רכישת ממיר - תשתית בזק
-
ShiloAsnafi
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 15
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום,
אמץשמח לדעת האם מישהו יודע איפה אפשר לרכוש את אחד המתאמים הבאים, לצורך שימוש בתשתית בזק -
1. Go fiber gf10c
2. Dzsb5302
אמץשמח לדעת האם מישהו יודע איפה אפשר לרכוש את אחד המתאמים הבאים, לצורך שימוש בתשתית בזק -
1. Go fiber gf10c
2. Dzsb5302
- MaorParizat
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 169
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
ישנם שמועות שאפשר להשיג בחנויות בזק סטור
ראיתי אתר נוסף.פרטי שמוכר. אנסה למצוא את הכתובת
ראיתי אתר נוסף.פרטי שמוכר. אנסה למצוא את הכתובת
F601 ZTE באלי אקספרס ב13$ ... (מתאים ל1 גיגה)
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 22/06/2024 10:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1467
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
על פי הדגמים שפותח השירשור חיפש - מדובר בBridge ONT התואם ל-5Gbps. במקרה הזה ZTE F601 לא יתאים.
הסטנדרט המבוקש הוא XGS-PON, לא GPON.
@ShiloAsnafi האם לזה התכוונת?
את הדגמים המבוקשים ניתן להשיג בבזק סטור, לפחות את GF10C ומחירו 299 שקל.
הסטנדרט המבוקש הוא XGS-PON, לא GPON.
@ShiloAsnafi האם לזה התכוונת?
את הדגמים המבוקשים ניתן להשיג בבזק סטור, לפחות את GF10C ומחירו 299 שקל.
נכון, הzte הוא לגיגה. תיקנתי...
הם לא מוכרים מודמים.16/06/2024 13:59MaorParizat כתב: ישנם שמועות שאפשר להשיג בחנויות בזק סטור
ראיתי אתר נוסף.פרטי שמוכר. אנסה למצוא את הכתובת...
ביררתי היום מול נציגה שלהם אמרה לי שמודמים הם לא מוכרים.23/06/2024 17:43sys_admin כתב: לא יודע, אם הם לא מוכרים מודמים, אבל מכשירי ONU לרשת סיבים שלהם, הם מוכרים גם מוכרים. למשל זה שצילמתי עכשיו את האריזה שלו נרכש מהם ביום חמישי בשבוע שעבר:...
אשמח להסבר אם המתאם הזה יכול להתאים לכל ראוטר ג'נרי ואם זה דורש התעסקות מיוחדת כדי שהאינטרנט יעבוד כמו שצריך.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
לפי השאלות שלך עד כה, אתה תצטרך להזמין איש מקצוע שמתמצא בחיבורים ובהגדרות שקשורות לציוד רשת ואינטרנט. שירכוש בשבילך את מה שצריך, יחבר את מה שצריך ויגדיר את מה שצריך.23/06/2024 18:01Muzon כתב: ביררתי היום מול נציגה שלהם אמרה לי שמודמים הם לא מוכרים.
אשמח להסבר אם המתאם הזה יכול להתאים לכל ראוטר ג'נרי ואם זה דורש התעסקות מיוחדת כדי שהאינטרנט יעבוד כמו שצריך....
ואז אתה לא תידרש לשום התעסקות מיוחדת.
מה לעשות שלא כולם מהנדסי רשתות תקשורת מומחים ומאבחני אנשים מקצוענים בצורה מזלזלת כמוך.23/06/2024 18:05sys_admin כתב: לפי השאלות שלך עד כה, אתה תצטרך להזמין איש מקצוע שמתמצא בחיבורים ובהגדרות שקשורות לציוד רשת ואינטרנט. שירכוש בשבילך את מה שצריך, יחבר את מה שצריך ויגדיר את מה שצריך.
ואז אתה לא תידרש לשום התעסקות מיוחדת....
- DanielGR
- גורו רשתות

