תהיה תשתית מסודרת של אנטנה בגג + כבילה קואקס לכל החדרים לטובת עידן+ או שידורים דומים בעתיד ?
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

off
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1394
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #5 

27/06/2024 11:16  
rafi_d כתב:
תזכירו לי, היתה פעם תוכנית/כוונה של המדינה לבנות אתר/אפליקציה (חינמיים) כחלופה לעידן+. מה קרה לרעיון הזה?

כי כמו שאני רואה, כל השידור מהאוויר (עידן, לווין) הולך ונעלם, בטח שלא מתפתח.

אני שואל, כי מתלבט עד כמה חשוב להלחם עם קבלן שבדירה חדשה תהיה תשתית מסודרת של אנטנה בגג + כבילה קואקס לכל החדרים לטובת עידן+ או שידורים דומים בעתיד ?
...
במדינה מסודרת היו כבר מיישמים את ההחלטה להפעיל אפליקציה לטלויזיה עם כל ערוצי עידן+ באיכות HD ולקפל לאט את שידורי האנטנות הכושלים. אבל פה הכל הולך לאט לאט לאט. השירות ההוא גוסס והחדש לא מתרומם. הציבור משלם.
נערך לאחרונה על ידי off ב 27/06/2024 22:11, נערך פעם 1 בסך הכל.

רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1621
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #6 

27/06/2024 11:29  
off כתב:
במדינה מסודרת היו כבר מייסמים את ההחלטה להפעיל אפליקציה לטלויזיה עם כל ערוצי עידן+ באיכות HD ולקפל לאט את שידורי האנטנות הכושלים. אבל פה הכל הולך לאט לאט לאט. השירות ההוא גוסס והחדש לא מתרומם. הציבור משלם.
...
לא נכון, באף מדינה אחרת לא מתכוונים להפסיק את השידור הקרקעי דיגיטלי דרך אנטנה, ואו את השידור הלוויני.
הנושאים שלי בקהילת הפורומים הזאת

search.php?search_id=egosearch

off
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

27/06/2024 15:23  
רמאש כתב:
לא נכון, באף מדינה אחרת לא מתכוונים להפסיק את השידור הקרקעי דיגיטלי דרך אנטנה, ואו את השידור הלוויני.
...
לא הבנת. אם ישראל היתה מדינה מסודרת הרי שכבר היו מיישמים את ההחלטה שהמדינה קיבלה כבר לעבור לאפליקציה ולהתחיל לקפל את השידור הקרקעי המוזנח.
לא דיברתי על מדינות אחרות.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #8 

אתה לא הבנת... אין שום סיבה לסגור ולא לפתח גם את השידור באוויר, ללא קשר לאפליקציה. העלות זניחה יחסית. עובדה, באף מקום אחר בעולם זה לא קורה (לא סוגרים).

דווקא אצלנו, זה גם סוג של יתירות למצב שהאינטרנט יקרוס פה ושם מסיבה זאת או אחרת, ולא נפרט. כנל שידורי רדיו באוויר. משום מה אף אחד לא חושב על לסגור אותם....
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 28/06/2024 18:13, נערך פעם 1 בסך הכל.

off
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

27/06/2024 22:41  
rafi_d כתב:
אתה לא הבנת... אין שום סיבה לסגור ולא לפתח גם את השידור באוויר, ללא קשר לאפליקציה. העלות זניחה יחסית. עובדה, באף מקום אחר זה לא קורה.

דווקא אצלנו, זה גם סוג של יתירות למצב שהאינטרנט יקרוס פה ושם מסיבה זאת או אחרת, ולא נפרט. כנל שידורי רדיו באוויר. משום מה אף אחד לא חושב על לסגור אותם....
...
כפי שכבר נטחן פה יש החלטת ממשלה לסגור את השידור הקרקעי ולעבור לאפליקציה בלבד (בשלבים). רק שכרגיל במקומותינו הכל מתנהל בעצלתיים.
אין מקום להשוואה בין שידורי האנטנה הלא מושקעים בישראל (ערוץ 12 13 משודרים שם SD) ועם קליטה בעייתית. מסקרים שונים שנערכו נראה שהציבור לא נוהר לשירות הזה ומחפש חבילות עשירות בתוכן.
גם המדינה לא משקיעה. רק לשם השוואה בארה"ב קיים כבר מערך שידור כזה שנים רבות וכל התחנות המרכזיות משדרות שם HD וכל אזרח יכול לקלוט בקלות באמצעות מפענח מובנה ואנטנה.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #10 

דוגמא/השוואה מצוינת... שישקלו שוב גם אצלנו (כגיבוי לפחות, שלא לדבר על תחרות אם זה יהיה רציני)...

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”