שיטת העברת נתונים בית חכם

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
idan1997 פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 31
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי לכולם,

קיבלתי מסמכים המסבירים על התקנת מערכת בית חכם יש כמה דברים שלא הבנתי אשמח עם תעזרו לי, מערכת של I FEEL

1. "יש להרכיב ע"ג ארון החשמל מתאם תלת פאזי" מדוע זה משנה האם הבית עובד על פאזה אחת או על 3 פאזות איפה אמורה להיות מרוכבת מערכת זו בתוך ארון החשמל.

2. המערכת עובדת ע"י העברת נתונים ברשת החשמל PLCBUS השאלה היא עם מי הבקר מתקשר ? אם המערכת מעבירה נתונים ע"ג רשת החשמל אז איך אפשר לתקשר איתה אלחוטית, איך השלט מתקשר עם הבקר? האם הוא יכול לתקשר מכל מקום בבית , באיזה מרחק אפשר לשלוח פקודות מהשלט?

3. רשום כי הבקר יכול לבצע 16 תרחישים על איזה תרחישים מדובר יש רק 2 פעולות שצריך הדלקה וכיבוי לא???

תודה על העזרה
עידן

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

שלום עידן,
לא שאלת את השאלות הללו את החברה שהציעה לך את המערכת ?

קשה לדעת למה בדיוק הם צריכים כל דבר או למה התכוונו, כי כל מערכת בית חכם עובדת עם הטכנולוגיה/טופולוגיה שלה.
אני אנסה ממה שאני מבין:

1. חברת חשמל צריכה להתקין לך את זה לתוך ארון החשמל. יכול להיות שהם צריכים תלת פאזי כדי שהבית שלך יהיה על פאזה נפרדת למעשה, אחרת התקשורת שעוברת על החשמל תעבור גם לשכנים....

2. הבקר מתקשר עם הפאנלים והבקרים והחיישנים בכל הבית. כדי לשלוט עם שלט אלחוטי, שמים עינית או מקלט RF שממיר את האותות לאותות שיעברו על רשת ה-PLCBUS.
אם זה IR - חייבים קו ראיה (סד"כ מטרים בודדים), אם זה RF אז יותר רחוק ולא חייבים קו ראיה, אם זה WIFI אז הרבה יותר....

3. כשאומרים "תרחיש" בבית חכם, הכוונה היא למשל:
- מרטין בבית - האור במרפסת מכובה, התריסים מורדים, האורות בחדרים מכובים, האור מעל המערכת מודלק, המזגן מודלק על 25 מעלות, הרסיבר מכובה, ה-CD מודלק, וכו'....
- ארוחת ערב - כל האורות מכובים מלבד במטבח ובפינת אוכל.
- חופשה - כל כמה שעות אור בחדר אחר נדלק ונכבה, תריסים עולים ויורדים (כדי לדמות שיש תנועה בבית)

יש?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2278
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #3 

1. כדי לאפשר לדבר בין הפזות השונות בבית יש צורך בגשר המעביר את הנתונים בלבד בין הפזות כי הבית מחולק בין 3 פזות והבקר מחובר לפזה אחת בלבד
2. הבקר מתקשר לכל רכיב העובד בפרוטוקל PLCUB - כולל הדלקה כיבוי, מעמם אורות (ערך לא רציף). מערכות אלחוטיות מתקשרות לעינית המשדרת את המידע או לSWITCH או לבקר המרכזי
3. תרחיש מוגדר כסדרה של פעולות. 16 תרחישים זה 16 סדרות של פעולות. למשל בבוקר כיבוי כל האורות - תרחיש אחד ובלילה הדלקה אורות בסלון ובכניסה - תרחיש שני
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -

idan1997 פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #4 

כלומר לבקר עצמו יש 16 פעולות שהוא יכול לבצע לשמור בזיכרון ולהשפיע על הבקרים האחרים ?

כלומר לא השלט הוא ששולט באיך ידלק ומה ידלק אלא הבקרים עצמם הם עם זיכרון אני צודק ?

זה אומר ש 16 תרחישים לכל בקר זה בעצם המון אבל נשמע קצת ?

מה קורה בהפסקת חשמל האם הבקר שוכח את המידע ?

idan1997 פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

תרחישים בבקר

שליחה #5 

כלומר לבקר עצמו יש 16 פעולות שהוא יכול לבצע לשמור בזיכרון ולהשפיע על הבקרים האחרים ?

זאת אומרת שאני יכול להגדיר בתרחיש של בקר בודד לכבות דירה שלמה ?

אני מקווה שאתם מבינים מה השאלה כאן ...

כלומר לא השלט הוא ששולט באיך ידלק ומה ידלק אלא הבקרים עצמם הם עם זיכרון אני צודק ?

מה קורה בהפסקת חשמל האם הבקר שוכח את המידע ?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

עידן,
נא לשרשר את ההודעות שלך.
לחץ על "פרסם תגובה" ולא על "נושא חדש".
איחדתי לך את השירשורים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

idan1997 פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #7 

אוקי :lol:

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2278
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #8 

תרחיש זה סדרה של פעולות המתבצעת כשיש תנאי מסוים - זמן או ערך של סנסור כמו של אור או משלוח SMS למערכת.
כדי להגן מפני הפסקת חשמל, אם כי לא יודע מה קורה עם הבקר הספציפי, הבקרים מגובים עם בטריה כמו כל מערכת אזעקה (למשל כדי לשמור על הזמן) וגם חלק מהמידע נשמר בזכרון FLASH כמו זה של DISK ON A KEY
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”