אל תהיה כל כך נחרץ בבקשה. אני אישית רכשתי בבזק סטור, וזה לא מודם אלא Bridge ONT למען הדיוק. הדגם הוא GF10C....
להתקן הזה שני חיבורים בנוסף לחיבור ספק הכח:
פורט אופטי בקונקטור SC-APC לחיבור הסיב של בזק
פורט Ethernet התומך בחיבור 10GBaseT המיועד לחיבור הנתב
נערך לאחרונה על ידי DanielGR ב 23/06/2024 18:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
ידידי שאלתי נציגה פנים מול פנים שאלה פשוטה, אתם מוכרים מודמים. תשובתה איתה חד משמעתית לא אנחנו רק משכירים מודמים.23/06/2024 18:25DanielGR כתב: אל תהיה כל כך נחרץ בבקשה. אני אישית רכשתי בבזק סטור, וזה לא מודם אלא Bridge ONT למען הדיוק. הדגם הוא GF10C....
על מתאמים למניהם לא דיברתי, חבל סתם להכניס דברים שלא טענתי ובמיוחד בשום נחרצות.
זו שיחת חרשים. שאלת את השאלה מישהי שלא מבינה שאלה לא בשפה שמתאימה לעבר .... הם עברתו את השם מודם, וכעת זה ממיר סיב...
כן, זה מודם ( לשעבר... כמו בadsl ...)
https://bstore.bezeq.co.il/internet/42255?WT.isp=menu
https://bstore.bezeq.co.il/internet/42255?WT.isp=menu
- DanielGR
- גורו רשתות

ייתכן שהנציגה לא הבינה מה שביקשת. בסיבים אין מודמים, המינוח מודם זה קיצור של מודולטור-דמודולטור מהימים שכדי להעביר אות דיגיטלי על קווי טלפון אנלוגים היה צריך לאפנן אותו על תדר אנאלוגי. עשרות שנים זה כבר לא כך. למעשה המינוח היותר מדויק הוא Bridge לחיבור רשתות שונות מבחינה פיזית. ONT זאת יחידת הקצה ברשת סיבים אופטיים כזו. אם מישהו מסתייג מההגדרות האלו - הערות יתקבלו בברכה.23/06/2024 18:28Muzon כתב: ידידי שאלתי נציגה פנים מול פנים שאלה פשוטה, אתם מוכרים מודמים. תשובתה איתה חד משמעתית לא אנחנו רק משכירים מודמים.
על מתאמים למניהם לא דיברתי, חבל סתם להכניס דברים שלא טענתי ובמיוחד בשום נחרצות....
לסיכום, יחידה כזו עולה 299 שקל.
אני מכיר את המונח ראוטר/מודם. לא באתי לפרסם פה אינפורמציה שגויה. קיבלתי את התשובה שקיבלתי יצאתי מנק' הנחה שאדם שעובד שם מתמצא יותר ממני במונחים.23/06/2024 18:37rafi_d כתב: זו שיחת חרשים. שאלת את השאלה מישהי שלא מבינה שאלה לא בשפה שבורה .... הם עברו את השם מודם, וכעת זה ממיר סיב...
https://bstore.bezeq.co.il/internet/42255?WT.isp=menu...
תיקנת את טעותי מקבל את זה בהבנה, לא מבין למה היה לעשות עניין כאילו יש לי אינטרס כלשהו להפיץ פה מידע שגוי במכוון.
מודה שלא מתעסק ומבין בכל מה שנוגע לרשתות תקשורת.23/06/2024 18:42DanielGR כתב: ייתכן שהנציגה לא הבינה מה שביקשת. בסיבים אין מודמים, המינוח מודם זה קיצור של מודולטור-דמודולטור מהימים שכדי להעביר אות דיגיטלי על קווי טלפון אנלוגים היה צריך לאפנן אותו על תדר אנאלוגי. עשרות שנים זה כבר לא כך. למעשה המינוח היותר מדויק הוא Bridge לחיבור רשתות שונות מבחינה פיזית. ONT זאת יחידת הקצה ברשת סיבים אופטיים כזו. אם מישהו מסתייג מההגדרות האלו - הערות יתקבלו בברכה.
לסיכום, יחידה כזו עולה 299 שקל....
תודה על ההסבר אדע יותר להבא.
- DanielGR
- גורו רשתות

ועוד פוסט כדי לנסות לעשות סדר בהגדרות:
הקופסה שבזק משווקים בתור BFiber היא בעצם שלוש תת יחידות בקופסה אחת:
1. ONT
2. Router - נתב
3. נקודת גישה אלחוטית
השם הפופולרי לפעמים של קופסה כזו היא "מודם" למרות שטכנית זה בוודאי לא כך. הנציגה צודקת בכך שאת הקופסה הזו לא מוכרים אלא משכירים בלבד.
למי שרוצה מסיבותיו הוא לעבוד עד כמה שניתן עם ציוד פרטי ניתן לחבר באופן אחר: את ה-ONT רוכשים בבזק או מכל מקום אחר ובלבד שהציוד מופיע ברשימת הציוד התואם של בזק, ואז מחברים ל-ONT נתב ונקודת גישה אלחוטית סטנדרטית שניתן לרכוש באופן חופשי.
הקופסה שבזק משווקים בתור BFiber היא בעצם שלוש תת יחידות בקופסה אחת:
1. ONT
2. Router - נתב
3. נקודת גישה אלחוטית
השם הפופולרי לפעמים של קופסה כזו היא "מודם" למרות שטכנית זה בוודאי לא כך. הנציגה צודקת בכך שאת הקופסה הזו לא מוכרים אלא משכירים בלבד.
למי שרוצה מסיבותיו הוא לעבוד עד כמה שניתן עם ציוד פרטי ניתן לחבר באופן אחר: את ה-ONT רוכשים בבזק או מכל מקום אחר ובלבד שהציוד מופיע ברשימת הציוד התואם של בזק, ואז מחברים ל-ONT נתב ונקודת גישה אלחוטית סטנדרטית שניתן לרכוש באופן חופשי.
- DanielGR
- גורו רשתות

@Muzon , על מנת שלא תרגיש רע עם התשובות:
פותח השירשור שאל על שני דגמים של מתאמים (לא מודם)
אתה ענית ל- @MaorParizat שהם לא מוכרים מודמים
מה שפותח השרשור התייחס אליו זה לא מודמים, ולכן לא קשור
הנציגה שהבינה בצורה מסויימת מה אתה רוצה ענתה שהם לא מוכרים מודמים ותשובתה מדוייקת
זה הסיפור.
הנציגה שהבינה בצורה מסויימת מה אתה רוצה ענתה שהם לא מוכרים מודמים ותשובתה מדוייקת
זה הסיפור.
מקבל את התגובה שלך בגישה הכי חיובית. רואים שאתה מנסה להסביר ולא בה לזלזל בחוסר ידע שלי.23/06/2024 19:53DanielGR כתב: @Muzon , על מנת שלא תרגיש רע עם התשובות:
זה הסיפור....
מבין עכשיו שמצד אחד טעיתי ואיפשהו הטעתי כי משום מה נתקע לי בראש הדגם של zte שציינת לפותח האשכול. התפספסה לי המילה מתאם אז כנראה קישרתי על אוט' שהוא מחםש ראוטר/מודם במקום מתאם.
מצטער אם הטעתי משהו לא איתה לי שום כוונה לציין מידע מוטעה.
זה אני האשם שהציע... יש מצב שגם מי שצריך משהו כזה (לגיגה) - גם יבין שמשתלם לו שם ... 
האמת שהפרש המחיר כבר לא גדול כמו שהיה, "רק" 40%~....

האמת שהפרש המחיר כבר לא גדול כמו שהיה, "רק" 40%~....